kanada da yaşam ????

Ah canim ya Allah kolaylik versin sana.

Yurtdisinda yasamis biri olarak. İlkonce hem yeni bir ulke hem evlilik ayni anda biraz zor olabilir. İnan adaptasyon kolay degildir.

Heleki gurbet acisi tarifi yoktur. Annenin alismasini birak once senin a lisman zor. Annen birsekilde avutur kendini kendi cevresinde ama sen zorlanabilirsin.

Yurtdisina alismak tamamen iradene ve beklentine baglidir. Eger alisirsan zaten Turkiye ye sen donmek istemezsin.

Yinede her zorluga ragmen deneyin derim. İcimde ukde kalacagina denerim ben zor olsada. Baktin olmadi doner yeniden baslarsiniz Turkiyede. Ama mutlaka deneyin. Elele verin gencken daha guclu oluyor insan. Allah yardimcinz olsun

deneme denenir de canm eğer giderse dönmek isterse burdaki işinden de olabilir.. özelde çalışıyor çünkü.. yaşamadan bilemem, alışırım gibime geliyor. ailemi özlerim falan ama tek gurbetlik çeken ilk ve son insan ben olmayacam sonuçta.. alışılır illaki.. zor olur birazcık..

deneme denenir de canm eğer giderse dönmek isterse burdaki işinden de olabilir.. özelde çalışıyor çünkü.. yaşamadan bilemem, alışırım gibime geliyor. ailemi özlerim falan ama tek gurbetlik çeken ilk ve son insan ben olmayacam sonuçta.. alışılır illaki.. zor olur birazcık..

"Buyuk basarilar buyuk risk almayi gerektirir " sozunu hatirlatiyim sana. Hayirlisi olsun...

Buradaki isinden de aman aman birsey kazanmiyormus ki zaten. Donerse iki iste o kadara razi olduktan sonra bulur illaki birsey. Is hangi sehirdeymis acaba? Canada'nin heryeri guzel degil, bazi yerleri cekilmez olabiliyor kar kis sebebiyle. Hem gittikten sonra hemen donmek de nesi, cikmis bir yola dayanacak elbet en az bir kac sene..

inşaat sektöründe çalışcak.. 1000-1500 euro arası alacakmş.. yeme içme barınma herşey onlara aitmiş
gurbet kolay mı?
iyi düşünün 1000-1500 euro yuksek meblalar değil...
burda da girebilir o rakamlarda işe...
ustelık Almanyada felan da bahsetmıyoruz Kanada dan bahsedıyoruz...
dil öğreneceksınız alışmaya çalısacaksınız ailenızı ozleyeceksınız, butun bunlar 1500 euro maaş için mi ?
ben olsam cesaret etmem...

3 yildir yurtdisinda yasayan biri olarak senin yerinde olsam degil Kanada, ailemin oldugu sehirden disari cikmazdim bile.. Yurtdisinda yasamak disardan bakinca cok güzel gelir insanlara ama hic o kadar kolay degildir.. Sosyal hayat yoktur, arkadas cevren yoktur, bulundugun ülkenin dilini ögrenmek en az 2-3 yilini alir oda yine cat pat sosyal cevre olmadigi icin kiminle konusup kendini gelistirebilirsin ki.. Yeni evleneceginiz icin cicim aylari güzel gecer ama sonrasinda esinizin ilgisi zamanla azalir, calisiyordur isten yorgun gelir ve siz tamami ile kendinizi yapayalniz hissedersiniz ve bu yalnizlik maalesef insani yiyip bitirir..

Ben yurtdisinda yasamaya baslamadan önce sizin gibi tecrübeli arkadaslardan fikir alma sansim olmadi maalesef ama simdi ki aklim olsaydi yerimden kimildamazdim bile..
Bu yazdiklarimdan dolayi sakin beni yanlis anlamayin ama bunlara hazirlikli olun.. Sadece kendi tecrübelerime dayanarak söylemiyorum bunlari, cevremden ve gittigim dil okulunda tanidigim sonradan yurtdisina gelmis olan Türk'lerin ortak sorunu bunlar maalesef..

Yinede her konuda en hayirlisini dilerim sizin icin..

hepinize çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.. ama direkt olarak işi ayarlayan adamla görüşmeden onun bunun sölediği rakamları söledi bana.
bugün adam gelmiş konuşmuşlar kesin rakam 3500 euro.. bana da iş bulmuş muhasebe okudm ben muhasebe işi 5500 euro'ya. ama benm evlenmeden gitmem mümkün değil oraya..

hepinize çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.. ama direkt olarak işi ayarlayan adamla görüşmeden onun bunun sölediği rakamları söledi bana.
bugün adam gelmiş konuşmuşlar kesin rakam 3500 euro.. bana da iş bulmuş muhasebe okudm ben muhasebe işi 5500 euro'ya. ama benm evlenmeden gitmem mümkün değil oraya..

