Herkesi erkilemiyo ama beni etkşlemiş demek kiÖyle canım ya etkilemez diyorlar ama gözden kaçan seyler var demekki
Öyle canım ya kafam öyle karısıkki yorgunum nerden başlıcam bilmiyorumHerkesi erkilemiyo ama beni etkşlemiş demek kizaman geçmiyo ya deliricem
Arkadaslar faktor 5 iniz homozigot olmadigi surece.digerlerinim uzerinde pek durulmuyor. Bunlar dusuk sebebi olarak gorulmuyor. Ben yuksek riskliyim ama hic homosistein yaptirmadim mesela. Bi hemotolog ve romotolog ile gorusun. Onlardan gorus alin. Lupus baktirin
Selamm doğum yaptiniz mi iğneyi ve coraspini ne zaman biraktirdi doktorunuz hayirli ugurlu olsun bebeginiz saglikla inşallah
Çok sevindim, hayırlı olsun. Analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah.Ben 34. Haftada biraktim. Hastanede yattim dogum olma ihtimali ile duzenli kasilmalarim vardi. O arada hapi biraktim. Igneyi dogumdan 1 gece once biraktim. 36+6da dogum yaptim
Mrb,lutfenn konusabilirmiyizz arastir arastir öldüm, bnmde bir oglum var sorunsuz olan,sonra iki bos bir mol gebelk gecirdim,benimde mi testler yaptirmam lazimHayır kullanmadım, haberim yoktu sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Daha sonra iki kez hamileliğimde 6-7. haftalarda bebeklerin kalbi durdu, daha doğrusu kalp atışını hiç duymadık. İkinci kayıptan sonra corasprin ve folik asit kullandım. Bunda da oksapar iğne oluyorum, akşamları da corasprin kullanıyorum.
Merhaba, benim öyle ilk gebeliğim tamamen sorunsuz hiç bir sıkıntı olmadan ilerledi, sağlıklı doğum yaptım çok şükür, oğlum şimdi 6,5 yaşında. 2. gebeliğimde 8. haftada ilk doktora gittiğimde 7. haftada kalbinin durduğu söyledi doktorum. Herhangi bir test yapmadı, sağlıksız gebelik, her 3 kadından biri düşük yapıyor, doğal seleksiyon dedi doktorum. 3. gebeliğim sorunsuz olacağını düşünüyordum, yine ilk muayeneme 8. haftada gittiğimde 6. haftada kalbinin durduğunu öğrendim. Doktorum o zaman pıhtılaşmadan bahsetti. İkisini de ilaçla düşürdüm, ve o günden sonra çok düzenli olmasa da corasprin ve folik asit kullanmaya başladım. Bu arada eşimde varikosel olduğunu öğrendik, ameliyat oldu ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım. Hamileliği öğrenir öğrenmez doktora gittim ve 0,4’lük oksapar iğneye başladım 4 hafta 5 günlüktü, corasprine de devam ettim. Genetik test yaptırdım, Factor 5 Leiden homozigot ve mthfr 677 heterozigot çıktı. Yani bende genetik olarak pıhtılaşmaya yatkınlık var.Merhaba,aranizda saglikli dogumdan sonra 2,3,4, gebelikleri ilerlemeyip testler yaptiran oldumu,neler yasadiniz
Bebeğin kalbi durmadıysa pıhtılaşmadan şüphelenmiyor doktorlar. Şuanda hamile misiniz? Riskli Gebelik uzmanına gidebilirsiniz.Mrb,lutfenn konusabilirmiyizz arastir arastir öldüm, bnmde bir oglum var sorunsuz olan,sonra iki bos bir mol gebelk gecirdim,benimde mi testler yaptirmam lazim
Cok guzel anlatmissiniz cok tesekkurler,benimkiler bos gebelik biri sadece mol gebelik,yani hic kalp atisi olmadi sadece kese,bende sastim kaldim,olabilir dio doktorlar.en son yine dok degistirdim oda dediki hamile kalirsan tedbiren baslasiriz kan sulandiriciMerhaba, benim öyle ilk gebeliğim tamamen sorunsuz hiç bir sıkıntı olmadan ilerledi, sağlıklı doğum yaptım çok şükür, oğlum şimdi 6,5 yaşında. 2. gebeliğimde 8. haftada ilk doktora gittiğimde 7. haftada kalbinin durduğu söyledi doktorum. Herhangi bir test yapmadı, sağlıksız gebelik, her 3 kadından biri düşük yapıyor, doğal seleksiyon dedi doktorum. 3. gebeliğim sorunsuz olacağını düşünüyordum, yine ilk muayeneme 8. haftada gittiğimde 6. haftada kalbinin durduğunu öğrendim. Doktorum o zaman pıhtılaşmadan bahsetti. İkisini de ilaçla düşürdüm, ve o günden sonra çok düzenli olmasa da corasprin ve folik asit kullanmaya başladım. Bu arada eşimde varikosel olduğunu öğrendik, ameliyat oldu ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım. Hamileliği öğrenir öğrenmez doktora gittim ve 0,4’lük oksapar iğneye başladım 4 hafta 5 günlüktü, corasprine de devam ettim. Genetik test yaptırdım, Factor 5 Leiden homozigot ve mthfr 677 heterozigot çıktı. Yani bende genetik olarak pıhtılaşmaya yatkınlık var.
