• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

dini konuların konuşulması kavgalar olduğu için yasak, yine de bu konuların konuşulduğu bölüm var

E tamam, üniversiteden başörtülü öğrencileri de ayrışma ve kavga olur diye yaka paça dışarı atıyorlardı. Onlara başlarını kapatıp okuyabileceği tek yer olan ilahiyat fakültesine gitmelerine izin veriyorlardı. Şimdi, koskoca forumda hadis yasak, niye kavga olur. Nerde yasak değil, belli bir topikte. Uygulanış aynı, laiklik.

Son düzenleme:
Bu ne saygısız ve kişiliksiz bir yorum..!

Konuşulan konu hakkında fikri olmayanlar bile yorum yababiliyor asıl komik olan bu..!

Şimdi kalkıp bana günah, haram falan dersin sen, ee bu tarz var mı senin dininde, peki ya saygısızlık, küstahlık..!

Sana baban ya da kocan bakıyorsa ben bunu bilemem, fakat ben sabahın köründe işe gidip gecenin saat 3ünde dönüyorum, evde bir oğlum var.
Kalpte ritim bozukluğu yaşıyorum.
Tüm sorunlarıma karşın çalışmak, oğluma gelecek hazırlamak, ailemi geçindirmek zorundayım.
Ama eminim bunları anlayamazsın...

Ayrıca Allah emin ol kime yardım edip etmeyeceğini sana sormayacak ama bu sözün için seni yargılayacaktır :)

Ahh ahh :)
Niye saygısızlık etmiş olayım, senin yazdıkların mantıksız. Hem haram bir işi yaygınlaştırıyorsun( aç kuana bak) hem de Allah yardım etsin diyorsun , komik geldi kusra bakma.
Bazı fiziksel rahatsızlıklarınla ne diye acıtasyon yapıyorsun. Herkes ailesini geçindirmek zorunda, sadece sen değil. Üstelik ailemden biri geçimim üstlenmesi seni neden alakadar ediyor?
Allahın adaleti var. Her şeyi bilir görür. Heralde bana sormayacak. Fakat görünen köy klavuz istemez. Sadece yazdıkların mantıksız geldi.
Bu arada kişliksiz derken saygısızlık yaptığını unutma cnm. Bol satışlar sana..

Son düzenleme:
Kamusal alanda kilik kiyafet ozgurlugunu destekliyorum. Kamuda saglik calisaniyim. Calistigim kurumda tesetturlu arkadaslarim calisabiliyor sikinti cekmeden. Bunda kurumun idaresinin esnekligi ve kolaylik sagliyor olmasi en temel etken. Ama ayni irade kilik kiyafet yonetmeligini onume surup bana kot pantalon giyemezsin diye uyardiginda delleniyorum. Herkese esit esneklik istiyorum. Ortulu arkadasim ortusunu taksin, ben de kotumu giyeyim.

Ahh ahh :)
Niye saygısızlık etmiş olayım, senin yazdıkların mantıksız. Hem haram bir işi yaygınlaştırıyorsun( aç kuana bak) hem de Allah yardım etsin diyorsun , komik geldi kusra bakma.
Bazı fiziksel rahatsızlıklarınla ne diye acıtasyon yapıyorsun. Herkes ailesini geçindirmek zorunda, sadece sen değil. Üstelik ailemden biri geçimim üstlenmesi seni neden alakadar ediyor?
Allahın adaleti var. Her şeyi bilir görür. Heralde bana sormayacak. Fakat görünen köy klavuz istemez. Sadece yazdıkların mantıksız geldi.
Bu arada kişliksiz derken saygısızlık yaptığını unutma cnm. Bol satışlar sana..

Neyse yaa sildim hepsini

Konuyu bile anlamamış birine ne anlatıyorum ki..!
Konunun din olduğu bir topikte olsam tamam ama konu din değil, doğal olarak işine geldiği gibi davranacaksın bu belli

Sen yoluna bak, kendin gibi cahillerle ol, ben sana fazlayım emin ol :)

Ayrıca herkes müslüman olmak zorunda değil, herkesin dini kendine, benim dinimde haram değil alkol, anladın mı?

