Kalp kirmaktan korkmak ve daha 17 günlük bebegim

Kizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem gercekten moralim bozuk
Ya başlarım yaşlısına da babaannesine de kusura bakmayın o bebeğe sahip çıkmak öncelikli göreviniz. Açma kapıyı , aradan bak bebek uyuyo müsait değiliz de gönder. Yerinde olsam kovmuştum çoktan.
Geçenlerde haberlerde vardı zihinsel engelli komşu çocuğu bebeği camdan attı bebek öldü. Bu kadar pasif kalmayın kim kırılırsa kırılsın kopsun

Kizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem gercekten moralim bozuk
Kendiniz için kirmayanilirsiniz ama sizin dünyaya getirdiginiz, sorumluluğu sizde olan, kendini savunamayan, size muhtaç bebeğiniz için gerekirse kiracaksınız

O bebek size bir emanet biliyorsunuz değil mi ? O size ait birşey değil. Sizin malıniz değil göreviniz anne baba olarak onu korumak , kollamak en iyi şekilde bakmak . Babannemi kiramam deyip çocuğun sağlığını , canını riske atmak nedir ? İsterse tüm dünya gelsin karşıma . Sen annesin ve görevin bu . Çocuğu KORUMAK. çıldırıyorum bu konularda

O bebeğin bingildagi var yani kafatası kemiklesmedi . Oradan darbe alırsa engelli kalabilir , ölebilir. Sen bilmiyorsun herhalde ben anlatayım sana. Çok narin bir varliktir bekekler.
Anne kedilere bak bakalım nasıl atlıyorlar milletin üzerine . Büyük küçük ayirt etmeden. Neden çünkü onların bebekleri . Anlatabiliyor muyum konu sahibi. Lohusasin diye yazmayım diyorum ama konu bebek olunca dayanamıyorum

Ben bu gelen giden ve hasta olmus olsa dahi cocugunu evime getiren bilincsiz insanlar yüzünden az daha oglumu kaybediyordum.3 sene hastaneden cıkamadık.Kırmak degil bu ama gerekirse de kırılsınlar.Finalde herkes mutlu mesut hayatını yaşarken bizim gibi yıpranmayın.
Nasıl üç sene
Ne kaptınız merak ettim
Cok gecmıs olsun

Daha yeni 15 ekimde down sendromlu bir çocuk bebek görmesinde 40 günlük bebeği 6. Kattan aşağı attı ve bebek öldü malesef.Internete yazarsanız haberi okuyabilirsiniz.Bebeginizi lütfen yanında büyükler var diye bırakmayın tuvalete bile olsa.Hatta birdaha misafir olarak almayın evinize cunku o daha çok küçük kendini savunamayacak yaşta.Olacak diye birsey yok ama olsun.Ayrica daha küçücük niye herkesin kucağında geziyor herkes sapur supur öpüyor etraf mikrop bakteri kaynıyor.Hastaneye gidecem ağrım var aşı var kontrolum var cart curt bahane bulun kabul etmeyin.

Otizmli insanlar tanıdım ve ailelerinin bu çocukları sanki her şey yolundaymış gibi sürekli insan içinde tutma isteklerini hiç anlayamadım. Sorunları olan çocuğunuzu her şeye layık görüyor olabilirsiniz ama belki dünyanın geri kalanı buna hazır değildir, diğer çocuklar ve kadınlar fiziksel olarak zarar görüyor dediğimde kıyameti koparmışlardı. Pek çok insana huzursuzluk veriyorlar.

Herkes down sendromlu bireyleri sevecen saf görür de onlarla yaşayanlar bilir sinir anında yapacaklarının sınırı yoktur. Annemin karşı komşusunun kızı down sendromluydu ve diğer alt komşumuza sinirlendiği veya kıskandığı için hiç ummadığımız anda mutfaktan bıçak alarak boğazına sarılıp bıçağı saplamak istemişti. O günü hiç unutamıyorum bıçak ile annesini yaralamıştı.

