• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamera alacağım yardım

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
ben arkadaşlar fotoğraf çekmeyi çok seven biriyim.
kardeşlerim le aynı makinayı kullanırken bozuldu. ben tatile gideceğim yeni makine alacağım yardımcı olun .
hangi makinalar iyi.
fiyatlarınıda yazarsanız.
ben 6.mp istiyorum bizdeki nikon 4 mp idi ama gerçekten çekimi süperdi

Son düzenleyen: Moderatör:
bende de ıxus 75 var 7.1 megapiksell
şiddetle tavsiye ederim süperrrr bi makine 500 tl civarında cnm fiyatları a.s.

012577b.jpg
işte bu arkadaşlar

ben 8mp Nicon Coolpix S210 kullaniyorum ylbasindan sonra 220 euro'ya almistim yaklasik 440 ytl yapiyor,cok memnunum ama Turkiye'de ki fiatini bilmiyorum

bende canon powershot sx100 var ve harika.yarı profesyonel bi makine.gittigidiyor'dan uygun fiyata alabilirsin.10x optik zoomu,8 mp kamerası var.tavsiye ederim

ben arkadaşlar fotoğraf çekmeyi çok seven biriyim.
abimlerle aynı makinayı kullanırken bozuldu. ben tatile gideceğim yeni makine alacağım yardımcı olun .
hangi makinalar iyi.
fiyatlarınıda yazarsanız.
ben 6.mp istiyorum bizdeki nikon 5 mp idi ama gerçekten çekimi süperdi

slm biraz gec gördüm sanırım ben fotoğrafcıyım canon yada nikon tercih et 6 nın üstü daha ii 7 veya 8 işini görür gold bilgisayar yada büyük yerlerden al ama teknosa falan gibi.yerimseniben

Arkadaşlar nedir bu pixsel tutkusu anlamadım. Her ne amaçla kullanıcaksanız kullanın, Pixseli yüksek ve de ucuz diye makineye para vermeyin . Ne bilim 180 YTL alırsın 7.1 pikseli ucuzmuş diye, başka yerde 5.1 piksel 150 YTL alırsın ama 5.1 piksel makinenin, 7.1 piksel makineden kat kat daha iyi görüntüsü vardır. Çünkü lens değerleri daha yüksektir. ne yüksek pikselli makineler gördüm kendinden neredeyse 4 piksel düşük makineden bile daha kötü bir görüntü veriyor. Pikselden önce lens aralık değerlerine bakın ve arkadaşlarınızı uyarın...

Arkadaşlar nedir bu pixsel tutkusu anlamadım. Her ne amaçla kullanıcaksanız kullanın, Pixseli yüksek ve de ucuz diye makineye para vermeyin . Ne bilim 180 YTL alırsın 7.1 pikseli ucuzmuş diye, başka yerde 5.1 piksel 150 YTL alırsın ama 5.1 piksel makinenin, 7.1 piksel makineden kat kat daha iyi görüntüsü vardır. Çünkü lens değerleri daha yüksektir. ne yüksek pikselli makineler gördüm kendinden neredeyse 4 piksel düşük makineden bile daha kötü bir görüntü veriyor. Pikselden önce lens aralık değerlerine bakın ve arkadaşlarınızı uyarın...

sonuna kadar sana katılıyorum piyasada 10 mp bir sürü cihaz var. çoğu censor ve lens kalitesi olarak düşük
hatta pikselleri bile interpolarizasyonla yükseltiliyor
hem profosyonel anlamda çekim yapıp afiş basılmayacaksa bence kaliteli ve yüksek mp cihaz bir amatör için gereksiz

Netten bir araştırmam olmuştu.Digital foto makinesinde bir numara CANON.İkinci sırada SONY.Üçüncü sırada Nikon.Diğerleri işte kodaktır falan filan.
Bende şimdi sony var 7.2 , daha yeni kullanmaya başladım,iyi gibi.

Wildrose bu araştırmayı neye göre yaptın bilmiyorum, sana şunları söylim: Sony, Samsung, Canon, Nikon, Kodak, Sanyo hepsini kullandım. Görüntü kaliteleri hakkında bilgim var, hatta kendimce bu görüntüleri de karşılaştırmıştım.Canon'nu tercih ederim. Bu makinelerin içlerinde en kötü görüntüyü sanyo ve sony veriyor. İkisinde lens ve pixsel değerleri aynı zaten (7.1-7.2 için) fotoları büyütmeye kalktığınızda da görüntü hemen karıncalanıyor. Nikon ve samsung'da görüntüler bazen biraz karanlık çıkabiliyor ama fotoların netliği çok iyi gerçekten, zaten lens değerleri de aynı. fotografları büyüttüğünüzde bile bozulma oranı minimum. özellikle nikonda gece çekimlerinde flaş iyi ayarlanmazsa kırmızı göz olayı fazla olabiliyor. Kodak da güzel bir makine. düşük pikselli mutevazı bir modelini kullanmıştım ama inanın sanyo ve sony'den daha iyi bir görüntü veriyor. Benim sıralamam: canon, nikon, samsung, kodak, sony, sanyo şeklinde...

Açıkçası Sony'nin iyi bir marka olduğunu düşünüyorum. Dijital makina istersen sana Sony DSC-W110S 7.2 Mp'yi tavsiye edebilirim.Sanırım yeni bana da bir arkadaşım söyledi geçenlerde... Fiyatlarda çok uygun girince anlicaksın zaten... Anladığım kadarıyla talebe göre de fiyat daha da düşüyor.

yeni gelicek ürün de Sony DSC-T77 bu da iyi bence...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back