Tüp bebek ile kullanılan ilaçlardan anlamam ama bildiğim bişey var ki o da başka bir doktora daha gitmen
Muayene olsanız gidip ?Ah canım küçük bir yerdeyim , devlet hastanesine acile gittim mecburen o da tüp bebek dr ne sor dedi, yakın bir ilde tüp bebek yaptırdığım dr değil ama tüp bebek uzmanı dr buldum ona gidiyordum oda ilaçlara başlama dedi, kanamayı görmedi, nerede kanama olduğunu bilmiyor, bebeğin durumunu vs görmedi hatta hiç bir şey sormadı , oradaki dr ne dedi, bebek iyimi vs hiç bir şey .... aradım ve bana cevabı ilaca başlama
Canım şehir dışı, ve ne yazık ki eşim de şehir dışınaMuayene olsanız gidip ?
Canım ben kanama geçirdim , sen artık gebesin illa tüp bebek doktoruna gitmen gerekmiyor. normal kadın doğum sana yardımcı olur ben kanama geçirdim 11 haftalıkken.Kızlar günaydın, ya ben kontrol içün bir tüp bebek uzmanı dr ye takibe başlamıştım, kanamam olunca ilaçlara nasıl devam edeceğim konusunda devlet hastanesinde ki dr tüp bebek dr me sormamı istedi az önce aradım dr bana ilaçlara devam etmeyeceksin, bıraktığın için kanama olmuş olabilir vücut ona alışacak dediya böyle bir şey duymadım ilaçla tedbir alınmaz mı , var mı kanaması olup ilaç kullanmayacaksın diyen dr si olan çok korkuyorum ne yapacağım Daha önce yine kanama yaşamıştım 1,5 ay önce o zaman tüp bebek yaptırdığım dr prulotuon iğneyi 3 günde bir yaptır demişti
Anladım canım , tüp bebek topiklerine sorabilirsin buradan konu açılmış olanlar var ... Hayırlısı olsun hakkında... Tam bişey bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum :)Canım şehir dışı, ve ne yazık ki eşim de şehir dışınagitmem imkansız
Canım normal kadın doğumcu ilaç konusunu tüp bebek doktoruma sormamı istediCanım ben kanama geçirdim , sen artık gebesin illa tüp bebek doktoruna gitmen gerekmiyor. normal kadın doğum sana yardımcı olur ben kanama geçirdim 11 haftalıkken.
Çok pardon o çıldırmış o zaman. benim tüp bebek tuttu, normal doktora gitmeye başladım kanama olunca da 1 gece hastanede kaldım, 10 gün progestan iğne, şimdi de 20.haftaya kadar günde 3 defa kullanacağım progestan hap verdi. kanamam durdu ama yine de önlem amaçlı o hapı kullandırıyor. İnşallah sıkıntınız artmaz, bebişe zararı olmaz inşallah. bende plasenta mı yer değiştirmiş bişeyler olmuş alt kısımdaydı kanama.usg de görünüyor oysa 5 dkkalık iş.Canım normal kadın doğumcu ilaç konusunu tüp bebek doktoruma sormamı istedi
O öyle söyleyince şok oldum, kanama düşük riski demek Bi nevi, hiç görmedim duymadım kanamadan sonra ilaç takviyesi yapmayan ve başka dr alternatifim yok kafayı yiyicemÇok pardon o çıldırmış o zaman. benim tüp bebek tuttu, normal doktora gitmeye başladım kanama olunca da 1 gece hastanede kaldım, 10 gün progestan iğne, şimdi de 20.haftaya kadar günde 3 defa kullanacağım progestan hap verdi. kanamam durdu ama yine de önlem amaçlı o hapı kullandırıyor. İnşallah sıkıntınız artmaz, bebişe zararı olmaz inşallah. bende plasenta mı yer değiştirmiş bişeyler olmuş alt kısımdaydı kanama.usg de görünüyor oysa 5 dkkalık iş.
şuan çok yoğun mu kanaman?O öyle söyleyince şok oldum, kanama düşük riski demek Bi nevi, hiç görmedim duymadım kanamadan sonra ilaç takviyesi yapmayan ve başka dr alternatifim yok kafayı yiyicemkanama da hadtanede kaldım, prulotuon iğne yapıldı, jelini günde 2 defa kullan dedi, 2 gün 200 mg progestan hap verdiler, taburcu olduğumda ilaca nasıl devam edeceğimi sordum tüp bebek dr ne sor dedi onu aradım canım o da başlamayacaksın , vücut alışacak dedi
Yok canım ilk gün ki gibi değil,yine geliyor ama akıntı gibi az geliyor yengemi aradım bir arkadaşı var hemşire kadın doğumcu yanında olan, o da demiş hiç duymadım vücut alışsın diye ilaç bıraktırılmadınız, o da şok olmuşşuan çok yoğun mu kanaman?
