Kahve çarpıntı yapar. Kansızlık çarpıntı yapar. Kanım 9’a düşmüştü, göğsümün içimde kuş çırpınıyordu sanki uyuyamıyordum. Kan değerinize yakında baktırdınız mı ?Herkese iyi geceler,
hic böyle bir konu icin burda topic acicam aklima gelmezdi.
bir kac aydir cok esnek oldugum bir vaziyette veya uymak üzereyken ki genelde aksam yatakta olur, kalbim birden çarpıyor. bazen günlerce olmuyor bazen günlük, sarsinti bazen güclü bazen az. bir kere oluyor.
kendi doktoruma zamaninda anlattim,uzaninca hissedersin normaldir diyor ama bundan önce hic hissetmezdim.
bir yakinimizi kalp krizinden kaybettik cokta gencti, gizli kalp vardi deniliyor.
demin yine oldu işkillendim nette tatmin edici cevap bulamayinca doktora ulasmaya calistim.
hemsire birazdan size geri dönüs yapacak dedi bi yorumda bulunmadi.
cok mu ihmalkar davrandim inanin korku sardi beni, doktordan cevap gelene kadar sizlerede sormak istedim aranizda aynisini yasayan varmi? doktorla konusucam gel derse hastahaneye gidicem. yoksa gereksiz panik mi yapiyorum
Gereksiz panik yapıyorsunuz. Çarpıntı zaman zaman her insanın yaşadığı bir durumdur.Herkese iyi geceler,
bir kac aydir cok esnek oldugum bir vaziyette veya uymak üzereyken ki genelde aksam yatakta olur, kalbim birden çarpıyor. bazen günlerce olmuyor bazen günlük, sarsinti bazen güclü bazen az. bir kere oluyor.
kendi doktoruma zamaninda anlattim,uzaninca hissedersin normaldir diyor ama bundan önce hic hissetmezdim.
bir yakinimizi kalp krizinden kaybettik cokta gencti, gizli kalp vardi deniliyor.
demin yine oldu işkillendim nette tatmin edici cevap bulamayinca doktora ulasmaya calistim.
cok mu ihmalkar davrandim inanin korku sardi beni, doktordan cevap gelene kadar sizlerede sormak istedim aranizda aynisini yasayan varmi? doktorla konusucam gel derse hastahaneye gidicem. yoksa gereksiz panik mi yapiyorum
Bence ihmal etmeyin, kafein ya da baska seylere bagli bos atim ya da sinus tasikardi yasiyorsunuz. Bunlarin ikisi de zararsiz, herkeste olur. Bunlara eger ritm bozuklugu eslik ederse o zaman problem oluyor, ritm uzmani bir kardiyologa gidinHerkese iyi geceler,
Ben 10 senedir cekiyorum, de bakim nasil yapcaz simdiBenimde boyle bir sikintim vardi iki sene onceye kadar kardiyoloji doktorum bakti etti sebeb bulamadi hap verdi. Neyse bir sene kullandim bir iki gun ihlal etsem basliyordu carpintilar. Sonra youtube da arastirmaya basladim cunku omur boyu hap kullanmak istemiyordum ayrica carpintilar durmasi icin arastirdim. Kisin nar’in ciktigi mevsilinden sonra kadar hergun bir tane nar yedim erinmeden ayikladimda hergunve Rabbime sukur kurtuldum Suan nar bulamazsiniz ama organik nar suyu tuketebilirsiniz hergun
avukat hanım hobi olarak tıp mı okudunuz canım?Bence ihmal etmeyin, kafein ya da baska seylere bagli bos atim ya da sinus tasikardi yasiyorsunuz. Bunlarin ikisi de zararsiz, herkeste olur. Bunlara eger ritm bozuklugu eslik ederse o zaman problem oluyor, ritm uzmani bir kardiyologa gidin
tavsiye için teşekkürler:) doğrudur bende duymustum nar kalbe iyi gelirmis, insallah alayim nar suyunu:)Benimde boyle bir sikintim vardi iki sene onceye kadar kardiyoloji doktorum bakti etti sebeb bulamadi hap verdi. Neyse bir sene kullandim bir iki gun ihlal etsem basliyordu carpintilar. Sonra youtube da arastirmaya basladim cunku omur boyu hap kullanmak istemiyordum ayrica carpintilar durmasi icin arastirdim. Kisin nar’in ciktigi mevsilinden sonra kadar hergun bir tane nar yedim erinmeden ayikladimda hergunve Rabbime sukur kurtuldum Suan nar bulamazsiniz ama organik nar suyu tuketebilirsiniz hergun
Ben 3 elektrofizyolojik calismali, 2’si ablasyonla neticelenmis klasik avnrt hastasiyim hocamavukat hanım hobi olarak tıp mı okudunuz canım?
katılıyorum,taşikardi sık sık tekrarlamadığı sürece ve dakikada 100 atımı geçmediği sürece normaldir.
eğer ritim bozukluğu varsa tabi o ayrı. kardiyolojiye gitmeniz lazım. ya da en azından bir EKG çekilmeli.
bence sizde stres var,taşikardinin nedeni bu gibi duruyor. pre-panik atak gibi.
