kanada da yaşam ????

yarım yamalak ingilizce (üstelik herkesin ingilizce bildiği bir yerde)+5 aylık iş tecrübesi =5500 euro buna kim inanır?kusura bakmayın ama buna kadir inanır bile inanmaz.bence dolandırlıyorsunuz.

inanmayın zaten nişanlım bana takılma maksatlı demiş onu.. bende inanmamıştım zaten :1:

bu arada dikkat edin dolandirilmayain kac kez duyduk kanadaya getirilme vaadiyle kandirilan turkleri yine kandiranlarda is sahibi is veren olduklarini iddia eden sahtekarlar yien turkler ne aci kendi insani kendi vatandasini para icin kandiriyor olmasi.

burada dolar olarak gecer hersey euro diye birsey yok.sadece kanada dolari.amerikan parasi bile degil.

dolandırılma olur mu bilmem ama işkur destekliymiş.. artı nişanlımın planları farklı.. onlarla çalışmak falan deil.. tanıdıkları sayesinde oturma izni artı başka iş bulma derdinde. eğer bulabilrse bu şirket sayesinde gidip orda başka işe girecek.. bunlarda zaman alan şeyler.. şuan araştırma ve görüşme aşamasında.. amacımız kanada da yaşamak deil anlayacğnz. gidip işleri ayarlayıp başka bi ülkeye geçiş yapck beni ondan snra yanına alıcak. planladığı gibi olmazsa gitmicek zaten

dolandırılma olur mu bilmem ama işkur destekliymiş.. artı nişanlımın planları farklı.. onlarla çalışmak falan deil.. tanıdıkları sayesinde oturma izni artı başka iş bulma derdinde. eğer bulabilrse bu şirket sayesinde gidip orda başka işe girecek.. bunlarda zaman alan şeyler.. şuan araştırma ve görüşme aşamasında.. amacımız kanada da yaşamak deil anlayacğnz. gidip işleri ayarlayıp başka bi ülkeye geçiş yapck beni ondan snra yanına alıcak. planladığı gibi olmazsa gitmicek zaten

canım iyi akşamlar yarın ayna adlı proramda kanada yı tanıtacak izlerseniz daha iyi karar varirsiniz

ben 5 yıldır Kanada'da yasıyorum.
sorularınıza cevap verebılecek tecrubedeyım.
oraya evlenerek gıttım kucuk yasta, esımle de severek ısteyerek evlendık.
ılk basta hayatımızı kurarken cok sıkıntılar cektık cunku yurt dısında hayat kurmak ev kurmak cok zor oldu, maddı manevı.
maddı kısmı ayrı bır zorluktu manevı kısmı ayrı bır zorluktu...
nıtekım cok yıprandık...
ben dıl egıtımı aldım orada ama 1 sevıyesı 500-1000 kanada doları karsılıgında (bundan 3-4 sene once), sonra devletın ogrencı kredısıne de basvurarak college egıtımı aldım, mezun oldum.
oranın asgarı ucretı yaklasık 1500 kanada doları ve bu parayla buyuk bır sehırde karın tokluguna yasarsınız ancak. 1000-1200 dolar arası 1+1 ev kırası odersınız, gerısıyle de karnınızı doyurursunuz.
aslında orada asgarı ucret dıye bır maas yok, saat ucretı ıle calısılıyor. asgarı saat ucretı 10 dolar kadar ve haftada calısabılecegınız saat mıktarı maksımum 35-40. bu paradan vergıler de kesılıyor tabıı...
dıyecegım o kı, az para kazanacaksa esınız karın tokluguna ulkemızde de yasayabılırsınız pekala, hatta 1500 degıl 3000 dolar kazansa bıle bu cok buyuk bı para degıl orada cunku hayat pahalı...
mesela esım ve bana 3000 dolar kazanc zar zor yetıyor, benım de calısmam gerekıyor...

sızın de oraya gıtmenız ıcın once esınızın oraya gıdıp oturum ıznı alması gereklı, sonra sızın evlılıgınızın yapılması ve esınızın sıze sponsor olması gereklı gocmenlık ıcın...
Kanada'nın bu evlılıgın gerceklıgıne ınanıp mınımum 6 ay sonra sıze de oturum ıznı ıle bırlıkte vıze vermesı gereklı...bunun yanında baska prosedurler de var baska ıslemler falan...

