- 19 Şubat 2010
- 6
- 0
-
- Konu Sahibi meltemcanada
Merhaba arkadaşlar. Bir kaç sorum olacak size. Orada yaşam nasıl. Bir yazı okudum.mühendisler Çöp topluyor vs diye.öyle bir şey var mı?ben cok tanismak isterim canim...
torontoda yasiyorum...
Merhaba arkadaşlar. Bir kaç sorum olacak size. Orada yaşam nasıl. Bir yazı okudum.mühendisler Çöp topluyor vs diye.öyle bir şey var mı?
Çok tşk ederim. Böyle bi konu gündemde ailem içinde. Karar veremiyorum. Olumsuz yazılar çokben 2012'de dondum artik orada yasamiyorum...iyi ki donmusum Turkiye'de cok mutluyum ailemin yaninda...Muhendisler cop topluyor mu bilemem, ama Turkiye'de okudugunuz okulun Kanada icin pek onemli olmadigi ortada...
orada kendinizi ispatlamak icin de bir seyler basarmis olmaniz gerekiyor...insanlar sizing kendi ulkenizdeki mesleklerle ilgilenmiyorlar malesef...
Çok tşk ederim. Böyle bi konu gündemde ailem içinde. Karar veremiyorum. Olumsuz yazılar çok
Ailemle gideceğim. Mevcut diploma ile çalışmak tabi. Uluslar arası geçerli bi diploma da mı işe yaramıyor. O halde çok kötü.ailenizle beraber gidecekseniz yalniz hissetmek konusunda cok sikinti yasamazsiniz, ama yalniz giderseniz yalnizlik sikintisi cekersiniz cokca...oraya gidince yapmak istedikleriniz nedir? hedefiniz nedir? okul okumak mi calismak mi isyeri acmak mi? yoksa mevcut olan diplomanizla calismak mi? en son yazdigim secenekse istediginiz, ne tur is bulabileceginiz muamma...tip okuyup gitseniz de muamma:) universite mezunu iseniz oraya gittiginizde yuksek lisans falan yaparsaniz Turkiye'den almis oldugunuz diplomanizi tescillemis olursunuz yani bu sekilde onunuz acilir, aksi takdirde diplomaniz bir ise yaramiyor maalesef...yuksek lisans, doktora egitimlerinin de ucretleri fazla, onlari da maddi durumunuz iyi degilse ancak devletten alacaginiz ogrenci kredisi ile yapabilirsiniz, burslu okuyabilirsiniz ya da bir sure kucuk islerde calisip para biriktirip daha sonra egitim plani yapabilirsiniz...ogrenci kredisini de geri odemek var...planlariniz nedir onemli olan soru bu???