Kalp kirmaktan korkmak ve daha 17 günlük bebegim

Yazım pilnikte bır aıle vardı down sendromlu kızları vardı yanlarında 20 yaslarındadır. Kızı kızdırmışlar geldı bıızm arabaya vurdu. Buyuk oglumu itti. Ben bebegımi kucagıma alıp korumaya aldım. Esımde cocukları aldı yanına ailesine seslendi tepkı gostermeıdk kıza. Aılesıne kardesim sahip cıkın bıraz tenha yere oturun. Bır cocugun canını yakar kotı bırsey olur velevkı olmadı aıle terstır halden anlamaz kardesınıze vurur turkıye burası bınbır turlu ınsan var. Sızın sorumluluğunuzda bu kızcaz dedı.
Claire Fraser Claire Fraser sızın ve sızın gıbı zıhnıyettr olsak o kıza orada kotu muamele yapılabılırdı. O sankı bır ınsan degıl. Bırının evladı degıl

Konu Claire'e saplanıp kaldı arkadaşlar, o her konuda genelde böyle yorumlar yapıyor. Ve konu sahiplerinin konuları odağından sapıyor.
Cevao vermeyelim dedıkçe ınsanda sabır bırakmıyor gercekten.. Çevremde olmasını isteyebileceğim en son ınsan. Dedıgınız gıbı cok guzl konu sabote edıyor. Kışkırtıyor

Kalp te kirilir, ama net babaanneyi uyarin. Bir süre eve almayin kimseyi. Onu da. Simdi yaslilar söyle böyle güzellemeyi yapamayacagim, cünkü bebeklere neler olabilecegini hepimiz biliyoruz. Misafir konusu ayri facia..babaniza da söyleyin. Oda annesini uyarsin bir zahmet

Yav arkadaş bana eksi atanlar alıntılayıp neye eksi verdiklerini söyleme cesaretinde bulunsun lütfen!

Kimse benim evime emri vaki yapamaz yaptı birilerini getiremez getirdi alıp çocuğumu mıç mıç öpemez anam babam yani anaannesi dedesi öpmüyor daha elin komşusu asla öpemez lafta söylerim kalpte kırarım.

Toplum içinde de hâl ve hareketleri sevimli, eğlenceli bulunuyor down sendromlular. Şu fırlatma davranışı belki kaç defa kahkahalarla pekiştirilmiştir acaba ? Görümcemin oğlunu okulda down sendromlu bir çocuk fena yaralamış da okul müdürü sağolsun okuldan uzaklaştırmış down sendromlu öğrenciyi. Anneler iyi niyetli olduklarını zannetseler de bu çocuklara maskot muamelesi yaptıklarının farkında değiller. Gerçekten korkutucu.

“Türkiye istatistik kurumu verilerine göre, son 10 yılda down sendromlu bireylerin karıştığı adli vakaların sayısı %25 artış gösterdi. down sendromlu bireylerin karıştığı adli vakalardaki %25'lik artış, bu bireylerin daha fazla destek ve korumaya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. ''

Saldırgan köpekler bile çocukları parçaladığında hatta yediğinde kahrolduk, önlemler geç de kalınsa alınmaya devam ediyor da özel bireylerle ilgili niye önlem mekanizmamız yok hayret ediyorum.. Down sendromlu genç kız, zamanını kollayarak ve planlayarak yalnız bırakılan bebeği camdan atmış bu kasıtlı yapılmış. Bunun adı aymazlıktır.

Yenidoğanın evine ziyarete gitme cehaletinin bitmesi lazım. Anneler neden izin veriyor ?

Çocukken mahallede down sendromlu bir kız vardı. Bizden tahminim 3-4 yaş küçük olmasına rağmen vücudu oldukça iriydi haliyle kuvvetliydi. Annesi ısrarla benim çocuğum özel, onu da aranıza alın diye tutturup zorla oynatırdı bizimle ve kenarda hep izlerdi gözleri dolardı.

