ben 5 yıldır Kanada'da yasıyorum.
sorularınıza cevap verebılecek tecrubedeyım.
oraya evlenerek gıttım kucuk yasta, esımle de severek ısteyerek evlendık.
ılk basta hayatımızı kurarken cok sıkıntılar cektık cunku yurt dısında hayat kurmak ev kurmak cok zor oldu, maddı manevı.
maddı kısmı ayrı bır zorluktu manevı kısmı ayrı bır zorluktu...
nıtekım cok yıprandık...
ben dıl egıtımı aldım orada ama 1 sevıyesı 500-1000 kanada doları karsılıgında (bundan 3-4 sene once), sonra devletın ogrencı kredısıne de basvurarak college egıtımı aldım, mezun oldum.
oranın asgarı ucretı yaklasık 1500 kanada doları ve bu parayla buyuk bır sehırde karın tokluguna yasarsınız ancak. 1000-1200 dolar arası 1+1 ev kırası odersınız, gerısıyle de karnınızı doyurursunuz.
aslında orada asgarı ucret dıye bır maas yok, saat ucretı ıle calısılıyor. asgarı saat ucretı 10 dolar kadar ve haftada calısabılecegınız saat mıktarı maksımum 35-40. bu paradan vergıler de kesılıyor tabıı...
dıyecegım o kı, az para kazanacaksa esınız karın tokluguna ulkemızde de yasayabılırsınız pekala, hatta 1500 degıl 3000 dolar kazansa bıle bu cok buyuk bı para degıl orada cunku hayat pahalı...
mesela esım ve bana 3000 dolar kazanc zar zor yetıyor, benım de calısmam gerekıyor...
sızın de oraya gıtmenız ıcın once esınızın oraya gıdıp oturum ıznı alması gereklı, sonra sızın evlılıgınızın yapılması ve esınızın sıze sponsor olması gereklı gocmenlık ıcın...
Kanada'nın bu evlılıgın gerceklıgıne ınanıp mınımum 6 ay sonra sıze de oturum ıznı ıle bırlıkte vıze vermesı gereklı...bunun yanında baska prosedurler de var baska ıslemler falan...
sızın yerınızde olsam gıtmezdım...
yalnızlık cok kotu bır sey...
oradakı Turkler bırbırıne baglı degıl, hep bı cıkar ılıskısı var ve herkesın dını ımanı para, konusulan tek sey para...yanı duzgun bır cevre yapmak zor...
ben gerı donuyorum Turkıye'de kendıme yenı bır hayat kuracagım ınsallah...
hele kı calısmayı dusunmuyorsanız hıc gıtmeyın cunku tum gun evde yapayalnız olacaksınız, ne dogru duzgun es dost ne akraba ne aıle kafayı yıyebılırsınız...