Bu forumda down sendromunu güzelleyenler vardı, aman efendim 46+1'miş sadece .. 46+1 dediğiniz sevimli kişi gerçek bir insan bebeği, oyuncak bebek gibi camdan atabiliyormuş demek ki ve bu kişinin cezai ehliyeti yok !

Benim çocuğum özel çocuk karışamazsınız ! yok ya böyle bir dünya yok.

Öyleyse aynı tarifeyi ruh ve sinir hastalıkları hastanesi sakinlerine de uygulamamız gerekir onların durumları da kendi ellerinde olan bir şey değil.

Bir şizofreni hastasının gelip sizi kesmesini istemiyorsanız aynısını bir başka ebeveynin kendi çocuğu için isteyebileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Toplumumuz bir yere kadar alttan alabilir ancak çocuğunuzun insanlara, hayvanlara, eşyalara zarar verdiği ve bunu bırakmadığı durumda kimse çocuğunuzun down'lı bir melek olmasını, otizmli bir çiçek olmasını falan görmez.

Vermicem dıye mi bagırdı
Kulagına dogru bagırmafı ınsallah kulak zarı Suan Cok ince
Delinmiş olabılır
Bide korktu mu Bebegınız
bebekler bu kadar ufakken korkunca zihinsel engel bırakıyor beyin🥹

Kizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem baba
Gecen haberlerde görmüştüm. Babanesi otizmli torunuyla komsunun bebegini görmeye gitmisti. Annesi bebegi tek bıraktığı an, otizmli kız bebegi balkondan atmıştı. Allah korusun cok dikkat edin ve komsu kabul etmeyin. Tam hastalik mevsimi su an. Darılan darılsın bebeginden önemli degil

Komşusunun kardeşi yazdınız, burada herkes çocuk gibi algılamış. Babaanne komşuyla akransa o zihinsel engelli kişi de yetişkin bir kadın değil mi? Çocuktan daha güçlü yani.
Cevap verin de içimiz rahatlasın, babaanneye durumu anlatıp kimseyi getirmemesini söyleyecek misiniz? Herkese beğendim atıp geçmeyin, yorumları önemsemediğinizi düşünmeye başladım. Ben yapamam diyorsanız babasına söyleyin. Birinin o bebeği koruması lazım.

Otizmli insanlar tanıdım ve ailelerinin bu çocukları sanki her şey yolundaymış gibi sürekli insan içinde tutma isteklerini hiç anlayamadım. Sorunları olan çocuğunuzu her şeye layık görüyor olabilirsiniz ama belki dünyanın geri kalanı buna hazır değildir, diğer çocuklar ve kadınlar fiziksel olarak zarar görüyor dediğimde kıyameti koparmışlardı. Pek çok insana huzursuzluk veriyorlar.

Herkes down sendromlu bireyleri sevecen saf görür de onlarla yaşayanlar bilir sinir anında yapacaklarının sınırı yoktur. Annemin karşı komşusunun kızı down sendromluydu ve diğer alt komşumuza sinirlendiği veya kıskandığı için hiç ummadığımız anda mutfaktan bıçak alarak boğazına sarılıp bıçağı saplamak istemişti. O günü hiç unutamıyorum bıçak ile annesini yaralamıştı.

Bu forumda down sendromunu güzelleyenler vardı, aman efendim 46+1'miş sadece .. 46+1 dediğiniz sevimli kişi gerçek bir insan bebeği, oyuncak bebek gibi camdan atabiliyormuş demek ki ve bu kişinin cezai ehliyeti yok !

Öyleyse aynı tarifeyi ruh ve sinir hastalıkları hastanesi sakinlerine de uygulamamız gerekir onların durumları da kendi ellerinde olan bir şey değil.

