kalp carpintisi lütfen bakarmisiniz

Herkese iyi geceler,
hic böyle bir konu icin burda topic acicam aklima gelmezdi.

bir kac aydir cok esnek oldugum bir vaziyette veya uymak üzereyken ki genelde aksam yatakta olur, kalbim birden çarpıyor.Bir tane gümleme gibi. bazen günlerce olmuyor bazen günlük, sarsinti bazen güclü bazen az. bir kere oluyor.
kendi doktoruma zamaninda anlattim,uzaninca hissedersin normaldir diyor ama bundan önce hic hissetmezdim.

bir yakinimizi kalp krizinden kaybettik cokta gencti, gizli kalp vardi deniliyor.
demin yine oldu işkillendim nette tatmin edici cevap bulamayinca doktora ulasmaya calistim.

hemsire birazdan size geri dönüs yapacak dedi bi yorumda bulunmadi.

cok mu ihmalkar davrandim inanin korku sardi beni, doktordan cevap gelene kadar sizlerede sormak istedim aranizda aynisini yasayan varmi? doktorla konusucam gel derse hastahaneye gidicem. yoksa gereksiz panik mi yapiyorum
Benimde carpintim olmustu meğerse tiroidlerim yuksekmisti. O da yapiyor

Benim hayatımı kabusa çeviren ekstrasistol. Kalbin ek atım yapması.. Bende ekg holter ne gerekiyorsa yaptırdım. Sonuçç panik bozuklugu bu durum daha çok üzgün zamanlarda ortaya çıkan hassas insanlarda sık görülürmüş.. Doktorum herkes de oluyordur ama çogu farkında bile olmuyo demişti. Bende çok çektim halada ara ara yokluyor.. Berbat bi his çok iyi anlıyorum seni.. Sanki kalbin bir saniye durup geri çalışması hisse veriyor... Verebilecegim tek tavsiye stresli ortamlardan uzak tut ve kendini çok dinleme...Çok geçmiş olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde ritim bozukluğu ve çarpıntım oluyor, yoğun stresli olduğum dönemlerde özellikle geceleri kalbim sanki duracak gibi hissediyorum. Mitral kapak yetmezliği çıktı,şu an başlangıç seviyesinde. Kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Son zamanlarda ruhen kendi kendinizi sıkıştırdığınız duygularınız, kaygılarınız, eskiden yaşadığınız kötü durumların aklınıza gelme hali mi var ki?

Böyle bir durum yaşamıştım, ekg vs kalple ilgil ibir sonuç çıkmamıştı. Bir kaç farklı ilaç kullandım psikolojik olarak kötü bir dönemimde idi.

Ben 3 elektrofizyolojik calismali, 2’si ablasyonla neticelenmis klasik avnrt hastasiyim hocam 🤓 yillarimi verdim derdimi anlatmaya, kendime inandirmaya 😂😂😂
Merhaba.. ben de uzun zamandır çarpıntılar oluyor günlük olması dışında birkaç ayda bir 5dk süren aşırı bi çarpıntı 200ü geçiyor..3 farklı kardiyoga gittim 2si ablasyon biri psikolojik olabileceğini psikiyatriye gitmemi söyledi ki bende yıllardır okb var.. siz ablasyon olmuşsunuz sormak istediğim zor bir işlem mi korkuyuyor beni açıkçası..uzun yazdım kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim..

Herkese iyi geceler,

bir kac aydir cok esnek oldugum bir vaziyette veya uymak üzereyken ki genelde aksam yatakta olur, kalbim birden çarpıyor.Bir tane gümleme gibi. bazen günlerce olmuyor bazen günlük, sarsinti bazen güclü bazen az. bir kere oluyor.
kendi doktoruma zamaninda anlattim,uzaninca hissedersin normaldir diyor ama bundan önce hic hissetmezdim.

bir yakinimizi kalp krizinden kaybettik cokta gencti, gizli kalp vardi deniliyor.
demin yine oldu işkillendim nette tatmin edici cevap bulamayinca doktora ulasmaya calistim.

cok mu ihmalkar davrandim inanin korku sardi beni, doktordan cevap gelene kadar sizlerede sormak istedim aranizda aynisini yasayan varmi? doktorla konusucam gel derse hastahaneye gidicem. yoksa gereksiz panik mi yapiyorum
Covid geçirdiniz mi bende covid olduktan bir kaç ay sonra kalp ağrısı göğüs ağrısı oldu doktora gittim bişey çıkmadı covid geçiren insanlarda etkiler böyle olabilirmiş

