Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

Bence mucadele etmeliyiz yok baskani intihar etmeye kalkmis okudunuzmu haberleri peki onca kizin ahimi acaba buna sebeb yoksa korkumu bilemedim.kimsenin hakki kimsede kalmaz.eski yok baskanindan 28subatlardan ileri gelen bukonum tutum bizi mahvetti.ben arastiricam kizlar imza kampanyasi icin adli mercilerden izin alabiliriz sanirim toplasip imzalarimizi sunabilir tbmmye ben sabahlara kadr calisirim bukonu hakkinda yeterki bir adim atilsin... milletvekilerine bile mail attim yilmicam sesimi duyan olucak diyorum ..umudum var..tbmmnin anasayfasinda e dilekce kisminda dilekce yollaniyor arkadaslar ama ileri gitmemiz lazim sizce haksizmiyim

Kamuda basortusu icin 1 milyon imza kampanyasi yapilmisti ben ona imzada bulunmustum mesela o kampanya sonucu ne oldu ki?

10 milyon imzaydı ve toplandı. :) Ama ne oldu ben de bilmiyorum. Kpss'ye hazırlanıyorum ve ailem başörtü konusunda pek hassas değil. İşe gir yeterki açarsın başını kafasındalar. Evlenmek istediğim insan çok hassas sağolsun. Aç kalsak dahi başımı açmaktansa çalışmamam konusunda destekçi. Ben de hedeflerimi ona göre belirledim. Adalet bakanlığının bazı kısımlarında başörtüsü sorun edilmiyor diye idari yargı hakimliği sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun. Zaten çok geç yaşta örtündüm. İçerde aç dışarda kapa gibi bir uygulamaya tabi olursam Allah korusun geri açılmayı düşünmekten korkuyorum nefsimiz var sonuçta.

ben adalet bakanlıgında calısıyorum ve basortu kesınlıkle yasak hakımde olsan katıpte olsan peruk takarsan takarsın ortunle calıstırmazlar dırek ısten men edılırsın
hemde 1 dk ıcınde yazın yazılır
yanlıs duymussun kafamı acmıcam dıyorsan ısın olmsaın abakanlıgı ıle
ımzalar toplandı komısyonda gorusulucekmıs tabıı ne cıkar bılmıyorum ...
ınsallah sonu guzel olur
benım esımde memursun bılerek gırmıssın karısamam dıyor oda uzuluyor ama bu bır ıınsanlık ayıbı bırılerın buna dur demesı lazım bence

Ama çalışan tanıdıklarım var idari yargı hakimi olarak başörtülü.

NE güzel! Kimseyi etiketlemediğin için teşekkü ederim. Kimileri insanları ayyaş, çapulcu, açık, saçık, ...cı, ...cü, ...li gibi etiketlemekte. Bir söz var: ''Eğer herkes benim gibi düşünüyorsa; ben yanlış düşündüğümü anlarım.'' Yine başka bir söz şöyledir: ''Eğer bir toplumda herkes aynı şeyi söylüyorsa; bir kişi hariç hiç kimse hiçbir şey düşünmemiş demektir.'' Çoğunluğun benimsediği bir fikir %100 doğrudur anlamına gelmez. Çoğunluk da yanlış düşünebilir. Cesaret azınlıktayken fikrimizi savunabilmemizdir
Başörtü sorununu hiç bir siyasi parti çözmez. Bunu çözerlerse yeniden oy alamazlar.
Bunu çözmek için çıkarılacak kanununun içeriği önemlidir. Yanlış bir kelime hüsrana yol açar. Örneğin ''Dini kıyafetler ile resmi kurum ve kuruluşlarda çalışılabilir.'' şeklinde kanun maddesi olursa herkes inandığı dinin kıyafet veya simgelerini orty çıkarabilir. Kimi haç takar, kimi de başka dinveya mesheplerin sembollerini ortaya çıkarır.

Başörtüsünün sorun olması bana çok trajikomik geliyor.
Ben üniversite 1. sınıftayken henüz o zaman tam olarak serbestlik gelmemişti.
Bazı hocalarımız direk biz bişey söylemeden başınızı açmanıza gerek yok bu sizin en doğal hakkınız dedi.
Bazılarına da sorduk yasal bir izin olmadığı için girerseniz bile tutanak tutarız dediler.
Bazı derslerde açtık bazılarında kapattık.Hatta günde 2 farklı dersimiz oluyordu.İlk ders açık giriyorduk.
Diğer derse kapatıp geliyorduk.Güler misin ağlar mısın?
Bazılarında açmadan girdik falan böyle 3 hafta geçti.
Sonra da artık hiç açmadık başımızı.
Ne hocaların bize tutumu değişti ne de arkadaşlarımızın.
Bundan dolayı ben de bu sorunu siyasilerin çözemeyeceğine inanıyorum.İnşallah bizi şaşırtırlar.

