Merhaba,
Benim 10. haftalik bebegimin kalbi durdugu icin 30 Aralikta kürtaj olmak zorunda kaldim. Bebegimden aldiklari parcayi patolojiye gönderdiler ve hic bir sorun bulamadilar. Muhtemelen bebegin kromozomlari normal degildi ve tekrarlanacak bir durum yok dediler biz eve geldik, simdi aradan neredeyse 4 ay gecti, durup düsündüm, acaba kan uyusmazligindan bebegimi kaybetmis olabilir miyiz?
Benim kan grubum 0 negatif esimse b pozitif. Internette biraz arastirma yaptim, ilk bebekte olma olasiligi cok düsük diyorlar ama imkansiz degilmis. Ki bu durumda bebekte kalp yetmezligi olup bebegin ölümüyle sonuclanabiliryormus.
Acaba aranizda benim gibi esiyle kan uyusmazligi olan var mi?
Tesekür ederim insallah bir sonraki hamileligimde bir sorun cimaz, kürtajdan sonra bana o igneden yaptilar..Ben a negatif eşim a pozitif. bizde de kan uyuşmazlığı var. ilk gebeliklerde kan uyuşmazlığının bi sorun teşkil etmediğini söylemişti doktorum.ilk gebeliğimden 9 aylık kızım var şu an.
kan uyuşmazlığı olduğunda eğer doğumda bebek senin kanını değil de eşinin kanını taşıyorsa sana iğne yapacaklar.
ikinci doğumda bebekte bir sorun olmaması için.
Amin canim, cok tesekkür ederim :) Allah isteyen herkese nasip etsin :)İnşallah canım. Allah bebeğini tez zamanda kucağına almayı nasip eder.
Valla bana kürtajdan cikar cikmaz yaptilar ama doktorum bana 28. haftada ve bebek dogduktan sonra kan grubuna göre tekrar yapabiliriz demisti. Siz bebeginizi kac haftalikken kaybettiniz? Eger yeterince büyükse kan grubuna bakip negatif diye igne yapmamis olabilirler. Benimki henüz 10 haftalikti. Ama bence siz yinede yarin doktorunuzu arayip sorun.Bendede kan uyusmazligi var ama benim kurtajim var ve bana ignr yapmadilar suan gecmi kalinmis oluyor ? 28 hafta igne varmis
Benim kurtajim 3 sene once idi ve cok kucuktu ve bazi nedenlerden dolayi aldirmak zorunda kaldim yani sorunlardan degil ... ama dedigim gibi baska sehirde baska doktordaValla bana kürtajdan cikar cikmaz yaptilar ama doktorum bana 28. haftada ve bebek dogduktan sonra kan grubuna göre tekrar yapabiliriz demisti. Siz bebeginizi kac haftalikken kaybettiniz? Eger yeterince büyükse kan grubuna bakip negatif diye igne yapmamis olabilirler. Benimki henüz 10 haftalikti. Ama bence siz yinede yarin doktorunuzu arayip sorun.
Buarada hayirli olsun. Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Kürtajdan kac ay sonra hamile kaldiniz?
Anladim o zaman mutlaka en yakin zamanda doktorunuza bildirin, buraya bu konuyu sirf bu sebepten bile acmis olabilirim, belkide size bir faydasi dokunur. Haberinizi bekliyorum. Sevgilerimle..Benim kurtajim 3 sene once idi ve cok kucuktu ve bazi nedenlerden dolayi aldirmak zorunda kaldim yani sorunlardan degil ... ama dedigim gibi baska sehirde baska doktorda
Kan uyusmazligi testi yaptirdim bende allahtan indirect coombs sonuc negatif yani suan bur siki.ti yok 28 haftada igne olamn gerekebilir dedi banada sukurler olsun ..eşimle benim aramda da kan uyuşmazlığı var ben b negatif eşim a pozitif benimde bir kürtajım vardı ve doktorun bilgilendirmemesi sonucu ne yazıkki bana iğne yapılmamıştı,şimdiki gebelik sırasında doktorla konuştuğumuzda nasıl yapılmaz çok önemli eğer alınan bebeğin kan grubu pozitifse ve kürtaj sırasında sizin kanınızla temas etti ise kanınız antikor üretmiştir ve şimdiki hamileliğiniz için büyük risk dedi. Annenin kanı bu antikorlarla bebeğin kanına saldırarak onun antikorlarını parçalıyor bu da en kötü ihtimalle kalp yetmezliği,zeka geriliği,bebek ölümü ile sonuçlanabiliyor dedi ödümüzü kopardı resmen hemen ındırect coombs testi yapıldı çok şükür ki negatif çıktı yani kanımda antikor yokmuş artık gebeliğim ilerlerse 28. haftada ve doğum sonrası bebeğin kanı pozitif ise iğne olucam diğer gebeliği korumak için
Bende acmistim bu konuyu :) oyuzden dikkatimi cekti :)) ben gibi ignesiz olanlar varmi diye merak ettim demin okudum herkesr ayni sey soylenmisAnladim o zaman mutlaka en yakin zamanda doktorunuza bildirin, buraya bu konuyu sirf bu sebepten bile acmis olabilirim, belkide size bir faydasi dokunur. Haberinizi bekliyorum. Sevgilerimle..
Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim.eşimle benim aramda da kan uyuşmazlığı var ben b negatif eşim a pozitif benimde bir kürtajım vardı ve doktorun bilgilendirmemesi sonucu ne yazıkki bana iğne yapılmamıştı,şimdiki gebelik sırasında doktorla konuştuğumuzda nasıl yapılmaz çok önemli eğer alınan bebeğin kan grubu pozitifse ve kürtaj sırasında sizin kanınızla temas etti ise kanınız antikor üretmiştir ve şimdiki hamileliğiniz için büyük risk dedi. Annenin kanı bu antikorlarla bebeğin kanına saldırarak onun antikorlarını parçalıyor bu da en kötü ihtimalle kalp yetmezliği,zeka geriliği,bebek ölümü ile sonuçlanabiliyor dedi ödümüzü kopardı resmen hemen ındırect coombs testi yapıldı çok şükür ki negatif çıktı yani kanımda antikor yokmuş artık gebeliğim ilerlerse 28. haftada ve doğum sonrası bebeğin kanı pozitif ise iğne olucam diğer gebeliği korumak için ihmal edilmemesi gereken bir konuymuş meğer,iğne yapıldıysa veya geçmişte kürtaj yada düşük yoksa ilk gebelik için hiçbir zararı yokmuş ama ayda bir ındırect coombs testini tekrarlamak gerekliymiş önlem amaçlı
sanırım seninde benimde kürtajlarımız küçük olduğu için kanı karışmadı bebeğin şükürler olsun yoksa Allah korusun çok büyük sıkıntılar çıkabiliyormuş ikinci gebelikte sevindim seninde testinin negatif çıkmasına canımKan uyusmazligi testi yaptirdim bende allahtan indirect coombs sonuc negatif yani suan bur siki.ti yok 28 haftada igne olamn gerekebilir dedi banada sukurler olsun ..
Cok sevindim bir sorun olmamasina, bende hamile kalir kalmaz yaptirim su testi bana hic yapilmadi..Bende acmistim bu konuyu :) oyuzden dikkatimi cekti :)) ben gibi ignesiz olanlar varmi diye merak ettim demin okudum herkesr ayni sey soylenmis
yaklaşık 4 sene önceydi kürtajım 3 ay öncede kimyasal gebelik geçirdim kimyasalda gebelik oluşmadığı için iğneye gerek yok demişti doktorum yalnız kürtajdan sonra 4 sene kadar korunmuştuk bizBilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim.
Benim doktorum benim ilk hamileligimde ki 10 hafta sürdü hic bir test yapmadi, artik gecmis ola tabi, kürtajdan sonra oldum igneyi..
Siz kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldiniz?
Hayirli olsun bebeginiz, insallah rahat huzurlu bir hamilelik gecirirsiniz :) Allah kucaginiza saglikla almayi nasip etsin :)yaklaşık 4 sene önceydi kürtajım 3 ay öncede kimyasal gebelik geçirdim kimyasalda gebelik oluşmadığı için iğneye gerek yok demişti doktorum yalnız kürtajdan sonra 4 sene kadar korunmuştuk biz
çok teşekkür ederim,istiyorsanız en hayırlı zamanda sağlıkla sizede nasip olur inşallahHayirli olsun bebeginiz, insallah rahat huzurlu bir hamilelik gecirirsiniz :) Allah kucaginiza saglikla almayi nasip etsin :)
Amin, istiyorum hemde cok :) tesekkür ederim :)çok teşekkür ederim,istiyorsanız en hayırlı zamanda sağlıkla sizede nasip olur inşallah
her ay yapalim ozamaneşimle benim aramda da kan uyuşmazlığı var ben b negatif eşim a pozitif benimde bir kürtajım vardı ve doktorun bilgilendirmemesi sonucu ne yazıkki bana iğne yapılmamıştı,şimdiki gebelik sırasında doktorla konuştuğumuzda nasıl yapılmaz çok önemli eğer alınan bebeğin kan grubu pozitifse ve kürtaj sırasında sizin kanınızla temas etti ise kanınız antikor üretmiştir ve şimdiki hamileliğiniz için büyük risk dedi. Annenin kanı bu antikorlarla bebeğin kanına saldırarak onun antikorlarını parçalıyor bu da en kötü ihtimalle kalp yetmezliği,zeka geriliği,bebek ölümü ile sonuçlanabiliyor dedi ödümüzü kopardı resmen hemen ındırect coombs testi yapıldı çok şükür ki negatif çıktı yani kanımda antikor yokmuş artık gebeliğim ilerlerse 28. haftada ve doğum sonrası bebeğin kanı pozitif ise iğne olucam diğer gebeliği korumak için ihmal edilmemesi gereken bir konuymuş meğer,iğne yapıldıysa veya geçmişte kürtaj yada düşük yoksa ilk gebelik için hiçbir zararı yokmuş ama ayda bir ındırect coombs testini tekrarlamak gerekliymiş önlem amaçlı
Sagol cnm odum kopmustusanırım seninde benimde kürtajlarımız küçük olduğu için kanı karışmadı bebeğin şükürler olsun yoksa Allah korusun çok büyük sıkıntılar çıkabiliyormuş ikinci gebelikte sevindim seninde testinin negatif çıkmasına canım
Cok sevindim bir sorun olmamasina, bende hamile kalir kalmaz yaptirim su testi bana hic yapilmadi..
yumurtlama takibi yap tavsiye ederimAmin, istiyorum hemde cok :) tesekkür ederim :)