Kan uyusmazligi

Bu kan uyusmazligi testini her ay duzelnli yapilmasi gerekiyormus 6 ay biyunca dogrumu ?

Burda yaziyordu bi yerde ama geri hulaamdim okudum yeri
Ya sinir oluyorum bu cok cok önemli bir konu, neden doktorlarimiz bize tam bir bilgi vermiyorlar, cahil degiliz sonucta, adam gibi anlatsalar anlamayacak degiliz, sonra orda burda birsey okuyoruz aklimiz cikiyor, puff :/

Ya sinir oluyorum bu cok cok önemli bir konu, neden doktorlarimiz bize tam bir bilgi vermiyorlar, cahil degiliz sonucta, adam gibi anlatsalar anlamayacak degiliz, sonra orda burda birsey okuyoruz aklimiz cikiyor, puff :/
8 mayista randevum var soracagim valla aklima takildi her ay farklilik olabilirmis bebekle anne icin takip gerekliymis hatta topsoxlazma icinde gecerli bu kedim var diye

8 mayista randevum var soracagim valla aklima takildi her ay farklilik olabilirmis bebekle anne icin takip gerekliymis hatta topsoxlazma icinde gecerli bu kedim var diye
Ya benimde kedim var, bunlari söylediginiz cok iyi oldu, Allah kismet ederde bir daha hamile kalirsam daha bilincli olucam artik. Cok tesekkür ederim.

Bendede kan uyusmazligi var ama benim kurtajim var ve bana ignr yapmadilar suan gecmi kalinmis oluyor ? 28 hafta igne varmis

Kacinci haftanda kurtaj oldun canim ? Eger 8 haftaliktan ufaksa bebisin kan hucreleri henuz olusmadigindan bir sorun teskil etmeyebiliyormus ama tabi ki garanti olmasi acisindan kurtaj oncesi ignenin vurulmasi gerekiyor ve kurtajin da mumkunse vakumla yapilmasi tavsiye ediliyor.

eşimle benim aramda da kan uyuşmazlığı var ben b negatif eşim a pozitif benimde bir kürtajım vardı ve doktorun bilgilendirmemesi sonucu ne yazıkki bana iğne yapılmamıştı,şimdiki gebelik sırasında doktorla konuştuğumuzda nasıl yapılmaz çok önemli eğer alınan bebeğin kan grubu pozitifse ve kürtaj sırasında sizin kanınızla temas etti ise kanınız antikor üretmiştir ve şimdiki hamileliğiniz için büyük risk dedi. Annenin kanı bu antikorlarla bebeğin kanına saldırarak onun antikorlarını parçalıyor bu da en kötü ihtimalle kalp yetmezliği,zeka geriliği,bebek ölümü ile sonuçlanabiliyor dedi ödümüzü kopardı resmen hemen ındırect coombs testi yapıldı çok şükür ki negatif çıktı yani kanımda antikor yokmuş artık gebeliğim ilerlerse 28. haftada ve doğum sonrası bebeğin kanı pozitif ise iğne olucam diğer gebeliği korumak için ihmal edilmemesi gereken bir konuymuş meğer,iğne yapıldıysa veya geçmişte kürtaj yada düşük yoksa ilk gebelik için hiçbir zararı yokmuş ama ayda bir ındırect coombs testini tekrarlamak gerekliymiş önlem amaçlı

canim kurtajin kac haftalikken olmustu ?

Canim gecmis olsun.Bebek 10 haftaliktan kucukse ve operasyon eger vakumla yapildiysa annenin etkilenme olasiligi cok dusuk deniliyor.Senin de etkilenmemene cok cok sevindim.Allah evlatlarina saglik sihhat versin.
teşekkür ederim canım,bir kızım oldu ve kanı pozitif doğumdan sonra iğnemi de oldum bu sefer :) amin canım hepimizin evlatlarına

X