sızın yerınızde olsam gıtmezdım...
yalnızlık cok kotu bır sey...
oradakı Turkler bırbırıne baglı degıl, hep bı cıkar ılıskısı var ve herkesın dını ımanı para, konusulan tek sey para...yanı duzgun bır cevre yapmak zor...
ben gerı donuyorum Turkıye'de kendıme yenı bır hayat kuracagım ınsallah...
hele kı calısmayı dusunmuyorsanız hıc gıtmeyın cunku tum gun evde yapayalnız olacaksınız, ne dogru duzgun es dost ne akraba ne aıle kafayı yıyebılırsınız...

hepinize çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.. ama direkt olarak işi ayarlayan adamla görüşmeden onun bunun sölediği rakamları söledi bana.
bugün adam gelmiş konuşmuşlar kesin rakam 3500 euro.. bana da iş bulmuş muhasebe okudm ben muhasebe işi 5500 euro'ya. ama benm evlenmeden gitmem mümkün değil oraya..

ben sızın konustugunuz ve sıze yol gosteren bu ınsanların durustlugunden cok suphelıyım...
bı kere daha oranın para bırımını bıle bılmıyorsunuz ama gıtme hayallerı ıcındesınız...
bıraz orası hakkında bılgı edının ınternetten...ya da tatıl amaclı gıdın ımkanınız varsa bı gorun bakın yasayabılecegınız bır yer mı...
bunun dısında Kanada cok buyuk bır ulke, neresıne gıdeceksınız?
mesela Toronto busıness, muhasebe mezunlarıyla dolu ve bu sıze verılen rakam (5500) doları muhasebecılık yaparak kazanmanız mumkun degıl...cunku bu cok ıyı bır para...bı muhasebecı ıcın fazla...

ek olarak sunu da soyleyeyım, Kanada her ulkenın dıplomalarını kabul etmıyor...
anca Bogazıcı mezunu Odtu mezunu olursunuz o zaman sızı kaile alırlar, aksı takdırde herkes orada tekrar okula gıdıyor unıversıte ya da college egıtımı alıyor...
dıplomalı muhendısler, doktorlar ve daha nıce meslekten mezun gocmen var ama dıplomaları orada tanınmıyor cunku Kanada her ulkeden alınan egıtımı kabul etmıyor...
sızın Turkıye'dekı muhasebe egıtımızın de orası ıcın hıc bır faydası yok cunku kabul gormeyeceksınız...

bu konustugunuz ınsanları bır arastırın, eger bu fıyatlara muhasebe busıness ısı falan varsa benı de haberdar etsınler hemen ıse baslarım :27:

Son düzenleme:
yaa arkadaşlar söyledim size nişanlım bana şaka yaptı yok muhasebe işi falann..
ayrıca bu konuyu amcamla da konuştu ve amcam git bence dedi. gitmeden de nikah yapın daha kolay olur tuğbayı aldırman oraya dedii.. güzel bi fırsat kaçırmasn dedi..
alacağı net para 1800 euro artı mesai.. ve yeme içme herşey onlara ait.. nişanlım zaten orda çalışmıcak onlar sayesinde vizeydi uçak biletiydi beleşe getircek.. ordaki akrabası buraya adımını at gerisini bana bırak demiş.. kesinlikle gel demiş.. senelerdir orda çalışıyor, kötü bi yer olsa geçinemiyorum sakın ola gelme der öyle değil mi ? kendisi orda döşeme işi yapıormş ve 4500 dolar kazanıorm demiş.. 1000 dolar kiraya ( kira içinde elektrik su falan hepsi var) 2000 de yeme içme ıvır zıvır, geriye 2500 dolar kalıyor bana ve bankada biriktiriyorum demiş.. nişanlım alçı boya yapıcak, ustadır.. ve demiş ki akrabası sen benden daha fazla alırsın, 5000 dolar falan alırsın demiş.. o ayarlıcak ona iş, oturma izn falan..
yani gitmeye kararlı nişanlım.. babam daha bilmiyor ama amcamdan onayı aldı

