Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Rabbim duyuyordur o kadar dua bosa gidemez ne var bizi be Ettigimiz o kadar dua bosa gidiyor olamaz rabbim duyuuordur ama daha biziİ ne bekliyor bilmiyorum

Arkadaşlar bazı arkadaşlar yazıyor benim genlerin önemsiz mis bazıları riskliymis diyor nbana riskli veya bana önemsiz dedi diye belirtip hangi genlerinde homozigot veya heterozigot var yazarlarsa çok sevinirim eminim çok önemli bilgi olacaktir okuyan arkadaslarada

Faktör 5 ve 12 de heterozigot mutasyonum var. Ayrıca lupus antikoagülan testinde de problem var (değeri hatorlamıyorum ama referans aralığı dışında) Başta danıştığımız genetik prof. Düşükle ilişkisiz demişti ancak yeniden düşük yaptıktan sonra gittiğim perinatolog bu değerlerin ciddi olduğunu söyledi. Onun takibinde şu an 29. Haftaya eriştik çok şükür. İnşallah sağ salim doğar hepimizin bebekleri.

MERHABA ;

GİTTİĞİNİZ PERİNATOLOGUN İSMİNİ VEREBİLİR Mİ
SİNİZ?

Rabbim duyuyordur o kadar dua bosa gidemez ne var bizi be
Ettigimiz o kadar dua bosa gidiyor olamaz rabbim duyuuordur ama daha biziİ ne bekliyor bilmiyorum

Merhaba,
Başınız sağolsun çok üzücü evet ama lütfen umudunuzu yitirmeyin.
Genetik test yapıldı mı size?
Ben laparoskopi ve histeroskopi olmak üzere iki ameliyat geçirdim. Endometriozis dediler rahim t şekli dediler vs.
Sonra 2018 de düşük nedeniyle genetik test yaptırdım Mthfr 1298A geni homozigot çıktı
Sonra 2 sene hamile kalamadım. Nisan ayında tekrar hamile kaldım hersey yolunda giderken kanamalarım başladı, dr bebek iyi diyordu ama için rahat etmedi kanama bitse kahverengi lekelenmeler bitmiyodu. Kan pıhtılaşması testi yaptık hemen ertesi gün clexane iğneye başlattılar beni. 3 hafta sonra tekrar kan istediler verdim iğneler işe yarıyor ama sakın aspirin kullanmayın dediler. Hem clexane 0.4 hemde aspirin fazla gelirmiş dozajı çok iyi ayarlamak gerekiyo. 6 haftada bir sürekli değerlerim takip edilecek ve doğumdan sonra 1 aya kadar bu iğneleri kullanmam gerekliymiş. Zor bi süreç Allah hepimize yardım etsin . Hergün zor gecen hamile kadınlar ve kendim için dua ediyorum.
Bu arada ben karantina zamanı hamile kaldım
Kızlar belki tuhaf gelebilir ama evdeyken sadece sağlıklı beslendim ve virüse bağışıklık için uyguladığım kür de işe yaradı bence
Toz zencefil, toz zerdaçal, toz tarçın,bal limon
Hergün bi tatlı kaşığı yedim. 34 yaşındayım ve 8 yıllık evliyim. Yumurta kalitesini de etkilemiştir diye düşünüyorum. Son olaraknAllah büyük mutlaka dualarımız en güzel hayırlı şekliyle kabul olacaktır.

MaaşAllah bebeğinizi sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın inşAllah Benim de pıhtılaşmadan dolayı düşüklerim oldu kısmet olur da tekrar hamile kalırsam ben de pıhtılaşma için iğne kullanacağım benim kilom 76 ve dr'um 0,4'lük kullanacağımızı söyledi fakat araştırdığımda kg başına 0.1 mg lık iğne kullanılması gerektiğini gördüm benim bu hesapla 0.8'lik kullanmam gerekiyor Sizin kilonuz kaç acaba dozun çok iyi ayarlanması gerektiğini söylemişsiniz benim de kafam çok karışık bu konuda..

Çok teşekkür ederim. Amin inşallah.
Ben şuan 61 kiloyum. Kg başına 0.1 mg olduğunu bilmiyorum. Araştırmadım. Doktor 0.4 ile başlattı iğneye. Artabilir dedi ama 2. Kan testimde 0.4 e devam dedi. Hatta aspirin kullanma aşırı sulanma da iyi değilmiş. Dozun iyi ayarlanması derken bunu kastettim. Belki sizi de 0.4 ile başlatıp sonra artırabilir durumunuza göre. Dilerim hayırlısıyla sağlıkla en kısa zamanda hamile kalıp kucağınıza alırsınız.

Doz ayarlamak için hangi test yapılıyor size?

Aklınıza ne geliyosa bakildı tek faktör V de heterizogot varhistereskopi yapildi 2 sefer histereskopi sirasinda rahimde damar kesmisler ustune ic kanama gecirdim hamile kaldigimda tekrar o dakar catladı 4 aylik bebegimi evde ellerime dusurdum Bu takibi yapan doktor kim acaba nerde

MERHABA ;

GİTTİĞİNİZ PERİNATOLOGUN İSMİNİ VEREBİLİR Mİ
SİNİZ?

Doktorunuzu ogrenebilirmiyimm bende

Kızlar merhaba, acaba atacağım test hakkında bilginiz varmı, düşük oldu 7.haftada tup bebekle hamile kaldım, 1sene önce genetığe gidip test yaptrmstm bilgisi olan varsa yazabılrmı bana sadece coraspın verildi teste bile bakılmadı yaptrdm balık Dedıgım halde. Emek veriyoruz sonucta ve yarın tahliye işlemi olacak cok üzüldüm bu konuya yogunlastım nesne oldu dıe zaten cok zor kavusmustum..
Bana tavsıyeniz varmı yasım ileri perinatolog a gitmeliyimmi... Dahiliye antikor testi yaptı pozıtıf cıktı buda yorumlanmadı bende üstüne düşmedim ama öğrenmek istiyorum

Eklentiler

• IMG_20200813_195550.jpg
    117 KB · Görüntüleme: 75
Yurtdışında yaşıyorum burda da cok zor iyi doktor bulmak bi sürü doktor değiştim. Şu anda 6 haftada bir kan veriyorum çıkan değerlere göre pıhtılaşma merkezindeki doktor karar veriyor dozuna.

Merhabalar yaşadığım düşük sonrası doktorumun istediği testlerimden bazıları sonuçlanmış ama hiç bir şey anlamıyorum tabi ki yardımcı olabilir misiniz?
Kendim anladığım kadarıyla sınır dışı olan protein s var en alt değeri 69 olan testte benim sonucum 44 çıkmış
Bir de ana değeri var onda da zayıf pozitif yazıyor ama lupus testi negatif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…