Herkese merhabalar
Oğlum 5 yaşında artık 2 senedir devlette anaokuluna gidiyor . Görev yaptığımız yer doğuda çok soğuk karlı ve imkanları hiçe yakın bir ilçe gerçi ilçe demekte yanlış biraz köy daha doğru . Oğlum bu sene sabahçı sabah bırakıp öğlen alıyorum o zaman zaman geçirme problemimiz yok . Ben sabah onu bırakınca evi temizliyorum işlerimi hallediyorum . Evde kedimiz ve papağanımız var onların bakımları vs işleri tamamen bitiriyorum. Öğlen gelince yemek yiyoruz ve mutfaktan çıkmadan direk akşam yemeğimi yapıyorum ben yemek yaparken oda yanımda storytelden masal dinliyoruz. O iş bitinde bize 2.5 saat kalıyor ve oyuncak Lego etkinlik kitapları vs zaman geçiyoruz . Sonra dışarı çıkıyoruz çöp atma markete gitme kargoya uğrama babamızı iş yerinden alma gibi şeyler . Eve hep beraber dönünce 30 dk ekran süresi var hep beraber veya babayla bu süreyi geçiriyor ve yemek meyveyi kuruyemiş saati 20:00 yatış . Şimdi okul tatil oldu kendimi yetersiz hissediyorum ya verimli kaliteli zaman geçmeyecek gibi . Sabah erken kalkıyoruz öğlene tüm işlerimi bitirip öğlenden sonra çocukla ilgilenmek istiyorum. Sizin çocukla evde günlük rutinleriniz neler ? Evde işle yemekle uğraştığım zaman vicdan yapıyorum. Çocuk tek başına oynamıyor oyuncak oynamayı sevmiyor hiç bir zaman sevmedi . Birlikte bir şeyler yapmak istiyor. Siz neler yapıyorsunuz?
Bu arada dikkat süresinde bir azalma var öğretmeni de fark etti bende zaten hep çok hareketliydi . Seneye 1. Sınıfta başlayacak o yüzden sakince oturup dikkatini toplamasına yardımcı olmak süreyi uzatmak istiyorum açıkçası . Bulunduğumuz yerde kurs vs hiç bir imkan da yok .
Dikkat setleri var internetten alabilirsiniz etkinlik olarak yaparsınız. Gelişimsel olarak aslında sizinle evin işlerini yapabilir. Tüm gün onunla oyun oynamanız mümkün ve gerçekçi değil. Belki akraba ziyaretleri olabilir uzaksa kalmalı şekilde ama siz günlük işinize onu dahil edip mesela lavabo yıkamayı ona verin ne bileyim sorumluluk alsın yani