• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanlı akıntı neden olur , nelere yol acar?

enf durumunamı bakılıyor kusura bakma ne oldugunu bılmıyorumda :(

işte canım orda ne varsa o örneğin içinde çıkar zaten, smear testi yaptırmıştım temmuzda hissetmedim bile baktım çubuğu koyuyolar poşete, azcık sıvıdan bakmışlar rahim ağzında kötü huylu oluşumlar yok yazıyodu mesela

anladım canım demekkı bakılması gereken bısey ama doktorlarada bızmı dıcez suna buna bak vvajınal bak kultur al
bazen cok kızıyorum

anladım canım demekkı bakılması gereken bısey ama doktorlarada bızmı dıcez suna buna bak vvajınal bak kultur al
bazen cok kızıyorum

sen sölersende azarlar..benim işimi banamı öğreteceksinn diyeee:19::19:

özele gidersen azarlayamaz bide ben ilk kez muayene oluyodum gebelik öncesi muayene olmak istemiştim aklımda smear falan yoktu doktor annemden de benden de biz söylemeden aldı örneği, artık 6 ayda bir gelip smear yaptırmalısınız dedi ailede rahim kanseri vs var mı falan diye sordu, ilgili bi doktordu bayandı kendisi

özele gidersen azarlayamaz bide ben ilk kez muayene oluyodum gebelik öncesi muayene olmak istemiştim aklımda smear falan yoktu doktor annemden de benden de biz söylemeden aldı örneği, artık 6 ayda bir gelip smear yaptırmalısınız dedi ailede rahim kanseri vs var mı falan diye sordu, ilgili bi doktordu bayandı kendisi

benim gittiğim doktorda çok iyi ilgilenmişti..nada yaşımı sordu..30 yaşından sonra 6 ayda bir smear testi yaptır tamammı dedi..
şimdi daha almıyorum testi dedi..
bencede 6 ayda yapılması lazım..erken teşhis herşeyden önemli

makattan mı geliyor kanlı akıntı..

canım bir doktora git kesin,sonuçta hamilesin ihmale gelmez..

ya kabızlıktan dolayıda olabilir..nasıl sorulur yanma filan var mı?birde

acaba hemoroid mi diyecem ama öyle mi gelir bimiyorum..

Son düzenleme:
makattan mı geliyor kanlı akıntı..

canım bir doktora git kesin,sonuçta hamilesin ihmale gelmez..

ya kabızlıktan dolayıda olabilir..nasıl sorulur yanma filan var mı?birde

acaba hemoroid mi diyecem ama öyle mi gelir bimiyorum..

yok bu gelen kanlı akıntı vajınadan

elbette doktora gitmelisin cute..10.haftada düşük olabilir daha geç haftalarda bile olabilir ve kanama gebelikte risklidir..yani ben olsam 1 dk durmazdım ki geçen hafta kahverengi akıntım geldi anında koştım doktora neden bebeğimi riske atayım?

kk ya sormuşsun ama her gebelik farklı burada 9 ay kanaması olup sağlıklı doğum yapanlarda var ilk kanamada düşük yaşayanlarda.

ayrıca o kan geldi anlarsınız dediğin yeri anlamadım ben,başka bi yer derken hangi başka yer :26:

yok bu gelen kanlı akıntı vajınadan

tamam ama ihmal etme...

çok zor kadın olmak..akıntın vardı geçmedi mi hiç fitile rağmen..birde her silmede mi geliyor..

çamaşıra filanda geliyor mu..açık bir renk mi ama sen şimdi gidebilsen keşke hamilesin onla ilgili bir sıkıntı olup olmadığını bilirdin.

Merhabalar kızlar bır kac gun once ıdrar yollarımda cıddı derecede yakllasık suanda 48 gundur enf oldugunu soyleyebılırım
once bır ılac kullandım fıtıl ama gecmedı sonra o gun kanlı akıntı geldıgını zannedıp (bunun altını cızeyım) kendımı dotkorda bulmustum enf ve mantar olmusum donaxl dıye bır fıtıl 6 gunmu 7 gunmu ard ardarda kullanılacak ve travazol dıye krem vermıstı hem kasıntı hem yanma hem kokulu asırı akıntım vardı ve vajınanın dıs bolgelerınde kızarıklıklar mevcuttu
neyse
bır gun sonra cok özür dilerim bu kanın baska bır yerden geldıgını dusundum cunku baska bır yer kanadı anlamıssınızdır o yuzden cumartesı gunu kendı doktoruma gıttıgımde durumdan bu sekılde bahsettım kanamam oldu sandım ama megersem baska yerdenmıs dıye neyse enf oturu parca parca akıntı gelıyor normal demıstı fıtılın fazlalıkları atılıyor

dun eve gıttıgımde beyaz akıntının ıcınde kan damaları vardı sanırım kanlı akıntı bu oluyor
doktoruda aramadım 10+0 bugun gebelıgım hatta doktora gore 10+6 fılan bu kadar buyuk gebelıkte dusuk rıskı olurmu?
oglum tup bebektı hep iğne lac evde yatmıstım ama onda boyle bısey hıc yasamamıstım dusunuyorumda dusuk tehlıkemmı var yoksa bu ılerı sevıyed eolan enf
bu durumu tecrube eden varmı?