Herkese iyi geceler,

KAfeinli içecekler, kansızlık gibi şeyler çarpıntı yapabilir. Bu hafta kardiyolojiye gittim farklı bir şikayetle, ilk sorduğu kan değerlerim oldu.
Birde yakınınızı ani kaybedince etkilenmiş ve vücudunuzu dinlemeye başlamış olabilirsiniz. Yine de içinizde duracağına kontrol ettirmekte fayda var derim. Sorularınız cevaplanmış olur hem.

aynısını çok kısa bir süre önce yaşamıştım. tamamen stres kaynaklı olduğu kanısına vardım. çünkü stres kaynağı ortadan kalkınca şikayetimde otomatikman bitti.

Ben 2019 aynisini yasadim
Kimselere inandiramadim kac doktor gezdim sadece 2si yaklasti
Biri cok ters bir uslupla dogru cevabi yakalamami sagladi.
Ramazan sonuydu cok susuz kalmisim ve magnezyum neredeyse bitmis.
Benim ani sekerim dusuyordu daha dogrusu oynuyordu
Simdi saglikli beslenme ve gunde 1 magnezyumu yuksek soda tuketiyorum
O donem hapta kullandim.

Ben 2 sefer bayildim bayilmasamda yemyesil bir renkle yari baygin yatiyordum bu kdr kotu olmasam cok takmazdim
Bana denize girmek ve guneslenmekte cok iyi gelmisti sanirim butun mineral dengesi bozulmustu imkaniniz varsa tavsiye ederim

Geçen yıl Corona başladığında bende de oldu.
Özellikle uzanıp dinlenirken.
Sonra belimden rahatsizlandim.
Onunla uğraşırken geçmiş gitmiş farketmedim bile.:)
Bu aralar arada yine oluyor.
Spora gidip kafa dagitmam lazım biliyorum. :)
Bendeki stres kaynaklı çok eminim ama ispat edemem.:D
Yine de bir EKG çektirmekte fayda var sanırım.

Merhaba.. ben de uzun zamandır çarpıntılar oluyor günlük olması dışında birkaç ayda bir 5dk süren aşırı bi çarpıntı 200ü geçiyor..3 farklı kardiyoga gittim 2si ablasyon biri psikolojik olabileceğini psikiyatriye gitmemi söyledi ki bende yıllardır okb var.. siz ablasyon olmuşsunuz sormak istediğim zor bir işlem mi korkuyuyor beni açıkçası..uzun yazdım kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim..
Estagfurullah, problemin yerine gore risk degisiyor. Benim ilk ablasyonum cok riskliydi mesela yukarda da yazdim, her doktor yapamazdi ama hepsi boyle degil. Elektrofizyolojik calisma sirasinda belli oluyor ama biraz korkutucu tabi

Estagfurullah, problemin yerine gore risk degisiyor. Benim ilk ablasyonum cok riskliydi mesela yukarda da yazdim, her doktor yapamazdi ama hepsi boyle degil. Elektrofizyolojik calisma sirasinda belli oluyor ama biraz korkutucu tabi
Anladım teşekkür ederim.. bende korkuyorum baya açıkçası hem de acaba psikolojik mi panik atak mı geçiriyorum diye de düşünüyorum..sanırım birkaç kardiyoloğa daha gitmem gerekecek

Anladım teşekkür ederim.. bende korkuyorum baya açıkçası hem de acaba psikolojik mi panik atak mı geçiriyorum diye de düşünüyorum..sanırım birkaç kardiyoloğa daha gitmem gerekecek
Gecmis olsun size de, ozellikle ritm uzmani bir kardiyolog panik atakla aritmiyi cok net ayirt edebiliyor

Acaba aramizdan birisi kalp carpintisiyla ilgili konu acarmi diye dusunuyordum bir kac gundur.. :) iyi denk geldi

Eskiden bendede olurdu ara sira ama benim gecmisim panik ataklarla dolu bir takim sorunlar.. O panik ataklardan sonra basladi.. Bir kac kez doktora gittim birsey bulamadilar..Panik atakla ilgili tedavi oldugumda gecmisti antidepresan filan kullanmistim ve hamileligimde biraktim, ve panik atak, anksiyete kalmamisti..

Ama dogumdan 1 ay sonra tekrar basladi anksiyete ve panik atak..

