• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

YAZAR SEVDA TÜRKÜSEVİN BİR SÖZÜ VAR ÇOK SEVİYORUM
Bu cumhuriyet islamiyetin koruması altında diye,,dinlemenizi tavsiye ederim
Ben gördüğümü yasadığımı söylüyorum
Cumhuriyetçilik ve islamiyeti tezat bir kalıba sokuyorlar
bize düsmanca bakmalarının nedeni bu açıkca kurumumdada kimse istemiyor sebebi "AŞIRIYA KAÇMA OLUR GÖRÜNTÜ BOZULUR"
Düsünebiliyormusunuz

Bu konu kapanan arkadaşlarımızın haklılığını, mağdurluğunu mu savunmak yoksa konu başlığında da olduğu gibi 'kamuda başörtüsü ile çalışmak isteyen kadınlarımız için yapılabilecekleri mi tartışmak'?
Allah'ın emri kapanmak gibi yorumlar olmuş, e o zaman bir başkası çıkacak buradan :'ben de müslümanım ama kapalı değilim diyecek.' İnkar etmekle suçlamış olmuyor musunuz karşınızdaki insanı?
Herkes tek tip düşünmek zorunda değil...

arkadasım benim amacım su destek vermekse amacınız buyurun destek verin fikirlerimizi paylasalım
banane kim acık kim kapalı
ben yargı merciimiyim
konu sapmasın sen acığım ama yanınızdayım diyorsan buyur bunu konusalım

Konu cahillikle alakalı değil ama konu kamu ile alakalı... Bence konuyu böyle yaparak çok farklı noktaya çekiyorsunuz.
Bundan dolayı tartışma olursa da konunuz anlatmak istediğinizin yanlış anlatılmasından dolayı kapanabilir.
Bunda kötü bir durum göremedim ben... Siz de görmeyin. :31:

amaç destek olmaksa buyrun destek olun,
artık uzatmayalım ve farkındaysanız yanlış anlamanızı sağlıcak bişey yazmamıştım,

yazımın istediğiniz yerini alıp istemediğiniz yerini okumussunuz
1. olarak hayalim isimli arkadas orda ne yazıyor kimsenin dini inancı bizi bağlamaz ...allahın bir hükmü var ayet acık ayetimi inkar ediceksin....
ayette apaçık yazıyor kimseye laf edende olmamıs olamazda ayet ortada bu kadar kapalı kadın neden kapalı ????
benimde tüm arkadaslarım açık 2 3 tane kapalı arkadasım var herkes özgür istediğini yasasın....
benim bir sürü arkadasım kapalı diyorsunuz ama destek için bir tek kelime etmemissiniz.

snm gibi düsünen destek vermek isteyen arkadaslarımıza
TBMM'nin sitesine giriyorsunuz
ekranın sağ tarafında ------>>>>e-dilekçe yazıyor tıklıyorsunuz
kimlik bilgilerinizle
kayıt yapıp
komisyon seciyorsunuz------(tek komisyon var zaten-----dilekçe komisyonu
tek bir kelime bile sesimizi duyurmamıza yeter......
bu bizim yasal hakkımız kimseye zarar vermeden bu hakkımızı kullanalım istiyorum..

zaten yararlı düsünen kisiler sumu bumu diyerek olay yaratmazlar okadar kapalı arkadasınız varsa neyin ne olduğunu bilirsiniz dimi siz inkarmı ediyorsunuz etmiyormusunuz onu allah bilir burda forumdan öğrenemezsiniz bunu...
açık bir ayet var
ben kimseyi elbisesiyle yorumlamam ALLAH bilir.
desteklicekseniz buyrun ama aksine çok alıstık ve yorulduk

canım kusura bakma konu nerelere geldi,:19:
benim özel msj hakkım yok, başaramazsam yine burdan sorarım şimdi denicem..

kamuda taksınlar. ama o zaman biride çıkıp mini etek giyerse onada karışmasınlar. yada askılı. madem özgürlük. yada biride şunu der. mesela bir yahudi asıllı türk. bende sakallarımı uzatıp dini kıyafetimle geleceğim. o zaman onada izin verilsin. yani özgürlükse şekile son.
bunu sonuna kadar desteklerim ben. herkes istediiği gibi giyinsin. kimi inancı ile giyinsin kimide istediği şekilde gelsin. mesela her yeri piercing içinde.
katılıyorum sizlere.

Son düzenleme:
kamuda taksınlar. ama o zaman biride çıkıp mini etek giyerse onada karışmasınlar. yada askılı. madem özgürlük. yada biride çıkıp şunu der. mesela bir yahudi asllı bir türk. bende sakallarımı uzatıp dini kıyafetimle geleceğim. o zaman onada izin verilsin. yani özgürlükse şekile son.
bunu sonuna kadar desteklerim ben. herkes istediiği gibi giyinsin. kimi inancı ile giyinsin kimide istediği şekilde gelsin. mesela her yeri piercing içinde.
katılıyorum sizlere.

