Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Cnm tebrik ederim oncelikle saglıcakla kucakla inş
Bende de aynı gen bozukluğu var
Daha once dusuk oldu mu sizin
Benim beş haftalık düştü. Tüp bebekti iğne ve aspirin kullanıyordum basından beri. Düşükten snra genetik uzmanına gittim ve bana bu gen dusuk yaptırmaz varla yok arası bir pıhtılaşma dedi. Aspirin belki dedi
Daha sonra hemotoloji uzmn gittim o da aynı seyi dedi. Baska pıhtılaşma testleri yapıldı bana sonuclar normal gibi daha dra gostermedim.
Lütfen sadece kadın dogumcu sozune bakarak iğne baslama
Merhabalar bir kürtaj bir kimyasal sonrası histereskopi oldum instada ünlü bir dr a devlette yaptı ameliyatımı gayet güzel de konuştu aspirin iğne yok dedi sorun kalmadı rahmin kalp şeklindeymiş düzelttik dedi tekrarlayabilir o yüzden hemen hamile kal dedi ben de iki ay sonra hamile kaldım iğne fln kullanmadım tabi. Ama yine bi yıkım yaşadık üstelik kendimizi suçladık çünkü başka bi dr kullanmalısın demişti sadece genler heterozigotsa sorun değil gibi görünüyor toplumun yüzde 40 ı böyle zaten onlar sağlıklı doğuruyor. Ama aile faktörü vs bilmediğimiz sebepler var. İlaçlar masum değil ama kullanma deyip kestirip atmak da yanlış. Şimdi gittiğim iki prof kullan dedi mesela.

Merhabalar bir kürtaj bir kimyasal sonrası histereskopi oldum instada ünlü bir dr a devlette yaptı ameliyatımı gayet güzel de konuştu aspirin iğne yok dedi sorun kalmadı rahmin kalp şeklindeymiş düzelttik dedi tekrarlayabilir o yüzden hemen hamile kal dedi ben de iki ay sonra hamile kaldım iğne fln kullanmadım tabi. Ama yine bi yıkım yaşadık üstelik kendimizi suçladık çünkü başka bi dr kullanmalısın demişti sadece genler heterozigotsa sorun değil gibi görünüyor toplumun yüzde 40 ı böyle zaten onlar sağlıklı doğuruyor. Ama aile faktörü vs bilmediğimiz sebepler var. İlaçlar masum değil ama kullanma deyip kestirip atmak da yanlış. Şimdi gittiğim iki prof kullan dedi mesela.
Tedbir amaçlı kullandırıyorlar zaten evet sorun olmadığı halde kullananları da duydum zararlı olsa asla kullandırılmaz zararından çok yararı olduğu için kullandırılıyor demekki

Gerçketen insan ne yapacağını şaşırıyor 😔 bir daha kayıp yasamak istemiyor kimse hamileliğin tadını çıkaramıyor böyle sürekli diken üstündeyim bende rahat gecurmek ilac icmemek igne kullanmamak isterdim ama insan tehlikeye atmak istemiyor
aslında zararları olabilecek bir durum.. gereksiz iğne kullanımı kanama yapabilir. sadece devlette değil özel doktorlar içinde heterolara artık iğne verilmiyor. bu iğneler hiç masum ilaçlar değil

Merhaba, Allah saglıcakla kavustursun inşallah
Banada dr hemen hemen herkeste var tek basına dusuk sebebi degil dedi. Kanım cok sulandıgı için düşük olmus olabilir dedi. Kan oluk oluk geldi cok sıvıydı bende dusugumu buna baglıyorum şimdi 3. Tüp bebege baslıycm aspirin olabilir ama iğne asla kullanmam
Onca emek hayal bosa gitti
Banada dua ederseniz cok sevinirim

Merhaba kızlar iki düşüğüm var bu üçüncü sorun kimse bilmiyor hamile kalabiliyorum ama 5haftadan sonra ilerlemiyor Çarşamba ilk testimi yaptım silik çıktı sonra koyulaştı ve bu öğlen yine silik çıktı yine düşük yapıyorum diye endişeleniyorum fotolara bir bakarmısınız

Eklentiler

• E3D7E2EE-AC70-4F01-9E9A-08F903CBA244.jpeg
    E3D7E2EE-AC70-4F01-9E9A-08F903CBA244.jpeg
    162,5 KB · Görüntüleme: 38
Merhaba kızlar iki düşüğüm var bu üçüncü sorun kimse bilmiyor hamile kalabiliyorum ama 5haftadan sonra ilerlemiyor Çarşamba ilk testimi yaptım silik çıktı sonra koyulaştı ve bu öğlen yine silik çıktı yine düşük yapıyorum diye endişeleniyorum fotolara bir bakarmısınız
Bi kan testi yapsanız acilden burdan ne desek boş. Bide dusuklrinizin sebebini öğrenmek için genetik test yaptırın tavsiyem. Eğer hamile degilseniz bi de histeroskopi yaptırın. Rahimde bi anormallik var mı baksinlar.

