Tek diyeceğim bu iş için şirketler var 50-60 bin gibi bir para istiyorlar. Ne derece güvenilirler bilinmez. Oraya giden birileriyle bizzat görüşüp nasıl bir yol izlediklerini öğrenin. İlk 5 yıl zor geçiyormuş. İngilizce temeliniz varmış. Kurs filan uğraşmayın.
Sadece şunu söylemek istiyorum: insan ömrü boyunca yaptıklarından daha çok, yapmadıklarından pişmanlık duyar. Yaşlanınca geriye baktığınızda keşke gitseydim, en azından bir deneseydim diyecekmisiniz?Aslında ilkokuldayken Kanada'da da üniversite okumayı düşünüyordum. Başörtüsü sorunundan dolayı bir tanıdığımız orada okuyordu ve çok güzel İngilizce konuştuğu için çok hevesliydim. Bir de ta 25 sene önce o abla yazılım işiyle uğraşıyordu. Biz eğitim sektöründeyiz. Gerçi başka bir diplomamız daha var ama sektörde hiç çalışmadık :)
Babam üniversiteyi kazandığımızda söyledi gitmedim cesaretim olmadı. Şimdi de aynı cesaretsizlik var sanırım. Bir de boşa sallayacak kurşun yok derler ya tam o misal. Elimizde taş çatlasa 70.000 TLlik arabamız var. O kadar.
Merhaba, bu aralar çok sık konu açar oldum :)
Eşim akşam dahiane bir fikirle geldi :/
Şöyle ki bizim hep yurtdışı ile ilgili düşüncemiz vardı ama hiçbir zaman somut olarak şöyle yapalım diyemedik.
Ylysyi denedik sadece.
Kanada başta olmak üzere bir kaç ülke için dün birisiyle görüşmüş. 6 aylık dil kursu, sonrasında da bir kaç sene kalır para biriktirirsiniz demiş. Bu görüştüğü kişi normalde eşimin iş arkadaşı ek iş olarak yurtdışına gidecekler için kurs, yer vs ayarlıyormuş.
Aramızda bu şekilde eğitime gidip kalan var mı, şartlar nasıl, gerçekten birikim yapılır mı yoksa sadece sunulan bir hayal dünyası mı?
Şöyle ki İngilizcem çok başlangıç seviyede(öğrendiklerimi unuttum belki uğraşsam biraz daha ilerler) benim yabancı dilim farklı. Eşimin İngilizcesi çok çok daha iyi. Kızımız var bir de daha bebek.
Çok zor olsa da bir seneliğine ben gidip geleyim yada hep birlikte gidip bir kaç sene kalalım ufkumuz genişlesin.Kızımız da konuşmayı öğrendiği dönemde İngilizce de öğrenir gibi bir planla geldi.
Tabi şöyle ki eşim özel sektörde çalışıyor.
Ben de özele başvuru yapıyorum. Gitsek dönüşte sabit bir işimiz yok. Ama dil bize beşkş iş bulma noktasında faydalı olur.
Çok komplocu bakmak istemiyorum ama dünya tuhaf bir hal alıyor özellikle covid sonrası dengeler iyice şaştı. Bir yandan da ürkütüyor beni yurtdışına gitmek. Gitsek kapanma olsa para kazanamayacağız gibi...
Bir de diplomalarınıza denklik almak için uğraşın.Eşimin arkadaşı bu işle ilgileniyor. Güvenilir birisi. Birkaç kişi var tanıdık ama uzaktan. Bir araştıracağız nasip ne olacak bakalım.
70000 tl yetmez .tek olsanız neyse de eş ve çocuklar zor ..giden gitsin derseniz ve sonunda o giden para için uzulmeyecekseniz şansınızı deneyinAslında ilkokuldayken Kanada'da da üniversite okumayı düşünüyordum. Başörtüsü sorunundan dolayı bir tanıdığımız orada okuyordu ve çok güzel İngilizce konuştuğu için çok hevesliydim. Bir de ta 25 sene önce o abla yazılım işiyle uğraşıyordu. Biz eğitim sektöründeyiz. Gerçi başka bir diplomamız daha var ama sektörde hiç çalışmadık :)
Babam üniversiteyi kazandığımızda söyledi gitmedim cesaretim olmadı. Şimdi de aynı cesaretsizlik var sanırım. Bir de boşa sallayacak kurşun yok derler ya tam o misal. Elimizde taş çatlasa 70.000 TLlik arabamız var. O kadar.
Merhaba; bence öncelikle eşinizin yerini sağlamlaştırın orada. Sonra siz düşünün. Çünkü o çocuğa gün sonunda yine siz bakacaksınız. Size ihtiyacı olacak. Siz de o arada dilinizi geliştirin. Çocuk biraz büyüdükten sonra Starbucks ta bile çalışsanız çok güzel para biriktirirsiniz. Bence bu yolla ilerlemek hem garanti hem de mantıklı.Merhaba, bu aralar çok sık konu açar oldum :)
Eşim akşam dahiane bir fikirle geldi :/
Şöyle ki bizim hep yurtdışı ile ilgili düşüncemiz vardı ama hiçbir zaman somut olarak şöyle yapalım diyemedik.
