Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 💐 19 haftalık bebeğimi erken su gelmesi sebebiyle kaybettim kan pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı.Yeni gebelik düşünmeye başladığım andan itibaren doktorum oksopar 0.4 lük başlayacaksın dedi.Çok şükür gebelik nasip etti Rabbim. 4 ve 5. Haftalarda günde bir oksopar vuruldum. 6. Haftada 16 saatte bir olmaya başla dedi doktorum. Şimdi 7+1 iz ve 12 saatte bir oluyorum.Bir süre 12 saatte bir olmaya devam edecekmişim.Aranızda benim sonuca benzer olanlar var mı nasıl bir tedavi yöntemi izlediniz ve sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi inşallah 😍 Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲
Merhaba benim de iki kimyasal gebeliğim var en fazla beta hcg ti 300 şerde gördüm ver genetik sonucum sizinki gibi cikti . Neler yaptiniz ? Ne yapmamiş önerirsiniz ?

Merhaba arkadaşlar benim de 2 kaybım var. Trombofili sonucum bu şekilde tıbbi genetik doktoru iğne durumunu kadın doğumcun daha iyi bilir dedi. Kromozom testimiz çıkınca gideceğiz inşallah. Bilgisi olan var mı bu şekildeki sonuçla ilgili

Eklentiler

• 20230822_100440.jpg
    20230822_100440.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 146
Merhaba arkadaşlar benim de 2 kaybım var. Trombofili sonucum bu şekilde tıbbi genetik doktoru iğne durumunu kadın doğumcun daha iyi bilir dedi. Kromozom testimiz çıkınca gideceğiz inşallah. Bilgisi olan var mı bu şekildeki sonuçla ilgili
Sende pıhtılaşma görülmüş ama doktorlar genelde çok takmiyolar
İnşallah iyi doktora denk gelirsin

Benimde 2 heterozigot. Test verdigim doktor gerek yok sebep olmaz dedi. Ozeldeki doktorum kullanalım sebep olabilir dedi şuan iğne kullanıyorum
Merhaba ben de kalp atışı duyulmaması nedeni ile iki kürtaj(8hafta) sonucu kalp rahim/ rahim perdesi ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum dr şuan instagram fenomeni olmuş maşallah tam adını vermeyim Ç…. G…….. ameliyata bile kendi girmedi asistanları soktu. Ameliyat sonra geldi bu genlerde heterozigot herkeste var dedi asistanlarına üstüne basa basa asla asprin iğne falan yok bunlar saçmalık dedi bi de. Hemen hamile kal dedi. Sonra ona güvenerek aspirinsiz hamile kaldım ve kimyasal gebelikle sonuçlandı. Bunu diyen kişi o zmn doç şimdi prof neyse sonra normal bir kadın doğumcu kesinlikle asprin ve hamilelik pozitif olunca iğne dedi. Sonra ankarada iki profa gittim ikisi de aspirin ve iğne ile de denememiz gerek şansa bırakamazsınız dedi. Bir tanesi de o doçentin ameliyat bile yapmadığını söyledi beni eğitim amaçlı kullandı belki de asistanlarına. Düşüklerin nedeni çoğu zaman kromozamal bozukluklar evet ama çoğu zaman da bilinmiyor bu durumda aspirin kullanma diyenler hangi kafayı yaşıyor acaba.

Merhaba ben de kalp atışı duyulmaması nedeni ile iki kürtaj(8hafta) sonucu kalp rahim/ rahim perdesi ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum dr şuan instagram fenomeni olmuş maşallah tam adını vermeyim Ç…. G…….. ameliyata bile kendi girmedi asistanları soktu. Ameliyat sonra geldi bu genlerde heterozigot herkeste var dedi asistanlarına üstüne basa basa asla asprin iğne falan yok bunlar saçmalık dedi bi de. Hemen hamile kal dedi. Sonra ona güvenerek aspirinsiz hamile kaldım ve kimyasal gebelikle sonuçlandı. Bunu diyen kişi o zmn doç şimdi prof neyse sonra normal bir kadın doğumcu kesinlikle asprin ve hamilelik pozitif olunca iğne dedi. Sonra ankarada iki profa gittim ikisi de aspirin ve iğne ile de denememiz gerek şansa bırakamazsınız dedi. Bir tanesi de o doçentin ameliyat bile yapmadığını söyledi beni eğitim amaçlı kullandı belki de asistanlarına. Düşüklerin nedeni çoğu zaman kromozamal bozukluklar evet ama çoğu zaman da bilinmiyor bu durumda aspirin kullanma diyenler hangi kafayı yaşıyor aca

