Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Frabsadayim cabim benim ben
1 hafta oncesinden ben orendim hamileligimi halada daha adet tarihime 3 gun var ama isde durum ortada bise yapdiklari yok limonun suyunu sade icmedim ama nerdeyse ramazanda her aksam gazoza sıkarak icdim bilmyorum bi faydasi olurmu ama aspirini 6 aydit kullaniuorum yaninda folil asitle birde dunki kan degerlerim 1527 cikdi yatin birdaha gitcem keseyi gordu ama gebelikmi tam belirleyemedi yarin bakcak bidaha eyer gebelikse galibaki igneye baslatcak birde coraplar varmis onlardan yazcakmis giymem icin onlarda iyi geliyolarmis kana

Benimde testim boyle cikti adete 3 gun kala hemen ayni gun gittim 1852 mi ne çıkmıştı 21 haftalik olduk tam olarak hatirlamiyrm,o gun igneye basladi kalp atisini duyunca aspirine basladi,benim heterezigot iki gende 3 kurtajim var

Arkadaslar aklımda bir sürü soru var, trombofili paneli testlerimi yaptırdm mthfr 1298c heterezigot cıktı iki kez kürtaj oldum ilk gebelikten sonra yaptırmıstm doktorum coraspın yeterli gelir deyip igne vermedi ve ben ikinci bebegimi de 9+5 te kaybettim, bebek genetıge gitti genetik te normal bir Bebek oldugu rapuru geldi. daha sonrasında 3 doktora gittim ikisi mutlaka kan sulandırcı igne diyor bır tanesi de korunmaya devam et dedı devleti zaten cok ilgilenmedi. Simdi folbiol marka folik asit ıcıyorm bagısıklık, hemosistein. Lupus testlerimde tamam onları da yaptırdm ancak kayıplarımın nedeni bu bahsettiğim gen olmayabilirmiş peki bu gen degılse ne olabilir ben daha baska ne test yaptırabilirm, boyle olup iğne ile kucagına alan var mı, veya Baska bir yol mu izlemeliyim bana yardımcı olur msınz Allah rızası ıcın basla kayıp yasamak istemiyorum

Yani birde igne ile devam etmeyi tavsiye edecektir doktorlar buyuk ihtimalle, bende kalp atisi olmadan iki kere bos gebelik oldu öncesinde de bir mol gebelik.bende de heterezigot cikti evet bazi doktorlar kayiplar buna bagli degil diyor bazilari ise yinede igne veriyor,bana oncesinde folbiol gebe kalinca igne kalp atisi duyuluncada aspirin baslatti doktorum.cok zor karışık surecler insan napcagini şaşıyor ama dua et rabbim nasip edecek olursa hicbirine bakmaz sana bir yol acar,biranönce dualarina kavusursun insallah

İnanın bende dualara sarıldım yapacak hıc birsey yok elden bıseu gelmiyor siz saglıklı bır bebek sahibi olabıldnz mı peki ayıptır sorması

Devam eden bir hamıleliğinz varmıs yeni gördm ınsallah saglıcakla kucagınza alırnsz

Devam eden bir hamıleliğinz varmıs yeni gördm ınsallah saglıcakla kucagınza alırnsz
Amin,sizde insallah biran once,sukrettigim en buyuk sey hamile kalabilmekti sende kalabiliyorsun şükür, hic kalamayanlara rabbim yardim etsin,allahim biran önce gönlune gore versin dualarini kabul etsin

İnanın bende dualara sarıldım yapacak hıc birsey yok elden bıseu gelmiyor siz saglıklı bır bebek sahibi olabıldnz mı peki ayıptır sorması
Benim ill hamileligimden 5 yasinda bi tane var sonra bunlar oldu iste simdi 5. Gebeligim 21 haftalik olduk igne,aspirin kullaniyrm rabbim bu zamana kadar nasio etti insallah sonuda guzel olur,

Benim ill hamileligimden 5 yasinda bi tane var sonra bunlar oldu iste simdi 5. Gebeligim 21 haftalik olduk igne,aspirin kullaniyrm rabbim bu zamana kadar nasio etti insallah sonuda guzel olur,
Allah bagıslasın insallah bizlere de nasip eder, bende hıc olmayınca cok kafama taktm, 2,5 yıllık evliyim bir yıl da vajınusmus ile ugrastm o zaman hamılelıgin hayalini bile kuramıyordm