Son düzenleme:
Bugüne kadar kimseyi kıyafetiyle yasadığı evle yaşadığı yaşam tarzıyla sevgilisiyle mesleğiyle dili dini ırkıyla değerlendirip
güzel/çirkin dinsiz /imansız iyi/kötü zengin/fakir diye etiketlendirmedim..Evet memuriyete sartları bilerek basladım pişmanmıyım değilim hamd olsun sabah kalkıp geldiğimiz isimiz var ama ben günahımında farkındayım dısarda çok dikkat etmeme rağmen isyerinde kafamı açmak bana külfet vicdan azabı olarak geliyor !
ben kimsenin dıs görünüsyle ilgilenmiyorum..yorum yapmıyorum çünkü her koyun kendi bacağından asılıyor.Kapalı olmak örtünmeye gelince herşeyin bir adabaı edebi ve ölçüsü var !baktığım biraz sasırdığım konular olmuyor değil mesela: dar pantolon kısa gömlek basörtüsü ile kat kat makyaj yapan bir bayan görünce biraz bakıp duruyorum ama ASLA YORUMUM OLMUYOR!
Açık olan bayanlara kafana kapat diye direten olmazken bize kafamızı açın diye diretiyorlar....
BEN HAKKIMI İSTİYORUM ARKADAŞLAR
ORTADA ÖZGÜRLÜK VARSA BELİRLENSİN ÖLÇÜLERİ BİZDE O PASTADAN DİLİMLENİP YİYELİM
Bizde özgürce calısalım biz kimseye karısmazken bize neden bu kadar karısan insanlar var anlamıyorum...DESTEK OLMAK İSTEYEN OLURSA YAPILABİLİCEKLERİ TARTISALIM ARKADAŞLAR
BUYRUN

acık bırı olarak kesınlıkle destekliyorum fıkırlerını bu sacmasapannn at gözlüğüyle bakılannnn sacmasapan uygulamanın kalkmasını ıstıyorum bır an once...yurtdışında basörtusu bu kadart sorun degılken turkıye gıbı cogunlugu musluman bır ülkede neden bu kadar sorun anlamıyorum...ınsanlarıı kılık kıyafet dil dine göree ayrıştırmakkk çokkk ama çokkk ahlaksızca ve etik bulmuyorummmm...bana kımse kapan demıyorsa kapalı olan kardeslerımızede bu baskı yapılmamalı... insanların sekıllerınee takılmadan bir arada yaşamayı umarım ögrenırızzz cunku bu sekilsellıge kılık kıyafete takılı kalannn güya cokk kulturlu ınsanlarda var

Benim inancin onemli degil tursu istersen ataist ol istersen yahudi zorlama yok islamda...sen bana saygiliysan bende sana saygiliyim hayatimda hic icmedim ama senin icmenden banane istersen komaya girene kdr ic ben seni 1kez uyarir sonra susarim.herkoyun kendi bacagindan dimi kotta giyilsin ama siniri olsun biDe carsafla peceyle ise gelmeyelim ama sinirlar cercevesinde hakkimizi savunalim imza isinemi baslasak acaba
Kavga etmeyin buarada kiziyorum ama;)

Kamusal alanda kilik kiyafet ozgurlugunu destekliyorum. Kamuda saglik calisaniyim. Calistigim kurumda tesetturlu arkadaslarim calisabiliyor sikinti cekmeden. Bunda kurumun idaresinin esnekligi ve kolaylik sagliyor olmasi en temel etken. Ama ayni irade kilik kiyafet yonetmeligini onume surup bana kot pantalon giyemezsin diye uyardiginda delleniyorum. Herkese esit esneklik istiyorum. Ortulu arkadasim ortusunu taksin, ben de kotumu giyeyim.

