Kalp Ritim Bozukluğu Yaşayan varmı?

Borzo

Mucizemmm
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2007
3.002
5
Selam Arkadaşlar; Kalp ritim bozukluğu ve kalp kapağı kalınlaşması ile ilğili
Bilgi topluyorum...Bir kaç konuya yazdım ama cevap alamadım..
Bu konuda bilgisi olan var ise Tedavi şekilleri nasıldır etkileri nelerdir Anlatabilirmi?

Merhaba.Öncelikle çok geçmiş olsun..Benim 10 yaşındaki teyzemin kızında kalp kapağı çökmesi vardı..6 ay düzüenli iğne oldu..Su an sıkıntılar devam edıyor sanırım 18 yasına kadar devam etmesını önermişler...
Allah acil şifalar versin..

Teşekkürler; Eşimde var yeni ortaya çıktı..Tam tanı koyulmadı ama kalp kapak kalınlaşması
olabilir deniyor
Gülpare çöküntü ile kalınlaşma aynımı acaba?
günlük aktiviteleri nasıl devam edebiliyormu?

Çöküntü ve kalınlaşma aynı mı bilmiyorum canım..Günlük aktivitelere devam ediyor çok da hareketli ama bazen nefesi daralıyor kalbi çok çarpıyor,bunun gibi şeyler oluyor,onun dışında çok önemli birşeyi yok çok şükür..

Gülpare Teşekkürler cnaım belirtiler aynı,Pazartesi günü tam teşhis koyacaklar sanırım.
Dün akşam tv izlerken elelrinde uyuşma oldu ve terlemeye başladı
20 dakika sonra normale döndü bazen çok korkuyorum yani o an bişi olsa ne yaparımki
tamamen psikolojim bozulmuş durumda,sabah kalktık işe geldik,gayet iyi sağlıklı yani hiç bişi yok
bir anda oluyor,çok korkuyorum,biliyorumki rabbim şifasını verecektir,ama bir yandan alkol ve sigara alışkanlığı çok yüksek,doğru düzğün beslenmiyor..Püff inşallah kurban olduğum bişi olmaz,tedavi olduğunda sağlığına kavuşur..

Gülpare Teşekkürler cnaım belirtiler aynı,Pazartesi günü tam teşhis koyacaklar sanırım.
Dün akşam tv izlerken elelrinde uyuşma oldu ve terlemeye başladı
20 dakika sonra normale döndü bazen çok korkuyorum yani o an bişi olsa ne yaparımki
tamamen psikolojim bozulmuş durumda,sabah kalktık işe geldik,gayet iyi sağlıklı yani hiç bişi yok
bir anda oluyor,çok korkuyorum,biliyorumki rabbim şifasını verecektir,ama bir yandan alkol ve sigara alışkanlığı çok yüksek,doğru düzğün beslenmiyor..Püff inşallah kurban olduğum bişi olmaz,tedavi olduğunda sağlığına kavuşur..

ben doktoruma sormuştum,kalp kapak hastalıkları kalp krizine sebep olmazmış.merak etmeyin rabbim bütün hastalara şifa versin.aminn

arkadaslar bende de ritit bozuklugu vardi ve kalp pili takildi yaklasik 6 ay once..bendeki belirtisi bayginlik gec ayilma ve ayildiktan sonra sanki kafana bisi vurupta bayiltymislar hissiydi..antakyada okuyordum ve bu bayilma ben yurttayken geldi ordaki arastirma hastahanesi bana sara yani epilepsi teshisi koydu ve ben 2 ay epilepsi ilaci kullandim ve adanaya doner donmez tekrar hastahaneye gittim ve beyinde bisi yok diyerek kardiyolojiye sevk etti TILT adi verilen bi test yaptilar bu testte kalbim 26 saniye durmus ve sonra calismis sonucu aldiktan 2 gun sonra ameliuyata girdim ve henuz 21 yasinda olmama ragmen kalp pili tasiyorum..her zaman devrede olan birsey degil tabi sadece nabiz dustugunde devreye giriyo ben hissetmedim su ana kadar devreye girdigini ama uyurkende giriyormus dolayisiyla omru azaliyiyo..12 sene omru vardi benim pilimin su an 11 yil 6 ay kalmis demekki kullanilmis ve bana 12 sene sonra tekrar ameliyat yolu gorunuyo eyvahedigeldismile

