Kalinlasmayan rahim bana birşey yazın lütfen :(

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.340
398
Selam kızlar uzun zamandır bu sitede yazıyorum.20 aydır gerçekleşmeyen gebelik 1 varikosal ameliyatı 1 rahim içi yapışıklık ameliyatı ki bunlar en başında bize hicbir rahatsızlığınız yok denildiği halde gerçekleşti.
Ameliyattan sonra bir kaç ay kendimizi toparladıktan sonra tüp bebeğe başlayacaktık nitekim de 3 ay sonra kostor koştur başladık.
Eşimin değerleri düzelmişti ama benim amh sorunum vardı 0.35 az yumurta rezervi. Doktorum yaşın genç burdan kurtarırsın dedi bu arada 30 yaşındayım.Tedaviye başladık iğneler yine iğneler çokça hemde.Avuc avuç ilaçlarda çabası olsun hasretim sona ersinde ben dayanırım dedim.Gunlerce ağladım dua ettim,şükür ettim,kalben demedim ama bazen isyan da ettim.
O kadar cesurdum ki 2.gün ıgnemi kendim vurmaya başladım.
Ama bu süreçte ilk kontrolde doktorum 9 yumurta gördü yumurta toplamaya yakın yumurta sayım 4 e düştü. Diğerleri gelişmemiş ilaçlara tepki vermedi dedi doktor.
Neyse cumartesi günü yumurta toplandı 4 yumurtadan 1 i boş 3 u de sağlıksız yaşlı dedi O an dünyam başıma yıkıldı.2 gün boyunca ağladım hep enazindan bir kerecik transferim olsaydı tutmadı derdim diye düşündüm.
O 2 gün asır gibi geçti bana .Dün sabah hastaneden aradıklarında korka korka açtım ama şükür 1 yumurtam dollenmisti dunyalarBenim oldu. Yarın görüşmeye gelin bi kontrol edelim dediler.Esim hep negatife alış dedi bisey var herşey iyi olsaydı direk transfere çağırırdı seni demişti gerçekten de öyle oldu.Bugun binbir neşeyle gittiğim hastanede rahim duvarım kalınlaşmadigi için transfer yapamayacağımı söyledi doktorum 3 dk içinde. Kullandigim 14 ilaç ve iğneleri bugünden itibaren bırakmami ve başka ilaçlara geçmem gerektiğini söylediler.Simdi benim merak ettiğim bu kadar süreçte benim rahim duvarım belli olmaz mıydı çözümü yok muydu.
Son olarak da amh düşüklüğü old için benim için en doğrusunun yumurta toplayarak daha çok şansımızı artırabiliriz dedi.
Çok üzgünüm onca git geller,ilaçlar, yumurta toplamadan sonra kullanılan iğneler ilaçlar, zaman ,maddi manevi çöküntü, iş yeri hepsi çöp oldu.Sizce ne yapmalıyım kafam karışık tekrar gidersem 2.reglde yeniden rapor çıkartarak başlayacağım 1.hakkım gitti çünkü aynı merkez mi başka bir yer mi doktorum ameliyatimi yaptığı için beni daha iyi tanır diye buraya başladım.Fikirlerinize ihtiyacım var çok uzun oldu kusura bakmayın.
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın

Cok gecmis olaun, cok uzuldum. Hayal kirikliginizi tahmin edebiliyorum. Bence baska doktora danismakta fayda var. Daha tecrubeli bir doktora danisin. Rahim kalinligiyla ilgili problemin son raddede ortaya cikmasi biraz ihmalkarlik gibi. Doktorun kontrollerde bakmasi ve sizi bilgilendirmesi gerekiyordu.

Eşimde böyle düşünüyor bu tüp bebek işinde allah iyi insanlara denk getirsin bilmiyorum Belki de ben kuruntu yapıyorumdur ama daha cumartesi yumurta toplandı bana böyle bir bilgi verilmedi. Inanın moralim bozuldu

Canim alakasi yok ama instagramda clifemacun var onunla amh artiranlar var ve hep doktor tavsiyesiyle kullanmislar tüp bebek aşamasinda bile.bu ay bende olmazsa deneyecegim bakalim hayirlisi.

O macunu daha önce almak istedim de yan etkisi olur diye denemedim. Siz doğal yoldan mi deniyorsunuz
Canim alakasi yok ama instagramda clifemacun var onunla amh artiranlar var ve hep doktor tavsiyesiyle kullanmislar tüp bebek aşamasinda bile.bu ay bende olmazsa deneyecegim bakalim hayirlisi.

Merhaba acaba o bir yumurtanızı dondurma şansları yokmuydu.

