Konuyla alakalı pek bilgi sahibi değilim ama içinizden ne yapmak geçiyor ? 2 seçenek arasında kaldıysanız ikisinide yapmamak şuan için daha iyidir biraz kafanızı toplayıp kalbinizi dinleyin. Gittiğinizde pişman olursanız en kötü ne olabilir?
Haberlerden takip ettigime göre şu an orada da şartlar çok iyi değil, hatta hükümet istifa edebilir.
Yerinizde olsam şu an bulunduğum yerde kalırdım.
Kanada Geyikleri var YouTube orada çok bilgiler var.Ben gidip bir iki yılda umduğumuz gibi para biriktirebileceginizi sanmam.Macera olarak yapılabilir.
Bilmediginiz bir ülke bebek var nasıl çalışacaksınız dil sizde yok.Bilemiyorum gidin farklı ülke kültürler ama kolay olmaz sanirimMacera için de yaşımız o kadar genç değil sanırım. Tam 30 hayatın döngüsü :)
Kurulu düzen bozulması zor bişey umarım hakkınızda hayırlısı olur.Maddi kaybımız olur, elimizdeki işten olmuş olabiliriz.
Bir dili 6 ayda öğrenemessinizMerhaba, bu aralar çok sık konu açar oldum :)
Eşim akşam dahiane bir fikirle geldi :/
Şöyle ki bizim hep yurtdışı ile ilgili düşüncemiz vardı ama hiçbir zaman somut olarak şöyle yapalım diyemedik.
Ylysyi denedik sadece.
Kanada başta olmak üzere bir kaç ülke için dün birisiyle görüşmüş. 6 aylık dil kursu, sonrasında da bir kaç sene kalır para biriktirirsiniz demiş. Bu görüştüğü kişi normalde eşimin iş arkadaşı ek iş olarak yurtdışına gidecekler için kurs, yer vs ayarlıyormuş.
Aramızda bu şekilde eğitime gidip kalan var mı, şartlar nasıl, gerçekten birikim yapılır mı yoksa sadece sunulan bir hayal dünyası mı?
Şöyle ki İngilizcem çok başlangıç seviyede(öğrendiklerimi unuttum belki uğraşsam biraz daha ilerler) benim yabancı dilim farklı. Eşimin İngilizcesi çok çok daha iyi. Kızımız var bir de daha bebek.
Çok zor olsa da bir seneliğine ben gidip geleyim yada hep birlikte gidip bir kaç sene kalalım ufkumuz genişlesin.Kızımız da konuşmayı öğrendiği dönemde İngilizce de öğrenir gibi bir planla geldi.
Tabi şöyle ki eşim özel sektörde çalışıyor.
Ben de özele başvuru yapıyorum. Gitsek dönüşte sabit bir işimiz yok. Ama dil bize beşkş iş bulma noktasında faydalı olur.
Çok komplocu bakmak istemiyorum ama dünya tuhaf bir hal alıyor özellikle covid sonrası dengeler iyice şaştı. Bir yandan da ürkütüyor beni yurtdışına gitmek. Gitsek kapanma olsa para kazanamayacağız gibi...
Aslinda macera icin tam vakti, çocuk okula başlamadan gidilebilir. Ama siz henüz tam olarak ne istediğinizi bilmiyor gibisiniz, böyle bir şey için de buradaki işinizi riske atmak ne kadar mantıklı bilemedim. Hayalimiz her zaman Kanada'da yaşamak deseydiniz, bir kaç yıl deneyin olmazsa yine dönersiniz derdim, hazır çocuğunuzun yaşı da küçükken.Macera için de yaşımız o kadar genç değil sanırım. Tam 30 hayatın döngüsü :)
Aslinda macera icin tam vakti, çocuk okula başlamadan gidilebilir. Ama siz henüz tam olarak ne istediğinizi bilmiyor gibisiniz, böyle bir şey için de buradaki işinizi riske atmak ne kadar mantıklı bilemedim. Hayalimiz her zaman Kanada'da yaşamak deseydiniz, bir kaç yıl deneyin olmazsa yine dönersiniz derdim, hazır çocuğunuzun yaşı da küçükken.
Canim harcamalari kompanse edip birikim yapmaya gecme sureniz en iyi ihtimalle 3 yil.
Ben olsam giderim, ama macerasina, 30 yas ne ki. Cocuk da küçük. Tam zamani. Asil okul zamani cocukla zor bu isler.
Ama is bulamazsaniz 6 ay dil kursu sonrasi donus mecburi olur. Is konusu da meslege bagli, vasıfsız isci olarak kalmaniza izin verilmez. Okuyorum, garsonluk da olsa yeter falan yazıyorlar ama o sekilde hele de tum aile icin vize almak imkansiz.
Su asamada aileyi ayırmayı da önermem, esim gitsin ben kalayım falan da sizi cok yipratir.
Ben devlet memuru olmasaydim mutlaka gitmek isterdim kanadaya. Eşimin birçok arkadaşı gitti çok memnunlar. Bir tanesi 2 sene insaatlarda çalışarak turkiyede ev yaptırdı. Sizi bağlayan pek bir şey yoksa deneyin bence şansınızı.
Bir dili 6 ayda öğrenemessiniz
Bunun için en az 1 sene gerekir
Ve artık dil öğrenmek için o ülkeye gitmeye gerek yok, dünya parmaklarımızın ucunda. İsteyen herkes dil öğrenebilir artık kolaylıkla.
Yani gideyim dil öğreneyim biraz para biriktirir dönerim çok iyimser bir yaklaşım olur. O sıra sizin yerinize alınan elemanlar yerinde durmuyor olacak, herkes bi şekilde kendini geliştiriyor. Döndüğünüzde diliniz olması size avantaj getirmeyebilir.
Gittiğiniz yerde önce düzen kuracaksınız zaten bunun için epey masrafınız olacak. Biriktirmek şöyle dursun yatırım yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ama yok giderim dahada dönmem derseniz evet güzel imkan. Özellikle çocuk için süper. Ana dili seviyesinde inglizce konuşur, kaliteli eğitim alır. Sizde hayatınızı mutlaka kurarsınız. Zorlanırsınız ama olur yani. En azından önünüzü görürsünüz.