Aslında ilk haftalardaki kayıpların nedeni sağlıksız gebelik olduğu söyleniyor. Benim ilkinde öyle söyledi doktorum, kadınların 3’te 1’i bu şekilde düşük yaşıyor, düşükler olmasa nüfusun yarısı engelli olurdu, doğal seleksiyon dedi. İkincisinde başka doktora gittim, pıhtılaşmadan bahsetti. Tekrar hamile kalınca ailemin yanındaydım farklı bir şehirde bana pıhtılaşma için genetik test yaptı ve oksapar iğneye başlattı. Kadın doğum doktoru istedi testi, özel hastaneydi. Factor 5 Leiden homozigot, Mthfr 677 heterozigot çıktı bende. Bu testler devlette de yapılıyor, ben farklı şehirde olduğum ve vakit kaybetmek istemediğim için özelde oldum. 3 haftada sonra sonuç çıktı, hastaneden hastaneye fark eder ama fikir olsun diye söyliyeyim 1.400 tl ödedim teste. Siz hamile değilseniz şu anda, devlet hastanesine kadın doğuma gidebilirsiniz, orada gerekli testleri yaparlar.Ne güzel sağlıklı bir gebeliginizde olmuş arada Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin
Benimde 2kaybim var ikisinde de hiç kalp atışı bile duyamadım.ahni haftalarda kaybettim.İkiside 8haftayi geçmişken 6.haftalarda kaldı gelişimi.
3.yasamak istemiyorum.Bedenen ve ruhen çok yiprandim.Şimdi tedbirli olmak istiyorum.
Sizde pıhtılaşma mi çıktı genetik problemler mi??Siz tecrübeli biri olarak bize hangi bölüme gidip hangisi testleri yaptırmamizi önerirsiniz?
Canım ben evde düşürüdüm ama son kalan pıhtıları kurtaj ettiler cok kanama oldumu senin normalmi kanama öa olması... Bende yaptıracam romotolojiye gidipCanım bu alıntı benim değil bana ait değil aslında ama nasıl olmuşsa karışıklik olmuş alintida.
Benim 2.bu dün kürtaj oldum.Şu kürtaj kanaması bir geçsin yada ilk adetimi olayım araştirma Hastanesi'ne gidicem.Kalitsal yada edimsel yani sonradan kazanılan bir pıhtılaşma varmı diye çünkü romatizmal hastalık şüphem var..baktiricam bunlara inşallah.
Sendeki kaybettin haberim yoktu şimdi gördüm ☹
Şuan kanamam oluyor hafif derecede canım.Onceki kurtajimda daha fazlaydı kanamam nedense agrimda daha çok oldu.Canım ben evde düşürüdüm ama son kalan pıhtıları kurtaj ettiler cok kanama oldumu senin normalmi kanama öa olması... Bende yaptıracam romotolojiye gidip
Sağol canım romotoloji de direk gidilmiyor bakalım doktora gidince söylicem nasıl bi surecŞuan kanamam oluyor hafif derecede canım.Onceki kurtajimda daha fazlaydı kanamam nedense agrimda daha çok oldu.
Bende araştırmaya gidicem..Sanada geçmiş olsun canım benim haberim yoktu senden.
Kanama olması normal çok uzun sürerse pihtili kanama olursa anormal o zaman doktora görünmek gerekir.
Homozigot daha tehlike diye biliyorum canım kaçlık iğne verdi doktorAslında ilk haftalardaki kayıpların nedeni sağlıksız gebelik olduğu söyleniyor. Benim ilkinde öyle söyledi doktorum, kadınların 3’te 1’i bu şekilde düşük yaşıyor, düşükler olmasa nüfusun yarısı engelli olurdu, doğal seleksiyon dedi. İkincisinde başka doktora gittim, pıhtılaşmadan bahsetti. Tekrar hamile kalınca ailemin yanındaydım farklı bir şehirde bana pıhtılaşma için genetik test yaptı ve oksapar iğneye başlattı. Kadın doğum doktoru istedi testi, özel hastaneydi. Factor 5 Leiden homozigot, Mthfr 677 heterozigot çıktı bende. Bu testler devlette de yapılıyor, ben farklı şehirde olduğum ve vakit kaybetmek istemediğim için özelde oldum. 3 haftada sonra sonuç çıktı, hastaneden hastaneye fark eder ama fikir olsun diye söyliyeyim 1.400 tl ödedim teste. Siz hamile değilseniz şu anda, devlet hastanesine kadın doğuma gidebilirsiniz, orada gerekli testleri yaparlar.