Bebeğin kalbi durmadıysa pıhtılaşmadan şüphelenmiyor doktorlar. Şuanda hamile misiniz? Riskli Gebelik uzmanına gidebilirsiniz.
Gebeligini ögrendigin sıralardami genetik testinin sonucunu aldinMerhaba, benim öyle ilk gebeliğim tamamen sorunsuz hiç bir sıkıntı olmadan ilerledi, sağlıklı doğum yaptım çok şükür, oğlum şimdi 6,5 yaşında. 2. gebeliğimde 8. haftada ilk doktora gittiğimde 7. haftada kalbinin durduğu söyledi doktorum. Herhangi bir test yapmadı, sağlıksız gebelik, her 3 kadından biri düşük yapıyor, doğal seleksiyon dedi doktorum. 3. gebeliğim sorunsuz olacağını düşünüyordum, yine ilk muayeneme 8. haftada gittiğimde 6. haftada kalbinin durduğunu öğrendim. Doktorum o zaman pıhtılaşmadan bahsetti. İkisini de ilaçla düşürdüm, ve o günden sonra çok düzenli olmasa da corasprin ve folik asit kullanmaya başladım. Bu arada eşimde varikosel olduğunu öğrendik, ameliyat oldu ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım. Hamileliği öğrenir öğrenmez doktora gittim ve 0,4’lük oksapar iğneye başladım 4 hafta 5 günlüktü, corasprine de devam ettim. Genetik test yaptırdım, Factor 5 Leiden homozigot ve mthfr 677 heterozigot çıktı. Yani bende genetik olarak pıhtılaşmaya yatkınlık var.
Bebeğin kalbi durmadıysa pıhtılaşmadan şüphelenmiyor doktorlar. Şuanda hamile misiniz? Riskli Gebelik uzmanına gidebilirsiniz.
Eşiniz bir sikayettenmi amelyat oldu yani nasi anladiniz amelyt olmasi gerektiginiMerhaba, benim öyle ilk gebeliğim tamamen sorunsuz hiç bir sıkıntı olmadan ilerledi, sağlıklı doğum yaptım çok şükür, oğlum şimdi 6,5 yaşında. 2. gebeliğimde 8. haftada ilk doktora gittiğimde 7. haftada kalbinin durduğu söyledi doktorum. Herhangi bir test yapmadı, sağlıksız gebelik, her 3 kadından biri düşük yapıyor, doğal seleksiyon dedi doktorum. 3. gebeliğim sorunsuz olacağını düşünüyordum, yine ilk muayeneme 8. haftada gittiğimde 6. haftada kalbinin durduğunu öğrendim. Doktorum o zaman pıhtılaşmadan bahsetti. İkisini de ilaçla düşürdüm, ve o günden sonra çok düzenli olmasa da corasprin ve folik asit kullanmaya başladım. Bu arada eşimde varikosel olduğunu öğrendik, ameliyat oldu ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım. Hamileliği öğrenir öğrenmez doktora gittim ve 0,4’lük oksapar iğneye başladım 4 hafta 5 günlüktü, corasprine de devam ettim. Genetik test yaptırdım, Factor 5 Leiden homozigot ve mthfr 677 heterozigot çıktı. Yani bende genetik olarak pıhtılaşmaya yatkınlık var.