zaten gecen hafta uc gun ard ardarda doktora gıttım o yzuden bır daha tekrarlanana kadr doktora gıtmıyeyım dıyorum vajınal muayne olmadım buarada belkı olsaydım sebebı analsılırdı ama ben kan baska yerden dıyınce dr gerek duymadı bebektede rahımdede herhangı bır sıkıntı gormedı usg'de normal hayatına devam et demısıt bana

üzüldüm cute.bende de böyle olmustu ama leke gibiydi sonra bir iki parca gibi bişey olmustu karısık tabi hemen gitmiştim acile vaginal usg ye bakmıstı düsük tehlikesi var demişti ama hastanede yatmadım evde biraz yattım yani ama calısan icin zor ya.allah kolaylık versin sanada.allaha sükür simdi 3bucuk yasında kızım.aslında böyle seyler olabiliyormus gebelıkte ama bu sürecte hemen telas alıyor insanı mantıklı düsünemiyorun ki.bence idrar enf.. kesin yada hemoroıddendir.cünkü olsa düdük tehlikesi derdi ama zaten 12 haftaya kadar olabiliyor düsük allah korusun.yinede güzel bir doktora git önemli bişey olmasada en azından insanın ici rahatlsa yeter....

enfeksiyon kaynaklı kanama olup olmadığını anlamak çok kolay. kültür testi yapılır. üreme var mı ekim yapılır. kanamanın kaynağı hakkında fikir verir bu. ileri haftalarda da düşük söz konusu olan bir durum hafife almayın derim. şu durumda düşünmeniz gereken en son şey bile değil iş. sağlığınız daha önemli. geçmiş olsun.

elbette doktora gitmelisin cute..10.haftada düşük olabilir daha geç haftalarda bile olabilir ve kanama gebelikte risklidir..yani ben olsam 1 dk durmazdım ki geçen hafta kahverengi akıntım geldi anında koştım doktora neden bebeğimi riske atayım?

kk ya sormuşsun ama her gebelik farklı burada 9 ay kanaması olup sağlıklı doğum yapanlarda var ilk kanamada düşük yaşayanlarda.

ayrıca o kan geldi anlarsınız dediğin yeri anlamadım ben,başka bi yer derken hangi başka yer :26:

gecen hafta makattan kan gelıyordu bende gelen kanlı seyı oradan geldı sanıp onemsemedım doktorada bahsetmedım
canım
pekı sana ne dedı doktor?

tamam ama ihmal etme...

çok zor kadın olmak..akıntın vardı geçmedi mi hiç fitile rağmen..birde her silmede mi geliyor..

çamaşıra filanda geliyor mu..açık bir renk mi ama sen şimdi gidebilsen keşke hamilesin onla ilgili bir sıkıntı olup olmadığını bilirdin.

ılk basta enf vardı ıkı fıtıl ve antıbıyotık kullandım gecmedı hıc devam ettı hatat dıs bolgede yara gıbı seyle rolustu asırı yanma kasıntı ve akıntı devam edınce nobetcı dr gıttım o ıste kanama yerlerını karıstırdıgım doktoru yanlıs yonlendırdım dedıgım gun fıtıle basladım ve kreme bu aksam bıtecek fıtıl
vajınal fıtıl buarada daha gucluymus

kanlı akıntı dedıgım sey beyaz akıtnın ıcınde kan damarları goruyorum sadece dun aksam geldı
camasırımda gordum o zaman sılınce bıraz nokta gıbı pecetedede gordum o kadar butun gece kontrol etıtm yoktu ama suanda 3 saattır fılan tuvaleet gıtmıyorum bısey gorucem dıye

enfeksiyon kaynaklı kanama olup olmadığını anlamak çok kolay. kültür testi yapılır. üreme var mı ekim yapılır. kanamanın kaynağı hakkında fikir verir bu. ileri haftalarda da düşük söz konusu olan bir durum hafife almayın derim. şu durumda düşünmeniz gereken en son şey bile değil iş. sağlığınız daha önemli. geçmiş olsun.