Sen yat dinlen, protein ağrılıklı beslenmeye ve bol su içmeye bak...Yok canım ilk gün ki gibi değil,yine geliyor ama akıntı gibi az geliyor yengemi aradım bir arkadaşı var hemşire kadın doğumcu yanında olan, o da demiş hiç duymadım vücut alışsın diye ilaç bıraktırılmadınız, o da şok olmuş
Annem yanımda canım o yapıyor, dinleniyorum ama öyle daha çok kendimi dinliyorum kafam hiç rahat değilSen yat dinlen, protein ağrılıklı beslenmeye ve bol su içmeye bak...
Bende dediğim gibi bişey kalmadı, en son kahverengiye döndü bitti, 2 hafta öyle kahverengi sürdü, hastanede yattığım gece kırmızı kanama bitti. Diyeceğim, kanamam bitti ama doktorum 10 dkkadan fazla yürüyüş yasak dedi. adam pamuklara saracak kolayını bulsa. bende bir sonraki kontrolde soracağım ne sıkıntı var bu kadar kampa girmiş gibi takılıyoruz diye. dediğim gibi dolaplara uzanma, bulaşık makinasına eğilme öyle çok, elde yıka gerekirse, eşinde şehir dışında anladığım kadarıyla.
Canım ayrıca desteğin için çok teşekkür ediyorum. Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallahSen yat dinlen, protein ağrılıklı beslenmeye ve bol su içmeye bak...
Bende dediğim gibi bişey kalmadı, en son kahverengiye döndü bitti, 2 hafta öyle kahverengi sürdü, hastanede yattığım gece kırmızı kanama bitti. Diyeceğim, kanamam bitti ama doktorum 10 dkkadan fazla yürüyüş yasak dedi. adam pamuklara saracak kolayını bulsa. bende bir sonraki kontrolde soracağım ne sıkıntı var bu kadar kampa girmiş gibi takılıyoruz diye. dediğim gibi dolaplara uzanma, bulaşık makinasına eğilme öyle çok, elde yıka gerekirse, eşinde şehir dışında anladığım kadarıyla.
Annenin yanında olması en büyük destek bana da annem geliyor işleri yemeği yapmaya. Benim zor geçtiği için işten ayrıldım. Kendimi dinlememek için de bol bol kitap okumaya çalışıyorum.Rica ederim hepimiz aynı durumları yaşıyoruz. Sormak istediğin bişey olursa her zaman sorabilirsin. Geçmiş olsun.Canım ayrıca desteğin için çok teşekkür ediyorum. Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah
Crınone jel ve proluton iğne kullanıyordum,bıraktım kanama olunca jele başladım hastanede iğne de yaptılar ama hastanedeki dr ilaçları kendi doktoruna sor diyince aradım oda başlama dedi, ama ben jele devam ediyorum başka bir dr gitmeye çalışacağım yarın hayırlısı olur inşallah Sanırım benim kullandığım ilaçlar progestanın farklı şekli mi hiç progestan kullanmadımİnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Tüp bebek tedavisi ile hamileydim, 12.haftamda "progestanı plasenta/vücut kendi üretiyor" diyerek bıraktırdı doktorum, bırakınca kanama yaşamadım ama korku ile ilerledi haftalarım. Can simitini bırakmış gibiyim diyordum o sıralar...
Tüp bebek doktoru olması gerekmiyor gittiğin doktorun, mümkünse bir perinatolog bul canım, progestan içerikli iğne ve ilaçları gebeliğinin çok ileri haftalarına kadar kullanıyor bazı insanlar, rahim ağzının destekliyor. Progestan ı fitil ya da iğne olarak kullandırabilirler sana? Kolaylıklar dilerim.
Annenin yanında olması en büyük destek bana da annem geliyor işleri yemeği yapmaya. Benim zor geçtiği için işten ayrıldım. Kendimi dinlememek için de bol bol kitap okumaya çalışıyorum.Rica ederim hepimiz aynı durumları yaşıyoruz. Sormak istediğin bişey olursa her zaman sorabilirsin. Geçmiş olsun.
Jeli hiç kullanmadım ama proluton bir defa kullandım. Umarım ilgili bi doktor denk gelir. Sağlıkla doğsun inşallah bebecik.Crınone jel ve proluton iğne kullanıyordum,bıraktım kanama olunca jele başladım hastanede iğne de yaptılar ama hastanedeki dr ilaçları kendi doktoruna sor diyince aradım oda başlama dedi, ama ben jele devam ediyorum başka bir dr gitmeye çalışacağım yarın hayırlısı olur inşallah Sanırım benim kullandığım ilaçlar progestanın farklı şekli mi hiç progestan kullanmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?