-
- Konu Sahibi TesterTester
geçmiş olsun,ben tecrübeliyim herhalde bu konuda .2 kez geçirdim kapak ameliyatı..ilkinde domuz protez takılmıştı,8sene dayanır demişti doktorum 11 sene oldu hemde 7 aylık hamileydim ikincisini 4 aya önce oldum metal kapak takıldı ve ömür boyu kullanacağım coumadin adlı ilaç başlandı her ay inr tahlilim var..sakın korkma aklınada kötü şeyleri hiç getirme oldumu arkadaşım..
ben ilk kalp ameliyatımı 23 yaşında 7 aylık hamileyken oldum. bebeğimi sezeryanla aldılar ardından ameliyat........kızım şimdi(allahıma bin şükür)12 yaşında.4 ay öncede 2. kez yattım o masaya hemde 1 hafta yaşarsın bu kalple dedi doktorlarım.yada masada kalırsın dediler.ama bak burdayım.iyiyim. metal kapak çıt çıt çıt çalışıyor. yani kalbimde büyüüük bi yeri var ...
evet, şu anda yanımda uyuyor ve ben ona bakıp bakıp bu benim mi diyorum...
bilen bilir, aort kapağım mekanik..
doktorların imkansız, riskli dediği asla izin vermediği, ancak süpriz bir şekilde hamileliğimi öğrenip çok zor olcağını düşündüğüm ancak normal yaşantımdan daha rahat geçirdiğim 8 aylık bir hamileliğin ardından kızıma, İNCİM'e kavuştum.. belki sezeryandan sonra çok sıkıntılar çektim ama şu anda hiçbiri aklıma bile gelmiyor... kızım yanımda ve ikimizde sağlıklıyızya gerisi boş...
Allah. Bağışlasın benimde 2006 yılında aort ve mitral kapak Değişti ve mekanik kapak var.. Ve bebek sahibi olmak istiyorum.. Tecrübelerinizden faydalanmak isterimevet, şu anda yanımda uyuyor ve ben ona bakıp bakıp bu benim mi diyorum...
bilen bilir, aort kapağım mekanik..
doktorların imkansız, riskli dediği asla izin vermediği, ancak süpriz bir şekilde hamileliğimi öğrenip çok zor olcağını düşündüğüm ancak normal yaşantımdan daha rahat geçirdiğim 8 aylık bir hamileliğin ardından kızıma, İNCİM'e kavuştum.. belki sezeryandan sonra çok sıkıntılar çektim ama şu anda hiçbiri aklıma bile gelmiyor... kızım yanımda ve ikimizde sağlıklıyızya gerisi boş...
Canım çok geçmiş olsun Rabbim evlatlarını sana seni evlatlarına bağışlasın .. Allah büyük Allah'ın izniyle atlatırsın hiç korkma...hepinize geçmiş olsun,hastalığın hertürlüsüyle uğraşmak..zor..
2 defa mitral kapak ameliyatı oldum,ilki tamir di 2.sinde bioprotez takıldı.biyolojik kapak ile 2 doğum yaptım.kapak artık işlevini tamamladı ve ben tekrar o masaya yatmak üzereyim.3.ameliyat,2 çocuk,1 tansiyon ve değişmesi gerek 2 kapak..mitral +aort..33 yaşındayım,9 yaşında tanıştım bu hastalıkla.beraber büyüdük,beraber yaşadık,evlendik,çocuk sahibi olduk,büyüttük..ve şimdi bana masada kalırsın diye yüzüme haykıran bir doktor..
ben şimdi gözümü kapatıp o masaya nasıl yatayım..
Yok yok Sakın inancını kaybetme... Cesur ol Allah izniyle bişey olmaz Allah ne derse o olur ama biz şancımızı ve dualarımızı eksik etmeyelimben hep güçlü oldum ama,son günlerde gücümü kırdılar.eli kolu bağlıyım sanki..
teşekür ederim arkadaşımYok yok Sakın inancını kaybetme... Cesur ol Allah izniyle bişey olmaz Allah ne derse o olur ama biz şancımızı ve dualarımızı eksik etmeyelim
Neler çektik bir Düşün neler atlattık Allah izin verdi bu günleri gördük .. Daha da iyi olacak bunlar imtihan Allah'ın izniyle Buda geçicek..teşekür ederim arkadaşım
Canim ameliyatini oldun mu?hepinize geçmiş olsun,hastalığın hertürlüsüyle uğraşmak..zor..