Evet bende pıhtılaşma var. 0,4’lük kullanıyorum. Onun dışında her gün yürüyüş yapıyorum, hareketli olmaya çalışıyorum.Homozigot daha tehlike diye biliyorum canım kaçlık iğne verdi doktor
Bana genetik bolumu yaptı testleri benimde homosistein yuksek çıktı onun için vitamin verdi doktorarkadaşlar bende pıhtılaşma var.bir de homosistein diye bir değerin dusuklere neden olduğunu öğrendim.bu test devlet hastanesinde yapılır mı.ve kaç günde belli olur.bilen cevap verirse çok sevinirim
teşekkürler cevap için.Acaba hemen çıkıyor mu bu homosistein sonuçu.yoksa pıhtılaşma gibi geç mı cikiyor.benim 2 kimyasal var.ona da baktirmak istiyorum sorun var mı diye.Bana genetik bolumu yaptı testleri benimde homosistein yuksek çıktı onun için vitamin verdi doktor
kapanmadan önce zekai tahir kadın doğum hastanesinde yaptırmıştım ben. genetiğe de homosisteine de bakıyolar. kadın doğuma gidebilirsin.arkadaşlar bende pıhtılaşma var.bir de homosistein diye bir değerin dusuklere neden olduğunu öğrendim.bu test devlet hastanesinde yapılır mı.ve kaç günde belli olur.bilen cevap verirse çok sevinirim
kadın doğum mu yönlendiriyor?Sağol canım romotoloji de direk gidilmiyor bakalım doktora gidince söylicem nasıl bi surec
Ben genetik baktirdim.pihtlasma varmış.ama homosistein de baktirmak istiyorum.devlet hastanelerinde bakılıyor mudur acaba.genetik olan hast.cok uzak bana malesefkapanmadan önce zekai tahir kadın doğum hastanesinde yaptırmıştım ben. genetiğe de homosisteine de bakıyolar. kadın doğuma gidebilirsin.
benim ikisine birden bakmıştı genetik. gebeliği takip eden doktorum devlette kadın doğuma git hikayeni anlat var olan bütün testleri istiyo onlar özelde çok pahalı bu işler dedi. genetiklerin sonucu 2-3 ayda çıkıyo diğerleri en geç 2-3 haftaya çıkar. ama şimdi yıl sonu memurlar izin alıp tatile çıktılarsa süre uzar.Ben genetik baktirdim.pihtlasma varmış.ama homosistein de baktirmak istiyorum.devlet hastanelerinde bakılıyor mudur acaba.genetik olan hast.cok uzak bana malesef
kızlar merhaba. 29 yaşındayım. ilki 8. hafta ikincisi 6. hafta kalp durması ile kürtaj oldum. eşimle kan uyuşmazlığımız var ve bende mthfr homozigot gen mutasyonu var. ikinci kürtajımdan sonraki ilk adetimin 3. günü yarın. kadın doğum bölümüne bazı testler için gitmem söylendi. ne tür testler yapılacak bana? aç karnına mı gitmeliyim?
[/QUOTE
Canım benimde iki kaybim.İkiside kalp atışı duyulamamasi yüzünden.Ben hiç alamıyorum bebeklerimde kalp atışı.Gelişimde duruyor.Kadin doğuma adetin 3.günümü gitmemiz lazım.
Senin tedavi dozun eksik gelmiş olabilir iğnede kullanman gerekebilir.Bir arkadaş vardı 2020temmuz annelerinde onunda kan sulandirici+iğne kullanmasına ragmen düşük olmuş.Şimdi sözü yukseltmisler şükür sağlıkla ilerliyor.
Mesela sonradan romatizmal yani iltihaplı romatizma hastalığına yakalandin diyelim onun gibi sonradan kazanılan oluyor..yani aileden geçişli yoktur ama belki kişide mesela şeker hastası olmuştur yada kanser hastası.Bu sonradan kazanılmış pıhtılaşma oluyor.Cünkü bu hastalıklar pıhtılaşma ya sebep oluyor.canım çok geçmiş olsun.allah sağlıkla versin inşallah .bu sonradan kazanılan pıhtılaşma nasıl oluyor nasıl sonradan kazanılıyor? bilen biri açıklayabilir mı.?benim ilk çocukta yoktu sorun.eger sonradan kazandıysam bu gen bozukluklarini o zaman bir şekilde yok edilemez mi
Bi doğru düzgün doktorum yok ki.bunlari hep kendim okuya okuya yaptırdım.2 düşük var pihtlasma çıktı diyorum hamile kal gel bakarız iğne başlarız dedi.homosistein ı de burada gördüm ogrendim kizlardan.ins normal devlet hastanesinde yaparlar.sagol canimbenim ikisine birden bakmıştı genetik. gebeliği takip eden doktorum devlette kadın doğuma git hikayeni anlat var olan bütün testleri istiyo onlar özelde çok pahalı bu işler dedi. genetiklerin sonucu 2-3 ayda çıkıyo diğerleri en geç 2-3 haftaya çıkar. ama şimdi yıl sonu memurlar izin alıp tatile çıktılarsa süre uzar.
anladım canım sağol cokMesela sonradan romatizmal yani iltihaplı romatizma hastalığına yakalandin diyelim onun gibi sonradan kazanılan oluyor..yani aileden geçişli yoktur ama belki kişide mesela şeker hastası olmuştur yada kanser hastası.Bu sonradan kazanılmış pıhtılaşma oluyor.Cünkü bu hastalıklar pıhtılaşma ya sebep oluyor.
Dahiliye diye biliyorum belki kadın doğumda yonlendirirkadın doğum mu yönlendiriyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?