barzey çok endişelenme
ritim bozuklu için ilaç veriyolar
kalınlaşma olabilir var dememiş doktor
bu durumu çok kafana taktığını belli etme eşine
çok fazla belli edersen psikolojik olarak bile kalbinde sorun hisseder eşin

pazartesiyi sabırla bekle tam teşhis konulcakmış o zaman teşhise göre araştırma yaparsın
ama sonuç ne çıkarsa çıksın üzüntünü eşine sakına belli etme ve eşine normalden daha fazla ilgi göstermeki eşininde morali bozulmasın
unutma kalp hastalıklarında moral çok önemlidir

arkadaslar bende de ritit bozuklugu vardi ve kalp pili takildi yaklasik 6 ay once..bendeki belirtisi bayginlik gec ayilma ve ayildiktan sonra sanki kafana bisi vurupta bayiltymislar hissiydi..antakyada okuyordum ve bu bayilma ben yurttayken geldi ordaki arastirma hastahanesi bana sara yani epilepsi teshisi koydu ve ben 2 ay epilepsi ilaci kullandim ve adanaya doner donmez tekrar hastahaneye gittim ve beyinde bisi yok diyerek kardiyolojiye sevk etti TILT adi verilen bi test yaptilar bu testte kalbim 26 saniye durmus ve sonra calismis sonucu aldiktan 2 gun sonra ameliuyata girdim ve henuz 21 yasinda olmama ragmen kalp pili tasiyorum..her zaman devrede olan birsey degil tabi sadece nabiz dustugunde devreye giriyo ben hissetmedim su ana kadar devreye girdigini ama uyurkende giriyormus dolayisiyla omru azaliyiyo..12 sene omru vardi benim pilimin su an 11 yil 6 ay kalmis demekki kullanilmis ve bana 12 sene sonra tekrar ameliyat yolu gorunuyo eyvahedigeldismile

Çok geçmiş olsun canım,yaşın çok küçük acaba ailede irsi olan bir durum falanmı?

barzey çok endişelenme
ritim bozuklu için ilaç veriyolar
kalınlaşma olabilir var dememiş doktor
bu durumu çok kafana taktığını belli etme eşine
çok fazla belli edersen psikolojik olarak bile kalbinde sorun hisseder eşin

pazartesiyi sabırla bekle tam teşhis konulcakmış o zaman teşhise göre araştırma yaparsın
ama sonuç ne çıkarsa çıksın üzüntünü eşine sakına belli etme ve eşine normalden daha fazla ilgi göstermeki eşininde morali bozulmasın
unutma kalp hastalıklarında moral çok önemlidir

Lolo inşallah dediğin gibi olur canım
belli etmemeye çalışıyorum ama bir haftadırda dışardayken durmadan arıyorum
işi bahane edip..
Pazartesi inşallah kesinleşecek bir aksilik çıkmaz ise,bir hafdaır gecem gündüzüme karıştı
aynı zamanda başıma inanılmaz ağrılar girmeye başladı,gün içinde bazen çalışamıyorum ağrıdan,sanırım ondan çok ben takıyorum
Allahım herkese şifa versin
Teşekkürler canım

Bende de var yani bazen kalbim bir anda çok hızlı atıyor, bütüm vücudumu sallıyor 10-15 dak boyunca elim ayağım kesiliyor... Ama doktora gitmedim hiç çok nadir oluyor çünkü...
Senin eşinde ne tür bir şikayet vardı ki canım _?
Bu arada inşallah sonuçlar iyi çıkar bir problem olmaz...

Çok geçmiş olsun canım,yaşın çok küçük acaba ailede irsi olan bir durum falanmı?

