- 20 Eylül 2020
- 106
- 48
- 42
- Konu Sahibi Meryemhusna
Merhaba kızlar nereden başlayacağımı bilmiyorum 42 yaşındayım 36 yaşından beri tüp bebekle mücadele ediyorum bu yaşıma kadar yedi kez bahçeci ve Memorial da dahil Türkiye’de ne kadar iyi denilen merkez varsa hepsinde tüp bebek deneyimim oldu ve hepsinden elim boş çıktı ilk denemelerimde yumurtaları dölenmedi tedavi iptal ikinci denememde sağlıksız döllenme tedavi iptal üçüncü denemedelendi fakat tutmadı dördüncü denememde üç tane embriyo transfer edilmesine rağmen kimyasal oldu beşinci denememde sağlıksız döllenme oldu transfer olamadan yine tedavi iptal altı ve yedinci tüp bebek denememde aynı sorunlarla çöp oldu. Ta ki yolum tüp bebek doktoru Meryem kürek EKEN ile kesişene kadar. Temuda sipariş vermiştim siparisim geldi o dene bir baktım benim sipariş ettiğim ürünler değil paketin üzerine bir baktım isim soyisim aynı fakat adres ve telefon değişik hemen aradım kargolarımızın karıştığını söyledi ve kendisinin kargosunu kargo şirketine teslim ettiğimi belirttim inanılır gibi değil teslim ettiğim kargo üç gün gitmedi kendisine bu durumdan rahatsız oldum ve gittim kargo şirketinden aldım evime getirdim ben kendim teslim edeceğimi söyledim bu arada da Meryem hocanın yanında canım Sena hemşire Meryem Hoca’ya bu olayın absürt bir durum olduğunu siz bu hanıma kim olduğunuzla alakalı Instagram hesabinizi atın diye ısrar edince Meryem hoca da bana Instagram hesabını atınca ben şok çünkü bunca tüp bebek denemesi yapıp eli boş dönen ben üç gündür Allah’a dua ediyordum Allah’ım kendime de eşime de son şansımız bize bir işaret göster nerede kimle hangi doktorla yapacağım diye dua ediyordu aynı zamanda kendi kendime yoga ve SEANSLAR yapıyordum düşünsenize bana gelen kargo benimle aynı isim soyisimde tüp bebek uzmanı bir doktor çıkıyor ilahi kudret değil de nedir. Neyse daha fazla uzatmayacağım Meryem hoca benim tetkikleri ve tahlillerimi görünce ki eşimin sperm tahlillerinde bir sorun gözükmüyordu hiç kimsenin istemediği testleri tahlilleri genetik test ve kasık filmi de dahil silbaştan testler istedi bizden ve tedavimin sonunda üç tane olgunlaşmamış yumurtam oldu ve hala inanmadığım bir olay gerçekleşti Meryem hoca benim yumurtalarını özel bir solüsyon da üç gün dışarıda döllenmeden bekletti ve olgunlaşmasını bekledi olgunlaştıktan sonra eşimden tekrar sperm alındı bu arada eşim varikosel ameliyatı oldu Meryem hocanın tespit etmesiyle şu an üç tane orta kalitede embriyo var transferi bekleyen ve bu benim için bir mucize düşünsenize çoğu zaman yumurtaları toplandı ve olgun değil deyip çöpe gitti ve ben yumurtaların toplandıktan sonra dışarıda üç gün bekletilip olgunlaşmasını sağlandığını bilmiyordum sanırım çoğumuzun da bu durumdan haberi yok o kadar mutluyum ki herkes duysun bilsin görsün istiyorum benim gibi tüp bebekle mücadele eden bir insanın umudunu kaybetmemesi için bir vesile olacaksa onun sevabını kazanacaksam ne mutlu bana Hisar Hospital‘la ve Meryem hocayla tanışana kadar bu işin bir ekip işi olduğunu bilmiyordum yedi kez başarısız tüp bebek denemesi yapmış biri olarak söylüyorum hastasıyla işbirliği halinde paraya değil duyguya ve vicdana dayalı Hastası için var gücüyle Olumlu sonuç almak için benimle beraber üzülen benimle beraber sevinen başka hastanelerin ve doktorların hiç istemediği gözden kacirdigi tetkikleri isteyen sanki bir yakını ile ilgileniyor muş gibi embriyolarınızla bile ilgilenen bir doktor altı yıldır ilk defa İçime sinen bir tedavi oldu Uzun zamandır döllenme problemi yaşayan biri olarak şu an üç embriyom var ve tekrardan yumurtam toplanacak bu benim için çok büyük bir mucize Meryem Hoca’nın ve Ekibinin sayesinde Buradan hepsine tek tek teşekkür ediyorum sena hemşire filiz hemşire hülya hanım mehtap hanım hastanın halihazırdaki durumunu değil psikolojisini de düşünerek yaklaştıkları için hepsine minnettarım ve benim gibi bebek hasretiyle yanıp emek harcayan anne adaylarına sesleniyorum çıkın çıkın gelin. Meryem hocanın yanından bebeklerimi alıp ayrıldığım zaman da yalnızca buraya değil her yere yazacağım ben ve benim gibi olan insanlara bebek sahibi Olmalarında böyle bir katkım olacaksa ne mutlu bana. Bir dahaki yazım bebeklerim ve hastaneden çıktığımda olacak sevgiler