Kan pıhtılaşmaşının gebeliği sonlandırması

Zeyzeysak

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2019
10
7
33
Selam sevgili anne adayları. Internette arayıpta bulamadigim soruların cevaplarını siz bulun diye anlatmaya karar verdim. Kendimi bir anda bu sitede buldum . Umarım duygularınıza tercüman olurum. Sorunumuz bebek ve kimyasal düşüklerimiz...

Biz kadınlar hamilelik ile ilgili konularda çok sabırsızız. (Misal ben) İlişkiye gireriz ertesi gün acaba hamile miyim , döllenme oldu mu?
--Evet canım bir günlük hamilesin gelde bebeğini gör diyebilen bir teknolji bizlerin istegi :) (keske)
Gelelim şimdi meselemize , evlendikten sonra eşim askere gitti. Uzun bir süre birlikte değildik. Zaman çabuk geçiyor hanımlar.Gunler geçti bizim bey askerden geldi . Birbirimizi sürekli sevmek yeterli olmuyor hadi çocuk yapalım dedik. 6 ay boyunca denedik olmadi . Allahım kafaları yiyeceğiz en sonunda bi kadın doğumcuya gitmeye karar verdik . Gittik . Öncesinden zaten benim adet gecikmelerim oluyor .( Adet gecikmesi olan her kadının bileceği gibi halk arasında MEŞHUR adı TARLUSAL olan ilacı alıyorum ve adet oluyorum .)
Velhasıl 6 aydan sonra doktora gittik. Büyük ümitlerle... birtakım testler yapıldı , önümüze kondu. Doktorun yüzündeki yapmacık üzüntü hala gözlerimin önünde. Gözlerini dikip;
- hanım hanim , sen pcos hastasısın senin çocuğun olmaz . Tüp bebek yapacağız, dedi .
Pcos mu? O ne ? Yeniyor mu ?
Aklımızda dedi sorular , odanın önünde boynu bükük biz ve gözyaşlarım...
Önergeleri bir bir sundular önümüze. Rahim filmi çekilecek şu şu ilaçları alıp geleceksiniz filanca tarihte dediler . Tamam dedik . Eğdik boynumuzu yol aldık. Filanca tarih geldi çattı. Birkaç test için hastane yollarına düştük. Hormon testi yaptılar eve yolladılar ertesi gün alırsınız sonuçlarınızı diye . (Dikkat hastanede verilen barkod numaralarından internetten bakabiliyorsunuz sonuçlarınıza ben de öyle yaptım)
ERTESI GÜN SABAH
Yataktan sıradan bir şekilde kalkıp telefona uzandım test sonuçlarına bakmak için. Evet sonuçlar çıkmış. Beta-HCG mi ? 74.140 mı? Allah Allah ??
Eeee benim çocuk olmuyorsa beta yuksekse ben ölümcül bir hastalığa yakalandim düşüncesi. Direk hastaneye koşturduk .
Sekreterden cevap gecikmedi ;
-randevunuz olmadan doktora görünemezsin.
Çıldırma raddesine geldik . Sekretere sen bak bakalım bu ne demek diye reçeteyi uzattık .
(Bu arada kanamam var ve ben kendimi adet oldum sanıyorum seviniyorum. )
Sekreter kağıdı aldı doktora gösterdi. Cevap gecikmedi aslanlar gibi hamileydim . Içimden büyük zafer çığlıkları koptu . Eşim ve ben büyük mutluluk içindeyiz ama KANAMANIN olması bizi iyice tedirginliğe soktu. Rica minnet girdik doktorun yanına . Anlattık derdimizi 2 gün sonra gel bir daha bakalım dedi beta hcgye.
Oradan başka bi hastaneye geçtik sonucu gösterdik 2 gün sonra bir daha bakalım dediler gene. Insafli bir doktor kanamam olduğunu duyunca bir iğne verdi . Meğersem benim bebek düşüyormuş. Peki ya nedeni ?
Daha sonraki zamanlarda öğreneceğim üzere "" kimyasal gebelik"" ....
Eğer bu yazımı okuyup daha sonra başıma neler geldiğini merak edenleriniz varsa yorum atsınlar. Yazımın devamını o zaman getirmek istiyorum .... anlatacak o kadar çok şeyim var ki

Eklentiler

• images (2).jpeg
    21 KB · Görüntüleme: 108
Yazının devamını bekliyorum. 3 kere kimyasal gebelik geçirdiğim için, ne sonuca vardın bilmek istiyorum.

