Kanada-Dil Eğitimi/Sonrasında kalmak

Eşimin arkadaşı bu işle ilgileniyor. Güvenilir birisi. Birkaç kişi var tanıdık ama uzaktan. Bir araştıracağız nasip ne olacak bakalım.

Sadece şunu söylemek istiyorum: insan ömrü boyunca yaptıklarından daha çok, yapmadıklarından pişmanlık duyar. Yaşlanınca geriye baktığınızda keşke gitseydim, en azından bir deneseydim diyecekmisiniz?

Bu iş için ne kadar paranız var.?bilmediğin ülke..çocuk..dil kursu.oradaki ihtiyaçlar..ıvır zıvır şeyler..iş bulamazsanız..ne kadar paranız var?

Son birkaç yıldır vize ve oturum işleri virüs yüzünden oldukça yavaşladı. Arkanızı garantiye almadan gitmemenizi öneririm. Benim eşim yaşadığım ülkenin vatandaşı olduğu halde bazen benim evraklarda sorun çıkarıyorlar. Eğer bulunduğunuz ülkede çok iyi bir maddi durumunuz/mesleğiniz olmayacaksa size 2. Sınıf vatandaş muamelesi çokça yapılacaktır. Pek de toz pembe değil bu işler maalesef ki.. Ama umarım bir şekilde ayarlar ve gidebilirsiniz. Malum durumlar ortada.

70000 tl yetmez .tek olsanız neyse de eş ve çocuklar zor ..giden gitsin derseniz ve sonunda o giden para için uzulmeyecekseniz şansınızı deneyin

Merhaba; bence öncelikle eşinizin yerini sağlamlaştırın orada. Sonra siz düşünün. Çünkü o çocuğa gün sonunda yine siz bakacaksınız. Size ihtiyacı olacak. Siz de o arada dilinizi geliştirin. Çocuk biraz büyüdükten sonra Starbucks ta bile çalışsanız çok güzel para biriktirirsiniz. Bence bu yolla ilerlemek hem garanti hem de mantıklı.

Erkek arkadaşımla irlandaya başvuru yapacağız haftaya vize için, evli çiftlerin irlandada şansı daha iyi ama çocuğunuz var o yüzden dil okuluyla gitmeniz neredeyse imkansız. biriniz gitse bile diğerinin gelmesi en az 3-4 yıl o da en iyi ihtimalle çünkü tam zamanlı iş hakkını elde edip orada 2-3 sene çalışıp belli kriterlere sahip olup aile birleşiminden sizi getirebilir ama o da en iyi ihtimalle 4-5 yılı bulur.

çocuğunuz olmasa şansınız irlandada yüksekti evli çiftler vize aldı çünkü, şimdi dil okulu yerine direkt iş görüşmesi yapıp sponsor bulup gitmek daha mantıklı. boşuna vize parası ve masraf yaparsınız çok masraflı. biz şu ana kadar 200 bine yakın masraf yaptık. birde farklı bir ülkede dil okuluyla hayat kurmak başlı başına zorluk, bir bebek bunu kaldıramaz maalesef ...

hevesinizi kırmak istemem ama dil okulu en son seçenek olsun, sponsorlu iş bulma kısmına bakın. Kanada zor vize veriyor o da aklınızda bulunsun red yeme ihtimaliniz çok çok fazla. Irlanda bu konuda daha iyi ama bebeğiniz var, ailecek gelmeniz en az 4-5 yıl...

Bol şans

Çocuk olmasa neyse diyeceğim ama varmış. Sizin isteğiniz gerçek bir macera gibi duruyor. Sağlam hiçbir dayanak yok. Öğretmen misiniZ? Ne iş yapmayı planlıyorsunuz orda? Ya da ciddi bir nakit birikimi ister diye düşünüyorum. Gidip bebekle ortalıkta rezil olacak haliniz yok. Ya da 6 ay sonra dönmeniz gerekirse ne olacak?
Bu tarz konularda ben hep gitmek isteyenleri desteklerim ama sizinki mantıklı gelmedi. Anadolu lisesi İngilizcesiyle, elde bir de bebekle bu hayaller... Bilemedim, ben garantici insanımdır. Bana uymazdı, Allah gönlünüze göre versin.

Bir arkadaş vasıfsız işçi olarak kalmanıza müsaade edilmez demiş. Yoksa eşim de o düşünce de garson, işçi ne olursa çalışıp hiç değilse evimizi alırız moduyla bakıyor.
Vasifsiz işçi zor olur bence sponsor olacaklarını pek zannetmiyorum

Dil okulu değilde direkt iş olarak başvuru yapılsa daha iyi oluyor mesela şirket hem eşinize sponsor oluyor vize,çalışma oturum izni vs aynı zamanda sizede oluyor oturum vize falan böyle daha garanti oluyor.

