kan uyuşmazlığı

deniiizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.679
3
66
İstanbul
kızlar birşey merak ediyorum kan uyuşmazlığı evlilikte ne gibi sorunlara yol açar ya da herhangi olumsuz birşey olmaz mı :26:

böyle bir durumla karşı karşıya olanlar var mı merak ettim.. :26:

Annemle babam arasında kan uyuşmazlığı var ben ilk çocuklarıyım ilk çocukta sorun olmuyormuş tabi sürekli kansız olmam ve her kan testine gittiğimde kan ilaçları kullanmam haricinde, ama 2. çocukta kalp yetmezliği,böbrek yetmezliği vs ve daha başka hastalıklar olabiliyormuş . kardeşim vardı 10 yıl önce 11 yaşındayken vefat etti doğuştan gelen bir böbrek hastalığıymış doktorlar da bulamadı ne olduğunu 2 gün içinde hastalandı ve vefat etti. Kardeşim öleli 10 yıl oldu 21 yıl önce doğmuştu ilk bebek doğduğuunda bir aşısı varmış sanırım bunun 21 yıl önceki teknolojiyle şimdiki bir değil. Ayrıca herkes benim durumumu yaşıyor diye bir durum da yok artık anne karnında bile önlem alınabiliyormuş

Esimle benim aramda da var. testimiz hemen yapildi ancak bir sorun yok cunku ilk bebegimiz. Ikinci bebekte de asi yapiliyor zaten. Anlayacaginiz ikincide de doktor kontrolunde oldugunuz surece sorun olmuyor artik.

annemle babamda kan uyuşmazlığı var, annemin kan grubunu yanlış söylemişler hastanede o da bu durumu önemsememiş,

ben ilk çocuklarıyım, benden sonra ikizleri olmuş yaşamamışlar:50:

hamile kalındığında mı aşı olunuyor yoksa hamile olmadan önce mi doktor mu yönlendiriyor kan uyuşmazlığı var diye yoksa kendin belirtim mi önlem almak gerekiyor acaba :26:

Çocuğun rahatsız doğması gibi bir durum söz konusu deği kan uyuşmazlığında.
Annenin, bebeği vücuda giren farklı bir organizma gibi algılamasına ( en basit
anlatımıyla ) neden olur. Yani bebek kanında mevcut antijenin, annede bulunmaması
nedeni ile anne antikor üretir. Bu da ( Allah korusun ) anne ya da bebeğin
hayatını kaybetmesine neden olabilir. Ama ilk gebelikte bu durum olmaz, ancak
ikinci gebelikte bu tehdit oluşur. Bununla ilgili olarak da sizi ilk gebeliğinizde takip
eden doktora bilgi vermeniz yeterli olur. Ancak sağlık sistemimizdeki aksaklıkları
bildiğinizi varsayarak, muhatap olduğunuz her doktora bunu anımsatmanızı öneririm.

Bir de şu var. Gebe kalmadan kan uyuşmazlığı olup olmadığını bilemezsiniz. Sadece
risk var diye değerlendirilirsiniz. Bebeğinizin kan grubu ile sizinkinin uyuşması ya da
uyuşmamasının sonucudur çünkü. Sizin kan grubunuz derken,Rh faktörünüz yani.

Sizin ve eşinizin Rh faktörleri neler??

Çocuğun rahatsız doğması gibi bir durum söz konusu deği kan uyuşmazlığında.
Annenin, bebeği vücuda giren farklı bir organizma gibi algılamasına ( en basit
anlatımıyla ) neden olur. Yani bebek kanında mevcut antijenin, annede bulunmaması
nedeni ile anne antikor üretir. Bu da ( Allah korusun ) anne ya da bebeğin
hayatını kaybetmesine neden olabilir. Ama ilk gebelikte bu durum olmaz, ancak
ikinci gebelikte bu tehdit oluşur. Bununla ilgili olarak da sizi ilk gebeliğinizde takip
eden doktora bilgi vermeniz yeterli olur. Ancak sağlık sistemimizdeki aksaklıkları
bildiğinizi varsayarak, muhatap olduğunuz her doktora bunu anımsatmanızı öneririm.

Bir de şu var. Gebe kalmadan kan uyuşmazlığı olup olmadığını bilemezsiniz. Sadece
risk var diye değerlendirilirsiniz. Bebeğinizin kan grubu ile sizinkinin uyuşması ya da
uyuşmamasının sonucudur çünkü. Sizin kan grubunuz derken,Rh faktörünüz yani.

Sizin ve eşinizin Rh faktörleri neler??

şuan evli değilim sadece merak ettim benim böyle bir durumda neler olabilir diye çünkü şuan ileriye dönük birlikte olduğum insanla böyle bir durum söz konusu benim rh(-) onunkisi ise rh (+)

Son düzenleme:
şuan evli değilim sadece merak ettim benim böyle bir durumda neler olabilir diye çünkü şuan ileriye dönük birlikte olduğum insanla böyle bir durum söz konusu benim rh(-) onunkisi ise rh (+)

Eğer ileride evlenirseniz ( hakkınızda hayırlısı neyse o olsun ) ve eğer Rh(+) bir bebeğe
gebe kalırsanız kan uyuşmazlığı işte o zaman olur ama dediğim gibi bunun çoook
uzun zamandır bir tedavisi var. Benim kan uyuşmazlığı ile doğan neredeyse 30lu
yaşlarında çok arkadaşım var. Yani o denli uzun zamandır var bir tedavi yöntemi.

