• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ben de homozigot a1298c yim sadece.Bana hibor 3500 başlayacakmış onun dozu da 0.2 acaba yeterli gelir mi ki?Henüz hamile olduğumdan emin değilim gerçi
belki hamile olduğunda yükseltir canım bana 0.4lük günde ikitane başlatmıştı ama son gittiğimde günde bir kereye düşürdü

hamile kaldığımda başlayacakmışız canım şuan bebe aspirini kullanıyorum.sen kaç haftalık hamişsin:)
6+0 oldum bugün canım bende coraspin kullanıyorum günde bir kere ama kanaman olursa bırak dedi.fakat oksaparı bırakmayacağız dedi sadece günlük dozunu bire indirdi

Ya benimde
mthfr A 1298c F XIII V34L heterozigot
PAI-1 5G/5G Homozigot
saptanmistir yaziyor
Anlayan varmi
Bide ben aspirin igne fln başlamadım henüz hamile kalinca baslicam doktor öncesinde gerek yok dedi anlamadim sizin pihtilasma daha mi yuksek acaba ondan mi aspirim fln basladiniz

Merhaba arkadaşlar, uzun yazacağım ama lütfen okuyun! Ben 40 yaşındayım. 5 yıllık evliyim ve doğal yolla çocuk sahibi olamıyorum. 5 tüp bebek denemesi yaptım. İlki 2017'de oldu ve canım kızıma hamile kaldım. 6.ayında hidrosefali teşhisiyle apar topar normal doğuma alındım ve yavrumu kaybettim. İkinci denemem negatif oldu. Rahim biyopsisi ve rahim çizdirme yapıldı. Üçüncü denememde boş gebelik geçirip kürtaj oldum. Ardından genetik testler ve pıhtılaşma testleri yapıldı. Genetiğimiz normal çıkmasına rağmen, bende 1298 aç gen bölgesinde heterozigot taşıyıcı ve 4g/4g çıktı. 4.denemem kan sulandırıcı iğneler kullanmama rağmen negatif oldu. Rahim filmi çekildi, temizdi. Histereskopi yapıldı, rahim duvarında iltihaplanma görüldüğü için toplam 60 bin mg antibiyotik kullandım ve 5.denemeyi yaptım. Kan sulandırıcı iğne kullandım. Yine boş gebelik oluştu ve 3 ay önce kürtaj oldum. Hematoloğa gittim. Tekrarlayan düşüklerle ilgili kan testleri yaptırdım özel..hepsi normal çıktı. Doktorum, heterozigot taşıyıcı bölgesindeki kan pıhtılaşmasının masum olmadığını, tutunma sorunu veya düşük yapabileceğini söyledi. Bu ay, çok ilginç bir şekilde adetim bir hafta gecikti. Kendiliğinden kimyasal gebelik geçirdim ve cmt günü kanamam başladı. Bu durum nasıl olur nasıl geçer bilmiyorum. Benim yaptırmadığım test kalmadı. Yaşımdan dolayı bekleyecek bir zamanım yok. İçimdeki evlat acısıyla oradan oraya koşturup çare aradım. Hepimize sabır diliyorum.
Benim bildiğim pıhtılaşma gebeliği önlemiyor, oluşan gebeliği tehlikeye atıyor. Siz normal yolla gebe kalamıyorsanız, gittiğiniz tüp bebek merkezinde de olmadıysa başka yerleri deneyin. Benim bir arkadaşım Ankara Bahçeci’de yaptı, başka bir tanıdığım Şişli Memorial’da yaptı, önceden 3-4 kez yapmışlardı tutmamıştı. Bence siz de araştırın bu konuda iyi olan yerlere gidin.

hamile kaldığımda başlayacakmışız canım şuan bebe aspirini kullanıyorum.sen kaç haftalık hamişsin:)
Mrb yazilarinizi okumaya calistimda parca parca toparlayamadim,bi cocugunuz var ondan sonra dusuklermi yasadiniz benimde bir cocgum var snra 3 kurtaj 17 gun oldu trombofili genetik verdim sen neler yasadin

Baktım cnm bnde bütün kaynakları araştırdım,dr um çok iyi ilk başta muayenesi pahalı diye gitmemiştim 500 TL idi muayenesi,kim gittiyse hamile kaldı sağlıkla aldı çocuğunu kucağına,16 yıldır çocuğu olmayanların çocuğu oldu Dr a güveniyorum yinede sorarım tabi çok Dr a gittim iyi diye BN kendim anladım pıhtılaşma m olduğunu ama Anlatamadım Dr lara,sonra kan testinde çıktı,hayırlısı olsun artık tüm tedbirimi aldım
Nasil anladın peki ?

Back