Son 15 gundur carpintilarim yogunlasmisti.. cok stresli ve yorgun hissediyordum..ozellikle aksam yatmadan once.. kafama taktikca daha cok geliyor.. en son ogle dinlenmelerimde arkaya arkaya carpti ve hemen uzmana basvurdum.. randevu gunu stres icindeydim ve inanin 2 saat boyunca ara ara ek atimlari hissettim.. doktor a'dan z'ye inceledi.. ek atimlar cikti gordu.. kalbiniz iyi sorun yok dedi ve magnesium + bitkisel ilac + beta blokan yazdi.. kahve cay kola vs yasakladi.. ama beta blokere alismak istemiyorum :KK43: doktordan geldikten sonra gece panik oldum ve arka arkaya tekrar ek atimlar
.. oksutturecek derecede..

Ertesi gun ilaclarimi ictim ve dindi su an biraz daha iyiyim.. doktor kendisinede oldugunu soyledi..

Aranizda uzun sure bu tip ilaclari kullanip birakan varmi ? birakinca tekrarladimi ?

Hepimize gecmis olsun

Acaba biri kalp carpintisiyla ilgili konu acarmi diye dusunuyordum bir kac gundur.. :) iyi denk geldi

Eskiden bendede olurdu ara sira ama benim gecmisim panik ataklarla dolu bir takim sorunlar.. O panik ataklardan sonra basladi.. Bir kac kez doktora gittim birsey bulamadilar..Panik atakla ilgili tedavi oldugumda gecmisti antidepresan filan kullanmistim ve hamileligimde biraktim, ve panik atak, anksiyete kalmamisti..

Ama dogumdan 1 ay sonra tekrar basladi anksiyete ve panik atak..

Son 15 gundur carpintilarim yogunlasmisti.. ozellikle aksam yatmadan once.. kafama taktikca daha cok geliyor.. en son ogle dinlenmelerimde arkaya arkaya carpti ve hemen uzmana basvurdum.. randevu gunu stres icindeydim ve inanin 2 saat boyunca ara ara ek atimlari hissettim.. doktor a'dan z'ye inceledi.. ek atimlar cikti gordu.. kalbiniz iyi sorun yok dedi ve magnesium + bitkisel ilac + beta blokan yazdi.. kahve cay kola vs yasakladi.. ama beta blokere alismak istemiyorum :KK43: doktordan geldikten sonra gece panik oldum ve arka arkaya tekrar ek atimlar
.. oksutturecek derecede..

Ertesi gun ilaclarimi ictim ve dindi su an biraz daha iyiyim.. doktor kendisinede oldugunu soyledi..

Aranizda uzun sure bu tip ilaclari kullanip birakan varmi ? birakinca tekrarladimi ?

Hepimize gecmis olsun
Ben yaklasik 10 senedir kullaniyorum, birakinca rahatsizlaniyorum. Alisilacak-alisilmayacak bir ilac turu degil bu, ihtiyaciniz varsa icersiniz 🤷🏼‍♀️

Ben yaklasik 10 senedir kullaniyorum, birakinca rahatsizlaniyorum. Alisilacak-alisilmayacak bir ilac turu degil bu, ihtiyaciniz varsa icersiniz 🤷🏼‍♀️
:( ilac faydali ama ilerde doktordan izinsiz birakildiginda rahatsizlik tekrar olusabilirmis demekki dogruymus :( tavsiye edilmiyor diye okumustum.. doktora sordum ilerde daha kotu sorunlar olusturabilirmi diye, hayir dedi hatta anksiyete icinde kullaniliyormus.. antidepresandan daha iyi dedi... bilmiyorum kafam karisti.. sizede gecmis olsun

:KK43: ilac faydali ama ilerde doktordan izinsiz birakildiginda rahatsizlik tekrar olusabilirmis demekki dogruymus :KK43: tavsiye edilmiyor diye okumustum.. doktora sordum ilerde daha kotu sorunlar olusturabilirmi diye, hayir dedi hatta anksiyete icinde kullaniliyormus.. antidepresandan daha iyi dedi... bilmiyorum kafam karisti.. sizede gecmis olsun
Tesekkurler. Sikayetlerin tekrar baslamasinin sevebi zaten o rahatsizliga sahip olmaniz, ilac yasam kalitenizi arttirmak icin var yoksa rahatsizligi tedavi etmiyor

Back
X