Amacım tam olarak senin görüşün ile aynı, kimsenin özgürlüğünün kati surette kısıtlanmaması bu bakımdan desteğim sevgili okypete.
Defalarca yazdım bir daha yazmak zorunda kalırsam gene yazarım.
Kamuda başörtülü insan ayrımına sonuna kadar hayır... :31:
Elbette özgürlük sırf başörtü ile bitmiyor dediğin gibi her dinden, her kültürden insan yaşıyor Türkiye'de.
Dediğin gibi herkes mümkünse dini sebeplerle ya da özgürlük çerçevesinde istediği ölçüde giyinebilsin... :34:

kamuda taksınlar. ama o zaman biride çıkıp mini etek giyerse onada karışmasınlar. yada askılı. madem özgürlük. yada biride şunu der. mesela bir yahudi asıllı türk. bende sakallarımı uzatıp dini kıyafetimle geleceğim. o zaman onada izin verilsin. yani özgürlükse şekile son.
katılıyorum sizlere.

AYNENYA DİNİN ÖZÜDE BU HERKES İSTEDĞİNİ YAPSIN ASIRIYA KAÇMADAN
benim dünya görüsüm bu kızlar ben böyle mutluyum
dinin özündede zorlama yok bazı gerçekler var ben isterimki herkess allahın belirlediği emirlere uysun
namaz kılsın oruç tutsun dua etsin
ama etmezsede bananeya isterse ataist olsun...
imzalamıssınız dilekçemi çok tesekkür ediyorum....
baktım simdi kızlar ya dilekçe yazın yada onaylayın ne kadar sesimizi çıkarsa okadar bizi duyan olur

AYNENYA DİNİN ÖZÜDE BU HERKES İSTEDĞİNİ YAPSIN ASIRIYA KAÇMADAN
benim dünya görüsüm bu kızlar ben böyle mutluyum
dinin özündede zorlama yok bazı gerçekler var ben isterimki herkess allahın belirlediği emirlere uysun
namaz kılsın oruç tutsun dua etsin
ama etmezsede bananeya isterse ataist olsun...
imzalamıssınız dilekçemi çok tesekkür ediyorum....
baktım simdi kızlar ya dilekçe yazın yada onaylayın ne kadar sesimizi çıkarsa okadar bizi duyan olur
Aşırıya kaçmadan denince orada sorun çıkar onyediocak.
çünkü bu belirsizdir. kimine göre aşırı askılı bir bluzdur. kimine göre çarşaftır,kimine göre bikinidir.
yani burada insiyatif kişinin seçimine kalırsa kaos olur.
tabiiki çırılçıpak gelinmeyecek. ama bu aşırı kelimesi ortaya yeni bir sorun çıkmasına sebep olur.

Son düzenleme:
katılıyorum sizlere.

Aynen ben de bunu düşünüyordum ama zaten yazılmış.
Bir de bizim erkek öğretmenimiz var diyor ki "hocam tabi ki kapansınlar ama mesela ben cuma günü ibadetimi yapmak isterim, cuma tatil olsun. Ya da namazımı vaktini geçirmeden kılmak isterim bunun için o derslerden ayrılırım, baş örtüsü farz da namaz farz değil mi?" gibi söylemlerde bulunuyor. Yani baş örtüsünü sonuna kadar destekliyor ama dinin yolunun her türlü yasaktan da arındırılmasını istiyor. Böyle bir durumda ortaya çıkabilecek kaosu düşünebiliyor musunuz? Herkes kendi dinine sınırsız özgürlük istese?

Aşırıya kaçmadan denince orada sorun çıkar onyediocak.
çünkü bu belirsizdir. kimine göre aşırı askılı bir bluzdur. kimine göre çarşaftır,kimine göre bikinidir.
yani burada insiyatif kişinin seçimine kalırsa kaos olur.
tabiiki çırılçıpak gelinmeyecek. ama bu aşırı kelimesi ortaya yeni bir sorun çıkmasına sebep olur.