Vallahi hakkınızda hayırlısı ama bana çok inandırıcı gelmedi. Sakın yalnış anlamayın sizin yazdıklarınız değil , size vaad edilenler. Hele de size bulunan iş, bu asla parasından değil. O para sizin gözünüze geldiği kadar yüksek bir tutar değil. Bizde ortalama bir muhasebeci ne alır (büyük kurumsal şirketler hariç) 1500- 2000 TL dolayısıyla 5500 € yu öyle düşünmek lazım. Hadi nişanlınız çalışmış bir tecrübesi var. Size Türkiye'de bile çalışma hayatınız yokken (yanlış hatırlamıyorsam) böyle hemen iş bulunuyor.

Bugün Türki Cumhuriyetlerde işyapan firmaların elemanları ödediği para Amerikan Dolar cinsindendir.

Hem Kanada, hemde Kanada Doları üzerinden değil Euro üzerinden ödeme vaad ediyorlar bu daha da ilginç. O ülke en fazla verse verse amerikan Doları verir. Sizin gitmek istediğiniz belli Allah hakkınızda hayırlısını versin de inşallah bu adam diye bahsettiğiniz kişi böyle işler vaad eden simsarlardan değildir.

Çok irdeleyin derim.

Son düzenleme:
1000-1500€ demişsiniz başta ben de çok az bulduğumu söyleyecektim. Şimdi 3500 USD demişler ama bence yine de az canım. Canını sıkmak için demiyorum ama orada yiyecek-barınma pahalı diye biliyorum. Orada maaşı Türkiye ye göre fazla olabilir ama doğru orantılı şekilde masraflarınız da fazla olacaktır. Onun yerine Türkiye de kalsanız ikiniz beraber çalışsanız daha iyi değil mı? Hem aile özlemi çekmemiş olursunuz.

haydiii yolunuz açık olsun gençler kk olarak başarılar dileriz.

Bunu şimdi okudum. Bana da ilginç geldi canım. Senin yabancı dilin tecrüben var mı? Kanada da dil bilen tecrübeli muhasebeci bulamamışlar mı diye düşündürdü beni. Bu Türk firması mı acaba Türk çalışan mı istiyorlar?

Vallahi hakkınızda hayırlısı ama bana çok inandırıcı gelmedi. Sakın yalnış anlamayın sizin yazdıklarınız değil , size vaad edilenler. Hele de size bulunan iş, bu asla parasından değil. O para sizin gözünüze geldiği kadar yüksek bir tutar değil. Bizde ortalama bir muhasebeci ne alır (büyük kurumsal şirketler hariç) 1500- 2000 TL dolayısıyla 5500 € yu öyle düşünmek lazım. Hadi nişanlınız çalışmış bir tecrübesi var. Size Türkiye'de bile çalışma hayatınız yokken (yanlış hatırlamıyorsam) böyle hemen iş bulunuyor.

Bugün Türki Cumhuriyetlerde işyapan firmaların elemanları ödediği para Amerikan Dolar cinsindendir.

Hem Kanada, hemde Kanada Doları üzerinden değil Euro üzerinden ödeme vaad ediyorlar bu daha da ilginç. O ülke en fazla verse verse amerikan Doları verir. Sizin gitmek istediğiniz belli Allah hakkınızda hayırlısını versin de inşallah bu adam diye bahsettiğiniz kişi böyle işler vaad eden simsarlardan değildir.

Çok irdeleyin derim.

istersen dolar olarak da alabilirsin ancak tr'de euro daha değerli demiş adam..
iyice öğrenicez zaten. bu yüzden sizlerden fikirlerinizi istedim. Allah razı olsun..
Nişanlım ''sen olmasaydın hiç düşünmem giderim'' diyorr..
iş bende bitiyor anlayacanız

Bunu şimdi okudum. Bana da ilginç geldi canım. Senin yabancı dilin tecrüben var mı? Kanada da dil bilen tecrübeli muhasebeci bulamamışlar mı diye düşündürdü beni. Bu Türk firması mı acaba Türk çalışan mı istiyorlar?

evet Türk firması.
ingilizcem var ancak pekiştirmem gerekiyor.. konuşulanı pek anlamıyorum ve konuşamıyorum..
ama ingilizcem var yanii..
tecrübem şöyle var 5 ay bi markette muhasebeci olarak çalışmıştım. patronumda benden çok çok memnundu ancak ayrılmak zorunda kaldım bazı sebeplerden dolayı.. ondan sonra da zaten çalışmak istemiyorum artık hiç bi yerde..