Allah bagıslasın insallah bizlere de nasip eder, bende hıc olmayınca cok kafama taktm, 2,5 yıllık evliyim bir yıl da vajınusmus ile ugrastm o zaman hamılelıgin hayalini bile kuramıyordm
Himm anladım zorluk cekmissin,rabbim biran once derman versin,biraz oluruna birakmaya gayret goster biliyrm zor,kalbini kendini dinlendir,iyi bir dok. Bul allahin izniyle rabbim dualarini kabul edecektir zamani vardir emin ol,inan bu sıkintilarin bile mukafati var öyle düşün,rabbim hayirli saglikli ahlakli evlatlar nasip etsin

Oyle yaptım hatta doktor 2 ay bekle dedi ben 4 ay bekledim artık düşünüyoruz, hem insan daha fazla istiyır bu kez ilki kimyasal oldu ikincisi kalbinı duyamadık 3. De kalbi duyduk derin bir oh cektik ama işte sımdı ınsallah umudum var bu kez olacak ınsallah

Çok geçmiş olsun, Allah sağlıkla çocuğunuza kavuşmayı nasip etsin. Benim daha farklı genlerimde problemler var ama bu süreçte o kadar çok araştırdım ki hem makaleler okudum hem dr ları gezdim. yayınlar F5 ve F2 için biraz daha iğneye yakın (ben de bu problem var) ama yine de hem Mthfr hem de diğer trombofili testler için heparin kullanımının anlamlı olmadığını söyleyen yayınlar da var Ama pratikte çoğunlukla risk almamak adına iğne başlıyorlar
.Yalnız aspirin mi iğne mi, dozun ne kadar yeteceği falan deneme yanılma mıdır anlamadım

benim de ilk gebelik sonrası teşhis kondu. br dr gerek yok dedi biri risk almayalım başlayalım dedi. başladık ama yine kaybettim, doz yetersiz geldi demek tüh dendi... 3. gebeliğimde daha yüksek dozla başlandı, bu kez ben riske bırakmadım perinatolojiye gittim. ilacın yetip yetmediğine baktılar. testte yine düşük doz olduğu anlaşıldı, hemen dozum değiştirildi. yoksa yine kaybedecektim...

Allah hiçbirimize tekrar kayıp yaşatmasın, sağ salim doğsunlar. ortam karışık, hastane işleri kolay değil biliyorum ama farklı dr lardan görüş alın derim. varsa şehrinizde tıp fakültesine bi gidin derim.

Herkese merhabalar diliyorum. Ben şunu merak ediyorum. 18 haftalıkken bebeğim de fl kısalığı gelişim geriliği göğüs kafesi darlığı kollarında kırılma bir sürü şey söylendi durumu ağır dendi ve bebeğim alındı kaybettim. Bebeğim genetiğe gitti sıkıntı çıkmadı şükür
Ancak ben daha gidemedim genetiğe. Acaba benim gibi olupda kan pıhtılaşması olan oldu mu bunu merak ediyorum. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevabınız ıcın teşekkür ederim, evet hemen hemen tüm testleri yaptırdım 3 doktora gittim ıkı tanesi kesin igne dedı ama benim arastırmalarm da da ignenın de yetersiz gelecegi yönunde degerlendırmeler oldu, üniversite de kadın dogum bölümünr mi gitmeliyim

varsa perinatoloji tercih etmenizi öneririm yoksa kadın doğum. bir de ünilerde normalde gideceğiniz bölüm sekreterinden randevu alıp doç ya da prof olan bir hocaya muayene olabiliyorsunuz, özel hastaneden de uygun fiyatlar ancak covid sürecinde bir değişiklik oldu mu bilmiyorum. Onlar daha çok çeşitte ve zorlukta vaka gördüklerinden tecrübeli olduklarını düşünüyorum.

Cok tesekkür ederim, en kısa zaman da görünecegm

Geçmiş olsun, Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Bu femur kısalığı falan detaylı ultrasonda mı çıktı? anladığım kadarıyla down gibi bir anomaliden şüphelenmişler ama genetik incelemede bu doğrulanmamış doğru mu?
pıhtılaşma gelişim geriliğine neden olabiliyor görüşü var ama kesin olacak diye bir şey yok bilebildiğim kadarıyla. belki trombofili paneline ek başka bir testi daha vardır.
duamdasınız... sonuçtan bizi de bilgilendirir misiniz lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…