nasıl ki kamuda kılık kıyafet yönetmeliği var nasıl giyineceğin yönetmelikte yazıyor

o zaman kapalılık içinde bir yönetmelik yapılır mesela bazı renk eşarpların takılması yasak olur etek boyuna pardesüye kapalıların

giyimi ile ilgili her şey bir yönetmeliğe bağlansa olur

kapalı geliyor diye insanlar bikiniyle mi gelsin hem yönetmelik kapalılara uygulanıyor da açıklara uygulanıyor mu? düşünmek lazım

kamu da cok acayip mini giyen dantelli felan giyinenler var kimse yok diyemez

nasıl ki kamuda kılık kıyafet yönetmeliği var nasıl giyineceğin yönetmelikte yazıyor

o zaman kapalılık içinde bir yönetmelik yapılır mesela bazı renk eşarpların takılması yasak olur etek boyuna pardesüye kapalıların

giyimi ile ilgili her şey bir yönetmeliğe bağlansa olur

kapalı geliyor diye insanlar bikiniyle mi gelsin hem yönetmelik kapalılara uygulanıyor da açıklara uygulanıyor mu? düşünmek lazım

kamu da cok acayip mini giyen dantelli felan giyinenler var kimse yok diyemez
valla özgürlükse herkese özgürlük. bu benim düşüncem.bikiniyle gelen kişinin zaten aklı melikesi normal değildir. yani bize okey ama size hayır olmaz. tamamen değişecek o zaman yönetmelik.

Son düzenleme:
valla özgürlükse herkese özgürlük. bu benim düşüncem.bikiniyle gelen kişinin zaten aklı melikesi normal değildir. yani bize okey ama size hayır olmaz. tamamen değişecek o zaman yönetmelik.

sen benim demek istediğimi yanlış anladın zaten özgürsünüz neyden kısıtlanıyorsunuz ki o zaman herkese uygun bir yönetmelik olur ben millet çarşafla gelsin demiyorum nasıl cok miniyle gelinmesini istemiyorsam ya da pardesüyle oturmasın acayip renkli eşarp takmasın bunun gibi şeyler

bence başörtüsü konusu çok abartılıyor, abartanda hükümet çünkü bundan besleniyor yıllardır, istese serbest yapabilir neden yapmıyor çünkü o zaman beslenecek en kuvvetli konularından birini kaybeder

milleti neyle körükleyecek kışkırtacak o zaman başörtüsü konusu kaybederse

bence kamuda serbest olmasından yanayım bu arada, ne bileyim koskoca eğitim fakultesi bitirmiş bi öğretmen zaten kara peçeyle okula gelmez herhalde diye düşünüyorum mesela

insanlar bu kadar rahatsız oluyorlarsa tam aksine zorlamanın hiç bi anlamı yok

ama dediğim gibi o zaman beslenecek bişeyleri kalmaz hükümetin

Son düzenleme:
bence başörtüsü konusu çok abartılıyor, abartanda hükümet çünkü bundan besleniyor yıllardır, istese serbest yapabilir neden yapmıyor çünkü o zaman beslenecek en kuvvetli konularından birini kaybeder

milleti neyle körükleyecek kışkırtacak o zaman başörtüsü konusu kaybederse

bence kamuda serbest olmasından yanayım bu arada, ne bileyim koskoca eğitim fakultesi bitirmiş bi öğretmen zaten kara peçeyle okula gelmez herhalde diye düşünüyorum mesela

insanlar bu kadar rahatsız oluyorlarsa tam aksine zorlamanın hiç bi anlamı yok

ama dediğim gibi o zaman beslenecek bişeyleri kalmaz hükümetin

dediklerinize aynen katılıyorum bende sizin gibi düşünüyorum

zaten bu insanlar eğitimli cahil değiller nasıl giyineceğini bilirler

zaten çarşaf mı kaldı oyle gençlerden giyen yok

dediklerinize aynen katılıyorum bende sizin gibi düşünüyorum

zaten bu insanlar eğitimli cahil değiller nasıl giyineceğini bilirler

zaten çarşaf mı kaldı oyle gençlerden giyen yok

Çarşaf giymek cehalet midir? Alıntıladığınız yoruma verdiğiniz cevaptan bunu anlıyorum. Benim tanıdığım gençlerden çarşaf giyenler var mesela, onların adına ben üzüldüm bu talihsiz yoruma...

Çarşaf giymek cehalet midir? Alıntıladığınız yoruma verdiğiniz cevaptan bunu anlıyorum. Benim tanıdığım gençlerden çarşaf giyenler var mesela, onların adına ben üzüldüm bu talihsiz yoruma...

ya yanlış yazmışım özür dilerim onu kastetmedim aslında hani kamuda nasıl giyinileceğini bilirler anlamında soyledım

işi abartmazlar anlamında çarşaf giyenler cahildir demedim dememde aslında

Son düzenleme:
sen benim demek istediğimi yanlış anladın zaten özgürsünüz neyden kısıtlanıyorsunuz ki o zaman herkese uygun bir yönetmelik olur ben millet çarşafla gelsin demiyorum nasıl cok miniyle gelinmesini istemiyorsam ya da pardesüyle oturmasın acayip renkli eşarp takmasın bunun gibi şeyler
sanırım ben aşırı özgürlükçü kaldım. onlarıda giysinler:)

Back