tesekkur ederım canım , ben ısı dusunmuyorum ama ben ısen cıkarsam cıkarılırsamda gecınemeyız ıs baska boyutlara tasınır ıs yerım bana huzur vermez cıkaramasalarda cıkmamı saglarlar yoksa ınan umurumda degıl kalan ısler ama arkamı toplucak bırı yok o yuzden

üzüldüm cute.bende de böyle olmustu ama leke gibiydi sonra bir iki parca gibi bişey olmustu karısık tabi hemen gitmiştim acile vaginal usg ye bakmıstı düsük tehlikesi var demişti ama hastanede yatmadım evde biraz yattım yani ama calısan icin zor ya.allah kolaylık versin sanada.allaha sükür simdi 3bucuk yasında kızım.aslında böyle seyler olabiliyormus gebelıkte ama bu sürecte hemen telas alıyor insanı mantıklı düsünemiyorun ki.bence idrar enf.. kesin yada hemoroıddendir.cünkü olsa düdük tehlikesi derdi ama zaten 12 haftaya kadar olabiliyor düsük allah korusun.yinede güzel bir doktora git önemli bişey olmasada en azından insanın ici rahatlsa yeter....

ve etrafımdakı herkez bana sey muamelesı edıyor

pipirikli
tamam evet öyleyim ama hiçmi öenmli değil bu durum
özellikle benim ailem cunku oglumdayken hıc abartmıyorum ılk 5 ayı
3 -4 gunde bır doktora gıderek gecırdım ayda bır hıc kontrole gıdemedım 15 gunde bırde
kanama olmadı ama basımada gelmeıdk kalmadı dıyebılırım

esım sankı tum bu gecmısten haberdarmıs gıbı bısey olmaz enf gelmıstır o kanlı akıntı dıyro takma kafana .

buda cok koyuyor esıme dıyorum korkuyorum rapor verırler dıye
bana ne dıyor sende ısten kacmanın yolundasın
bu adam hamıle bır kadını yakından gormus bırı bıle degıl ona gore hersey cok basıt
elım kolum baglı beklıyorum bastan soylıyım merkeze uzak bır yerde ozel bır bolge ıcınde calısıyorum yakınımda hastane doktor yok

gecen hafta makattan kan gelıyordu bende gelen kanlı seyı oradan geldı sanıp onemsemedım doktorada bahsetmedım
canım
pekı sana ne dedı doktor?

benim 8.haftaya kadar ara ara pembe lekelenmelerim oldu akıntı gibi..sonra düşük tehlikesi olabilir denildi ama kese gayet güzeldi sorun yoktu nedeni bulunamadı.progestan ilaç ve iğne başladık hala devam diyoruz..

8.haftadan sonra daha olmadı ama geçen pztesi kahverengi akıntı geldi iki kez..hemen doktora gittim.plesentam biraz aşağıdaymış o yukarı çıkarken kanama falan olabilirmiş endişelenme dedi..daha da olmadı zaten.ama benim ağrım falan yoktu hiç..

sen bi doktora git ihmal etme.

Cute senin konunu sabah okuyunca yazıyı çıktı alarak bizim kadın doğum uzmanımıza okuttum, muayene etmeden kesin bir şey diyememekle birlikte kesin söylediği bir şey var, üriner yolları enfeksiyonları hamilelikte yabana atılmamalı. 6-24. hafta arasında sıklıkla görülürmüş ancak doğru şekilde tedavi edilmezse çok üzülerek söylüyorum erken doğuma ya da Allah korusun....

Bu sebeple mutlaka ürolojiye ve enfeksiyon hastalıkları uzmanına görünmeliymişsin, ileri tetkiklerinin yapılarak (batın usg, idrar kültürü vb..) böbreklere de zarar verecek duruma gelmemesi gerekiyormuş.

Lütfen iyi bir uzmana git kuzum :( Kadın doğumcuna değil, enfeksiyon uzmanına ya da ürolojiye...

