• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba 3 düsuk yaptim bu surecte 20 kg aldim son dusugum 2019 agustosta oldu hepsi 8 9 haftalikken oldu ve ben 3. De igne kullandım lakin doktor bana yumurtlamadan igne vurulmam gerektigini soyledi benim gibi olqn var mi 5 ay önce covid gecirdik esimle bir de covid olup hamile olan var mi korkuyorum bir kayip daha vermeye

Arkadaşlar slm ben 8+3 günlük hamileyim . Kilom 74 . (aşağıdaki tedavilerden ve stresten arttı) Hamile kalır kalmaz günde 1 oksapar 0,4 iğne ve 1 adet coraspirin ilaç verdi doktorum.

Ancak bu konuda forumlarda aşırı farklı şeyler okudum. Neredeyse pıhtılaşmanın tamamını okudum. Lütfen factor V leiden heterozigot hamile olanlar kullandıkları dozu doğuranlar vs bilgilerini paylaşabilir mi? bazı hamileler 0,6 iğne kullanmış. Heterozigot olup 0,4 yeten oldu mu?

Sağlıklı bir doğum yapmak istiyorum. 39 yaşımdayım 5 tüp bebek ,6 yumurta toplama bir hsg bir histeroskopi , 4 pgd yaptırdım. çocuğum yok.

ilk hamileliğim. lütfen yardımcı olun ve deneyimlerinizi paylaşın. Ayrıca pıhtılaşma için gerekli dozu belirleyen testten bahsettiler böyle bişey var mı? bunun dışında bebeğin ilerleyen aylarında tehlikeye girmemesi için sezeryanla aldırmayı düşünüyorum. 34. haftada doktoruma danışarak . bir de bebeğe kan akışında problem olup olmadığını ilerleyen aylarda doppler ultrasonla anlaya biliyor muyuz?

0,6 ilaç kullan diyen doktorlarımda oldu. Ancak şu anki doktorum zaten hem coraspirin hem de iğnen var gerek yok dedi. Yabancı kaynaklar da da factor V leiden gebelerde başarı oranının 0,4lük iğne ve coraspirinle arttığını okudum acil yardım:)

Arkadaşlar slm ben 8+3 günlük hamileyim . Kilom 74 . (aşağıdaki tedavilerden ve stresten arttı) Hamile kalır kalmaz günde 1 oksapar 0,4 iğne ve 1 adet coraspirin ilaç verdi doktorum.

Ancak bu konuda forumlarda aşırı farklı şeyler okudum. Neredeyse pıhtılaşmanın tamamını okudum. Lütfen factor V leiden heterozigot hamile olanlar kullandıkları dozu doğuranlar vs bilgilerini paylaşabilir mi? bazı hamileler 0,6 iğne kullanmış. Heterozigot olup 0,4 yeten oldu mu?

Sağlıklı bir doğum yapmak istiyorum. 39 yaşımdayım 5 tüp bebek ,6 yumurta toplama bir hsg bir histeroskopi , 4 pgd yaptırdım. çocuğum yok.

ilk hamileliğim. lütfen yardımcı olun ve deneyimlerinizi paylaşın. Ayrıca pıhtılaşma için gerekli dozu belirleyen testten bahsettiler böyle bişey var mı? bunun dışında bebeğin ilerleyen aylarında tehlikeye girmemesi için sezeryanla aldırmayı düşünüyorum. 34. haftada doktoruma danışarak . bir de bebeğe kan akışında problem olup olmadığını ilerleyen aylarda doppler ultrasonla anlaya biliyor muyuz?

0,6 ilaç kullan diyen doktorlarımda oldu. Ancak şu anki doktorum zaten hem coraspirin hem de iğnen var gerek yok dedi. Yabancı kaynaklar da da factor V leiden gebelerde başarı oranının 0,4lük iğne ve coraspirinle arttığını okudum acil yardım:)
Arkadaşım Facebook'ta kam pihtilasmasi yaşayan anneler hamileler grubu var orda bütün sorularına cevap bulabilirsin oraya gel

Factor V ve Faktör 12 heterozigotum. 2 düşükten sonra doğum yaptım çok şükür. ilk gebeliğimde ilaç yok. ikinci gebelikte 0,6 oksapar + coraspin kullandım. düşük nedeni olarak doz yetersizliği söylendi. son gebeliğimde perinatologa gittim, coraspin ve 04x2 oksaparla başladık. 5 gün sonra doz için kan testi oldum. doz yetersizliği çıktı yeniden. 06x2'ye yükseltildi dozum. ayrıca ilk üç ay deltakortril kullnadım ancak o diğer mutasynla ilgiliydi ,faktör V ile ilgili değil. bu şekilde sağlıklı bir doğum yaptım çok şükür.. sağlıkla kucağınıza almanızı temenni ederim.

