Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğun rahatsız doğması gibi bir durum söz konusu deği kan uyuşmazlığında.
Annenin, bebeği vücuda giren farklı bir organizma gibi algılamasına ( en basit
anlatımıyla ) neden olur. Yani bebek kanında mevcut antijenin, annede bulunmaması
nedeni ile anne antikor üretir. Bu da ( Allah korusun ) anne ya da bebeğin
hayatını kaybetmesine neden olabilir. Ama ilk gebelikte bu durum olmaz, ancak
ikinci gebelikte bu tehdit oluşur. Bununla ilgili olarak da sizi ilk gebeliğinizde takip
eden doktora bilgi vermeniz yeterli olur. Ancak sağlık sistemimizdeki aksaklıkları
bildiğinizi varsayarak, muhatap olduğunuz her doktora bunu anımsatmanızı öneririm.
Bir de şu var. Gebe kalmadan kan uyuşmazlığı olup olmadığını bilemezsiniz. Sadece
risk var diye değerlendirilirsiniz. Bebeğinizin kan grubu ile sizinkinin uyuşması ya da
uyuşmamasının sonucudur çünkü. Sizin kan grubunuz derken,Rh faktörünüz yani.
Sizin ve eşinizin Rh faktörleri neler??
şuan evli değilim sadece merak ettim benim böyle bir durumda neler olabilir diye çünkü şuan ileriye dönük birlikte olduğum insanla böyle bir durum söz konusu benim rh(-) onunkisi ise rh (+)
benim annem ve babamda da var. 4 kardeşiz hiç birimize aşı vs. yapılmamış. hamileyken de yapılmamış, hatta ben 3. cocuğum ve annem beni evde doğurmuş. Allah' çok şükür hiç birimiz de bir sorun olmamış