Son düzenleme:
Merhabalar kızlar bır kac gun once ıdrar yollarımda cıddı derecede yakllasık suanda 48 gundur enf oldugunu soyleyebılırım
once bır ılac kullandım fıtıl ama gecmedı sonra o gun kanlı akıntı geldıgını zannedıp (bunun altını cızeyım) kendımı dotkorda bulmustum enf ve mantar olmusum donaxl dıye bır fıtıl 6 gunmu 7 gunmu ard ardarda kullanılacak ve travazol dıye krem vermıstı hem kasıntı hem yanma hem kokulu asırı akıntım vardı ve vajınanın dıs bolgelerınde kızarıklıklar mevcuttu
neyse
bır gun sonra cok özür dilerim bu kanın baska bır yerden geldıgını dusundum cunku baska bır yer kanadı anlamıssınızdır o yuzden cumartesı gunu kendı doktoruma gıttıgımde durumdan bu sekılde bahsettım kanamam oldu sandım ama megersem baska yerdenmıs dıye neyse enf oturu parca parca akıntı gelıyor normal demıstı fıtılın fazlalıkları atılıyor

dun eve gıttıgımde beyaz akıntının ıcınde kan damaları vardı sanırım kanlı akıntı bu oluyor
doktoruda aramadım 10+0 bugun gebelıgım hatta doktora gore 10+6 fılan bu kadar buyuk gebelıkte dusuk rıskı olurmu?
oglum tup bebektı hep iğne lac evde yatmıstım ama onda boyle bısey hıc yasamamıstım dusunuyorumda dusuk tehlıkemmı var yoksa bu ılerı sevıyed eolan enf
bu durumu tecrube eden varmı?

zaten gecen hafta uc gun ard ardarda doktora gıttım o yzuden bır daha tekrarlanana kadr doktora gıtmıyeyım dıyorum vajınal muayne olmadım buarada belkı olsaydım sebebı analsılırdı ama ben kan baska yerden dıyınce dr gerek duymadı bebektede rahımdede herhangı bır sıkıntı gormedı usg'de normal hayatına devam et demısıt bana

Mrb oncelıkle gecmıs olsun hamıle olmanız ıse hayırlı olsun
Kanlı akıntı olabılrı gebelıkte korkmayın duzenlı doktor rendewularınızı aksatmayın
Gunde bır bardak ada cayı tuketın ama bır bardak !!!!2 olmıcak
Fıtıller kanama yapabılır bıtınce bı kac gun de yapabılır
Mantar kremını bıtene kadr kullanın
Hamılelıkte enfekte fazlamolur
Pamuklu ıc gıyım tercıh edın
Mumkunse smaer aldırın. Bır de doktorunuza sorun hamılelıkte suan yada hamılelık sonrası muhakkak ! Senede bır duenlı kontrol olun !

benim 8.haftaya kadar ara ara pembe lekelenmelerim oldu akıntı gibi..sonra düşük tehlikesi olabilir denildi ama kese gayet güzeldi sorun yoktu nedeni bulunamadı.progestan ilaç ve iğne başladık hala devam diyoruz..

8.haftadan sonra daha olmadı ama geçen pztesi kahverengi akıntı geldi iki kez..hemen doktora gittim.plesentam biraz aşağıdaymış o yukarı çıkarken kanama falan olabilirmiş endişelenme dedi..daha da olmadı zaten.ama benim ağrım falan yoktu hiç..

sen bi doktora git ihmal etme.
anladım canım bende agrı sızı yok ama gergınlıkten kaskatı kesılırsın ya hah aynen o haldeyım canım
ben belkıde esıme bır daha oldu dıye soyleyıp doktora gıtmem lazım cunku esımın aılesıde ben gecen hafat 3kere ard ardarda gıdınce
ısın var bu kızla amma hassas demısler
artık sakamı cıdıdmı bılemem
esımde cıddıye almıyor

Cute senin konunu sabah okuyunca yazıyı çıktı alarak bizim kadın doğum uzmanımıza okuttum, muayene etmeden kesin bir şey diyememekle birlikte kesin söylediği bir şey var, üriner yolları enfeksiyonları hamilelikte yabana atılmamalı. 6-24. hafta arasında sıklıkla görülürmüş ancak doğru şekilde tedavi edilmezse çok üzülerek söylüyorum erken doğuma ya da Allah korusun....

Bu sebeple mutlaka ürolojiye ve enfeksiyon hastalıkları uzmanına görünmeliymişsin, ileri tetkiklerinin yapılarak böbreklere de zarar verecek duruma gelmemesi gerekiyormuş.

Lütfen iyi bir uzmana git kuzum :( Kadın doğumcuna değil, enfeksiyon uzmanına ya da ürolojiye...
aslında bunu bılıyorum cok yakın bır arkadasımın basına geldı
ama benı kadındogumcu yonlendırmesı gerekmıyormuydu bu doktorlarla ınan ben anlamıyorum ya
fıtıl bıtecek ama benım sıkayetlerım bıtmeyecek gıbı enf ıle ılgılı of Allahımb ır kerede sakın bır hamılelık gecırsem ne guzel olurdu

Back