ben 5 yıldır Kanada'da yasıyorum.
sorularınıza cevap verebılecek tecrubedeyım.
oraya evlenerek gıttım kucuk yasta, esımle de severek ısteyerek evlendık.
ılk basta hayatımızı kurarken cok sıkıntılar cektık cunku yurt dısında hayat kurmak ev kurmak cok zor oldu, maddı manevı.
maddı kısmı ayrı bır zorluktu manevı kısmı ayrı bır zorluktu...
nıtekım cok yıprandık...
ben dıl egıtımı aldım orada ama 1 sevıyesı 500-1000 kanada doları karsılıgında (bundan 3-4 sene once), sonra devletın ogrencı kredısıne de basvurarak college egıtımı aldım, mezun oldum.
oranın asgarı ucretı yaklasık 1500 kanada doları ve bu parayla buyuk bır sehırde karın tokluguna yasarsınız ancak. 1000-1200 dolar arası 1+1 ev kırası odersınız, gerısıyle de karnınızı doyurursunuz.
aslında orada asgarı ucret dıye bır maas yok, saat ucretı ıle calısılıyor. asgarı saat ucretı 10 dolar kadar ve haftada calısabılecegınız saat mıktarı maksımum 35-40. bu paradan vergıler de kesılıyor tabıı...
dıyecegım o kı, az para kazanacaksa esınız karın tokluguna ulkemızde de yasayabılırsınız pekala, hatta 1500 degıl 3000 dolar kazansa bıle bu cok buyuk bı para degıl orada cunku hayat pahalı...
mesela esım ve bana 3000 dolar kazanc zar zor yetıyor, benım de calısmam gerekıyor...

sızın de oraya gıtmenız ıcın once esınızın oraya gıdıp oturum ıznı alması gereklı, sonra sızın evlılıgınızın yapılması ve esınızın sıze sponsor olması gereklı gocmenlık ıcın...
Kanada'nın bu evlılıgın gerceklıgıne ınanıp mınımum 6 ay sonra sıze de oturum ıznı ıle bırlıkte vıze vermesı gereklı...bunun yanında baska prosedurler de var baska ıslemler falan...

sızın yerınızde olsam gıtmezdım...
yalnızlık cok kotu bır sey...
oradakı Turkler bırbırıne baglı degıl, hep bı cıkar ılıskısı var ve herkesın dını ımanı para, konusulan tek sey para...yanı duzgun bır cevre yapmak zor...
ben gerı donuyorum Turkıye'de kendıme yenı bır hayat kuracagım ınsallah...
hele kı calısmayı dusunmuyorsanız hıc gıtmeyın cunku tum gun evde yapayalnız olacaksınız, ne dogru duzgun es dost ne akraba ne aıle kafayı yıyebılırsınız...

sizn eşiniz ne iş yapıyorrr

İnşallah beğenmediğiniz bu güzel ülkemizi mumla aramazsınız. Vatan hasreti, aile hasreti kolay değildir. Bir de yeni evli olmak var. Bence iyi düşünün.

ayrıca bu konuyu amcamla da konuştu ve amcam git bence dedi. gitmeden de nikah yapın daha kolay olur tuğbayı aldırman oraya dedii.. güzel bi fırsat kaçırmasn dedi..
alacağı net para 1800 euro artı mesai.. ve yeme içme herşey onlara ait.. nişanlım zaten orda çalışmıcak onlar sayesinde vizeydi uçak biletiydi beleşe getircek.. ordaki akrabası buraya adımını at gerisini bana bırak demiş.. kesinlikle gel demiş.. senelerdir orda çalışıyor, kötü bi yer olsa geçinemiyorum sakın ola gelme der öyle değil mi ? kendisi orda döşeme işi yapıormş ve 4500 dolar kazanıorm demiş.. 1000 dolar kiraya ( kira içinde elektrik su falan hepsi var) 2000 de yeme içme ıvır zıvır, geriye 2500 dolar kalıyor bana ve bankada biriktiriyorum demiş.. nişanlım alçı boya yapıcak, ustadır.. ve demiş ki akrabası sen benden daha fazla alırsın, 5000 dolar falan alırsın demiş.. o ayarlıcak ona iş, oturma izn falan..