Ben mol ve boş gebelik ne diye baktım netten. Bence pıhtılaşma ile ilgili değil, siz yine de test yaptırabilirsiniz en azından emin olursunuz. Beslenmeye dikkat edin, sağlıklı beslenin, alkol ve sigaradan uzak durun. Bu arada kaç yaşındasınız? Tüp bebek de düşünün bence eğer imkanınız varsa.Cok guzel anlatmissiniz cok tesekkurler,benimkiler bos gebelik biri sadece mol gebelik,yani hic kalp atisi olmadi sadece kese,bende sastim kaldim,olabilir dio doktorlar.en son yine dok degistirdim oda dediki hamile kalirsan tedbiren baslasiriz kan sulandirici
Hayır, gebeliği öğrenince doktora gittim bütün hikayemi anlattım, ailemin yanındaydım tatilde, doktor iğneye başlattı ve test için kan verdim hastanede. Eğer test sonucu normal gelseydi iğneyi bıraktıracaktı, sonucum riskli geldiği için iğneye devam ettim. Test sonucu 3 haftada çıktı.Gebeligini ögrendigin sıralardami genetik testinin sonucunu aldin
Biz eşimle ilk düşükten sonra hamile olamayınca, ikimiz de doktora gittik ben kadın doğuma, eşim ürolojiye. Bende ultrason ile yumurtalıklara bakıldı, kan testi ile hormonlarıma bakıldı. Eşime de sperm testi ve ultrason bakıldı. Bende her şey normal, eşimde varikosel ve sperm hareketleri düşük çıktı. Hemen ameliyat olmadı, çevre yanlış yönlendirdi. Ben o ara hamile kaldım, ikinci kez kalp atımı durduğunu öğrendim, yani ikinci kaybımı yaşadım.Sonra çok iyi denilen herkesin önerdiği bir doktora gittik o tekrar bize bütün testleri yaptı, biz olursa tüp bebek yapmak istiyorduk. O doktor eşimin bu sonuçları ile tüp bebek de olmayacağını mutlaka ameliyat olması gerektiğini söyledi. O zaman eşim ameliyat oldu. Zaten ameliyattan sonra değerler en az 3 ay sonra düzeliyor. Sonrasında ben hamile kaldım.Eşiniz bir sikayettenmi amelyat oldu yani nasi anladiniz amelyt olmasi gerektigini
Peki,sonuc olarak senden kaynaklimi esinden kaynakli mi düşükler onu anlayabildiniz miHayır, gebeliği öğrenince doktora gittim bütün hikayemi anlattım, ailemin yanındaydım tatilde, doktor iğneye başlattı ve test için kan verdim hastanede. Eğer test sonucu normal gelseydi iğneyi bıraktıracaktı, sonucum riskli geldiği için iğneye devam ettim. Test sonucu 3 haftada çıktı.
Biz eşimle ilk düşükten sonra hamile olamayınca, ikimiz de doktora gittik ben kadın doğuma, eşim ürolojiye. Bende ultrason ile yumurtalıklara bakıldı, kan testi ile hormonlarıma bakıldı. Eşime de sperm testi ve ultrason bakıldı. Bende her şey normal, eşimde varikosel ve sperm hareketleri düşük çıktı. Hemen ameliyat olmadı, çevre yanlış yönlendirdi. Ben o ara hamile kaldım, ikinci kez kalp atımı durduğunu öğrendim, yani ikinci kaybımı yaşadım.Sonra çok iyi denilen herkesin önerdiği bir doktora gittik o tekrar bize bütün testleri yaptı, biz olursa tüp bebek yapmak istiyorduk. O doktor eşimin bu sonuçları ile tüp bebek de olmayacağını mutlaka ameliyat olması gerektiğini söyledi. O zaman eşim ameliyat oldu. Zaten ameliyattan sonra değerler en az 3 ay sonra düzeliyor. Sonrasında ben hamile kaldım.
test yaptrmadigim icin bilemiyrm ama testi neden yaptirdin dok. Mu istedi gebeligini ogrendiginde mi yaptirdin ogrenmeden once mi,bende 3 kurtaj var olur normal dio doktorlar ama bende yaptırmak istyrm ama o arada hamile kalirsam nolcak diyrmMerhaba,
Faktor V Leiden heterozigot,
MTHFR (C677T) Heterozigot
MTHFR (A1298C) Heterozigot
Genetik sonuçlarım böyle. 19 haftalık hamileyim. Kan sulandırıcı kullanmana gerek yok dedi doktorum. Fakat ben endişeliyim. Burada okuduklarım beni tedirgin etti. Benim gibi olan var mı acaba ?
Onun nedenini doktorlar da bilemiyor. Genetik anomali olabilir, pıhtılaşma olabilir. Doktorlar düşüklerin %10’luk gibi bir bölümünün nedenini tıbbın bilmediğini söylüyor. Ama sonuç olarak bende pıhtılaşma riski var, gebelik bu riski yükseltiyor.Peki,sonuc olarak senden kaynaklimi esinden kaynakli mi düşükler onu anlayabildiniz mi
Corasprin veya bebe aspirini kullanıyor musunuz peki? Benim Factor V Leiden homozigot, Mthfr 677 heterozigot. Ben oksapar iğne ve corasprin kullanıyorum.Merhaba,
Faktor V Leiden heterozigot,
MTHFR (C677T) Heterozigot
MTHFR (A1298C) Heterozigot
Genetik sonuçlarım böyle. 19 haftalık hamileyim. Kan sulandırıcı kullanmana gerek yok dedi doktorum. Fakat ben endişeliyim. Burada okuduklarım beni tedirgin etti. Benim gibi olan var mı acaba ?
Anlıyorum, hayırlısı olsun rabbim bi daha yasatmasin,suan kac haftaliksinOnun nedenini doktorlar da bilemiyor. Genetik anomali olabilir, pıhtılaşma olabilir. Doktorlar düşüklerin %10’luk gibi bir bölümünün nedenini tıbbın bilmediğini söylüyor. Ama sonuç olarak bende pıhtılaşma riski var, gebelik bu riski yükseltiyor.
Amin teşekkür ederim, yarın 29 bitiyor. Allah size de en kısa zamanda sağlıklı bir bebek nasip etsin.Anlıyorum, hayırlısı olsun rabbim bi daha yasatmasin,suan kac haftaliksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?