Lolo inşallah dediğin gibi olur canım
belli etmemeye çalışıyorum ama bir haftadırda dışardayken durmadan arıyorum
işi bahane edip..
Pazartesi inşallah kesinleşecek bir aksilik çıkmaz ise,bir hafdaır gecem gündüzüme karıştı
aynı zamanda başıma inanılmaz ağrılar girmeye başladı,gün içinde bazen çalışamıyorum ağrıdan,sanırım ondan çok ben takıyorum
Allahım herkese şifa versin
Teşekkürler canım

irsi bi durum degil aslinda sebebini bilmiyoruz sinirsel dedi doktor ama 3 yasinda bademcik ameliyati olmusum o zamanda kalbim durmus belkide teee o zamandan beri gelen birseydir..bilmiyorum ama allah herkesin sifasini versin..Barzey hic korkma pil takacak bi durum olsa bile korkma rahat bi ameliyat ve hayatin garanti gbi bisey..en azindan aklin kalmaz esinde hic uzulme allah daha buyuk bir dert vermesin uzman tvdende arastirabilirsin hic korkma ve pazartesi sonucu mutlaka yaz ve soyle doktora TILT istedigini cunku ritm bozuklugu bu testle anlasiliyo canim icin rahat olsun lutfen..

Bende de var yani bazen kalbim bir anda çok hızlı atıyor, bütüm vücudumu sallıyor 10-15 dak boyunca elim ayağım kesiliyor... Ama doktora gitmedim hiç çok nadir oluyor çünkü...
Senin eşinde ne tür bir şikayet vardı ki canım _?
Bu arada inşallah sonuçlar iyi çıkar bir problem olmaz...

Mavruşum sanada geçmiş olsun balımm
onunda kalbi çok hızlı atıyor terleme oluyor baygınlık gibi oluyor bazen kalbide ağrıyor
canım..tedavi edilebilecek bir rahatsızlıkmış cnm benim..

irsi bi durum degil aslinda sebebini bilmiyoruz sinirsel dedi doktor ama 3 yasinda bademcik ameliyati olmusum o zamanda kalbim durmus belkide teee o zamandan beri gelen birseydir..bilmiyorum ama allah herkesin sifasini versin..Barzey hic korkma pil takacak bi durum olsa bile korkma rahat bi ameliyat ve hayatin garanti gbi bisey..en azindan aklin kalmaz esinde hic uzulme allah daha buyuk bir dert vermesin uzman tvdende arastirabilirsin hic korkma ve pazartesi sonucu mutlaka yaz ve soyle doktora TILT istedigini cunku ritm bozuklugu bu testle anlasiliyo canim icin rahat olsun lutfen..

Tılt yapıldı canım çok teşekkürler inceliğin için..şuan ameliyatı erteledik.kalp kapak kalınlaşması var bununla beraber kalp ritim bozukluğu teşhisi tam konuldu cnm.
Tedaviye başladık bakalım...Korkuyorum maalesef...Hayattaki tek dayanağım eşim çünkü.
Teşekkürler tekrar Lillosun

canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim acil şifa versin inşallah ailemde genellikle kalp rahatsızlığı var 2 yıldır kalp ritmimde bir değişiklik hissediyordum dakikada daha fazla atıyor bunu hissesedebiliorsun zaten o süreçte baygınlık ter boşalması sıkışma gibi problemlerim oluyor 5-6 yıl öncede bir sürü tetkik yaptırmıştım kalp kapağımda üfürüm çıkmıştı 6 ay öncede yapılan tetkiklerde üfürüm denen bişi yokmuş ritim bozukluğu varmış doktor öyle söyledi bu seni çok rahatsız etmiyorsa ilaç yazmak istemiorum dedi ritim bozuklukları bildiğim kadarıyla kalbe giden elektrikte ufak bir kesinti olması vs gibi durumlardan oluşuyormuş sigara cafein çok yüksek tempoda activite yasak bunlara dikkat edince hastalıkta herhangi bir düzelme olmuyor ama sendeki rahatsızlık hafiflior ritim bozukluklarında ilk süreçte ilaç sonraki süreçte cerrahi girişim gerekior Rabbim tüm rahatsızlığı olanlara acilll şifalar versin içinde bizide bulundursun GEÇMİŞ OSLUN

canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim acil şifa versin inşallah ailemde genellikle kalp rahatsızlığı var 2 yıldır kalp ritmimde bir değişiklik hissediyordum dakikada daha fazla atıyor bunu hissesedebiliorsun zaten o süreçte baygınlık ter boşalması sıkışma gibi problemlerim oluyor 5-6 yıl öncede bir sürü tetkik yaptırmıştım kalp kapağımda üfürüm çıkmıştı 6 ay öncede yapılan tetkiklerde üfürüm denen bişi yokmuş ritim bozukluğu varmış doktor öyle söyledi bu seni çok rahatsız etmiyorsa ilaç yazmak istemiorum dedi ritim bozuklukları bildiğim kadarıyla kalbe giden elektrikte ufak bir kesinti olması vs gibi durumlardan oluşuyormuş sigara cafein çok yüksek tempoda activite yasak bunlara dikkat edince hastalıkta herhangi bir düzelme olmuyor ama sendeki rahatsızlık hafiflior ritim bozukluklarında ilk süreçte ilaç sonraki süreçte cerrahi girişim gerekior Rabbim tüm rahatsızlığı olanlara acilll şifalar versin içinde bizide bulundursun GEÇMİŞ OSLUN

Amin canım..Sanada çok geçmiş olsun...Dediğin gibi önce ilaç dediler zaten sonraki süreçte cerrahi müdahele....inşallah ona gerek kalmaz canım....işimiz çok stresli maalesef,ayrıca sigara ve alkolde var..alkolü azalttık sigarayıda yavaş yavaş...inşallah canım ediğin gibi olur...teşekkürlerrr

bende de var ekstrasistol bazen kalbim acayip hızlı atıyor ağzı giriyor özellikle nefes alırken öldürüyor beni 2-3 dk sürüyor geçiyor. ergenlik döneminde daha fazlaydı yılda 1 kez kontrolüm var şimdi azaldı şükür doktorm bana günde 1 kez cor asprin çiğnemenin faydalı olacağını sölemişti..

ritim bozukluğu bende de war,üstelik başka ilaç kullanıp onun yan etkisinden meydana geldi..bi tarafı düzelteyim derken kalbimi bozdum..doktor ilaç werrdi..bende geçici bişey sandım ilaçları kullanınca geçer sandım..24gündür kullanıyorum werdiği ilacı ama bi kaç gecedir sanki yeniden düzensizleşmeye başladı..nefesimi ayarlayamıyorum öyle zamanlrda..ben bir de fazlasıyla ewhamlıyım daha da etlikiliyo beni böyle durumlarda,stres oluyorum..
bu ömür boyu böyle mi dewam edecek yaa?:KK5:

N e yazıkki bende de kalp ritim bozukluğu var.doktoro gittim işte testler falan yaptılar.kalbimin bazen çok hızlı attığını gördük.buda kalbi yoruyormuş.halp falan verdiler bir süre kullandım.sonra da bıraktım huyum kurusun nefret ederim ilaç almaktan.gripten falan olurum ateşim 39 olur doktora gitmem.hiç sevmiyorum.nedenide şuki bi türlü adam gibi bana bir cvp vermiyolar.ordan buraya sürükleniyorum.kalpte ritim bozukluğu var,kendimi çok halsiz yorgun hissediyorum,başım dönüyor özellikle yazın daha çok oluyor.ayağa kalkıyorum 3 5 metra kadar gidiyorum.sonra küt yere düşüyorum.gözlerim kararıyor,vücudum titriyor,dengem kayboluyor.çok defa kafam gözüm şişti,oraya buraya çarpmaktan.üstüne birde tansiyonum çok düşük düşmelerimin nedenini ona bağlıyorum bilmiyorum.eğer içinizde ben gibileri varsa bazı tavsiyelerim var.doktor moktor hikaye.ritim bozukluklarında tempolu şekilde mutlaka yürüyün,gıdalarınıza ve uykunuza dikkat edin,söylemeye gerek yok elbette ki en büyük sorunda psikolojik olarak sakın hasta olduğunuzu kabullenmeyin.motive edin kendinizi.daha yaşım genç,güçlü ve sağlıklıyım.ben bunları atlatırım gibilerinden.son olarakta unutmayınki en değerli sizsiniz.evladınız bile olsa kendinizi ihmal etmeyin.ihmal ederseniz kötüye gidebilir.çocuklarınıza,eşinize,hatta kendinize bile faydanız olmaz.herkese sağlıklı,mutlu,huzurlu hayatlar dilerim:KK71:

X