Gerçekten çok ilginç.Yani siz kot pantolon giyince işinizi daha mı kötü yapıyorsunuz, devlete millete zarar mı veriyorsunuz,ahlaka aykırı mı davranmış oluyorsunuz?Yoksa iş yapan siz değilsiniz de sizin giydiğiniz pantolon mu?
İşte kapalı olanlar da çekiyor açık olanlar da.
Ben de anlamadım gitti :31:
Biraz daha hoşgörülü olabilsek keşke birbirimize karşı.Biraz daha sevebilsek.
Bir hadiste Peygamber Efendimiz
"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız." buyurmuştur.
Birbirimize karşı bu kadar önyargılı olmayalım.Bu kadar kolay kalp kırmayalım.
“Kâbe, Azer’in oğlu Halil İbrahim’in yaptığı bir binadır. Kalp ise, yüce Allah’ın nazargâhıdır. Bu sebeple, bir gönül yıkmak, bin kâbe yıkmaktan daha kötüdür” Mevlana
Yunus Emre bir şiirinde ne güzel söylemiş:
Ben gelmedim dava için
Benim işim sevgi için
Dostun evi gönüllerdir
Gönüller yapmaya geldim

Kapalı birisini görünce aa bu yobaz örümcek kafalı gerici demeyelim.
Ya da açık birini görünce aa bu dinsiz demeyelim.
Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın bir sözü var:Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.
Yine Mevlana'nın çok güzel bir sözü var.
"Allah der ki; 'kimi benden çok seversen onu senden alırım.'
ve ekler: 'onsuz yaşayamam dersen seni onsuz da yaşatırım'
ve mevsim geçer gölge veren ağaçların dalları kurur,
ve sabır taşar canında saydığın yar bile birgün el olur.
Aklın şaşar dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur.
Öyle garip bi dünya. Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem der düşersin şaşmam der şaşarsın.
Öldüm der durur yinede yaşarsın. "
Sonumuz iyi mi olur kötü mü olur bilemeyiz başımıza hiç ummadığımız şeyler gelebilir.
Düşüncelerimiz, fikirlerimiz,şartlarımız değişebilir.Bugün doğru düşünen aklımız yarın şaşabilir.

"Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım! Kalbimi, dininin üzerinde sabit kıl." Tirmizi
AMİN.

hanimlar isvecden bir ornek verecegim. Isvecte herkes inanci dogrultusunda istedigi gibi yasama ozgurlugune sahiptir. bir is yerine sortla, terlikle, turbanla, sakalla, salvarla, istediginiz kilikla gidebiloir calisabilirisniz. tabi ki temiz olmak sartiyla… hatta soyle bir haber okumustum, adamin biri ben pastafaryanim diyerek (pasta=makarna) kafasina suzgec takarak calisiyordu. herkes birbirine inanilmaz saygilidir isvecte. insani degerler herseyin onundedir. mutluluk oranininda cok cok cok yuksek oldugunu soylememe gerek yok sanirim.

isvec ayni zamanda dunyada en cok ateist orani olan ulkedir. halkin %85'i.
Lutfen herkes birbirini dinlesin ve kucaklasin!
turbanli bacilarim, direnmeye devam!!

bir de kızlar muhafazakar kesiminde bu olaya ses çıkarması bir el atması gerekiyor.
gereken desteğin verildiğini düşünmüyorum.
ben bir kitap okumuştum. bir yazar ki muhafazakar kesimde de iyi tanınır. kendisi pedagog.
kitapta çocukluk sorunlaını kaynağını anne olarak göstermiş.
kadın işe gidiyor şöyle oluyor, kadın evinde durmuyor vs vs.
tabii ki söylediklerine katılmıyorum ama işine gelmediği yerde neden kadına atıyor?
baba melek. babaların hiç suçu yok.
kadının işe gitmesi tek sorun ona göre.

bir de kızlar muhafazakar kesiminde bu olaya ses çıkarması bir el atması gerekiyor.
gereken desteğin verildiğini düşünmüyorum.
ben bir kitap okumuştum. bir yazar ki muhafazakar kesimde de iyi tanınır. kendisi pedagog.
kitapta çocukluk sorunlaını kaynağını anne olarak göstermiş.
kadın işe gidiyor şöyle oluyor, kadın evinde durmuyor vs vs.
tabii ki söylediklerine katılmıyorum ama işine gelmediği yerde neden kadına atıyor?
baba melek. babaların hiç suçu yok.
kadının işe gitmesi tek sorun ona göre.

valla canım sadece o yazarın değil toplumun genelinin görüşü öyle , bu yüzünden kendimi hep yetersiz görüyorum:(

tesettürlü değilim. ama benim başımı örtmeye kimse zorlayamazsa, tesettürlü bir bayana da kimse başını aç diyememeli

öğretmenim, ben kotla gidiyorum işe, başı kapalı arkadaşlarım da örtülerini açmadan işe geliyorlar.

gayet mutlu mesut yaşıyoruz bir arada.