Ancak her tatil günümüzü bize resmen zehir ederdi. Aniden sebepsizce sinirlenir ve vahşi gibi saldırmaya başlardı. Karşılık vermeyi bırak kendini korumaya çalışsan bile annesi hemen olay çıkarırdı .Tamam da bizim suçumuz ne?

Oyun oynadığımız alan çıkmaz sokaktı. Orada ip atlar evcilik oynardık. O geldiğinde hemen hızlıca oyuncak bebeklerimizi ve oyuncak fincanlarımızı alıp kaçardık çünkü kollarımızdaki morluklar yüzünden ve başka bir arkadaşımızın gözlüğünü kırdığı için - az kalsın kör oluyordu cam gözüne girdi retinasını çizmiş kornasına gelseydi kör olurdu - ailelerimiz yasaklamıştı onunla oynamayı.

Bir gün camdan baktığımda o boş çıkmaz sokakta tek başına ağladığını gördüm ve dayanamayarak evden çıktım. Yanına gittim sarıldım. Dışarıda daha fazla üşümemesi için evimize davet ettim. Gülümsüyordu işte sorun yoktu o benimle anlaşıyordu sorunlu olan o değil diğer arkadaşlarım diye düşünmüştüm ama bana öyle bir tokat attı ki öyle böyle değil vay ki ne vay dünyam karardı kulak zarım zedelendi hastanelik acillik oldum. Resmen yere yapıştırdı beni, annemin çığlıklar içerisinde bana doğru koşarak down sendromlu kızcağızı hışımla duvara çarpıp beni kucakladığını ve babama seslendiğini hatırlıyorum. Kızcağızı bir daha hiç görmedim çünkü komşular rahatsız olduğu için taşınmak zorunda kalmışlar.

siz bu hikayeyi inanarak mı yazdınız?

Kizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem gercekten moralim bozuk
Öncelikle sağlıkla büyüsün bebeğiniz 💐 Bazen kalp kırmak gerekiyor insanların bir şeyleri anlaması için. Daha 40ı çıkmamış bebek siz kıyamıyorsunuzdur öpmeye. Allah korusun çocuğunuz hasta olsa o zaman keşke kirsaydim kalbini dersiniz. Ve çocuk hasta olduğu zaman da suçlu yine siz olursunuz. Çocuğunuzun bütün sorumlulugu size ait ve gerektiği yerde insanları uyarmak zorundasınız. Önüne geçmezseniz daha çok yıpranırsınız. Sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün lütfen.

Her down sendromlu birey ayni degil, melek gibi olanlar da var, saldirgan olan da var. Bazen ailelerin de gücü yetmiyor. Sahit oluyoruz. Bunun ayirimini ama konu sahibi orda o anda zaten yapmamali, yapamaz da. Kaldi ki kucagina verilmesi de ayni kücük cocuga verilmesi gibi riskli. Orda babaanne ve o kizin annesi hatali. Boș yerden lohusa kadini strese sokuyorlar.

Deme öyle deme 1,5 ay oğlumun otizmli olduğu şüphesi ile dolandım durdum psikiyatriye randevu hemen alamadım doktor görünceye kadar bütün olasılıkları düşündüm geceler boyu uykusuz kaldım. Rabbim düşmanımı bile sınamasın. Rabbim tüm engellilere ve yakınlarına kolaylık versin engellerle kolay baş edebilme gücü versin. Sınanmadığımız sınavlar hakkında ahkam kesmesi kolay gelmiş yazana da onun yüzünden evlatlarının çevresindekilerin sınanması kötü..
Yok valla oğlanlara köpek diyen, engellilere insan muamelesi yapmayan bu ruh hastası dilerim anne olamaz. Olsa bile tüm söylediklerini ah ederek anlayacağı bir evladı olur.
Bıktık burada saçma sapan yazmasından.

Kalp de kırarım, adam da döverim… çocuğumu kimseye öptürmem ve elletmem. Dışarı çıkınca zaten asla rahat bırakmıyorlar, havada yakalıyoruz o elleri. “Dokunmak yok” bu kadar basit, sizin yerinizde olsam babaannem beni çoktan reddetmişti torunluktan.

