• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan geldi ??

mor cilek

Epistemolojik üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
595
200
53
afedersiniz yazmaya utandım kusura bakmayın
tuvalette büyük abdestimi yaparken kan geldi
ilk defa böyle bir şey oldu baya geldi hem de sanki adet dönemimdeki gibi
ama adetlerim düzenlidir ve daha 15 gün var
hemen doktora git falan demeyin
dağ başında çalışıyorum bir şey yok ve utanıyorum
bir daha olursa gitsem mi
kanser belirtisi falan yazıyordu internette

internette yazan herşeye inanmayın :) benimde yumurtlama günlerimde genelde çok kolay çıkamıyorsam tuvalete olur.

Kılcal damar zarar görmüş olablir basur olmuş olablir sin. Ya da çok ikindiysan yırtılma olablir. İzle bakalım kendini devamı gelecek mi. 5 yaşındaki yigenimden de gelmişti nete de bakma sağlıklı insanı kanser edip intihar ettirir.

Dışkılama yaparken anüs bölgenizde bir acı, ağrı vs oldu mu? Ayrıca kan nasıl geldi? Dışkıyla birlikte mi yoksa tuvalet kağıdına mı?

Kılcal damar zarar görmüş olablir basur olmuş olablir sin. Ya da çok ikindiysan yırtılma olablir. İzle bakalım kendini devamı gelecek mi. 5 yaşındaki yigenimden de gelmişti nete de bakma sağlıklı insanı kanser edip intihar ettirir.
kanser miyim acaba diye düşündüm :(
tamam devamında nasıl olacak kan gelecek mi bakayım teşekkürlr

Büyük abdestinizi yaptığınız yerden geldiyse doktora gitmeniz iyi olur.böyle şeyler mutlaka ciddiye alınmalı. .Allah korusun önemli birşey olabilir.

Dışkılama yaparken anüs bölgenizde bir acı, ağrı vs oldu mu? Ayrıca kan nasıl geldi? Dışkıyla birlikte mi yoksa tuvalet kağıdına mı?
hem dışkıyla birlikte hem de tuvalet kağıdında geldi zorlandım biraz evet ama acı ağrı olmadı

arkadaşım korkma
zorlanmışsındır, çatlak olmuştur
büyük ihtimalle de kan kırmızı renklidir

önemli olan bundan sonra nasıl davranacağın
1) bepanthen ve anestol al, sabah akşam 1 hafta kadar karıştırıp sür
2) 10 gün kadar her akşam en az 20-30 dk sıcak suya baticon katıp içine otur beline kadar
3) 2 ay kadar makarna, pilav, çikolata, hamburger vb. dışkıyı katılaştırıcı yiyecekler konusunda sıkı diyet yap
bunlara dikkat etmezsen kolonoskopi vs ile karşı karşıya kalabilirsin

bir süre sonra 1-2 kere daha tekrarlayabilir korkma, kanam olduktan sonra 1 haftaya kadar geçmiyorsa mutlaka muayene olman lazım
çok yakın arkadaşım daha yeni yaşadı aynı olayı, oradan biliyorum

hem dışkıyla birlikte hem de tuvalet kağıdında geldi zorlandım biraz evet ama acı ağrı olmadı
Büyük ihtimalle beslenmenizde bir değişiklik oldu, dışkılamada da zorlanınca anüs bölgenizde yırtılma meydana geldi. Bu yüzden kanama meydana geldi. Merak etmeyin kanser olsanız o kadar görebileceğiniz kadar bariz kan olmaz.

Öncelikle günde en az 2 litre su içerek kabizliginizi giderin. Ondan sonra halen devam ederse muhakkak bir genel cerraha gozukun. Utanmak , hastalıktan çok çok çok önemsiz.

evet işte arkadaşımda da böyle oldu, yazdıklarım aynen geçerli
bir de sakın tuvaletini tutma
çok bol sıvı al

O kan bagırsakdan gelmıs hemoroıd alametı.cogu ınsanda vardır bu hastalık.kabız olmamaya calıs ılk fırsatta da doktora gorun

çatlaksın muhtemelen..
doktora gitmelisin çatlağın kronikleşmeden önlem alman lazım..

Back