Son düzenleme:
azıcık maaş farkı mı ? 3500 usd$ ile 1700 TL arasında azıcık bi fark mı var ?
ben toz pembe görmüyorum evliliği. görmediğim için zaten bu şekilde düşünüyoruz, türkiyenin kendine hayrı yok bize mi hayrı olacak.
ve evet nişanlıma sonuna kadar güveniyorum.

kıbrısta bile hayat Türkiyedekine göre iki kat pahalı.mesela burada 5 liraya aldığın orada 10 lira.siz alacağınız maaşı buradakine göre kıyaslıyorsunuz.kanada da hayat pahalı dedikleri bu işte.sizin buradaki standartlarınızı çok yükseltmeyecek anlamında söyledim.burada 1700 tl orada 3500 dolar alacağız demişsiniz ya.o para orada buradaki kadar değerli olmayacak.burda ekmeği 50 kuruşu alırken orada 3 dolara alacaksınız yani aynı hesaba gelecek.umarım anlamışsınızdır.

evet Türk firması.
ingilizcem var ancak pekiştirmem gerekiyor.. konuşulanı pek anlamıyorum ve konuşamıyorum..
ama ingilizcem var yanii..
tecrübem şöyle var 5 ay bi markette muhasebeci olarak çalışmıştım. patronumda benden çok çok memnundu ancak ayrılmak zorunda kaldım bazı sebeplerden dolayı.. ondan sonra da zaten çalışmak istemiyorum artık hiç bi yerde..

yarım yamalak ingilizce (üstelik herkesin ingilizce bildiği bir yerde)+5 aylık iş tecrübesi =5500 euro buna kim inanır?kusura bakmayın ama buna kadir inanır bile inanmaz.bence dolandırlıyorsunuz.

merhaba
bak guzel kardesim ben kanadada yasiyorum ve kanadanin bircok bolgesini gormus biri olarak sana sunu soyleyebilirim iyi dusun oyle karar verin.burada yasam oyle size anlattiklari gibi hic degil.bir kere yasal haklariniz vatandas olana kadar cok kisitli olucak. vatandaslik en az 3 yil suruyor.ayrica burada kalmak istesen dil sinavina gireceksin o sinavi gecmelisiniz bunlar icin hazirlanin. simdi disardan rahat kolay gibi gorunsede cok yipratici bir surec.

kiralar 1 oda 1 salon kucucuk apartmanda yasamaya raziysan 850$ basliyor. yok mustakil evde yasarim diyorsan oda 1350 $ baslar.ayrica aracin olmadan biryerden biryere gitmek cok zor. mesafeler uzun araba kullanmayi bilmiyorsan yandin. hatta araban yoksa kisin bittin demektir. -30 sogukta otobus duraginda beklemek berbat.

is bulmak kolay degil bir markete kasiyer olarak girmek istesen bile ingilizce bilmen sart.
insaat iscilerinin durumu vahim bircogu sadece yazin calisiyor kisin is yok . sogukta kim calisir.
sosyal hayat bitik 3-5 komsun varsa op basina koy.
kisacasi hayat kanadada cok cok zor almanya olsa yine 2 saatlik yol git turkiyeye aileni gor gel derim ama oyle degil arada 8 saat var . her istediginde turkiyeye gidemessin. bu yaz bilet fiyatlari 3000$ basliyor thy ile gidersen gerisini sen dusun.

ben burada yasiyorum cunku ailem yillar once buraya yerlesmis okulu burada okudum isim burada burada buyudum burada yetistim benim icin kolay ama simdilerde gelen turk vatandaslarimiz hep geri donuyor cunku yapamiyorlar adaptasyon zor

ha demissin turkiyenin kendine hayri yok bizemi hayri olucak o begenmedigin ulkeni mum gibi ararsin buyuk konusma
sen biliyormusun buradaki saglik sistemin ne kadar geride oldugunu simdi inanmassin ama gelince kendin yazdiklarimi yasayinca dersin kkkulubunde bayan yazmisti dogruymus diye.

acilde bile 8 saat bekliyorsun.adamin biri elini kesmis adami o halde beklettiler.kendi gozlerimle sahidim.
buradaki benim tandigim turkler saglik icin hep turkiyeye gittiklerinde tedavilerini oluyorlar.
ne dogru teshis koyabiliyorlar ne tedavi hicbirsey yok doktorlar cok korkak.
bir ablam kansermis turk kendisi kac kez doktora gitti teshis koyamadilar gozunu sevdigimin turk doktorlari turkiyede hastaligi buldular.bunlar yalan degil masal degil inanmayabilirsin ama geldiginde goreceksin

bu arada dikkat edin dolandirilmayain kac kez duyduk kanadaya getirilme vaadiyle kandirilan turkleri yine kandiranlarda is sahibi is veren olduklarini iddia eden sahtekarlar yien turkler ne aci kendi insani kendi vatandasini para icin kandiriyor olmasi.

burada dolar olarak gecer hersey euro diye birsey yok.sadece kanada dolari.amerikan parasi bile degil.

Back
X