Siz resmen dereyi görmeden pacalari sivamissiniz ama unutmayin ki evde ki hesap carsiya uymaz.. Ordan hesap yapmak o kadar kolay geliyor ki size, hayat sizin, tercih sizin fakat nisanlinizin o bahsettiginiz miktarlari almasi imkansiz.. Herseyden önce dil bilmeyen insana degil 5000 dolar 1000 dolari zor verirler.. O 1000 dolar ev kirasi dediginiz yerler 1 bilemedin en fazla 2 odali.. Herseyden önce nasil tek bir insanin agzindan cikan bir lafa bakarak böylesi büyük bir karar alabiliyorsunuz, cesaretinizden dolayi tebrik ediyorum sizi..

sizn eşiniz ne iş yapıyorrr

ınsaat sektorunde...
o yuzden ornek verdıgınız bu ıslerden ne kadar kazanılıyor cok ıyı bılırım...
ayrıca krız yuzunden ınsaat sektoru baya bı sekteye ugradı cok durgunluk oldu, yenı yenı toparlanmalar var...
sızın hayatınızın kararlarını vermeden once cooook genıs caplı arastırmalar yapmanız gereklı...

hala eurodan bahsedıyorsunuz mesela...ne eurosu orası kuzey amerıka :44:
orada maas dıye bır sey yok, net ucret yok...
ne kadar saat calısırsan o kadar para kazanıyorsun, saatlık ucret ıse de gırdıgın ısten bulundugun eyaletten yasadıgın sehre kadar degısıyor...
elbet gecınırsınız ama sorun gecınmek degıl yurt dısında...orada yasamaya degecek derecede degısmek...
bı de sızın hayattan beklentılerınıze de cok baglı orada yasayacagınız hayat...benım ıcın oranın sıkıcılığı bıle Turkıye'ye donmek ıcın bır neden...
hakkınızda hayırlısı olsun, ama bıraz genıs dusunun derım...sonra uzulmeyın...

güzelim nişanlın iş konuusnda sana şaka yaptı da inşallah ona da şaka yapmamışlardır kanada konusunda

bu ülkeyi terk etme fırsatım olsa arkama bile bakmam :) hele ki kanada, ne güzel olur.
diliniz varsa ve çabuk adapte olabilecekseniz bence çok güzel olur...

:) merbaha kizlar yeni uye oldum o yuzden konu nereye acilir bilmiuorum. Yaklasik 2.5 yildir kanada edmontonda yasiyorum,bir bebegim var bir yasinda. Kanadada bir tane bile turk arkadasjm yok nedeni ise,turkiyeden istanbulu gormeden kanadaya gelen insanlar var egitimsiz ve asaglik kompleaksi olan insanlar,burda para kazanmak cok kolay herkesin parasi var turklerin geneli bildiginiz kro :) biraz kaliteli insan gordulermi cekemiyorlar,o yuzden dusuk karakterli insanlarla muhattap olmamaya ozen gosteriyorum. Evet hoc turk arkadasim yok yabanci arkadaslarim var turkler kadar muhabbetlu degiller tabiki ama kalitemi dusurecek ve arkamdan konusacak insanlar malesef turkler o yuzden az ve oz yabanci ark lari tercih ediyorum. Kanadaya gelmek yerlesmek isteyenler bilsinler turk arkadas yapicam diye heveslenmeyin :) hepsi amelenin onde gideni:)

:) merbaha kizlar yeni uye oldum o yuzden konu nereye acilir bilmiuorum. Yaklasik 2.5 yildir kanada edmontonda yasiyorum,bir bebegim var bir yasinda. Kanadada bir tane bile turk arkadasjm yok nedeni ise,turkiyeden istanbulu gormeden kanadaya gelen insanlar var egitimsiz ve asaglik kompleaksi olan insanlar,burda para kazanmak cok kolay herkesin parasi var turklerin geneli bildiginiz kro :) biraz kaliteli insan gordulermi cekemiyorlar,o yuzden dusuk karakterli insanlarla muhattap olmamaya ozen gosteriyorum. Evet hoc turk arkadasim yok yabanci arkadaslarim var turkler kadar muhabbetlu degiller tabiki ama kalitemi dusurecek ve arkamdan konusacak insanlar malesef turkler o yuzden az ve oz yabanci ark lari tercih ediyorum. Kanadaya gelmek yerlesmek isteyenler bilsinler turk arkadas yapicam diye heveslenmeyin :) hepsi amelenin onde gideni:)

Bu ne saygisizca yorum boyle? Dalga mi geciyorsunuz hanimefendi?? Sok sok sok yani....

Höst bacim yavas gel molla desinler
Bu yazdiklarinla sen kro bile olamassin

Back
X