veya yataktan kalkarken baş dönmesi,taşikardi oluyorsa buna ortostatik hipotansiyon denir, sıvı tüketiminiz az olabilir. ancak yatarken ve özellikle düşünürken oluyorsa,bence stres kaynaklı.
eğer çok rahatsızsanız doktorunuz size bir beta bloker yazabilir.
ancak bunu düşünüp düşünüp daha da çetrefilli hale getirmeyin durumu.
yakınınızın geçirdiği kalp krizinden etkilenmenize bağlıyorum ben bu durumu :)
Yani aslinda carpintilarim icin gittim kalp ritim bozuklulugum varmis ekg cekildi efor testi yapildi ultrasonda bakildi belli bi sebebi yok dendi bi hap verdi yolladi beloc ismi. Bir sene kullandim sikildim artik dedim arastirdim nar’in iyi geldigini okudum bi cok yorumda youtube da deneyim dedim bu kisin hergun nar yedim sukur eskisi gibi carpintilar kalmadi hapida biraktim kusura bakma cok yazdim yani narin bana faydasi olduBen 10 senedir cekiyorum, de bakim nasil yapcaz simdi1 sene mi yicez
ooo,çok geçmiş olsun vumınımBen 3 elektrodizyolojik calismali, 2’si ablasyonla neticelenmis klasik avnrt hastasiyim hocamyillarimi verdim derdimi anlatmaya, kendime inandirmaya
inanin doktor aynısını söyledi şimdi:)) sabah iki fincan kahve icmistim işin gercegi kaygili birine de dönüştüm, kimseye belli etmiyorum herkes ohooo ne rahat insan diyordur. bir sene içinde bir kac kaybimiz + corona + kötü haberler (kürese isinma vs) olunca cok etkilendim. 24 saatlik ekg cekelim gerekirse ilac alirsiniz(beta bloker) ama korkmayin öyle birden kalp krizi yasaycsm gibi durmuyosunuz deyince rahatladımavukat hanım hobi olarak tıp mı okudunuz canım?
katılıyorum,taşikardi sık sık tekrarlamadığı sürece ve dakikada 100 atımı geçmediği sürece normaldir.
eğer ritim bozukluğu varsa tabi o ayrı. kardiyolojiye gitmeniz lazım. ya da en azından bir EKG çekilmeli.
bence sizde stres var,taşikardinin nedeni bu gibi duruyor. pre-panik atak gibi.
veya yataktan kalkarken baş dönmesi,taşikardi oluyorsa buna ortostatik hipotansiyon denir, sıvı tüketiminiz az olabilir. ancak yatarken ve özellikle düşünürken oluyorsa,bence stres kaynaklı.
eğer çok rahatsızsanız doktorunuz size bir beta bloker yazabilir.
ancak bunu düşünüp düşünüp daha da çetrefilli hale getirmeyin durumu.
yakınınızın geçirdiği kalp krizinden etkilenmenize bağlıyorum ben bu durumu :)
Gecmis olsun ablasyonu bende dusunmustum ama tekrarlanabilir diye istemedimBen 3 elektrofizyolojik calismali, 2’si ablasyonla neticelenmis klasik avnrt hastasiyim hocamyillarimi verdim derdimi anlatmaya, kendime inandirmaya
Tesekkur ederim ben de yillardir ayni ilaci kullaniyorum. Peki ne sure devam ettiniz nar yemeye?Yani aslinda carpintilarim icin gittim kalp ritim bozuklulugum varmis ekg cekildi efor testi yapildi ultrasonda bakildi belli bi sebebi yok dendi bi hap verdi yolladi beloc ismi. Bir sene kullandim sikildim artik dedim arastirdim nar’in iyi geldigini okudum bi cok yorumda youtube da deneyim dedim bu kisin hergun nar yedim sukur eskisi gibi carpintilar kalmadi hapida biraktim kusura bakma cok yazdim yani narin bana faydasi oldu
Yok canım ne kalp krizi , düşünmeyin öyle şeylerinanin doktor aynısını söyledi şimdi:)) sabah iki fincan kahve icmistim işin gercegi kaygili birine de dönüştüm, kimseye belli etmiyorum herkes ohooo ne rahat insan diyordur. bir sene içinde bir kac kaybimiz + corona + kötü haberler (kürese isinma vs) olunca cok etkilendim. 24 saatlik ekg cekelim gerekirse ilac alirsiniz(beta bloker) ama korkmayin öyle birden kalp krizi yasaycsm gibi durmuyosunuz deyince rahatladım
Nar mevsimin basladigi ilk gunden beri eylul ekim aylari sanirim eksi tatli ne cikarsa yerdim icindeki o beyaz yapraklari bileTesekkur ederim ben de yillardir ayni ilaci kullaniyorum. Peki ne sure devam ettiniz nar yemeye?
Simdi doktor civanim, ben ders olarak okuyulabilecek klinik bir vakiayim:ooo,çok geçmiş olsun vumınım
avnrt hastasısın ha,ablasyonla genelde hallediliyor ama,nasıl oldu kür sağlandı mı peki? :)
Ben de bi deniyim, cok mutlu oldum, cok tesekkjr ederimNar mevsimin basladigi ilk gunden beri eylul ekim aylari sanirim eksi tatli ne cikarsa yerdim icindeki o beyaz yapraklari bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?