Çok teşekkür ederim. Eğitimciyiz ikimizde. Orada ne gibi iş yapılır bilmiyorum. Eşim en kötü vasıfsız işçi olurum modumda bakıyordu olaya.

Egitimde cogu yerde acik var aslinda.

Diploma denkliklerini bir arastirin.

Mumkunati yok vasifsiz isci olarak vize alamazsiniz. Oyle bir fikir veren varsa güvenmeyin aman diyim. Ancak mesleginizi yaparsanız ve de gecinecek kadar kazanirsaniz vize alirsiniz. Ya da dil okulu ile ogrenci olarak giderseniz ogrenci vizesi. Bazi ulkelerde ogrenci vizesi ile parttime calisabilirsin, bazilarinda ona da izin yok.

Çok teşekkür ederim.
Bende buraya o yüzden yazdım açıkçası, farklı tecrübeler bileyim ki ona göre eşim bana sorduğumda o ihtimalleri değerlendirebileyim.

Çok teşekkür ederim yazan herkese.

Çok teşekkür ederim.
Bende buraya o yüzden yazdım açıkçası, farklı tecrübeler bileyim ki ona göre eşim bana sorduğumda o ihtimalleri değerlendirebileyim.

Çok teşekkür ederim yazan herkese.

Egitimde yabanci dil ogretmenleri sansli olabilir denklik konusunda.

Bir de bildigim turklerin yogun oldugu ulkelerde Türkçe ogretmeni de acigi olabiliyor. Ama ogretmenlikte ulkenin ana dilini bilmeniz sart, b2 yeterli oluyor sanirim bazi yerlerde. Almancanizi gelistirip almanyada bu tarz pozisyonlara bakilabilir mesela.

Alt yas grubunda da cok acik var, orada dil seviyesi de dusebilir hatta.

Bir arkadaş vasıfsız işçi olarak kalmanıza müsaade edilmez demiş. Yoksa eşim de o düşünce de garson, işçi ne olursa çalışıp hiç değilse evimizi alırız moduyla bakıyor.

Tam bilemiyorum ben ama eşimin bir arkadaşı inşaatlarda çalışıyor dediğim gibi, biri de taksi şoforlüğü yapıyor.. iyice araştırın

her halükarda burdan iyi olur bence

O kadar düşünmüyorum. Bence her türlü artılar eksikler var. O yüzden bilmek araştırmak gerek. Benim amacım biraz daha hızlı para biriktirmek aynı zamanda dil meselesini halletmek ama bakalım araştırdıkça ne çıkacak karşımıza

bebek olmasa hiç durma bas git tek odada yaşayın her işi yapın ilk sene ama kendinizi kurtarın derdim.ama bebekle dil eğitimi ya da iş hayatı bilmediğiniz bir ülkede hemen hemen mümkün değil.bebekli olarak anca akademik kariyer için gidilebilir ya da o şehirde kardeş yakın akraba vs olacak bebeğe akacak destek olacak.gene de araştır iyice tabi ki.belki bir kolayı vardır belli olmaz

Ben şunu anlamadım.
Dil okuluna gidecekseniz orada nasıl geçineceksiniz?
Gidene kadar edeceğiniz masrafları hiç saymıyorum.
Oğlumuzu geçen yıl üniversite eğitimi için bir AB ülkesine gönderdik evdeki hesap çarşıya uymuyor onu söyleyeyim.
Tek başına bir gencin barınma-yaşam-okul masrafı toplamda yıllık 100 TL’yi buldu geçen yıl.
Bu yılı hesaplamaya korkuyorum.

Orda part time iş oluyor ve ev geçimini yeterli oluyor demişler şirkettekiler. Benim de aklıma yatmadı ondan dolayı buradan fikir almak istedim. Ki iyi ki öyle yaptım.
Eşim ne ara bu kadar bilgiyi topluyorsun diye şaşırıyor. Burası gizli hazinem. :)

Evet bende ondan dolayı buradan bir fikir almak istedim. Aslında evlendiğini sene pandemi patladı mülakatlardan olmadı bebek oldu. Pandemi o sene muhtemelen yurtdışına giderdik. Eşime nişanlandığımızdan beri diyorum. Çünkü öğretmeniz, maarif vakfıyla vs zorda olsa gidip iki sene sonra dönerdik. O dönem o çekindi şimdi de ben.
Sanırım gitmeyiz ama burada yazılanlar gibiyse şartlar gerek yok. Başka şekilde olursa ancak giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…