1 milyon imza kampanyasına imza toplamak için de uğraştım baya.Ama sonucu ne oldu belli değil.
Ve artık siyasilerin de ırk üzerinden, mezhepler üzerinden, dini değerler üzerinden siyaset yapmasından da tiksindim.

hımmmm bır arkadaş demiş ya başörtüsüne özgürlük gelirse dini sembollere de gelir.
yani haç, davut yıldızı vs.
ülkede ki herkes bunları kaldırabilecek mi?
ne bileyim bir haç görse acaba tepkisiz kalmayı başaracak mı?
ya da iş yerinde sadece dininden ötürü ayrımcılık yapılır mı?

Hadis yasak mıymış?? Desene KK de laik :))

Tekel bayii açınca eminim Allah sana gani gani yardım eder cnm :) hahayyy çok güldümmm

Canım kanundan ziyade insiyatif söz sahibi. Benim bilidğim bir mobilya markası sahibi çalışanlarına namaz kılmalarını yasaklamışş, e bazı hocalara bakıyorsun okul gezisinde bazı öğrenciler namaz kılacak diye, ikindi vaktini tarihi camilerin birine denk getiriyor ve öğrenciler namazlarını kılabiliyor. Hocanın kendisi kılmasa bile.. İşte insanımızın düşman zihniyetinden kurtulması lazım. Bugun eylemlerde sırf başörtülü olduğu ve o sırada yakın bir yerden geçtiği için elinde çocuğuyla bir kadın sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. İnsanımız insancıl olsunn yeter ki..

ya bir adım atılmalı bence.
önce başörtüsü olabilir.

atılmalı diyorum çünkü erkekler de de maalesef bir sorun var o da namaz;
mesela benim erkek arkadaşımın çalıştığı şirkette eğer namaza gidersen işten atılırsın.
hatta atılanlar olmuş.
bu kimselerinde haklarının, inanç özgürlüklerinin korunması adına düzenleme olmalı.
sadece kendi adımıza düşünmeyelim.
erkekler de madur ve bir adım atılmalı.

gerçekten hadis yasak mı yaradandan bahsetmek onun emir ve yasaklarından bahsetmek iki cihan güneşi efendimin hayatından hadislerinden bahsetmek nerde olursa olsun kimsenin buna yasak koymaya hakkı yok inanç başka birşey tabi anlayana lütfen bunu siyasi partilerle karıştırılmasın ister inancı olsun ister olmasın kimse kimseye karışmasın herkez istedigi inandıgının emri üzerine hareket eder tabi edebilirse işte gerçek demokrasi odur birilerini kendi kalıbına sokmak degil

burada birçok üye hikayeler üzerinden ayet vs paylaştı.
sanırım site yönetiminin de amacı zaten bu değerleri gelecek küfürden korumak.
çünkü herkes saygılı olmayıp başka yerlere çekebiliyor.
o yüzden bu forumda duaların olduğu bir topik var orada mealler, ayetler paylaşılıp dua kardeşliği yapılıyor.
her yerde yazılması yasak sadece.
ki haklı olduklarını düşünüyorum.

amaç bu ise takdir edilmesi gereken bir hassasiyet evet o topik i biliyorum zaten burdada sadece yeri gelince ayetle cevap veriliyor yoksa anlamayana yada anlamak istemeyene degil yazmak gözüne soksan göremez

Kesinlikle size katılıyorum içtenlikle.Evet bir de namaz var ki gözümüzün nuru.Hesabını ilk vereceğimiz amel.
Eğer hesabını kolay verirsek diğer amellerimizinde hesabını kolay vereceğimiz ibadet namaz.
Kendi adıma şu hayatta hiç birşey bana namazda bulduğum huzuru mutluluğu asla veremez.
Mesela genelde okul yönetimi namaz kılan hocalar için cuma günü namaz vaktine ders koymuyor.
Ama her okul yönetimi bunu yapar mı plan hazırlarken onu bilemem.
Ya da her kurum bunu yapar mı artık o yönetici kişinin insiyatifine kalmış.
Mesela bizim bir hocamız kendi namaz kılmıyor.Ama cuma namazı için erkekler rica etmiş yarım saat geç başlasa ders diye.
Hoca 1 saat olsun yazın günler uzayınca namaz vakti değişecek size kolaylık olsun hem de dersten mahrum olmamış olursunuz dedi.
Vakit namazları da tenefüste mecburen kılıyor herkes.
Bizim okulda rektörlüğün en üst katında mescidimiz var.
Cuma günü ezan okunuyor ve cuma namazı kılıyor öğrenciler ve akademisyenler.

maşallah ben açıkçası namaz kılandan önce namazın kılınmasını böyle kolaylaştıran insanları tebrik ediyorum.
Rabbim arttırsın tabii hoşgörülü olanları.
mesela benim çalıştığım bir yer vardı; müdürümüz her fırsatta namaz niyaz, namaz niyaz derdi.
özel sektör ya hocanın biri demiş ki hocam cuma namazlarına yetişemiyorum kaydırır mısınız?
müdür de demiş ki hocam geç git.
kim ne derse desin erkekler de çekiyor.
insan neden sadece kendine müslüman olur ki??????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…