• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan sulandırıcı iğne normal doğuma engel mi :(

sunreir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
214
46
118
Kızlar bende protein c eksikliği kaynaklı kan pıhtılaşması çıktı. Heterozigot. Ve hamileliğimi öğrendiğim günden beri hergün clexane 0.4 iğne yapıyorum. Normal doğum yapmak istiyorum ama doktorum iğne kullanan hastalarına sezeryan önerdiğini söyledi. Kanamanın kontrol altına alınamaması durumu var tabii. Normal doğum da ancak planlı olursa olabilir gidişata göre karar vericez dedi. İlla normal istersen planlı suni sancılı olabilir dedi. Suni sancılı doğum bana çok korkutucu geliyor. Sezeryan daha da korkutucu geliyor. Hiç korkum yoktu ama şimdi korkmaya başladım. Kuzenimin doktoru bi hafta kadar öncesinde iğneyi bıraktırmıştı ve normal doğum yaptı kuzenim. Doktoruma sorduğumda o riski göze alamayız dedi. Başka iki doktora daha gideyim diyorum bi de onların fikilerini alayım. Aranızda var mı ki benim gibi iğne kullanıp normal doğum yapannn ?

Allahım tüm hamişleri sağlıkla bebeklerine kavuştursun inşallahhh :KK36:

tatlım çok bilgim yok ama bir arkadaşım 9 ay bu iğnelerden kullandı ve sezaryen oldu.. bu iğneler sebebi ile demişti bana ama tabe doktoru ile görüşmediğim için onun söylediği dışında bilgim yok..
benim bildiğim normal ya da sezaryen bebeğin ve annenin durumuna bağlı.. yani senin bebeğin döner, senin de durumunda o an için sıkıntı olmazsa doktorun da tamam derse bence normal doğumda bi sıkıntı olacağını sanmıorm..
rabbim senin için hayırlısı ne ise onu nasip etsin..

normal doğumda bazı organlara pıhtı kaçma ihtimali var birde tabi kan sulandıgı içindoğum anında aşırı kan kaybı yaşama ihtimali.. bu sebeple hayatını kaybeden de olmuş zamanında seni korkutmak istemem tabi. iğne belli bir süre önce kesiliyor kan akışı kontrol altına alınsın diye Bende iğne kullanıyorum doktora henüz sormadım doğum şeklini ama benim için ve bebeğim için en doğrusu ne ise o olsun illede normal diye diretmek dogru olmaz..normal yapan yok mu var tabi ama çok az geneli sezeryan oluyor..hayırlısı olsun

Kuşlar merhaba. Bende igne kullanıyorum,doktor bana kişiden kişiye değişeceğini bu hastaligin asamlari oldugunu soyledi,

Bende clexane kullanıyorum normal yada sezeryani etkilemez. ( kadın doğum istifali bi hekimim) ama epidural için pt inr degerleri normalse epiduralle normal yada sezeryan oluyor. Kendi doktorumda dedi zaten. Zorunlu sezeryan diye birşey yok yani skmayin canininizi :) ayrica sezeryanda kan kaybi daha fazladir. Kanama kontrolu de daha zordur :)

Bende clexane kullanıyorum normal yada sezeryani etkilemez. ( kadın doğum istifali bi hekimim) ama epidural için pt inr degerleri normalse epiduralle normal yada sezeryan oluyor. Kendi doktorumda dedi zaten. Zorunlu sezeryan diye birşey yok yani skmayin canininizi :) ayrica sezeryanda kan kaybi daha fazladir. Kanama kontrolu de daha zordur :)

O zaman doktor işine geldiği için mi beni sezeryana zorluyor :( gerçekten kafam karıştı ben başka bir doktora daha gidiyim bakalım bu saatten sonra doktor değiştirmek de istemiyorum ama yapacak bişey kalmadı.

O zaman doktor işine geldiği için mi beni sezeryana zorluyor :KK43: gerçekten kafam karıştı ben başka bir doktora daha gidiyim bakalım bu saatten sonra doktor değiştirmek de istemiyorum ama yapacak bişey kalmadı.
En azından için rahatlar normal doğum ddüşünüyorsan zararı olmaz :)

herkese merhaba.bende clexan 0.4 ıgne kullanıyorum.suan 36 . haftaya gırdım hafaya sezeryan ıcın gun verecekms doktorum kısmetse kasımın ortasına dogru dogum yapacam bu benım 4. gebelıgım ılk uc tanesı kan pıhtılasması yuzunden 2 aylıkken dustu hep. doktorum kıymetlı bır gebelık ne senı nede bebegı hıc rıske atmayalım 40/41 . haftayı hıc beklemıyelım dedı. ıgne kullanan hastalarına sezeryan onerıyormus. dogum anında kanama rıskı cok oluyomus ıgnelerden dolayı.bılgım bukadar ınsllah sagsalım hepımız kucagımıza alırız bebıslerımzı. bnd normal dogum ıstıyodum ama doktor öle dıyınce sanırım sezeryana karr verecem bnd haftaya kontorle gıttıgımde.hakkımzda hayırlısı.

