Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

Lütfen konuya yorum yaparken kelimelere dikkat edilsin, özen gösterilsin, hassasiyeti olan bir konuda herzamankinden biraz daha özen gösterirsek yanlış anlaşılmamış olursunuz.

Ve yine lütfen kamuda başörtüsü takma özgürlüğü ve konuyla ilgili dilekçeniz dışına çıkmasın konu.

öyle bir Türkiye diliyorum ki
artık kılık kıyafetle dinin olmayacağını
gerçek dinin sevginin insanın kalbinde olduğunu herkesin düşündüğü
türban lafının artık kaldırıldığı
yerine eskiden olduğu gibi masum basörtü esarp dendiği
basörtülüyle mini eteklinin beraber kolkola aynı yerde calıstığı
kimsenin dışındaki çapıtlara göre değerlendirilmediği
ne basörtülüye öcü ne de mini etekliye dinsiz denilmediği bir ülke diliyorum
belki bir gün olur neden olmasın

okuma ve kamuda çalışma hakkı ellerinden alınan başörtülü bayanları sonuna kadar destekliyorum bu vatanın evlatları olarak artık ikinci sınıf vatandaşı muamelesi görmemesini toplumda açık bayanlarla kardeş gibi yaşarken bunu okullarında ve iş yerlerinde de sıkıntı olmadan yapabileceğimizi biliyorum...

ben açığım ve sizi destekliyorum . Rabbiiim günahlarımızı affetsin elimizden gelen gelmeyen yağtıgımız her ibadeti kabul eylesin inşallah. ne yapmam gerekiyor sizin için acaba

ben de açığım ve sizi destekliyorum.ama elektronik ortam ne kadar faydalı olur bilemiyorum doğrusu.heleki elk.otamda
kimlik bilgilerinin paylaşılması.başka bir yolu yok mu bunun.

Musluman bır ulkede basortu yasagı cok ıgrenc bırsey...bunu cıkıp sahıplenen var mı forum da sanmıyorumm...Allah ın emrını yok saymak cok sacma..ısteyen kapatmasınn dınde zorlama yok herkes ıstedıgını yapsın her koyun kendı bacagından asılacak...ama sen basını acacaksın demek gercekten ıgrenc...ozgurluge mudahale budur..

Merhaba arkadaslar yorumlarınızı okudum
1-benim demek istediğim sadece kamuda basörtüsü için neler yapabiliriz
2-kesinlikle su konuda katılıyorum "SINIRLARI BELİRLENMELİ"
3-ÇARŞAFLA PEÇEYLE TABİKKİ İZİN VERİLMEZ OKADARDA DEĞİL TAKVA DERECENİZ HÜKÜMETİ BAĞLAMAZ AMA BİR SINIR VE ÖLÇÜT BELİRLENİRSE VE AKSİ HAKKINDA yönetmelik çıkarılırsa ona tamam denir
4-yaşamadan o olayı bilmeden yorum yapanlar var nedenmi kısıtlanıyoruz????
Ben ise gelirken kafamı açıyorum daha neden kısıtlanıcamki ????
5-biraz daha ılımlı olmamız gerek size kimse atıfta bulunmadığında bile başörtüsü sorun olabiliyor.
6-Namaz kılmak Allaha şirk koşmamak oruç tutmak en önemli görevlerimiz kesin hükümler bunların yanında takvaya bağlı olarak yasanır bu benim doğal hakkımsa kullanmak istiyorum
7-TBMM DE imzaladığın an bilgilerin görünmüyor.
8-hem bu bizim yasal hakkımız TC kimliğin yayınlanmıyor zaten sitede
9-sunuda unutmayalım özgürlüğün kısıtlandığı yerde az tepki çok tepki olmaz ben illa dilekçe demedim yapılıcak neler olabilir dedim ???

Sayın onyediocak,
bilgiler gözükmese de sanal ortamda kişisel bilgilerini paylaşmak istemeyenler olabilir, çekiniyorlardır, bunu da doğal karşılamak lazım, desteklemek isteyen ama bunu yazılı dilekçeyle göndermek isteyenler, dilekçelerini nereye göndermeli?
Direk TBMM'ye mi?

ben kamuda başörtülü çalışılabilsin diye bir imza kamoanyası vardı oraya imza vermiştim.
kesinlikle destekliyorum.
ayrıca ülke olarak artık bazı şeyleri aşmamız gerektiğini düşünüyorum.
başörtüsü insanların hakları. var oldukları yerde de beraber olacaklardır. kısıtlanmamalı.