Bir şizofreni hastasının gelip sizi kesmesini istemiyorsanız aynısını bir başka ebeveynin kendi çocuğu için isteyebileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Toplumumuz bir yere kadar alttan alabilir ancak çocuğunuzun insanlara, hayvanlara, eşyalara zarar verdiği ve bunu bırakmadığı durumda kimse çocuğunuzun down'lı bir melek olmasını, otizmli bir çiçek olmasını falan görmez.
Ne sevgisiz Bi insansın Clair ya
Doymadın
Hiç durmuyorsun

Arkadaşım kapını çalarlarsq açma çalsın çalsın gitsin valla benimde bebeğim 9 aylık zırt pırt gelen olsaydı aömazdım kapıyı Allah korusun daha çok küçük bir haber görmüştüm Down sendromluydusanırım 40 günlük bebeği camdan atmış aklımdan gitmiyor çocuğumu kimsede bırakamıyorum hep peşindeyim annelik böyle bişey plmalı zaten kimseye güvenilecek nbir dönemde değiliz. Bence açıkça öpme de diyebilirsin içinde tuta tuta sinir stres yaparsın sütün kesilir Allah korusun bana da niris senin gögsşn yok nasıl emiziriyosun demişti o kadar sinirlendim ki hadsiz insan bu şnsanlar cahil gerikafalı ayağımıza kadar memiz olsa bu sefer başka kusur bulurlar

Nasıl üç sene
Ne kaptınız merak ettim
Cok gecmıs olsun
Bronsiolit oldu ilk.1.5 aylıktı ve 2.ayında olacak zaturee aşısı olmadığı için zatureye ilerledi hastalık.O dönem bu salgın varmıs hastaneler hep aynı virüsten cocuklarla doluydu ve hastanede hava icin ilaclarını hazırlatırken oglumun kalbi durdu.Sonrasında ki sürecimiz 1 ay hastane de yatısla devam etti.4 kg doğup 5.5 kg olan 1.5 aylık oglum taburcu edilirken 2.5 kgdu.Sonrasında en ufak birşeyde 1 haftada bir hastalanmaya başladı ve sürekli cigere iniyordu.1 hafta evdeysek 15 gün hastanedeydi üzerine emme reddi basladı.Tam bir kabustu gercekten.

Komşusunun kardeşi yazdınız, burada herkes çocuk gibi algılamış. Babaanne komşuyla akransa o zihinsel engelli kişi de yetişkin bir kadın değil mi? Çocuktan daha güçlü yani.
Cevap verin de içimiz rahatlasın, babaanneye durumu anlatıp kimseyi getirmemesini söyleyecek misiniz? Herkese beğendim atıp geçmeyin, yorumları önemsemediğinizi düşünmeye başladım. Ben yapamam diyorsanız babasına söyleyin. Birinin o bebeği koruması lazım.
Engelli kiz 50 yaslarinda var

Senın ruh saglıgında bır sorun var bunu anlıyorım. Hıc mı korkmuyorsun bebegın dowv sendromlu yada otızmlı dogar dıye. Evde dustun kafanı vurdun akıl saglıgın gıttı ne olacak ozmn. Senın gıbı zihniyetli ınsanlar yuzunden bu haldeyız sadece kendı ve kendi gıbılerını seven bencil ınsanlar....

Uyardim opmesi konusunda anlamadı bugun milleti eve getirince bende film koptu çocuğu alip gidince küstü gittu evden
İyi olmuş, inşallah bir daha gelmez. Hatta gelme diye siz de söylebilirsiniz.
Bugün bebeğinizin başına ciddi bir şey gelebilirdi. Allah korumuş, biraz da şanslıymışsınız. Bir dahaki sefere böyle olmayabilir. Lütfen hayır deyin herkese.

Ablacım sen hayatında çok mu mutsuzsun? Burda absürt absürt konuşup insanları kışkırtıyosun? Hayırdır derdin nedir böyle durup durup ortaya bomba fırlatıyorsun millet de sana nefret kusuyor? Çok mu kötü gidiyor hayatın? Keyif mi almıyorsun hayattan nedir derdin?

X