Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
hadi ya sağol canım :)))
sitelerde aradım da hep 400 küsür kalorili çıkıyor dedim bir küçücük şey 400 olur mu yaa bence de 200-250 anca vardır yani :))))))

1 yufka 300 kalori civarındaymış. Senin o dilimde çeyrek yufka anca vardır. E içindekilerle 200 işte :))
En güzeli yediklerimizin içeriklerini tek tek hesaplamak.
:KK1:

gelelim bugünkü kalorileri yazmaya utanıyorum ama napalım canım yurtta insanın eline de her zaman ev yapımı yemekler geçmiyor :))

sabah tost 200 kalori
ara kuruyemiş 50 kalori + yeşil çay
öğlen (2-3 gibi yendi)
4 kurabiye 300 kalori
4 z.sarma 120 kalori
2.5 kaşık kısır 180 kalori
1 kadayıf dolması 300 kalori
1 peynirli yufka böreği 250 kalori
3 pet bardak kola 237 kalori
akşam bir şey yenmedi artıkkkk zaten hala tıka basa doluyumm
yeşil çay

toplam 1637

kendime ceza sporu abarttım bugün yakılan toplam kalori 610
Arada oluyor böyle kaçamaklar.
Ama sen sporla iyi toparlamışssın durumu.
Ben yapamıyorum bu ara:18:

Kızlar ya iki gündür sabah nesfit yiyorum acaba kilo yapar mı bi ara bilmem kac dilim ekmekle aynı şey demek falan diye duymuştum da :KK31:

Kızlar ya iki gündür sabah nesfit yiyorum acaba kilo yapar mı bi ara bilmem kac dilim ekmekle aynı şey demek falan diye duymuştum da :KK31:

Snemm, sen kalori sayıyorsun, içine koyduklarına göre hesaplasan.

Ambalajların üzerinde her şeyin kalorisi var. Mesela 1 litre sütten 4 su bardağı çıkıyor,
ölçüyle koy. Nesfit'i de ilk aldığında kullanacağın sabit bir kapla ölç, kaç tane çıkıyor.
Sütünün içine ne kadar koyuyorsan hesapla. Ben bal koyarım mesela nesfit yersem;
1 yemek kaşığı bal da 65 kalori.
İşte sana hesap :))

Kızlar bu hafta 500 gr vermişim.her şeye rağmen memnun etti beni.1200-1300-1400 en fazla günlük tüketimim.demek ki 1000 kaloriye cekmem gerekiyor diye düşünüyorum. Aslında uzun zamandır yapıyorum kalori sayımı .toplamda 700 gr verdim.wc ye çıkmadan verdiğim kilo bu.vermeye başlamak çok mutlu etti beni.siz ne yorum yaparsinız? 1300lerde mi gideyim, 1000 e mi duseyim? Ne dersiniz? Fikirlerinizi bekliyorum.

bence direk 1000 e düşme.1200 ü geçme 1 hafta.sonra 1100,sonra 1000.direk 1000 e düşersen ilerde düşecek seviye kalmaz

Selam kızlar bende uzun zamandır kalori sayıyorum ama abur cuburdan vazgeçemiyorum hergün mutlaka bir defa yiyorum yoksa kendimi mutlu hissetmiyorum :KK43: aranızda benim gibi olup kilo verebilen varmı?

benim aburcubur düşkünlüğüm inanılmaz derecede idi.yemeklerden sonra çikolata yemezsem uyşturucu krizi gibi krize giriyordum.ben hayatımdan çıkardım ise herkes kurtulur.haftada 1 gibi arada yiyerek 5 kilo verdim.onun dışında şekersiz çikolata arada bir yedim.şimdi yemekten sonra tatlı aklıma bile gelmiyor.yani fiziksel bir bağımlılık değilmiş demekki sadece psikolojikmiş.ama cips,kek,bisküvi artık yok

nesfitleri bende denemiştim bir dönem ama sonuç sıfır.hem yerken zevk almıyorum,hem doyurmuyor,hemde kalorisi hiç de az değil.normal kahvaltı bence daha tatmin edici her yönden

