• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan geldi ??

Büyük ihtimalle beslenmenizde bir değişiklik oldu, dışkılamada da zorlanınca anüs bölgenizde yırtılma meydana geldi. Bu yüzden kanama meydana geldi. Merak etmeyin kanser olsanız o kadar görebileceğiniz kadar bariz kan olmaz.

yanlış bilgilendirme olmasın.. aynen o kadar görebileceğiniz şekilde kan geliyor..

Bir de bu süreçte kabuklu, kabuksuz kuruyemiş, çekirdek her türlü, ekmek kabuğu tuketmeyin sakin. Kabiz yapan gıdalardan uzak durun. Bol sıvı ve sabah erken kalkın ki bagirsaklariniz hızlı çalışsın. Yoksa erteledikce afedersiniz dışkı sertleşir kısır donguye girmeyin. Geçmiş olsun..

Ben sadece doktor der başka öneri vermem çünkü ciddi bir konu,aynı belirtiyle giden insanlar farklı teşhislerle çıkabiliyor,çölyakta kanama duydum kolon kanserinde duydum hemoroidte duydum ve gıda alerjisinde de olabildiğini duydum seç beğen al,doktor bilir

hem dışkıyla birlikte hem de tuvalet kağıdında geldi zorlandım biraz evet ama acı ağrı olmadı
hemoroid ,çatlak ,fistül gibi birçok hastalık olabieliceği gibi daha kötü hastalıkların belirtisi de aynıdır ne yazık ki..hemoroiddir diyip geçiştirmeyin sakın..
ben de yaşadım bu durumları,kolonoskopi yapıldı içim rahatladı.çatlak vardı bende,ameliyat oldum geçen yıl.ama önemsenmeli mutlaka.

hemoroid ,çatlak ,fistül gibi birçok hastalık olabieliceği gibi daha kötü hastalıkların belirtisi de aynıdır ne yazık ki..hemoroiddir diyip geçiştirmeyin sakın..
ben de yaşadım bu durumları,kolonoskopi yapıldı içim rahatladı.çatlak vardı bende,ameliyat oldum geçen yıl.ama önemsenmeli mutlaka.

ilk kanamada mı hemen kolonoskopi yapıldı?
önce ilaçla çatlak tedavisi denenmedi mi?
benim bildiğim içte veya dışta meme yoksa öce ilaç veriyorlar

Hemoroid kesinlikle. Hele rektumun ic kisminda olanlar boyle yogun kanama yapiyor bence acele etme ama vakit bulunca doktora gorun. Lifli yiyecekler ve bol su ic. Tuvalette zorlanmamaya bak

Makat memesidir o :D

Bir kaç aydır ben de çekiyorum da :KK53:

şöyle oldu aslında,ben gebelikte uzun süren ishal geçirdim.tabi bu durumda ara ara kanamalarım oldu.doktor %10 ihtimal de olsa kontrol edilmesi gerektiğini söyledi ki tıp için yüksek bir oran bu.ben de yaptırdım.hassas barsak sendromu teşhisi kondu.tabi bu da çatlak ve apseye sebep oldu.sonrası da ameliyat oldu:)
barsaklar belirti veriyor aslında her hastalıkta ama doktora gitmeyince ilerliyor.herkes de çekiniyor bu durumdan.
yani dışkıyla kan gelmesi o kadar çok hastalığa sebep olabilir ki.o sebeple kanama olunca önemli değil çatlak veya hemoroiddir denmesi doğru değil bana göre.zira yakın zamanda amcamı barsak kanserinden kaybettik.tek verdiği belirti de kanama olmasıydı.4.evrede çıktı.evlerden ırak ama dediğim gibi mutlaka kontrol edilmeli.

kusura bakmayın ama çok rahat bir şekidle hemoroiddir o,çatlaktır o öenmli değil diyenlere şaşırıyorum burada..nasıl emin olabilr ya da bu kadar basit gibi gösterebilrsiniz?
konu sahibi arkadaşım korkacaksan da kork bence,doktorsa görün mutlaka..çatlaksa da çatlak der tedavi olursun.ama herşey olabilir bu.

ben mesela çatlaktır dedim
çünkü yakın arkadaşımla 4 aydır yaşadığım kadarıyla meme oluşumu yoksa önce benim yazdıklarımı söyleyip gözlemliyorlar, hemen kolonoskopi vs yapmıyorlar
eğer kanama tekrar ederse, sıklığına bakıyorlar, sık ise kolonoskopi öneriyorlar
konu sahibi de doktora gidecek, onu da gözlemleyecekler
dağ başında gitmek istemediğini yazdı, kanamanın devam edip etmemesine bakabilir
ben böyle düşünüyorum, maksadım basit göstermek de değil

arkadaşımın 2. kanaması ilkinden 3 ay sonra oldu mesela

ben mesela çatlaktır dedim
çünkü yakın arkadaşımla 4 aydır yaşadığım kadarıyla meme oluşumu yoksa önce benim yazdıklarımı söyleyip gözlemliyorlar, hemen kolonoskopi vs yapmıyorlar
eğer kanama tekrar ederse, sıklığına bakıyorlar, sık ise kolonoskopi öneriyorlar
konu sahibi de doktora gidecek, onu da gözlemleyecekler
dağ başında gitmek istemediğini yazdı, kanamanın devam edip etmemesine bakabilir
ben böyle düşünüyorum, maksadım basit göstermek de değil

arkadaşımın 2. kanaması ilkinden 3 ay sonra oldu mesela
sadece sizin içn söylemedim yanlış anlamayın beni.ancak ultrason çekiyorlar mesela.dışkıyla berbaer gelen kan barsağın içinden de olabilir.yani neticede bilmiyoruz ki,bu kadar basit birşey mi değil mi diye.insanların içini rahatlatıp savsaklamalrına doktora gitmemelerine sebep olabilir diyorum bu yorumlar.çekincem budur sadece.

zaten muaynede çatlak mı değil mi görüyor doktor ona göre kolonoskopiye gönderir..
çatlak hemoroit vs yoksa geriye pek kolonoskopiden başka ihtimal kalmıyor..

ama bana kalırsa evet ilk kanamada insanlar kolonoskopi yaptırmalı ..

afedersiniz ama evet biraz tuvalette zorlanıyorum şu sıralar
Makat içi çatlak olabilir. Polip olabilir. Hemoroit veya çatlak varsa popoda cam çiziği acısı gibi ince bir kaşıntı olur. Can yakmaz ama çok kaşınır. Yani en mümkün zamanda doktora gitmeniz şart tabi.

zaten muaynede çatlak mı değil mi görüyor doktor ona göre kolonoskopiye gönderir..
çatlak hemoroit vs yoksa geriye pek kolonoskopiden başka ihtimal kalmıyor..

ama bana kalırsa evet ilk kanamada insanlar kolonoskopi yaptırmalı ..

hayır hemen çatlak mı göremiyorlar, bazı çatlaklar hemen kapanıyor veya çok içe doğru oluyor
sadece meme olup olmadığını görebiliyorlar veya parmakla anlayabiliyorlar
görüştüğümüz doktor da hemen kolonoskopi olmaz dedi
ama konunun uzmanı değilim
ahkam kesmiş gibi olmayayım
hatalı da olabilirim
o yüzden daha fazla yorum yapmayayım

Back