annem ve babam arasında da kan uyuşmazlığı var . ben ikinci çocuklarıym annem hamileyken aşı olmuş ben doğduktan sonra bana da aşı yapmışlar hiç bir sağlık sorunum yok.

gülenyelken çok güzel açıklamış gerçekten, üstüne açıklayıcı birşey söylemeye gerek yok.. sadece için rahatlasın diye yazıyorum, ben ve eşimde uyuşmazlık var. ilk çocuk doğduğunda uyuşmazlık iğnesi yapılmıştı, şimdi ikinci çocuğum doğmak üzere. hamileliğimin 25. haftasıydı sanırım(haftası önemli) bir iğne daha yapılıyor; bu kadar... biz bu tarz konularda çok pimpirikliyizdir, çok şükür başımıza bir şey gelmedi... hem ilk bebeğim hem doğacak olan çok şükür sağlıklı.. günümüz şartlarında çok çok kafaya takılacak bir durum değil... Allah ım mutlu huzurlu çorlu çocuklu bir yuva nasip etsin :)

benim annem ve babamda da var. 4 kardeşiz hiç birimize aşı vs. yapılmamış. hamileyken de yapılmamış, hatta ben 3. cocuğum ve annem beni evde doğurmuş. Allah' çok şükür hiç birimiz de bir sorun olmamış

benim annemle babamda uyuşmazlık var ben dogdugumda anneme iğne vurulmuş bi sorun yok çok şükür

benim annem ve babamda da var. 4 kardeşiz hiç birimize aşı vs. yapılmamış. hamileyken de yapılmamış, hatta ben 3. cocuğum ve annem beni evde doğurmuş. Allah' çok şükür hiç birimiz de bir sorun olmamış

Peki Rh faktörleriniz annenizle mi aynı, babanızla mı??
Bir de kan uyuşmazlığı sadece ve sadece anne (-)
baba (+) bebek (+) ise söz konusudur.

Baba(-) anne (+) ise kan uyuşmazlığı diye birşey
söz konusu değil. Hatta anne (- ) baba (+) bebek
de (-) ise yine söz konusu olamaz.

esım ve bende var kan uyusmazlıgı o pozıtıf ben negatıf.olan su ılk kızım negatıf dı kan gurubu ası yapılmadı.ıkıncı kızım pozıtıf dogdu dogum sonrası kalcadan ıgne yapılıyor.yanı dogurdugun cocuk senden farklı kangrubuna sahıpse ıgnen yapılır.yapılmazsa ıkıncı cocukta kan duvarları yıkılıyomus hamılelıkte.hıc bır sorun yok keyfınıze bakın altı ustu bır ıgne olucaksınız.

Bizde de kan uyuşmazlığı var. hatta annem ve babamda da.
Doğumdan sonra 72 saat içinde vurulman gerekiyor. zaten hemşireler gelip yapıyorlar.
Nikah işlemleri yapılırken öğrenmiştim, bende çok korkmuştum. ama korkulacak bir şey değil.
iki yavrum var, Allah' a şükür bir şey yok. Benimkiler babaları gibi pozitif olduğu için ikisinde de iğne oldum.

arkadaşların söylediği gibi ilk hamilelikte çok fazla risk yok, ikinci hamilelik için de eğer bebeğin kan grubu pozitif olursa anneye iğne yapılıyor doğumdan hemen sonra ( yanılmıyorsam 48 saat içinde ). benim kan grubum negatif eşimin pozitif, hamilelikte sürekli takip altındaydım çünkü ufacık, bi damlacık kan bile sizin de bebeğinizin de hayatını tehlikeye sokar demişlerdi. İlk hamilelikte kanama olmaması gerekiyormuş, eğer kanamam olsaydı hemen uyuşmazlık iğnesi yapılacaktı bana. Benim kanamam olmadı çok şükür, kızım doğduktan hemen sonra kan grubuna baktılar, pozitif çıktı, bana bacaktan iğne yaptılar, ikinci bebekte oluşabilecek riskler için. Tedavisi çok basit ama ciddi önem taşıyan bi durum aslında..

benle eşim arasında kan uyuşmazlığı var doğum yaptığımda oğlumun rh+ olduğunu öğrenin anti d aşısı yapıldı 2.doğumda problem olmasın diye

bizim de uyuşmazlık kızımdan sonra ğne oldum ama sonra 2 kimyasal gebelik bi kere de dşük yaptım düşüğün arkasına da vuruldu iğne şimdi tekrar hamileyim ve içimde korku var doğrusu

Annemle babamda varmis annem b negatif babam b pozitif
Ben ve kardesim b negatif olarak dogduk.ama kardesim dogmadan once annem bir bebek aldirmis aslinda ucuncu sayilir.

Bana gelince b negatifim
Esim ise o pozitif
İlk gebelim ikizdi 6 haftamda kanamam olunca hemen asi yaptilar birde 28 haftamda oldum.
İkizlerim. 0 negatif olarak dogdular

İkinci gebeligimde 28 haftamda asi oldum
Oglum b pozotif olarak dogdugu icin bana tekrar asi vuruldu.ama bebege vuruldumu bilmiyorum.
Tekrar hamile kalirsam cocuk icin zararli olur dediler.

Back
X