Bende hamile olduğumu öğrendim ve 6 gün sonra kanamam oldu düşürdüm derken kese gözüktü fakat 8 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum. Minicik kalbini duydum ve sonra kaybettim Allah kimseye yaşatmasın

Bu anlattığım ilk gebeliğimdi. Bundan sonra 2 kere daha ard arda hamile kaldım . Onlarda gitti . Yani 3 düşükle sonuçlandı gebelikler. Özel bir doktora gittik birtakım testler istedi. Gen testleri . Özel bir kuruma yaptırdık . (Gen testlerinin fiyatı 3 ay öncesinde 1500-1700 arası değişiyor bu arada. Ben Çok araştırdım ama bulamamıştım.) 1 ay sonra sonuçlar elimize ulaştı. Bende ileri derecede kan pıhtılaşması vardı. Doktor kan pihtilasmasindan dolayı düşüklerin olduğunu belirtti. Ayrıca insulin direnci + polikistik over çıktı . Paratoner gibi tüm hastalıkları peşime takmış gidiyorum resmen. Neyse insulin direnci için glifor verdi , kan pıhtılaşması içinde coraspirin kullanıyorum. Ama gelin görün ki her ay hamile kalan ben son iki aydır hamile kalamıyorum . Bu durum beni çok yıpratıyor özellikle çevreme karşı. Eylül ayından beri psikoloji hep bebek üzerine çalışıyor hanımlar bende. Nasıl daha erken hamile kalabilirim bilmiyorum.