2 defa mitral kapak ameliyatı oldum,ilki tamir di 2.sinde bioprotez takıldı.biyolojik kapak ile 2 doğum yaptım.kapak artık işlevini tamamladı ve ben tekrar o masaya yatmak üzereyim.3.ameliyat,2 çocuk,1 tansiyon ve değişmesi gerek 2 kapak..mitral +aort..33 yaşındayım,9 yaşında tanıştım bu hastalıkla.beraber büyüdük,beraber yaşadık,evlendik,çocuk sahibi olduk,büyüttük..ve şimdi bana masada kalırsın diye yüzüme haykıran bir doktor..
ben şimdi gözümü kapatıp o masaya nasıl yatayım..
Benimde stresler sonucu 2012 de gittigimde kalp kapağinda kalinlasma ve minimal yetmezlik çıktı bu ara kalbim çok rahatsiz. Dün gece uyandim kalbim yavas ve çok güçlü atiyordu. Ufacik hareketlerde bile kalbim etkilnip aciyabiliyor neler oluyor anlamiyorum bugun yine uzuldum baya bu konu canimi sıkıyor bide bir kizim var 1 yasinda insanin aklina her türlü şey geliyor. Hafta içi ünv. Hastanesine gidicez kötü haber alirsam yıkılırımmerhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 9 yıl önce bende mvp ve mitral yetmezlik teşhisi konuldu.yetmezlik 1. derecede.her yıl düzenli olarak doktora gidiyorum..herhangi bir ilerleme olmadı çok şükür.ama bazan çok ağrım oluyor benim gibi olan arkadaşlar varmı..bu derece ilerlemeden böyle kalırmı...
on gun once kalp romatizmasi hastasi oldugumu ogrendim..hastalik tedavi edilmedigi icin kapakciklara zarar vermis..mitral balonla darlik acildi ama operasyon sirasinda kacak olusmus..orta derecede mitral darlik ve yetmezlik var suanda..uc bes sene icinde ameliyat olacakmisim..henuz 26 yasindayim..cok korkuyorum..uyku haram oldu..geceleri nefesim daraliyor uyuyamiyorum..cok caresizim..gece gunduz agliyorum..5 yasinda oglum var..doktor bir cocuk daha yapabilirsin dedi ama korkuyorum..
ben 28yaşındayım 6 aylık hamileyken yanı yaklaşık 9 ay önce kalp hastası olduğumu öğrendim kalp duvarımda doğuştan delik var ve kalp kapakçığımda kalınlaşma bozulma ve romatizma var hamile olduğum için sadece eko ve ekg ye girdim tee denilen bi görüntüleme cihazını boğazımdan salıp bakıcaklarını söylediler ama hamile olduğum için riskli görüldü ertelendi şuan sadece aylık deposilin iğne oluyorum bu ayın 28 ine randevu aldım tee yapılacak ve holter takılacak acaba size yada yakınlarınıza tee yapıldımı nasıl bi işlem çok merak ediyorum ve korkuyorum internette araştırrken tecrübelibi doktor buldum dr. mahmut akyıldız kapak tamiri yapıyomuş çokta başarılıymış kendisiyle görüştüm tetkilerinle bana gel dedi üctersiz muayene yapıyomuş yapılacak olan işlemlerin sonuçlarıyla gidicem inş. bu süreç çok zor olacak 3 tanede evladım var çok korkuyorum bazen çok çarpıntım oluyo buda tüm sosyal hayatımı etkiliyo
Benimde stresler sonucu 2012 de gittigimde kalp kapağinda kalinlasma ve minimal yetmezlik çıktı bu ara kalbim çok rahatsiz. Dün gece uyandim kalbim yavas ve çok güçlü atiyordu. Ufacik hareketlerde bile kalbim etkilnip aciyabiliyor neler oluyor anlamiyorum bugun yine uzuldum baya bu konu canimi sıkıyor bide bir kizim var 1 yasinda insanin aklina her türlü şey geliyor. Hafta içi ünv. Hastanesine gidicez kötü haber alirsam yıkılırım