Başını örten arkadaşların bunu sadece inançlarının gereği olduğu için yaptıklarını ve altında illa illegal bir düşünce yatmadığını ne zaman anlayacağız.

100 tane komplo teorisi üretiyoruz da , gayet açık olan cevabı neden göremiyoruz , görmek istemiyoruz.

Calisan benim kiyafetim degil ama bunu partilerle bagdaslastirip biz ataturkcuyuz istemeyiz diyor biri ki allah onu biliyor amirim
Yahu pis kafali sen hergun atana fatiha okuyomusun herbayramda agliyormusun 18martta dua ediyor 19mayislarda gozlerin doluyormu zerre kirintisi yokk ama bende var...eline bayrak almakla cunhuriyet korunmuyor bana yobaz diyenlere biz istemeyiz sahsen diyenlere acayip gicik oluyorum..ben onlara karismasken onlar bana nerdeyse arabistana git dicekler....buarada dilekcem kuruma iletilmis adalet bakanligina arkadaslar bakalim neler olucak

İsviçre’nin en yüksek temyiz mahkemesi konumundaki Federal Mahkeme, lise düzeyindeki okullarda uygulanan başörtüsü yasağını iptal etti. İçtihat oluşturan bu kararla, İsviçre’deki okullarda başörtüsü serbest hale geldi.

İsviçre’nin en yüksek temyiz mahkemesi konumunda bulunan Federal Mahkeme, lise düzeyi okullarda uygulanan başörtüsü yasağının hiçbir nedene dayanmadığı ve uygulanamayacağı kararına vardı. İçtihat oluşturan bu kararla, İsviçre okullarında başörtüsü serbest hale geldi. İsviçre’nin Thurgau Kantonu, Bürglen kasabasında yaşayan Makedonya Cumhuriyeti vatandaşı 16 yaşındaki iki kız çocuğunun okula başörtüsü ile alınmaması üzerine olay yargıya taşındı. Okul yönetimi, öğretim sırasında, güneş gözlüğü, şapka, başörtüsü ve benzeri şeylerin takılmasının kurallara aykırı olduğunu bildirirken genç kızları başları örtülü olarak okula almak istemedi. Bunun üzerine yargıya giden aile, yerel mahkemenin okul yönetiminin kararını olumlu bulması üzerine federal yüksek mahkemeye başvurdu. Lozan kentinde bulunan yüksek mahkemenin verdiği ve oybirliği ile alınan kararda okul yönetimi haksız bulundu. “Okulun uyguladığı yasağın hiçbir yasal dayanağı yoktur” denilen kararda, kızların okula başörtüsü ile gitmeleri yasaklanamaz denildi.

Başını örten arkadaşların bunu sadece inançlarının gereği olduğu için yaptıklarını ve altında illa illegal bir düşünce yatmadığını ne zaman anlayacağız.

100 tane komplo teorisi üretiyoruz da , gayet açık olan cevabı neden göremiyoruz , görmek istemiyoruz.

cok afedersin de 40 derece sicaklikta bi insan baska nicin örtünür ? bir kadinin basindaki örtü hangi komplu teorisine ne gibi fayda saglar.

Allah ın emrını yapmayacaksın..ya da belırlı cercevelr ıcınde yapacaksın demek ne buyuk cesaret..sunu giysın bunu takmasın demek ne cesaret.....Allah katında neyın makbul oldugunu bız kımız kı bılelım...
Allah korusun!! dılımı baglasın emrını yapma dıyorsam!!
cesarete bak senn cesarete...
vayy beee Allah saklasın ne dıyeyım...

Allah islah etsin simdi bir topikte esim acilmami istiyor diye bir baslik gordum yazikkkk.
Buarada yasa tasarisini duydunuzmu kamuda basortusu serbestligi icin yol aciliyor

Back