kamu vs özel sektör

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.048
Merhaba herkese,

26 yaşındayım ve doğma büyüme yaşadığım şehirdeyim hiç başka yerde yaşamadım. şuanda da bu şehirde özel sektörde çalışıyorum. ankarada bir bakanlıkta memurluk kazandım. kpss b den düz memur. gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım çünkü ankaraya taşınmam gerekecek kira vermem lazım masraflar vs. ve şuan memur maaşından daha fazla kazanıyorum olduğum şehirde. ailemle yaşadığım için de masrafım yok. gitmeye pek gönlüm olmasa da herkes memurluğun kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söylediği için acaba hata mı yapıyorum düşüncesi sardı. tabiki kamunun avantajlı olduğu noktalar var özele göre gerek iş yükü gerek izin hakları vs. fakat şehir değiştirmek taşınmak sıfırdan başlamak zor geliyor. sizler ne dersiniz?

kesinlikle bir kadın için kamu
ne demek istediğimi evlenip çocuk sahibi olunca kamu ile özelin bariz farklarını görünce anlarsınız
bu arada kamuda da çalıştım özel sektör kurumsal yerde de çalışmaktayım
Onun için belki ilk etap zorlanırsınız ama ileride faydasını görürsünüz

Bu kişiden kişiye değişir bence. Artı ve eksilerini değerlendirip size uyup uymayan noktalarına bakın. Kesin ve net cevabı olan bir konu değil çünkü bu.

Bence bir bayan olarak kamu şansını kaçırmayın.
İlerde evlenip cocugunuz olduğunda imkanlariniz daha iyi olacak cocugunuza bakabilme konusunda.
Hayatinizin hic bir doneminde çocuk için ara verdim geri iş bulabilirmiyim derdiniz olmaz, hadi iş bulabidiniz iş vereniniz küçük cocugunuz sık sık hastalanacagi ve sizin izin alma ihtimalinizi düşünerek secenekler arasindan sizi kolayca eleyebilecegi bir ortamda olmayacaksiniz.
Kiradan vs korkmayin işe başlayinca sizin gibi bekar olup sehir degistirmek zorunda kalan iş arkadaşlariniz vs olur ortak bir eve cikarsiniz.
3 kuruş eksik olsun kamu olsun derim ben.
Son olarakda bakın bir pandemi oldu özel sektörde bir çok işçi sorun yaşadı ama kamu personeli maddi acidan bir sıkıntı yaşamadı.

Özel sektör maddi anlamda size cazip gelse bile, kamu kadar haklarınız korunmaz, sömürürler. Kamu çalışanı, evli, çocuklu olarak şahsen özel düzenine ayak uyduramazdım muhtemel.

Mesela deprem sonrası, tozutmuştum resmen ama haklarım korundu, idari olarak bile çok tolerans gösterildi. Hıı bu çok üç bir örnek ama özelde olsam nereye kadar?

Tekrar işe dönünce hayata döndüm resmen. Özelde olsa kapı dışarı konmuş, şu an psikolojisi daha bozuk birisi olurdum.

Merhaba herkese,

26 yaşındayım ve doğma büyüme yaşadığım şehirdeyim hiç başka yerde yaşamadım. şuanda da bu şehirde özel sektörde çalışıyorum. ankarada bir bakanlıkta memurluk kazandım. kpss b den düz memur. gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım çünkü ankaraya taşınmam gerekecek kira vermem lazım masraflar vs. ve şuan memur maaşından daha fazla kazanıyorum olduğum şehirde. ailemle yaşadığım için de masrafım yok. gitmeye pek gönlüm olmasa da herkes memurluğun kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söylediği için acaba hata mı yapıyorum düşüncesi sardı. tabiki kamunun avantajlı olduğu noktalar var özele göre gerek iş yükü gerek izin hakları vs. fakat şehir değiştirmek taşınmak sıfırdan başlamak zor geliyor. sizler ne dersiniz?
Bakanlık olduğuna göre çakılı kadro, tayin hakkı yok gibi anlaşılıyor. Öyle mi ?

Ben şu an paraya bakıyorum :KK70: Memurdan fazla alıyorum dediğiniz bakanlıktaki düz memurdan mı ? Yoksa şöyle 60 ı geçen bir maaşınız mı var ? Eğer maaşınız o şekildeyse ben memurluğa geçmezdim düz memurlar duyduğum kadarıyla şu an 35 bandında alıyor :KK43:

Hamile kalana kadar özel sektör, hamilelikten sonda işsiz kalmamak için kamu.

Şehir dışından biriyle evlenmek ve yine çalışmak için kamu.

Doğum sonrası ücretli-ücretsiz izinden döndükten sonra tekrar çalışmak için kamu.

Ben bankacılığı seçerdim.

Kamu kadın haklarını koruyor özele göre.

Kamuda olan biri olarak kamu diyorum. Maaştan ziyade çalışma koşulları, izin vs. bir bayan için ideal bir iş. Maaş pozisyona göre değişir. Düz memurlar sanırım 40 bin bandında alıyor. ama 8-5 çalışırsın. İş peşinden asla gelmez patronun yoktur sana hesap soranda yoktur. izin istediğinde gerileceğin bir durumda olmaz rahat bir çalışma ortamı vardır

Kamuda olan biri olarak kamu diyorum. Maaştan ziyade çalışma koşulları, izin vs. bir bayan için ideal bir iş. Maaş pozisyona göre değişir. Düz memurlar sanırım 40 bin bandında alıyor. ama 8-5 çalışırsın. İş peşinden asla gelmez patronun yoktur sana hesap soranda yoktur. izin istediğinde gerileceğin bir durumda olmaz rahat bir çalışma ortamı vardır

Tam tersi de olabilir bunun bir kesinligi yok bulundugu ortama gore degisir

X