kzılar bu arada ben 5 kilo verdim ama bacaklarım popom çok gevşedi.anladımki sıkı gözükmek aslında kilo vermeden daha anlamlı.pilates yapan arkadaşlar çok kilo vermiş gibi gözüküyor aslında kiloları aynı.o yüzden bende sıkılaştırıcı evde yapılacak egzersizleri araştırıyorum.çok vaktim olmuyor kızım sebebi ile ama burdaki o topiklere de bakın derim.resimli inanılmaz sonuçlar var.ben 30 day 50 squats diye bir harekete başlıyorum.30 gün boyunca sayıyı artırarak sadece çömelme hareketi.tek hareket kolayıma gitti.bakalım işe yarar umarım

kaşık kalori değerleri
etli yaprak sarma 6,7 adet 200kl
zeytin yağlı yaprak sarma 5,6 adet 170kl
zeytin yağlı bakla 4 y,k 120kl
etli bamya 4,5 y,k 100kl
kıymalı bamya 4y,k 120kl
zeytinyağlı bamya 3,4y,k 60kl
etli bezelye 4,5y,k 130kl
kıymalı,bezelye 4 yk 130kl
tavuklu bezelye 4,5y,k 120kl
bezelyeli tavuk budu 1but+2y,k bezelye 180kl
zeytinyağlı bezelye 4,5y, k 150kl
etli biber dolma(küçük) 2 tane 180kl
zeytinyağlı biber(orta) 1adet 180kl
biber kavurma: 4,5y,k 110kl
kıymalı ıspanak 4,5y, k 160kl
zeytinyağlı ıspanak: 4,5y,k 100kl
etli kabak dolması: 1adet 120kl
zetinyağlı kabak: 4,5 y,k 90kl
kabak mücver az yağda kızartılmış: 3,4 adet 120kl
yoğurtlu karnıbahar salata: 4,5y,k 80kl
kıymalı lahana kapuska: 4,5 y,k 130kl
etli lahana sarma: 6,7 adet 150kl
zeytin yağlı lahana sarma: 5,6 adet 160kl
mantar sote: 4,5 y,k 130kl
mantar çorba: 1kase 80kl
kıymalı patlıcan: 5,6yk 120kl
kıymalı patlıcan musakka: 5,6yk 140kl
alinazik: 5,6yk 130kl
patlıcan karnı yarık: 1adet 160kl
köfteli patlıcan kebabı: 3köfte+3,4patlıcan dilimi 240kl
zeytinyağlı patlıcan dolması: 1 adet 220kl
zeytinyağlı patlıcan: 4,5yk 110kl
patlıcan imam bayıldı: 1adet 120kl
kıymalı pırasa: 4,5yk 150kl
zeytinyağlı pırasa: 3,4yk 110kl
etli tazefasülye: 4,5yk 150kl
kıymalı taze fasülye 4,5yk 150kl
zeytinyağlı taze fasülye: 4,5yk 90kl
kıymalı semizotu: 4,5yk 170kl
zeytinyağlı semizotu: 4,5yk 70kl
semizotu salatası: 4,5yk 40kl
yoğurtlu semizotu salata 4,5yk 80kl
menemen: 5,6yk 150kl
bahçıvan kebap: 5,6yk 190kl
güveç: 5,6yk 180kl
kış türlüsü: 5,6yk 130kl
sebze çorbası: 1,5kepçe 100kl
kıymalı patates: 4,5yk 140kl
etli patates: 5,6yk 160kl
kuşbaşı tavuklu patates: 5,6yk 120kl
patates salatası: 4,5yk 90kl
patates çorbası: 1kase 80kl
etli pilav: 4,5yk 180kl
tavuklu pilav: 4,5yk 180kl
sade pilav: 4,5yk 140kl

Bunu bizim bilmemiz pek kolay degil yani :KK1: çünkü günlük ne kadar hareket ettigini falan bilmiyoruz önce bazal metabolizma hızını hesapla bence bi siteden yani hiç hareket etmeden vücudunun günlük olarak harcadığı kalori miktarını ondan sonra bize söyle bence :KK67:
ilgin icin sagol canim,tamam hesaplar yazarim Insallah:21:

