Otizmli insanlar tanıdım ve ailelerinin bu çocukları sanki her şey yolundaymış gibi sürekli insan içinde tutma isteklerini hiç anlayamadım. Sorunları olan çocuğunuzu her şeye layık görüyor olabilirsiniz ama belki dünyanın geri kalanı buna hazır değildir, diğer çocuklar ve kadınlar fiziksel olarak zarar görüyor dediğimde kıyameti koparmışlardı. Pek çok insana huzursuzluk veriyorlar.
Herkes down sendromlu bireyleri sevecen saf görür de onlarla yaşayanlar bilir sinir anında yapacaklarının sınırı yoktur. Annemin karşı komşusunun kızı down sendromluydu ve diğer alt komşumuza sinirlendiği veya kıskandığı için hiç ummadığımız anda mutfaktan bıçak alarak boğazına sarılıp bıçağı saplamak istemişti. O günü hiç unutamıyorum bıçak ile annesini yaralamıştı.
Bu forumda down sendromunu güzelleyenler vardı, aman efendim 46+1'miş sadece .. 46+1 dediğiniz sevimli kişi gerçek bir insan bebeği, oyuncak bebek gibi camdan atabiliyormuş demek ki ve bu kişinin cezai ehliyeti
yok !
Benim çocuğum özel çocuk karışamazsınız ! yok ya böyle bir dünya yok.
Öyleyse aynı tarifeyi ruh ve sinir hastalıkları hastanesi sakinlerine de uygulamamız gerekir onların durumları da kendi ellerinde olan bir şey değil.
Bir şizofreni hastasının gelip sizi kesmesini istemiyorsanız aynısını bir başka ebeveynin kendi çocuğu için isteyebileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.
Toplumumuz bir yere kadar alttan alabilir ancak çocuğunuzun insanlara, hayvanlara, eşyalara zarar verdiği ve bunu bırakmadığı durumda kimse çocuğunuzun down'lı bir melek olmasını, otizmli bir çiçek olmasını falan görmez.