Merhaba ben de kalp atışı duyulmaması nedeni ile iki kürtaj(8hafta) sonucu kalp rahim/ rahim perdesi ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum dr şuan instagram fenomeni olmuş maşallah tam adını vermeyim Ç…. G…….. ameliyata bile kendi girmedi asistanları soktu. Ameliyat sonra geldi bu genlerde heterozigot herkeste var dedi asistanlarına üstüne basa basa asla asprin iğne falan yok bunlar saçmalık dedi bi de. Hemen hamile kal dedi. Sonra ona güvenerek aspirinsiz hamile kaldım ve kimyasal gebelikle sonuçlandı. Bunu diyen kişi o zmn doç şimdi prof neyse sonra normal bir kadın doğumcu kesinlikle asprin ve hamilelik pozitif olunca iğne dedi. Sonra ankarada iki profa gittim ikisi de aspirin ve iğne ile de denememiz gerek şansa bırakamazsınız dedi. Bir tanesi de o doçentin ameliyat bile yapmadığını söyledi beni eğitim amaçlı kullandı belki de asistanlarına. Düşüklerin nedeni çoğu zaman kromozamal bozukluklar evet ama çoğu zaman da bilinmiyor bu durumda aspirin kullanma diyenler hangi kafayı yaşıyor acaba.
Benimde ist. Zeynep kamilde prof. Genetik doktoru gerek yok dedi ozeldeki kullanalim yinede dedi ben tedbir amacli arastirmadan kullanmak istedim. Çoğu doktora göre düşük onemli degil ozellikle ilk 2. Ama bizlerin ne yaşadığını onlarin ne için orda olup bizim onlara neden başvurduğumuzu bilmiyorlarmis gibi

Kızlar bu benim 3 düşüğüm olucak
Birincisi kendiliğinden düştü 6 haftalikken
İkincisi 8 haftalikken düştü 6. Haftada kanamam oldu kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum Protestan fitil verdi bebek 1 hafta yaşadı kalbi durdu kürtaja alindim
Üçüncüsü 8 haftaligim kese var bebek yok bundada kanamam oldu kan uyuşmazlığı ignesi vuruldum çok yoruldum artık
Genetikten homozigot mthfr c677t çıktı doktorlar takmiyo iki kadın dogumcuya gittim kan sulandirici veremeyiz dedi 12. Hafatalik olmadan
Hematoloji gittim onlarda bu düşüğe sebeb değil insanların yüzde yetmisinde var dedi kadın dogumcu gerekli görürse versin dedi
Çıldırmamak elde değil bu sorunu yaşayan var mı Allah aşkına biri akıl versin
Bende yaşadım aynısını 😔😔kıyamam ya

@Ezmu0810 cnm rabbim sabır versin. Güzel günlerde güzel evlatlar büyüt inşallah . Aslında mthfr heterozgt için igneye gerek yok bencede. Toplumun çogunda var zaten olmayan insan yokki. Faktor v leiden ciddi pıhtılaşma bozuklugu. Bende yok şükür. Bende antifosfolipit antikor sendrom var. Bundada iğne işe yarıyomu belli degil ama kullanılıyo işte. Kullandım ama yine olmadı

Merhaba bendede kalpleri durdu ikizlerimin hsmileyken.Sonraki araştırmada gen sonucu Faktör V Leiden pıhtılaşma sorunu çıktı.Sizler ne yaptınız?

Merhaba test sonucum böyle anlayan varsa yorumlayabilir mi ne gibi yol izlenmesi gerekir
MTHFR MUTASYON ANALİZİ (c.677C>T)* NORMAL PAI MUTASYON ANALİZİ (4G/5G)* 5G/5G MTHFR MUTASYON ANALİZİ (c.1298A>C)* HETEROZİGOT FAKTOR XIII MUTASYON ANALİZİ (p.V34L)* HETEROZİGOT FAKTOR II (PROTROMBİN) MUTASYON ANALİZİ (g.20210 G>A)* NORMAL FAKTÖR V LEİDEN MUTASYON ANALİZİ (c.1691 G>A)* NORMAL

Merhaba, herkese sağlıkla bebislerini kucağına almayi nasip etsin inşallah Rabb'im.

mthfr mutasyon analizi
c.677c>t HETEROZİGOT
C.1298a>c HETEROZİGOT diğer değerler normal çıktı.
Tabi bunu 2 kere gebelik kaybı yaşadıktan sonra öğrendim. 2 kere doğal yolla 1.5 sene ara ile hamile kaldım ilkinde 6-7 haftalık iken kalbi durdu 2.sinin de 8haftaya yaklaşmıştı (doktor coraspirin kullandirmisti) neyse aşılama yaptık olmadı tüp bebek ile kanamalar haricinde şimdilik iyi gidiyoruz henüz kalp atışını duymadık.

Benim kafamda takılan bir soru var , ana sayfaya baktığımda herkes clexane kullanmış ama bu ilacın artık üretiminin olmadığını devlet bunu karşılamadığını ve 2li kutu şeklinde alındığında aylik pahalıya mal olduğunu biliyorum bir de ilk 3 ay kullanmam gereken diğer ilaçlar da var. Şimdilik enox ile yoluma devam ediyorum doktorum clexane ile enox ya da olsapar arasında oldukça fark var clexane kullanmani öneririm dedi ama kime sorsam fark yok diyor... Sizler de doktorunuz özellikle önerdiği için mi kullandiniz ?

Kızlar bende haziran ayında kimyasal yaşamıştım şuan yine yaşıyorum.İlkinde beta 600e kadar çıktı en fazla.Bunda 20 olup düşüşe geçti Pıhtılaşma olabilir mi acaba yoksa pıhtılaşma için biraz daha mı ilerlemesi gerek gebeliğin

Bide fakülte de ne zaman çıkar sonuç acaba araştırma mı daha erken çıkarır
Merhaba ben devlet hastanesinde yaptırdım tıbbi genetik bölümünde tam 2 haftada çıktı sonuç. Tavsiyem iki kimyasalınız varsa doktorların birçoğu normal diyor ancak yine de bir sürü yapılan kontrol amaçlı tetkikler var hepsini devlet hastanesi ücretsiz yapıyor araştırıp hepsini yaptırmanız.

X