Gebeliğe Hazırlık kan uyuşmazlığı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

yaprakali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
3.256
2.096
133
36
Merhaba bayanlar birşey sorcam ben a rh pozitif eşim ab rh negatif sanırım ben a onun ise ab olmasından kaynaklı kan uyuşmazlığı var eger bebek b grubu olursa kan uyuşmazlığı oluyormuş. bu durumu yaşayan varmı benim bir eladım var 7 yaşında ikinci 3 yıldır olmuyor bebek oluştuktan sonramı düuük olur kan uyuşmazlığı olsa

Merhaba bayanlar birşey sorcam ben a rh pozitif eşim ab rh negatif sanırım ben a onun ise ab olmasından kaynaklı kan uyuşmazlığı var eger bebek b grubu olursa kan uyuşmazlığı oluyormuş. bu durumu yaşayan varmı benim bir eladım var 7 yaşında ikinci 3 yıldır olmuyor bebek oluştuktan sonramı düuük olur kan uyuşmazlığı olsa
Cnm kan grubu hakkında bir bilgim yok ama rh uyuşmazlığı görüyorum.1 kere doğum yapmışsın doğumdan sonra bebek negatifse rh uyuşmazlığı için iğne yapmışlardır zaten.

rh uyuşmazlığınız var canım doğum ya da düşük farketmiyor ilk gebelik bir şekilde sonlandıktan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldu ise 72 saat içinde sıkıntı yok ama vurulmadı ise bir doktor ile görüşseniz iyi olur sizin için

rh uyuşmazlığınız var canım doğum ya da düşük farketmiyor ilk gebelik bir şekilde sonlandıktan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldu ise 72 saat içinde sıkıntı yok ama vurulmadı ise bir doktor ile görüşseniz iyi olur sizin için
Yok canim hicbir islem yaptirmadik daha yeni farkettim bu durumuda ben

Ben kan uyuşmazlığını kadının negatif olduğu durumlarda olduğunu biliyorum. Yani kadın negatifse erkek pozitifse kan uyuşmazlığı vardır ama kadın zaten pozitifse erkek ister negatif ister pozitif olsun kan uyuşmazlığı yoktur. Yanlış mı biliyorum?

Negatif pozitif olunca igne oluyor anne ama ab a falan olunca bebek dogunca sarilik biraz agir geçiyor pek bir sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Doktor takip ediyor zaten.. sende kafandaki soruları hep sor doktora muayeneye gidince..

Ben kan uyuşmazlığını kadının negatif olduğu durumlarda olduğunu biliyorum. Yani kadın negatifse erkek pozitifse kan uyuşmazlığı vardır ama kadın zaten pozitifse erkek ister negatif ister pozitif olsun kan uyuşmazlığı yoktur. Yanlış mı biliyorum?
Bende böyle okumuştum

Canim oglumda sorun yok yapmadilar igne bende bu durumu yeni farkettim
Şimdi biraz internetten okudum da baba negatif anne pozitif ise uyuşmazlık olarak görülmüyormuş sanırım. Anne negatif bebek pozitif olursa anne antikor üretmeye başlıyormuş ilk çocukta sorun olmuyormuş. Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna bakılıp ona göre iğne vuruluyormuş. Yine de aile hekimine yada hemşirenize sorarsanız daha kesin bilgiler elde edebilirsiniz.

Anne negatif olunca kan uyuşmazlığı oluşur diye biliyorum.

Kan uyuşmazlığı olunca, bebek engelli oluyor ve ya erken doğup ölüyor ve ya düşük oluyor.

Bu ilk düşük, ölüm ve ya doğumdan sonra anneye iğne yapılıyor ve bir daha kan uyuşmazlığı olmuyor...

Sizin ilk çocuğunuz sağlıklı olduğu için kan uyuşmazlığı olduğu sanmıyorum ben, yine de bir doktora görünün 🙌

Kan uyuşmazlığıniz yok endiselenmeyin.
Kadın negatif erkek pozitif ise kan uyuşmazlığı oluşur onun dışında hiçbir şekilde kan uyuşmazlığı olmuyor. Ayrıca kan uyuşmazlığı gebe kalmaya engel değildir. Gebelikte takip edilmesi ve iğne nin yapılmasi gerekir.

Back