Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Şuanda benden bişey düştü düşük mi yaptım bilmiyorum resmini atsam anlayabilirmisiniz
Yeni gördüm canım özür dilerim Artık belli olmuştur ne olduğu hayırlı haberler olsun inşAllah

Merhaba beninm genetik testimd
mthfr (C677t) Heterozigot
Pai (4g/5g ) Hererozigot çıktı
Sizin dediginiz lupus antikoagülan ve aptt testini yeni duydum devlette yapılıyormudur bu testler
Transfer olcam diger ay acaba düşüge engel olurmu heterozigot

Merhaba ben 2023 senesinde tüpbebekle düşük yaptım açıkcası beta yavaş ilerledi igneleri bıraktım düştü sonrasında genetik testi verdim 2 gende heterozigot çıktı şuan tekrar tedavi başladım transferi bekliyorum acaba tekrardan genetik testi versemmi gerek varmıdır sence sene farkıyla aynımı çıkar sonuçlar doktorum genetiginde bişey yok deyip geçiştirdi büyük ihtimal kan sulandırıcı da vermiycek bana vermesi için üstüne düşücem bakalım

Hematoloji den randevu alıp gittim zorladım biraz onları yoksa test yapmıyorlardı. Lupus testlerini yaptırdım. Hematoloji doktoru benim 4 heterozigotuma kan sulandırıcıya gerek yok dedi, ama ben hamile kalabilirsem kullanıcam. Tabi doktoruma danışarak siz de doktorunuza danışın

Canım genetik değişmez aynıdir boşuna yapma zaten yapmazlarda bence iki düşükle zar zor yapiyolar. Ama iğne kesinlikle kullan tüp bebek o kadar maddi maveni yipraniyorsun hiç riske atma kalp atışı oluşsa bile durabilir yazık etme lutfen. Başka doktora git devam et gerekirse

Devlette lupus ve ANA testi yapiliyo bunları yap canimm. Hematoloji ve romatoloji de yapiyo. Önce yeşil alan açman gerekiyor dahiliyeye gidip yeşil alan açmak istediğini söyle sonra randevu alabilirsin. Ama zaten bunlar pozitif se bile kan sulandırıcı veriyorlar. Zaten senin iki geninde pıhtılasma var her türlü kullancaksin yani değişen bişey olmicak yapsanda

Merhaba,
Tedaviniz nasıl ilerledi. Aynı durum ve aynı ilaçlar. 3 düşük yaptım. Deneyimleri dinlemeye ihtiyacım var.

Çözüme ulaştı mı acaba?

Merhabalar, benim aptt değerim alt sınıra çok yakın çıkmıştı ve şimdi hamileyim tüp bebek ile olduğu için zaten önlem amaçlı coraspirin kullanıyorum ama dün kanamam olduğu için tüp bebek doktorum artık birakabilirsin dedi.
Kan pıhtılaşma test sonuçlarıma hiç bakmadı bile. Acaba bu sonuçlar bir anlam ifade ediyor mu?
Pt.Inr.TS 0.95
Protein S 79.6
Kaagülasyon faktör 8 aktivite 92.7
Von willebrandfaktör antijeni 138.6
Protein C 114.05
Protronbin zamanı 10.5
APTT 22.7
Geçen yıllarda sinüzit ameliyatı olmuştum ve ameliyat sırasında verilen serumlar damarlarımda donma yapmıştı bu yüzden de d-dimer testi de yapılmıştı o da sinir bir değerde çıkmıştı.
D-dimer ve APTT testleri çok sınırdalar şuan hamileligimde sorun olur mu korkuyorum.
Yurtdışında olduğum için çok ilgilenen de yok.
Lütfen konuyla ilgili bilgisi olanlar beni biraz aydınlatsın.

Hiç genetiğinize bakıldımı önemli olan genetiğinizdeki pıhtılaşma benim iki genimde pıhtılaşma var hem coraspirin hemde enox 4000 iğnesi var onu kullanıyorum karından . sizin değerleriniz sınırda korkmanıza gerek yok zaten doktorunuz sistemden görüştür tahlillerinizi

Doktorum bu değerlere hiç bakmadı. Bir kaç kez söylemeye çalıştım ama şimdi bunu konuşmamıza gerek yok diyerek konuyu kapattı.
Dün kanama yaşadığım için coraspirin i kestim ve içime bir kurt düştü ya pıhtılaşma varsa diye.
Daha önce ameliyat olduğumda ilaç kolumda donma yaptı ve direk pıhtılaşmadan şüphelendiler sonuçta sınır değer çıktı. Şimdi APTT değeri de böyle olunca acaba mi diye düşünüyorum.
Daha önce genetik test yapılmadı.

Bildiğim kadarıyla protein c ve protein s değerleri önemli. Benimde referans değeri dısında cıkmıstı. Sonra testlerim tekrarlandı sonuclarım değişmiş.
Bu test sonuclarını yorumlatmanız gerekiyor. Hematoloji bu bölüm bulunmuyorsa dahiliye yorumlayabiliyor. Ama bu bölüm vsrsa kesinlikte buraya yönlendiriyor. Bunlar yerine direk trombofili paneli yaptırtsanız? Pıhtılasma sorunu var mı yok mu direk anlasılıyor. Bu d dimer testi aylık bile değişiyor sonucları.

Bide hatırladıgım kadarıyla benim düşük cıkmıstı 30 filandı.

Seninki üst sınıra yakın sanırım. Evet kanama yapması sanki kanı cok sulandırmıs olabilirsin. Kanama alanı oldugunda ya da kanama oldugunda daha fazlasına yol acmasın diye kan sulandırıcıları bıraktırıyorlar.

Yok değerleriniz hep sınırda korkmayın bence doktorunu daha iyi biliyordur bende ilk başlarda kanama yaşadım doktorum bıraktırdı kanamayı artırmasın diye sonra devam etdim kanamam bitince bence içiniz rahat değilse başka bir doktora daha gözükün ve ya genetik test verin isterseniz

Hamile kalır kalmaz mi.kullanmak.gwrekiyor benimde üç genim.de.var ama yatkınlık var dedi doktor benimde üc tane dusuğum var biri kimyasal biri mol biride boş en son bir sene önce kimyasal geçirdim ve daha hamile kalamadim kalırsam eğer hemenmi ilaç kullanmak gerekir birden soru sormuş oldum ama cevaplarsanız sevinirim

Evet ben hamileliğimi öğrenir öğrenmez doktorum hem coraspirin hemde kan sulandırıcı iğne başladı benimde iki genimde pıhtılaşma çıktı kesinlikle başlamalısınız benim iki tane bebeğim karnımda kalbi durdu

Teşekkür ederim şuan bu testleri verebilmem çok mümkün değil ama bir doktor ile görüşeceğim.

Evet, benim de doktor bıraktırdı ama test sonuçlarını hiç dikkate almadı. Daha önce kötü bir ameliyat deneyimim olduğundan aklımda çok soru işareti.
Bulunduğum ülkede nerede ne yaptırılır henüz çok bilmiyorum ama araştıracağım. Çok teşekkürler

Hangi genlerin homozigot heterezigot olduğu önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…