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun rabbim hiç bir şekilde kimseye evlat acısı yaşatmasın ki bu durumu 2 kez yaşayan biri olarak bende sizinle paylaşmak istedim
ilk bebeğimi 2011 yılı ekim ayında 8 haftalıkken kalp durması sonucu kaybettik tabi bunu 10. haftamda rutin kontrol için gittiğimde öğrenmiştik ve ben 2 haftadır karnımda ölen bebeğimle yaşıyordum hiç bir şekilde kanama vb birşey yaşamamıştım sadece eşim ten rengimin ve gözlerimin sarardığını söylüyordu bir yıkım oldu bizim için yaşayan bilir derler ya gerçekten yaşayan bilir çok ama çok sancılı bir süreç geçirdim aynı ofiste çalıştığım arkadaşımda hamileydi ve o doğurana kadar aynı ortamdaydım ve psikolojik çok etkilendim çok zorluk yaşadım 1 sene sonra tekrar hamile kaldım ama hamileliğimden hiç bir şey anlamadım sürekli yüreğim ağzımda geçti 9 ayım çok şükür rabbime 5,5 yaşında bir kızım var
ocak ayında hamile olduğumu öğrendim uzun süredir de beklediğimiz için mutlu bir başlangıç oldu bizim için ama 1 hafta sonra kahve ve pembe lekelenmeler yaşamaya başladım doktora gittim progestan ve coraspin verdi coraspini de ilk bebeğim düşükle sonuçlandığı için verdi 6 hafta olduğunda 2 günde bir lekelenmelerim oluyordu ama kırmızı olmadığı sürece korkma demişti doktorum ve kalp atışlarını da duymuştum o an öyle bir iç çektim ki çok şükür diyerek doktorumda tebessüm etmişti risk olduğu için 2 hafta sonra gel dedi tabi ara ara lekelenme var hala tam 8 hafta olduğum gece wc ye gittiğimde o korkunç anı yaşadım çamaşırım kırmızıydı hemen eşimi kaldırıp doğum hastanesine gittik çünkü o saatte doktorum hastane de değildi ultrason ile bakıldı ve bebek senin söylediğin hafta ile uyumlu değil ve kalp atışı yok dendi sabahı bekledik tekrar radyolojiden ölüm raporu aldık ve doğum hastanesi beni yatıracağını doğal yollar ile düşmesini bekleyeceklerini ve en son olarak kürtaj yapacaklarını söylediler tabi bu süreç 3-4 günü bile bulabilirmiş eşim elimden tuttuğu gibi çıkardı beni arkamızdan koşup bir de evrak imzalatıyorlar sorumluluk bana aittir diye
sonra kendi doktorumla görüştüm ağrı yada çok kanaman yoksa bugün dinlen yarın sabah gel tıbbi tahliye yapalım dedi ve gittim vakumla aldılar bebeği ama sonrası daha da kötü benim rahim yapım ters bu yüzden çok sancılı bir regl dönemi geçiriyorum operasyon sonrası kanama yok rahim ters olduğu için içerde birikip pıhtılaşıyor ve atamıyor bu da tarifi imkansız bir ağrı yapıyor ve wc de bayılmışım ağrıdan ertesi gün yine gittim içerde biriken kanamayı tekrar kürtaj ile alacağını söyledi ama tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim ve ilaç verdi kürtajdan 5 gün sonra kanama başladı
tam bir hafta oldu bebeğimi kaybedeli sağlık sorunlarım ve gelen giden den dolayı acımı yaşayamadım şimdi şimdi yokluğu koymaya başladı ilk bebeğimin yanına eklendi acısı asla geçmeyecek iki yara var kalbimde tek tesellim çok şükür evladım sağ yanımda ama unutamıyorsun işte ister 2 aylık olsun ister 8 aylık o annelik duygusu başka bişey pazartesi tekrar kontrole gidicem ve gerekli testler yapılacakmış araştırma hastanesine yönlendiricem seni demişti kan pıhtılaşmasından süpheleniyor tekrar çocuk istiyorum ama çok yıprandım aynı şeyleri yaşarmıyım korkusu var içimde biraz uzun oldu ama yazarak ta olsa biraz rahatlamaya ihtiyacım varmış hangi testler yapılıyor bilen var mı ??? nasıl bir süreç bizi bekliyor rabbim herkesin evladını sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip kısmet etsin inşallah....

Rabbim 5.5 yaşındaki kızını korusun.size bağışlasın. Ben 3 gebeligimde de çok erken kaybettim kalp atışı felan duymama rağmen psikolojim alt üst oldu . Neler yaşadığını hissedebiliyorum. Umarım en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın . Ben şuanda tekrar hamile kalmak için çabalıyorum ne kadar çabalasam da 2 aydır negatif sonuçlar alıyorum.

iyi dileklerin için teşekkür ederim mübarek günde rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah hayırlısını ve sağlıklısını versin
pazartesi günü gittim tekrar eşimle doktora genetik testler için kan verdik ikimizde pıhtılaşma 1 ay içinde ama kromozom testleri 3 ay içinde çıkıyormuş sonuçlar çıkana kadar dinlenme süresi verdi doktor kan pıhtılaşmasından şüpheleniyor 3 ay çok üzün bir süre

Bizim genetik testlerimiz 4 haftada geldi . Neden o kadar uzun bir süre acaba? Ben son gebeliğini kasımda yaşadım onun arkasına doktor korun dedi. Bir ay korundum .şimdide bir türlü tutmuyor tövbe yarabbim. Coraspirin ve glifor kullanıyorum aynı zamanda folik asit. Bu ay adet olmadım bugün 2 gün geçti hala gelen giden yok. Test yaptım negatif çıktı. Şimdide adetim neden gelmedi diye kafama takıyorum. Şu mübarek günlerde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bir an önce kucagimiz dolsun inşallah sağlık ve sıhhatle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…