Kan uyuşmazlığı ve sarılık hakkında

yasemincimmm

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2023
368
448
23
32
Kendi kan grubu negatif olup eşiyle kan uyuşmazlığı yaşayan var mı aranızda? Böyle bir durumda bebiş kanını babadan alıp pozitif olursa sarılık kaçınılmaz mı oluyor? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi

Kendi kan grubu negatif olup eşiyle kan uyuşmazlığı yaşayan var mı aranızda? Böyle bir durumda bebiş kanını babadan alıp pozitif olursa sarılık kaçınılmaz mı oluyor? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi
Merhaba evet ben b(-) eşim b(+) oğlum eşimin kan grubunu aldı ve sarilik yaşadı ama endişelenecek düzeyde değildi benim oğlum doğumdan sonra crp bir miktar yüksek çıktığı için 5 gün Yenidoğan’a almışlardı tedavi gördü orda da sarılık için ışık tedavisi aldı ama korkmayın 5. Günün sonunda sarilik kalmamıştı 1 aylık olduğunda tamamen gözlerinin rengi bile yerine gelmişti bol bol emzirin aç kalmasın benim sütüm çok yoktu hem anne sütü hem mama vermiştim Allah’ın izniyle bir şey olmaz 🥰🥰

Benim kan grubum da negatif. Oğlum doğumdan sonra hafif sarılık oldu. Çok emzirdim, ilerlemedi sarılık. Hastanede yatmaya gerek kalmadan atlattik.
Ama uyandirmak cok cok zor oluyordu. Emzirme zamanı o kadar cok ugrasiyorduk ki uyandırmak için. Ebelerden öğrenin nasil uyandirabileceginizi. Biz topuğunu sıkarak uyandiramadik, soğuk su ile uyandirabiliyorduk.

Bizde de kan uyuşmazlığı var bana Dr sarıligi var demedi ama hafif duzeyde olsada vardı sariligi. Korkulacak durumda degildi

Back
X