Bazı doktorlar 10. Haftaya kadar yasak diyor . Bazıları serbest . Ama düşük ve erken Doğum riskiniz varsa yasak

Kızlar merhaba cevap verirseniz comçok mutlu olurum çok tedirginim çünkü. Dün 4+6 da doktorum keseyi gördü ama iğne şimdi vermedi kalp atışını duyunca aspirini bırakıp iğneye başlarız dedi. Mthfr C677t homozigot benim. Bakıyorum çoğu kişide keseyi görünce veriyor doktor. Aslında iğne kullanmayı bende istemem ama korkuyorum ilk bebeğimi kaybettigim icin. Suam kafam çok karişik. Acaba bidaha gidip vermesini mi istesem yada beklesemmi . Ne yapacagimi bilmiyorum değerim iğne kullanmayı gerekmiyormu onu da anlayamadım tam. Sizlere de sormak istedim 😔

Kızlar merhaba cevap verirseniz comçok mutlu olurum çok tedirginim çünkü. Dün 4+6 da doktorum keseyi gördü ama iğne şimdi vermedi kalp atışını duyunca aspirini bırakıp iğneye başlarız dedi. Mthfr C677t homozigot benim. Bakıyorum çoğu kişide keseyi görünce veriyor doktor. Aslında iğne kullanmayı bende istemem ama korkuyorum ilk bebeğimi kaybettigim icin. Suam kafam çok karişik. Acaba bidaha gidip vermesini mi istesem yada beklesemmi . Ne yapacagimi bilmiyorum değerim iğne kullanmayı gerekmiyormu onu da anlayamadım tam. Sizlere de sormak istedim 😔
Doktorunuz aspirini yeterli görmüş
Olabilir benim dOktorum başlamıştı iğneye ama aspirine kalp atışından Sonra başlattı . Hatta iğne içinde tek kutu yazdı elimde fazla kutu kalmasın diye

kızlar merhaba,
Mthfr C677t heterozigot ve PAI1 4g5g genotipi saptanmıştır yazıyor benim trombofilide, tüp bebekle hamile kaldım, transferden 8. haftaya kadar hibor kan sulandırıcı iğne kullandım, 5. haftada kanamam olunca coraspini bıraktırıp sadece iğneyle devam etti, sonra 8. haftada iğneyi de bıraktırdı hastalık yok taşıyıcılık var sadece dedi.. şimdi burda gorduğum kadarıyla benle aynı mutasyonda olanlar düşük yapmışlar korktum açıkçası... hastalık yok dedi bana doktorum profesör ve çok bilgili ama burda okuduklarım korkuttu beni:(

Bana devletteki kalp atışını görünce demişti ben de dedim ki üç kez hamile kaldım zaten hiç birinin kalbi atmadı balarız fln deyince özele gittim hemen yazdı ama işte ikinci kutuyu erken yazmış. Benim mthfr c677t hetero ve pai 4g5g. Bu arada ankaradaki dr pozitifi görünce başla demişti önemli olan aspirine hamilelik öncesi baslamakmış
cnm senle aynı genler, bana doktor 8. haftada bıraktırdı iğneyi aspirini hastalık yok dedi taşıyıcısın sadece dedi folikle devam dedi... ama endişeliyim açıkçası

kızlar merhaba,
Mthfr C677t heterozigot ve PAI1 4g5g genotipi saptanmıştır yazıyor benim trombofilide, tüp bebekle hamile kaldım, transferden 8. haftaya kadar hibor kan sulandırıcı iğne kullandım, 5. haftada kanamam olunca coraspini bıraktırıp sadece iğneyle devam etti, sonra 8. haftada iğneyi de bıraktırdı hastalık yok taşıyıcılık var sadece dedi.. şimdi burda gorduğum kadarıyla benle aynı mutasyonda olanlar düşük yapmışlar korktum açıkçası... hastalık yok dedi bana doktorum profesör ve çok bilgili ama burda okuduklarım korkuttu beni:KK43:
Benimde mthfr 1298 a>c mutasyonu homozigot mutant banada yeni başladığım doktor iğneye gerek yok folik asit eksikliği bu dedi . Diğer gittiğim 2 doktor keseyi görünce başlattı. ileride bıraktıracakmış yeni doktor . Coraspirin 100 lükte kullanıyorum tek onunla devam ederiz dedi 8. Haftadayken bakalım nE zaman bıraktıracak . Bilmiyorum hakkımızda hayırlısı

Benimde mthfr 1298 a>c mutasyonu homozigot mutant banada yeni başladığım doktor iğneye gerek yok folik asit eksikliği bu dedi . Diğer gittiğim 2 doktor keseyi görünce başlattı. ileride bıraktıracakmış yeni doktor . Coraspirin 100 lükte kullanıyorum tek onunla devam ederiz dedi 8. Haftadayken bakalım nE zaman bıraktıracak . Bilmiyorum hakkımızda hayırlısı
ben kullanırken lekelenmem olmuştu ondan bıraktırdı, belki de devam ettirirdi leke durumu olmasa...

Back