Factor V ve Faktör 12 heterozigotum. 2 düşükten sonra doğum yaptım çok şükür. ilk gebeliğimde ilaç yok. ikinci gebelikte 0,6 oksapar + coraspin kullandım. düşük nedeni olarak doz yetersizliği söylendi. son gebeliğimde perinatologa gittim, coraspin ve 04x2 oksaparla başladık. 5 gün sonra doz için kan testi oldum. doz yetersizliği çıktı yeniden. 06x2'ye yükseltildi dozum. ayrıca ilk üç ay deltakortril kullnadım ancak o diğer mutasynla ilgiliydi ,faktör V ile ilgili değil. bu şekilde sağlıklı bir doğum yaptım çok şükür.. sağlıkla kucağınıza almanızı temenni ederim.
Nerede doz testi yaptırdınız hangi hastsne

Amin inşallah

Peki hangi hastanede yaptırdınız bir de değeriniz neydi acaba yani direkt doz testinde çıkıyor mu sonuç işte şunu kullanmalısın diye
özel bir labda yaptırdım. bana verilen bilgiye göre bu test ankarada bir lab da yapılıyormuş. O lab'ın anlaşmalı olduğu bir yerde yaptırdım ben de. ücreti 350 diye kalmış aklımda ama 1 yıl oldu, emin değilim.
değer 0,35 çıkmıştı, en az 0,50 olmalıymış. Dr'um buradan hareketle doz ayarladı. Size riskli gebelik uzmanına bir kere de olsa kontrol olmanızı tavsiye ederim, ben önceki hamileliğimde ihmal ettiğime pişmanım açıkçası

Merhabalar umarım biri sesli duyar çünkü çok zorlanıyorum. Tüp bebek ile çift yumurta ikizlerine hamileyim. Ancak daha önce bir dış gebelik ve kimyasal gebelik geçirdim, trambofoli panelinde MTHFR C677T HETEREZİGOT
MTHFR A1298C HETEREZİGOT
FACTOR V LEİDEN G1691A
mutasyonlarına saptandı. Ecopirin ve oksabar kullanıyorum. Yanında da bir çok ilaç. Bu durumu yaşayan bu mutasyonlara sahip bebeğini sağlıkla kucağına almış anneler lütfen bilgi versin, rica ediyorum..

Öncelikle merhaba.tecrubelerinize ihtiyacim.acil yardim lütfen.sizde bu deyerlerle klensan 0,4 yeterlimi yoksa 0,6 yami yukseltmeliyim.bizim buralarda anti faktor xa testi yapilacak hastane yok,anne olmak icin baya gec kalmsim ,bu kes dogru yolu bulmama yardim edin lutfen

Eklentiler

• _20210306_183825.JPG
    _20210306_183825.JPG
    26,5 KB · Görüntüleme: 46
Öncelikle merhaba.tecrubelerinize ihtiyacim.acil yardim lütfen.sizde bu deyerlerle klensan 0,4 yeterlimi yoksa 0,6 yami yukseltmeliyim.bizim buralarda anti faktor xa testi yapilacak hastane yok,anne olmak icin baya gec kalmsim ,bu kes dogru yolu bulmama yardim edin lutfen
iğnenin dozu önemli bişey cnm .Doktoruna ilk gittiğinde sor mutlaka.şimdi buradan biz ne desek yanlış olur

Bizim dememiz yanlış yönlendirebilir sizi. inşallah sağlıcakla kavuşursunuz bebeğinize. Kan testi yapılarak dozum ayarlandı ama sonrasında da her kontrol de kordon kanının akışına ultrasonla baktı dr um. Siz de doktorunuzla konuşun size uygun bir yol bulacaktır

Ben yurt disindayim,burdaki doktorlar o kadar bilgili diyil.kendim bu sayfadan okuyarak sorunumu buldum,kan verdim,çikdi,şimdi doz ayarlamasi testi buralarda yok diye korkuyorum,okuduklarimdan yarim kalan kizlar var

Bizim dememiz yanlış yönlendirebilir sizi. inşallah sağlıcakla kavuşursunuz bebeğinize. Kan testi yapılarak dozum ayarlandı ama sonrasında da her kontrol de kordon kanının akışına ultrasonla baktı dr um. Siz de doktorunuzla konuşun size uygun bir yol bulacaktır
Çok teşekkür canim ,amin,cümlemiz inşâAllah

Benim de bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Mayıs ayinda 8 haftalık bebeğini kalp atışı sebebiyle kaybettim dün yine aynı şekilde 10 haftalık bebeğini kaybettim ilkinde patalojiye gitti bir şey çıkmadı dün doktora araştırılmasını istiyorum sebebi diye dediğimde ilk adetten sonra gel dedi.suan 4 yaşında bir oğlum var zaten ama ne olabilir bu

Gunaydin arkadaslar.birsey soracam,yardimci olur iseniz sevinirim.aranizda yuksek doz folik asit kullanip saglikli cocuk doguran var mi.baska bi formda okudum,yuksek doz beyin geriliyi yapiyormuş,bende yuksek doz aliyorum mutasya için,korku basdi.

merhaba mthft c677t olanlar igne kullaniyormu yoksa sadece coraspin mi

forumun tamamini okuyamadim

Back