Kanda demir yüksekliği yaşayanlar?

Aynen yüksek olunca insanda tedirgin oluyor baya zararı varmış organlara
Benim alt değeri karaciğer değeriymiş oda biraz yüksek
Özele gidemiyorum devletede randevu alamıyorum resmen kaldım böyle
Peki şikayetiniz neydi hiç kaburga altı ağrı kalpte ağrı oluyormuydu
Ben kansızlık için gitmiştim oldukça kanlıymışım 😅
Evet karaciğer de siroz yapıyormuş 🤷‍♀️
Hiç bir şikayetim yoktu. Dediğim gibi kansızlık şikayetim vardı. Kontrol için aile hekiminde kan seviyeme baktırayım dedim. Bu sonuçla karşılaştım 🤷‍♀️

İlk Dahiliye ye gitmeniz gerektir. Sistem direk hemotoloji ye, gastroenteroloji ye randevu vermiyor

Çok geçmiş olsun sizede ❤️

Evet karaciğer de siroz yapıyormuş 🤷‍♀️
Hiç bir şikayetim yoktu. Dediğim gibi kansızlık şikayetim vardı. Kontrol için aile hekiminde kan seviyeme baktırayım dedim. Bu sonuçla karşılaştım 🤷‍♀️

İlk Dahiliye ye gitmeniz gerektir. Sistem direk hemotoloji ye, gastroenteroloji ye randevu vermiyor

Çok geçmiş olsun sizede ❤️
Aynen bende aşırı bi üşüme ısınamama problemiyle gittim
Dahiliyeye gideceğim ama yok 7-8 dr. Görünüyor randevular hep kapalı nerdeyse 1 haftadır uğraşıyorum yok 🤔

Aynen bende aşırı bi üşüme ısınamama problemiyle gittim
Dahiliyeye gideceğim ama yok 7-8 dr. Görünüyor randevular hep kapalı nerdeyse 1 haftadır uğraşıyorum yok 🤔
Evet canım. Randevu almak da zor. İnşallah en kısa sürede alır ve gidersin 🤗
O şikayetler bende de var ama onla alakası olduğunu düşünmüyorum 🙄

Merhaba

2 hamilelik yaşadım ve o dönemlerde demir seviyesi hep düşüktü. Oğlum 2 yaşında

5 gün önce aile hekimliğinde tam kan sayımı yaptırdım ve ferritin 509 çıktı, sınırın baya üstünde.

Dahiliye bölümüne randevu aldım. Dün tekrar bakıldı. 708 çıktı

Bugün tekrar sonuçları göstermek için gideceğim. Biraz endişeliyim açıkcası.
Bu durumu yaşayan birileri varsa bilgi almak isterim 🙏
Merhaba bir gelişme oldu mu benimde yüksek çıktı da

Hemokromatozis tanısı kondu. 1 ünite kan alındı. Yarın tekrar randevum var. 380 küsür çıktı geçen haftaki testte.
Biraz düşmüş. Gastroentoloji den randevu alıp baktırın
Allah Allah ben bu yaşıma kadar hep demir eksikliği yaşadım yüksek çıkınca çok şaşırdım size nasıl belirti veriyor bir de ferritin bakmamış sadece demir bakmış doktor

Allah Allah ben bu yaşıma kadar hep demir eksikliği yaşadım yüksek çıkınca çok şaşırdım size nasıl belirti veriyor bir de ferritin bakmamış sadece demir bakmış doktor
Bazen enfeksiyona bağlı da yükselebiliyormuş endişelenmeyin. Benimde öncesinde düşüktü.
Kan ilacı vs kullandınız mı yakın tarihte

Bazen enfeksiyona bağlı da yükselebiliyormuş endişelenmeyin. Benimde öncesinde düşüktü.
Kan ilacı vs kullandınız mı yakın tarihte
2 ay önce kullanmıştım. Bir de dişime kanal tedavi yaptırdım 2 gün önce sonraki gün kan verdim dişimde şiş hissediyorum diş kökünde enfeksiyon vardı ondan olabilir mi acaba. Bir de 7 gün kadar önce ağır bir grip geçirdim. Haşimato kontrolü için gitmiştim bunu da görünce korktum

2 ay önce kullanmıştım. Bir de dişime kanal tedavi yaptırdım 2 gün önce sonraki gün kan verdim dişimde şiş hissediyorum diş kökünde enfeksiyon vardı ondan olabilir mi acaba. Bir de 7 gün kadar önce ağır bir grip geçirdim. Haşimato kontrolü için gitmiştim bunu da görünce korktum
Evet enfeksiyona bağlı olabiliyormuş. 2 3 ay sonra testi tekrarlayın. Eğer düşüş yoksa dahiliye den randevu alıp muayene olabilirsiniz
Geçmiş olsun 😊 Benim 2021 den bu yana yüksek 😐

Evet enfeksiyona bağlı olabiliyormuş. 2 3 ay sonra testi tekrarlayın. Eğer düşüş yoksa dahiliye den randevu alıp muayene olabilirsiniz
Geçmiş olsun 😊 Benim 2021 den bu yana yüksek 😐
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun dediğiniz gibi yapayım. Benim 4 ay önceki tahlilimde de düşüktü şimdi yüksek hayırlısı olsun bakalım. İnsan tabii tedirgin oluyor 😊

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun dediğiniz gibi yapayım. Benim 4 ay önceki tahlilimde de düşüktü şimdi yüksek hayırlısı olsun bakalım. İnsan tabii tedirgin oluyor 😊
Tabi canım. Herşeyin başı sağlık 😊 Tedirgin olmakta çok haklısınız. Allah beterinden korusun. Tüm hastalara şifa versin

Bir sonuç aldınız mı ? Merak ettim
Benimde ferritin normal
Demir bağlama düşük ama demir yüksek
Bir türlü randevu vermediler
gideceğim inşallah
Merhaba epey onceden yazmisiniz ama benim de sonuclarim sizin gibi demir yuksek demir baglama dusuk ferritin normal.kaburga agrisiyla gittim.size ne soylendi acaba neye baglandi.biraz endiseliyim ben de.

Merhaba epey onceden yazmisiniz ama benim de sonuclarim sizin gibi demir yuksek demir baglama dusuk ferritin normal.kaburga agrisiyla gittim.size ne soylendi acaba neye baglandi.biraz endiseliyim ben de.
Bunun için gitmiştim. Doktor bir önceki gün etli bişey yediğim için olduğunu, önemli bişey olmadığını söylemişti.

Bizimde aynı çıktı ne durumdasiniz.

Demir 150
Demir bağlama kapasitesi 73
Ferritin 50

Sizin nasıldı?

Merhaba dahiliye doktoruna gittim kendisi bunun onemli olmadigini soyledi.bir kac gun fazla et yemenin bile boyle bir sonuc verebilecegini soyledi.ben de tekrar test yaptirmadim.bu durumda ferritin normalse digerleri cok onemli deil dedi.size de cok gecmis olsun

X