Reglim e 12 gün var bana hemşire bir kaç güne regl olursun dedi sonra 2.reglde gel dedi .Bu olacak olan ara kanama gibi birşey mi

Dondurdular zaten canim
Hee ben transfer iptal olunca dondurmadılar sandım. Bir hafta ya da on güne regl olacaksınız. Ondan sonraki regl tarihinde işlemlere başlarlar canım. Umarım hakkınızda hayırlısı olur benimde dondurulmuşlarım var transfer olamadım başka rahatsızlıklardan ötürü üçüncü ayı bekliyorum.

Öncelikle moralini bozma. Benım amh 2 ok onda sıkıntı yok ama fsh,lh sıfır. Rahım 3 mm çok ince, kan pıhtılasmam var. Ama sabır ettim ve tedavılerden ders cıkartarak dogruyu buldum. Şimdi oncelikle doktorunun sana rahım kalınlasmasını sağlayacak estrofem vermeliydi. Ben sabah aksam 1 tane alarak 8,5 mm cıkardım rahım kalınlıgını. Sen kullandın mı?

Benım arkadasım bahcecıse tedavı goruyo ama 7 aydır hep bıseyler cıkıyo ve transfer olamadı. Merkezın neresı bılmıyorum ama ben yumurta takıbıyle hamile kaldım ve 3 dra bırden yumurtamı olcturdm. Aret kamar,furkan kayabasoğlu gibi doktorlarla sureklı ıletısımdeydım doktorlarım olmamalarına ragmen ve cok arastırdm. Ikıncı ttedavımde 8. Haftada kan pıhtılasmasından kaybettım ve 5. Tedavımde hamıle kaldım üçüzlere. Birinin kalbi durdu ve ıkızlerle 32. Haftadayız.
O yuzden hıc umidini kaybetme. Ben 0.40 ile hamile kalan cok kişi gördüm. Vence bı daha tup yapmak yerıne ilaç raporun varsa yumurta takıbi dene.
Ben herkes gıbı ayda bır yumırta atmıyodum ve yumurtam bile olusup bugumuyodu ve nasip oldu.

Kizlar bide bu rahim kalinligini ne zaman ölcüyolar yani kac mm olmasi lazim gebelik olusmasi icin?

Kizlar bide bu rahim kalinligini ne zaman ölcüyolar yani kac mm olmasi lazim gebelik olusmasi icin?
8 üstü olması lazım. Benm adetın 3. Gunu 3 mm cıktı ve ıgnelerle beraber estrofem kullandum sabah aksam. Catlatma yaptıgım gun 8.5 mmdı ve bırakmıyosunuz hemen. Hamılelık olusup 3.5-4 ay gecene kadar kullanmanız gerekıyor.

Evet ama yumurtam toplanınca verdi bana sadece 3 gün günde 3 kere kullandım şimdi de kesti tüm ilaçları. Bu rahim kalınlığı kendiliğinden düzelen birşey mi yoksa takviye şart mı

Rapor hakkım sanırım bitti çünkü bi daha ki gittiğin de reglin 2.günü yine bazı evraklar istedi ilaç raporu ne onu da bilmiyorum. Ilaclarim i kullandım hiç elimde kalmadı
Ve bir de 1 yumurta erken çatlıyor ilaca baslar başlamaz o çatladı doktor bunu alırsam diğerleri çöp olur dedi ve kendiliğinden çatladı bence benim altın yumurtam oydu

Demek ki bana zamanın da başlamadılar canım yumurta toplandı öyle hâlbuki her gittiğin de ölçü alıp hormon tahlili de yaptılar hani hep yumurta az kalitesiz vs dediler hiç rahim kalınlığı söz konusu bile olmadı

Himm adetlyken ölcülüyo yani.benim adetim bittigi günün ertesi günu olcülmustu 5 mm yazmisti dr.anlamadim iyimi kötumu

Şöyle söyliyim ben adetın 2 yada 3. Gunu baslıyodum. Yumurta 16 mm e geldıgınde rahım kalınlıgıda 8.5 mm oldu yaklasık olarak 13 gun kullandım estrofemı ama bırakmadım hamıle kaldım 4 aya kadar devam rttim.
3. Ten 8 e cıkması 13 gun.
Ben estrofem dısında baska bıseyın kalınlasturcagını dusunmuyorum cnm cunku bi tedavıde 1tane kullandım 5 mm de kaldı hamıle kalmak için 8 ustu olması gerekıyo.

Himm adetlyken ölcülüyo yani.benim adetim bittigi günün ertesi günu olcülmustu 5 mm yazmisti dr.anlamadim iyimi kötumu
Benım adetlıykende adetsızken de aynı canım. Hıpogonadızm hastasıyımbizde rahjm ince ve kucuk oluyor. Dışardan destek gerekıyo etrofem gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…