Ylysyi denedik sadece.
Kanada başta olmak üzere bir kaç ülke için dün birisiyle görüşmüş. 6 aylık dil kursu, sonrasında da bir kaç sene kalır para biriktirirsiniz demiş. Bu görüştüğü kişi normalde eşimin iş arkadaşı ek iş olarak yurtdışına gidecekler için kurs, yer vs ayarlıyormuş.
Aramızda bu şekilde eğitime gidip kalan var mı, şartlar nasıl, gerçekten birikim yapılır mı yoksa sadece sunulan bir hayal dünyası mı?
Şöyle ki İngilizcem çok başlangıç seviyede(öğrendiklerimi unuttum belki uğraşsam biraz daha ilerler) benim yabancı dilim farklı. Eşimin İngilizcesi çok çok daha iyi. Kızımız var bir de daha bebek.
Çok zor olsa da bir seneliğine ben gidip geleyim yada hep birlikte gidip bir kaç sene kalalım ufkumuz genişlesin.Kızımız da konuşmayı öğrendiği dönemde İngilizce de öğrenir gibi bir planla geldi.
Tabi şöyle ki eşim özel sektörde çalışıyor.
Ben de özele başvuru yapıyorum. Gitsek dönüşte sabit bir işimiz yok. Ama dil bize beşkş iş bulma noktasında faydalı olur.
Çok komplocu bakmak istemiyorum ama dünya tuhaf bir hal alıyor özellikle covid sonrası dengeler iyice şaştı. Bir yandan da ürkütüyor beni yurtdışına gitmek. Gitsek kapanma olsa para kazanamayacağız gibi...
Vasifsiz işçi zor olur bence sponsor olacaklarını pek zannetmiyorumBir arkadaş vasıfsız işçi olarak kalmanıza müsaade edilmez demiş. Yoksa eşim de o düşünce de garson, işçi ne olursa çalışıp hiç değilse evimizi alırız moduyla bakıyor.
Çok teşekkür ederim. Eğitimciyiz ikimizde. Orada ne gibi iş yapılır bilmiyorum. Eşim en kötü vasıfsız işçi olurum modumda bakıyordu olaya.
Egitimde cogu yerde acik var aslinda.
Diploma denkliklerini bir arastirin.
Mumkunati yok vasifsiz isci olarak vize alamazsiniz. Oyle bir fikir veren varsa güvenmeyin aman diyim. Ancak mesleginizi yaparsanız ve de gecinecek kadar kazanirsaniz vize alirsiniz. Ya da dil okulu ile ogrenci olarak giderseniz ogrenci vizesi. Bazi ulkelerde ogrenci vizesi ile parttime calisabilirsin, bazilarinda ona da izin yok.
Çok teşekkür ederim.
Bende buraya o yüzden yazdım açıkçası, farklı tecrübeler bileyim ki ona göre eşim bana sorduğumda o ihtimalleri değerlendirebileyim.
Çok teşekkür ederim yazan herkese.
Bir arkadaş vasıfsız işçi olarak kalmanıza müsaade edilmez demiş. Yoksa eşim de o düşünce de garson, işçi ne olursa çalışıp hiç değilse evimizi alırız moduyla bakıyor.
her halükarda burdan iyi olur bence
bebek olmasa hiç durma bas git tek odada yaşayın her işi yapın ilk sene ama kendinizi kurtarın derdim.ama bebekle dil eğitimi ya da iş hayatı bilmediğiniz bir ülkede hemen hemen mümkün değil.bebekli olarak anca akademik kariyer için gidilebilir ya da o şehirde kardeş yakın akraba vs olacak bebeğe akacak destek olacak.gene de araştır iyice tabi ki.belki bir kolayı vardır belli olmazO kadar düşünmüyorum. Bence her türlü artılar eksikler var. O yüzden bilmek araştırmak gerek. Benim amacım biraz daha hızlı para biriktirmek aynı zamanda dil meselesini halletmek ama bakalım araştırdıkça ne çıkacak karşımıza
Ben şunu anlamadım.
Dil okuluna gidecekseniz orada nasıl geçineceksiniz?
Gidene kadar edeceğiniz masrafları hiç saymıyorum.
Oğlumuzu geçen yıl üniversite eğitimi için bir AB ülkesine gönderdik evdeki hesap çarşıya uymuyor onu söyleyeyim.
Tek başına bir gencin barınma-yaşam-okul masrafı toplamda yıllık 100 TL’yi buldu geçen yıl.
Bu yılı hesaplamaya korkuyorum.
bebek olmasa hiç durma bas git tek odada yaşayın her işi yapın ilk sene ama kendinizi kurtarın derdim.ama bebekle dil eğitimi ya da iş hayatı bilmediğiniz bir ülkede hemen hemen mümkün değil.bebekli olarak anca akademik kariyer için gidilebilir ya da o şehirde kardeş yakın akraba vs olacak bebeğe akacak destek olacak.gene de araştır iyice tabi ki.belki bir kolayı vardır belli olmaz