Bunu bizim bilmemiz pek kolay degil yani :KK1: çünkü günlük ne kadar hareket ettigini falan bilmiyoruz önce bazal metabolizma hızını hesapla bence bi siteden yani hiç hareket etmeden vücudunun günlük olarak harcadığı kalori miktarını ondan sonra bize söyle bence :KK67:

canim hesapladim
Bazal metabolizma hızı: 1911 KKal/gün
simdi benim gunluk kalorim 1911-in altindami olmasi gerekiyor? ne kadar olsa zayiflarim canim?
:KK17:
bi yardim ederseniz sevinirim:18:
bi de ben Azeriyim bazi sozleri anlamiyorum sora bilirmiyim size?:KK53:

ben hafif etliyim yani kilomdan da anlasilir gibi. adet bozuklugum var, bu yuzden oldugunu dusunuyorum. nisanliyim ve zayiflamak istiyorum,bana yardim ederseniz cok sevinirim.:KK17:

ben hafif etliyim yani kilomdan da anlasilir gibi. adet bozuklugum var, bu yuzden oldugunu dusunuyorum. nisanliyim ve zayiflamak istiyorum,bana yardim ederseniz cok sevinirim.:KK17:

aramıza hoşgeldin canım boyun ve kilon kaç..
1900 çıkmış ya senin 400 500 aşagısıyla başlaman gerek yani 1400 falan olması gerek günlük alman gereken kalori böylelikle kilo verebilirsin

En Büyük KKEn Büyük KK herkese merhabalar..
bende aylardır kadınlar kulübünde kilo vermeye çalışıyorum.ama benim kilolarım 10 yıllık.:KK17:
o yüzden çok zorlanıyorum.aslında 9 ayda 13kg verdim ama daha vermem gereken çok kilom var.kalorisepetini kullanıyorum.ama tam olarak bilinçli sayılmam.sizlerin bilgi vede tecrübelerinizden faydalanmak isterim,paylaşırsanız.şimdiden teşekkürlerr:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Kızlarrrr beni de aranıza alır mısınız?? :KK23:

Kalori sayarak kilo vermeye biraz ara vermiştim ki, aldım başımı gidiyorum :KK53:

Şimdi 10 gündür tekrar saymaya başladım..

Ama her gün 15 gram bitter çikolataya nedense dur diyemiyorum :KK43:

Abartıyor muyum acaba ne dersiniz :KK14:

Kızlarrrr beni de aranıza alır mısınız?? :KK23:

Kalori sayarak kilo vermeye biraz ara vermiştim ki, aldım başımı gidiyorum :KK53:

Şimdi 10 gündür tekrar saymaya başladım..

Ama her gün 15 gram bitter çikolataya nedense dur diyemiyorum :KK43:

Abartıyor muyum acaba ne dersiniz :KK14:

Bence bana göre hiç abartmıyorsun ben hergün kinderleri götürüyorum o kadar olacak tabi :)

Ya of bugun yine cok kötüydü. Öğlen arkadaşımın yüzünden ne yedim tahmin edin : PİZZA evet pizza yedim hemde uç parça zaten dört dilim küçük pizzayı ucunu yedim yanına bide ayran ohh sabah da yagsiz sütler nesfit yemiştim. Nyse eve geldim ac değilim dedim domates salatalık kasar atıştırdım öyle sonra saat yedi sekiz oldu ben bu arada birde kurabiye yaptım mı söyle bol susamli margarinlisinden oh ondan da aksam aksam indirdim mideye uc tane kocamanindan yanına da uç dört tane doritosla. Bide kurabiye kuru kuru gitmedi tabi gittim yagsiz süt ictim bi cay bardagida. Oh ne güzel ben bugünü düz hesap 1600 kapatıyorum ne güzel ne güzel hemde kurabiyeli pizzali her şey yagli her şey karbonhidratli oh tamam ya iyiyim ben :KK31:

Son düzenleme:
Ya of bugun yine cok kötüydü. Öğlen arkadaşımın yüzünden ne yedim tahmin edin : PİZZA evet pizza yedim hemde uç parça zaten dört dilim küçük pizzayı ucunu yedim yanına bide ayran ohh sabah da yagsiz sütler nesfit yemiştim. Nyse eve geldim ac değilim dedim domates salatalık kasar atıştırdım öyle sonra saat yedi sekiz oldu ben bu arada birde kurabiye yaptım mı söyle bol susamli margarinlisinden oh ondan da aksam aksam indirdim mideye uc tane kocamanindan yanına da uç dört tane doritosla. Bide kurabiye kuru kuru gitmedi tabi gittim yagsiz süt ictim bi cay bardagida. Oh ne güzel ben bugünü düz hesap 1600 kapatıyorum ne güzel ne güzel hemde kurabiyeli pizzali her şey yagli her şey karbonhidratli oh tamam ya iyiyim ben :KK31:

Arada olur öyle, pes etmek yok, hiçbirşey olmamış gibi aynen devam :KK1:

X