herkese merhaba.bende clexan 0.4 ıgne kullanıyorum.suan 36 . haftaya gırdım hafaya sezeryan ıcın gun verecekms doktorum kısmetse kasımın ortasına dogru dogum yapacam bu benım 4. gebelıgım ılk uc tanesı kan pıhtılasması yuzunden 2 aylıkken dustu hep. doktorum kıymetlı bır gebelık ne senı nede bebegı hıc rıske atmayalım 40/41 . haftayı hıc beklemıyelım dedı. ıgne kullanan hastalarına sezeryan onerıyormus. dogum anında kanama rıskı cok oluyomus ıgnelerden dolayı.bılgım bukadar ınsllah sagsalım hepımız kucagımıza alırız bebıslerımzı. bnd normal dogum ıstıyodum ama doktor öle dıyınce sanırım sezeryana karr verecem bnd haftaya kontorle gıttıgımde.hakkımzda hayırlısı.

Merhaba

Bana normal doğum da daha az kanama olur diyo doktorun.., hepsi farklı diyo, hala koraspin kullaniyo musunuz. Bi de epidural yapılmaz diyo pihtilasma olanlarda nette yaziyo, 35 oldum bende .erken doğum riskimde var iki haftadir iğne oluyorum..

mrb gecen hafta coaspırını bıraktırdı suan sadece gunluk ıgneye devam bıde ben dusuk onleyıcı progestan hapını kullanıyorum hala epıdural onermıyo kımse bnd nette okudum napacam bılmıyrum cevremdekıler sezaryan ol dıorlar ozmn rıske gırme dıorlar doktoruma guvenıyorum ama sanırım onu dınlıcem

sız ıgneyı sadece ıkı haftadırmı kullanıyosunz yoksa hamılelıgın basından ıtıbarenmı ben ogrendıgım gunden ıtıbaren hatta gunum gecmeden tahmın ettım bu sefer ıgneye erken baslıyım dıyerekten daha adet tarıhıme 1 hafta kala kan testı yaptırdım ve kullanmaya basladım.

O zaman doktor işine geldiği için mi beni sezeryana zorluyor :KK43: gerçekten kafam karıştı ben başka bir doktora daha gidiyim bakalım bu saatten sonra doktor değiştirmek de istemiyorum ama yapacak bişey kalmadı.
canım biraz geç oldu ama bende bu konuda bilgi paylaşmak istedim...
bende senin gibi o iğneden kullanıyorum ve belkide doğuma kadar kullanmam gerekecek ve bunu kasımda yapılacak test ile belli olacak. ben doktorumla doğum için görüştüğümde yapabilirsin dedi eyer bebekle ilgili yada kemik yapısı,çatıyla alakalı extrem bi durum olmadığı sürece yapabilirsin ve bende çok isterim çünki normal doğum pek olmuyor dedi. bende bu konudaki kararlılığımı net aktardım allahtan bir mani olmazssa beni kesmeyecek :KK76: kısaca bu doktorla alakalı.şahsi kanaatim... hepimiz hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi...:KK46::KK46:

Canim
Sezeryanin eidural mi genel mi olcan

mrb arastırdıgıma gore genel anestezı ıle oluyomus. .Doktora haftaya salı gıdecem, bakalım ne dıyecek sızlerle paylasırım tekrar.

Kızlar bende protein c eksikliği kaynaklı kan pıhtılaşması çıktı. Heterozigot. Ve hamileliğimi öğrendiğim günden beri hergün clexane 0.4 iğne yapıyorum. Normal doğum yapmak istiyorum ama doktorum iğne kullanan hastalarına sezeryan önerdiğini söyledi. Kanamanın kontrol altına alınamaması durumu var tabii. Normal doğum da ancak planlı olursa olabilir gidişata göre karar vericez dedi. İlla normal istersen planlı suni sancılı olabilir dedi. Suni sancılı doğum bana çok korkutucu geliyor. Sezeryan daha da korkutucu geliyor. Hiç korkum yoktu ama şimdi korkmaya başladım. Kuzenimin doktoru bi hafta kadar öncesinde iğneyi bıraktırmıştı ve normal doğum yaptı kuzenim. Doktoruma sorduğumda o riski göze alamayız dedi. Başka iki doktora daha gideyim diyorum bi de onların fikilerini alayım. Aranızda var mı ki benim gibi iğne kullanıp normal doğum yapannn ?

Allahım tüm hamişleri sağlıkla bebeklerine kavuştursun inşallahhh :KK36:
Konu acilali bayaa zaman gecmis canm ama normalmi oldu dogumun olabiliyomuymus yani normal dogum:)

Back