Bu hikayenin fake olduguna yemin edebilirim ama kanitlayamam
ay yalan tabii. Claire Fraser Claire Fraser dümdüz yalan söylüyor sağlıksız bir beyni var
Uyduruyor sürekli sıkıntılı bir tip.
Güya iki tane evlilik yaptı ikisinde de kayınvalide patolojik derecede oğluna düşkün hatta sapkındı. Koca bulamam diye ağlayan kadın iki üç ay içinde hop evlendi. Hem de uzun boylu mavi gözlü hiç evlenmemiş cerrahla 😂😂
hayallerini yazıyor. Yazsın bize ne ama bunu yaparken saçma sapan insanların sinir uçlarına dokunuyor. Çocuk düşmanı bir tip. Hitler gibi sadece kız cinsiyetinde ve sağlıklı çocukları seviyor. Tam kliniğe kapatmalık bir tip

Bronsiolit oldu ilk.1.5 aylıktı ve 2.ayında olacak zaturee aşısı olmadığı için zatureye ilerledi hastalık.O dönem bu salgın varmıs hastaneler hep aynı virüsten cocuklarla doluydu ve hastanede hava icin ilaclarını hazırlatırken oglumun kalbi durdu.Sonrasında ki sürecimiz 1 ay hastane de yatısla devam etti.4 kg doğup 5.5 kg olan 1.5 aylık oglum taburcu edilirken 2.5 kgdu.Sonrasında en ufak birşeyde 1 haftada bir hastalanmaya başladı ve sürekli cigere iniyordu.1 hafta evdeysek 15 gün hastanedeydi üzerine emme reddi basladı.Tam bir kabustu gercekten.
Ya lanet bir virüs var ortalıkta anam babam eşim ben kırıldık ağrıdan hapşırma boğaz ağrısı vs , bunu küçücük çocuk kapsa nolacak hali yazık. Misafirmiş babaanneymiş halt yesin yani şu durumda

Konu sahibinin hiç öyle bir maksadı yokken çok çirkin bir yere çekmiş bu kişi konuyu maalesef. Bizim insanımız böyle, bir örnek görürler binlercesine nefret kusarlar
Yok yok bızım insanımızdan ziyade bu claire claire denen uye boyle
Yani makarna pişirdim desen oradan bile büyük büyük ve uzun laflar ediyor
ne konuşası varmıs be diyorsun
Cok yalnız belli
Konusmaya ihtiyacı var eşi dostu arkadası dinleyeni yok belli
Ama zaten nıye dinlesinler...
Niye yok benı d ın leyen eş dost arkadas dıye sorsa Bi kendine keşke
Biz daha üç günde notunu verdık kendisinin
Birebir maruz kalan ne yapsın
Desturu yok ki kadının hiç

Yapmıskı ablanın kafa yapısı 100 yıl gerıdrn gelıyor. Erkek cocuguna dusman, otızme dusman, down sedromuna dusman
Bu hikayenin fake olduguna yemin edebilirim ama kanitlayamam
siz bu hikayeyi inanarak mı yazdınız?
ay yalan tabii. Claire Fraser Claire Fraser dümdüz yalan söylüyor sağlıksız bir beyni var
Uyduruyor sürekli sıkıntılı bir tip.
Güya iki tane evlilik yaptı ikisinde de kayınvalide patolojik derecede oğluna düşkün hatta sapkındı. Koca bulamam diye ağlayan kadın iki üç ay içinde hop evlendi. Hem de uzun boylu mavi gözlü hiç evlenmemiş cerrahla 😂😂
hayallerini yazıyor. Yazsın bize ne ama bunu yaparken saçma sapan insanların sinir uçlarına dokunuyor. Çocuk düşmanı bir tip. Hitler gibi sadece kız cinsiyetinde ve sağlıklı çocukları seviyor. Tam kliniğe kapatmalık bir tip
Ay her konuda da bir hikayesi var maşallah 😂😂😂

Kapıdan çevirin bir dahaki sefere. Ne münasebet ,hasta bebeğim uyuyor,müsait değilim deyip gönderin kapıdan zaten. Laftan,halden anlamayanın kalbini kırmak gerekir bazen.

X