Son düzenleme:
kızlar aslında bence biz boşuna birbirimizi yiyoruz.
çünkü bu başörtü yasağı erkeklerin bizleri mecliste, kurumlarda, işte zamanında görmek istemediklerinden yapılmış bir politika.
bizleri görmek istemiyorlar.
otur oturduğun yerde der gibi. maalesef buna çanak tutan hemcinslerimiz de var ben buna üzülüyorum.
sadece birbirimizi kıracak derece de eleştiri yapılmamalı.
yok eteğin kısa yok başörtün uzun... saçma geliyor.
insanlar özgürlükler kısıtlanmadan her kadın kendini geliştirebileceği, ilerleyebileceği bir meslekte olur.
ülkenin kadınlara ihtiyacı var.

ayyyy çok mu feministik bir şey oldu:26::26:
neyse canım hep onlar mı bizi ezecek???

Benim gibi düşünen birini görmek ne güzel yasağı uygulayanda kaldırmak isteyende erkekler, bıraksınlar kadınların giyimi üstünden konuşmayı

arkadaşlar imza kampanyası için bir link veremez misiniz?
hem sosyal sitelerde de paylaşabiliriz.böylece imzayı artırırız yoksa burada olacak iş değil.

cok cok cok vahset bir durum...

almayanda yasiyorum, kendi hür istegimle dinimi daha cok taniyip sevdikten sonra kapanmaya 15 yasinda karar veren biriyim.
okulda, üniversitede sorunsuz bir sekilde tesettürümle okudum.

suan calisiyorum, hergün onlarca kisiyle karsilasiyorum, ve hristiyan bir devlette bile basörtüm cok nadir sorun oldu.
tabiki bir iki irkci almandan tepki almadi degilim. aynen böyle sekilde söylüyor:
Sizin memleketinizde bile kapali calisip okuyormamiyorsunuz burda ne hakla takarsiniz...
cok üzücü bir durum, Allah yardimciniz olsun.
Herkes giyimde kusamda fikirde özgür olur inshallah....

ben açığım ve sizi destekliyorum . Rabbiiim günahlarımızı affetsin elimizden gelen gelmeyen yağtıgımız her ibadeti kabul eylesin inşallah. ne yapmam gerekiyor sizin için acaba

Benim gibi düşünen birini görmek ne güzel yasağı uygulayanda kaldırmak isteyende erkekler, bıraksınlar kadınların giyimi üstünden konuşmayı

peki şimdi destek olmak için ne yapmam gerek

Arkadaslar kbkmayin isler acayip yogundu zaman ayiramadim hakkinizi helal edin ...bir site yok arkadaslar ben bu topigi acaba ne yaapabiliriz diye actim ve sizden gelenlerle biradim atalim istedim....
Ben etrafimda sunlari duydum
Posta yoluyla yollayalim diyenler oldu
Internetten dilekce yazalim diyenler oldu
Taskinlik yapmak zarar vermek bizim isimiz degil buarada sizi sewiyorum dini inanciniz giyiminiz kusaminiz umrumda degil en azindan safiniz tarafiniz dusunceni net buda sizin kaliteli insanlar oldugunuzu gosterir allah razi olsun arkadaslar...ne diyorsunuz neler yapabiliriz.posta ve net fikri nasil?????

bence bizde bi şekilde medya aracılığı ile sesimizi duyurmamız gerekiyor...

Benim yabanci ulkelerde tanistigim insanlar (ben acikken) hep sen musluman degil misin niye kapali degilsin diye sorarlardi

Ayrica ulkemizde kapali sekilde okuyup, calisamadigizi soyledigimde sasirirlardi

Hey hat boyle bir durum iste bizimkisi...

Aslinda biz hic geri degiliz yobaz degiliz, benim arkadaslarim hep yuksek lisans yapiyorlar, doktora yapiyorlar

Aslinda bizler okumak icin yanip tutusuyoruz

Arkadaslarim kapali uniye gidemedikleri icin yabanci ulkelere gittiler hep

Ozel sektorde calistilar hep

Ve biz de mucadele etmedik, turkiyede kalmadik yurtdisina gittik, kamuya girmedik ozel sektore girdik, mucadele etmedik aslinda

Kadinlara okuma ve calisma ozgurlugu veren guzel insani takip eden insanlar, nolur basortumuzle de okumamiza ve calismamiza izin verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…