kan uyuşmazlığı olduğunu 2. gebeliğimde öğrendim.

foodme

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2019
369
752
103
Arkadaslar merhaba,

5 yasında bir kızım var. Ehliyet alırken sağlık ocağında kan grubumu ölçtürmüştüm. 0 rh + cıkmıstı ve soran her doktora oyle soyledim. Bu nedenle ilk kızımda iğne falan vurulmadım. Ama geçen hafta devlet hastanesinde kan grubu tahlili istemişler ve sonuç 0 Rh- çıktı. güvenemeyip birdaha ölçtürdüm. Yine negatif. Şimdi korkuyorum haliyle ilk gebeliğimde iğnede vurulmadım. Doktor kontrolumde haftaya. sizce beklesemmi. Yoksa geç mi kaldım. 12. haftasındayım hamileliğimin. bir sorun olur mu? Yoksa bu gebeliğimde iğne vurulsam yeter mi?? Off kafam duman oldu..

Onunkine daha hiç baktırmadım maalesef.
[/QUOTE]
canım doğum kayıtlarında kızının kan grubu yazar. demekki negatif ki sorun yok bebekte.
ona baktır bi
sonra 2. gebelikte indirekt coombs testini dr una yaptır.
negatif çıkması gerekecek yani negatif çıkarsa iyi.
2 ayda bir yaptıracaksın bunu
sonra 28 haftada iğne yiceksin bu kadar bende negatifim dr söyledi.
sorun olmaz korkma sakin ol git dr a söyle

Onunkine daha hiç baktırmadım maalesef.
canım doğum kayıtlarında kızının kan grubu yazar. demekki negatif ki sorun yok bebekte.
ona baktır bi
[/QUOTE]
Ben su doğum kayıtlarını bir inceleyim en iyisi. canım ilk hamilelikde aşı olmadığım için endişelendim. eğer sadece 28. haftada aşı yeterliyse cok ıyı.

ona baktır bi
Ben su doğum kayıtlarını bir inceleyim en iyisi. canım ilk hamilelikde aşı olmadığım için endişelendim. eğer sadece 28. haftada aşı yeterliyse cok ıyı.
[/QUOTE]
kuzum eğer kızın negatifse ki öyle kesin gerek yok
şimdi yapacakların önemli
yani şimdi hemen ilk kontrolde eğer için rahat değilse hemen git bi dr una
anlat dediğim testi iste
2 ayda bir yaptır 28 de de iğneni ol.
ne demekmiş biliyormusun
senin kanındaki antikorlar kordonlar pozitif olan bebeğe geçerse uyuşmazlık oluyormuş gebelik ilerledikçe çocukta sarılık çıkıyormuş bu sarılık sıkıntılıymış
ama önlemi alınırsa hiç bir şey olmaz geçmişte hiçbir şey bukadar bilinmiyordu
allah büyük dediklerimi yap rahat ol.

Kızınızın kan grubu nedir ?
Kızımın kan grubu 0 Rh pozitifmiş. Ölçtürdük. İndirekt coombs testi sonucum negatif cıktı. Testin pozitife dnme olasılığı varmı acaba. Ayrıca negatif cıkması ilk gebelikte etkilenmediğim anlamına mı geliyor.

Kızımın kan grubu 0 Rh pozitifmiş. Ölçtürdük. İndirekt coombs testi sonucum negatif cıktı. Testin pozitife dnme olasılığı varmı acaba. Ayrıca negatif cıkması ilk gebelikte etkilenmediğim anlamına mı geliyor.
Eşinin kanı 0+ mi ?

A rh pozitif eşim
Doktorum bana ilk dogumda ası yapmıyoruz eger bebek senin kan grubundan olursa sorun yok ama eger eşinin kan grubu olursa dogumdan sonra sana iğne yapıcaz ikinci cocuk icin dedi
Doktoruna bi danıssana belki gec değildir

Back
X