Arkadaşlar merhaba , ilk gebeliğimde ileri bir haftada kayıp yaşamıştım . Şu anda 27 haftalık hamileyim . Perinatoloji uzmanına takip oluyorum . Doktorum önceki gebelikteki kaybın yaşandığı haftalara geldiğimiz için tedbir amaçlı olarak 26.haftadan itibaren günlük 150 mg ecoprin ve 0.4 clexane verdi .(İlk gebelikteki kaybın tam nedeni tespit edilemedi.Sadece birkaç trombofili değeri homozigot ve heterozigot çıkmıştı . Hiçbir doktor bunlardan olmaz dedi .). 1 haftadır kullanıyorum . Ancak özellikle asprinden sonra midem bulanıyor ve kan sulandırıcıya başladığımdan beri büyük tansiyonum 10 küçük tansiyonum ise 6 dolaylarında seyrediyor . Doktor takip edelim dedi . Birazcık tuzdan zengin beslenmemi tavsiye etti . Şu an için öyle yapıyorum . Açıkçası asprin konusunda biraz endişeliyim internette asprin kullanımıyla ilgili olumsuz şeyler yazıyor . Bana da dozajı biraz fazla gibi geldi . 100 mg verilemez miydi ? Maalesef ilk gebeliğim trajik şekilde sonlandığı için bu gebeliğimde biraz anksiyetikim . Bu yüzden benzer şeyleri yaşamış olan arkadaşların tecrübe ve tavsiyelerine ihtiyacım var .
İlk gebelik olumsuz sonuçlandıktan sonra 2.gebeliğinde kan sulandırıcı kullananlar kaçıncı haftadan itibaren kaç mg olarak kullandınız ? Bu tarz yan etkiler yaşadınız mı ? Veya ileri bir haftada kan sulandırıcı kullandığı için olumsuz bir sonuçla karşılaşanınız oldu mu ?
İlk gebelik olumsuz sonuçlandıktan sonra 2.gebeliğinde kan sulandırıcı kullananlar kaçıncı haftadan itibaren kaç mg olarak kullandınız ? Bu tarz yan etkiler yaşadınız mı ? Veya ileri bir haftada kan sulandırıcı kullandığı için olumsuz bir sonuçla karşılaşanınız oldu mu ?