Kan uyuşmazlığı ve sarılık hakkında

yasemincimmm

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2023
415
505
23
32
Kendi kan grubu negatif olup eşiyle kan uyuşmazlığı yaşayan var mı aranızda? Böyle bir durumda bebiş kanını babadan alıp pozitif olursa sarılık kaçınılmaz mı oluyor? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi

Kendi kan grubu negatif olup eşiyle kan uyuşmazlığı yaşayan var mı aranızda? Böyle bir durumda bebiş kanını babadan alıp pozitif olursa sarılık kaçınılmaz mı oluyor? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi
Merhaba evet ben b(-) eşim b(+) oğlum eşimin kan grubunu aldı ve sarilik yaşadı ama endişelenecek düzeyde değildi benim oğlum doğumdan sonra crp bir miktar yüksek çıktığı için 5 gün Yenidoğan’a almışlardı tedavi gördü orda da sarılık için ışık tedavisi aldı ama korkmayın 5. Günün sonunda sarilik kalmamıştı 1 aylık olduğunda tamamen gözlerinin rengi bile yerine gelmişti bol bol emzirin aç kalmasın benim sütüm çok yoktu hem anne sütü hem mama vermiştim Allah’ın izniyle bir şey olmaz 🥰🥰

Benim kan grubum da negatif. Oğlum doğumdan sonra hafif sarılık oldu. Çok emzirdim, ilerlemedi sarılık. Hastanede yatmaya gerek kalmadan atlattik.
Ama uyandirmak cok cok zor oluyordu. Emzirme zamanı o kadar cok ugrasiyorduk ki uyandırmak için. Ebelerden öğrenin nasil uyandirabileceginizi. Biz topuğunu sıkarak uyandiramadik, soğuk su ile uyandirabiliyorduk.

Bizde de kan uyuşmazlığı var bana Dr sarıligi var demedi ama hafif duzeyde olsada vardı sariligi. Korkulacak durumda degildi

Merhabalar neye göre kan uyuşmazlıgı anlasiliyor mesela anne (-) baba (+) ise mi oluyor bu durum ?
Yoksa kan gruplarına gore mi kafam karisik

Merhabalar neye göre kan uyuşmazlıgı anlasiliyor mesela anne (-) baba (+) ise mi oluyor bu durum ?
Annenin kan grubu negatif, babaninki pozitifse.
Bendede kan uyusmazligi vardi. Iki cocugum var, ikisindede sarilik olmadi. Bebegin yatagini pencereye yakin koymakta fayda olabilir, gunes isigindan daha fazla faydalanmasi acisindan.

evet anne negatif bana pozitifse oluyor. anne pozitif ise bananın kan grubu önemli değil.

ama sarılık durumunda eğer bebek babanın kan grubunu aldıysa sarılık inatcı olabiliyor. ama ihtimal sadece. illa uzayacak sarılık veya illa sarılık olacak diye de bir kural yok. sadece ihtimali biraz daha yüksek.

bizde bebeğim benim kan grubumu aldı. sarılık oldu ama 7.günden sonra düstü sarılığı. hastanede tedavi vs görmedi. evde emzirdim sık sık sadece.

Annenin kan grubu negatif, babaninki pozitifse.
Bendede kan uyusmazligi vardi. Iki cocugum var, ikisindede sarilik olmadi. Bebegin yatagini pencereye yakin koymakta fayda olabilir, gunes isigindan daha fazla faydalanmasi acisindan.
Kan uyuşmaliginda gerekli on
evet anne negatif bana pozitifse oluyor. anne pozitif ise bananın kan grubu önemli değil.

ama sarılık durumunda eğer bebek babanın kan grubunu aldıysa sarılık inatcı olabiliyor. ama ihtimal sadece. illa uzayacak sarılık veya illa sarılık olacak diye de bir kural yok. sadece ihtimali biraz daha yüksek.

bizde bebeğim benim kan grubumu aldı. sarılık oldu ama 7.günden sonra düstü sarılığı. hastanede tedavi vs görmedi. evde emzirdim sık sık sadece.
Çok çok tesekkur ederim, kan uyuşmazliginda gebelik oncesi bi igne vs olunuyor mu sadece dogumdan sonra olunuyormus ama oncesini duymadim bilginiz var mı

Kan uyuşmaliginda gerekli on

Çok çok tesekkur ederim, kan uyuşmazliginda gebelik oncesi bi igne vs olunuyor mu sadece dogumdan sonra olunuyormus ama oncesini duymadim bilginiz var mı
kan uyuşmazlığında eğer gebelik boyunca kanama olursa hemen vuruluyor ama eğer kanama vs yasamadıysanız 28.haftadan sonra vuruluyor kan uyuşmazlık iğnesi.

kan uyuşmazlığı durumu da ilk gebelikte risk yaratmıyor. genelde ikinci gebeliklerde düsüklere sebep oluyor kan uyuşmazlığı. cünkü mesela siz (-) esiniz (+) ve bebeğiniz de anne karnında (+) kan grubuna sahip. sizin bedeniniz bu (+) kan grubuna karşı antikor üretiyor ilk gebelikte. bu defa ikinci gebelikte bebek yine (+) olursa vücudunuz antikor ürettiği için bebeğin hücrelerine saldırıyor ve gebelik sonlanıyor. bu durum yasanmasın diye 28.haftada iğne yapılıyor. zaten sizi takip eden doktor veya hemsire sizi haftanız geldiğinde iğne için yönlendirir 🥰

kan uyuşmazlığında eğer gebelik boyunca kanama olursa hemen vuruluyor ama eğer kanama vs yasamadıysanız 28.haftadan sonra vuruluyor kan uyuşmazlık iğnesi.

kan uyuşmazlığı durumu da ilk gebelikte risk yaratmıyor. genelde ikinci gebeliklerde düsüklere sebep oluyor kan uyuşmazlığı. cünkü mesela siz (-) esiniz (+) ve bebeğiniz de anne karnında (+) kan grubuna sahip. sizin bedeniniz bu (+) kan grubuna karşı antikor üretiyor ilk gebelikte. bu defa ikinci gebelikte bebek yine (+) olursa vücudunuz antikor ürettiği için bebeğin hücrelerine saldırıyor ve gebelik sonlanıyor. bu durum yasanmasın diye 28.haftada iğne yapılıyor. zaten sizi takip eden doktor veya hemsire sizi haftanız geldiğinde iğne için yönlendirir 🥰
Allah razı olsun aydınlandım çok çok tesekkür ederim 💜💜

Ben negatif eşim pozitif bizde de uyuşmazlık var 9+3 hamileyim. 6. Haftada lekelenmem olunca doktor erkenden yaptırdı kan uyuşmazlığı iğnesini 12 haftada bir yenilenmesi gerekiyormuş iğne olduktan sonra çok şükür bı lekelenme falan yaşamadım her şey yolunda elhamdülillah

Arkadaşlar ben doğum yaptım. Bebeğim eşimin kanından oldu yani pozitif. Ben negatifim. 5.gün sarıldığımız 8,di evde bolca besleyin dedi doktor. Sonra 4lere düştü. Elhamdülillah korktuğum gibi olmadı. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum 🥰🧡🧡

Back
X