Kalın kızlık zarı/Vajinismus

Aslında tam tersi anlatınca ( yani yaşarken, insanın kafasının içinde) çok korkunç ve çok imkansız gibi geliyor. Ben kendimi örnekledim çünkü ben hem korku olarak çok yüksek derecedeydim, hem kendi kendime asla egzersiz yapamıyordum hem de kızlık zarım kalınmış. Bu nedenle kendinize yüklenmeyin bazıları kendi kendine yenebiliyor, bazıları tedavi görmek zorunda kalıyor, bazıları için sadece korku iken bazılarının yapısı anatomik olarak sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle yardım almak istiyorsanız alın, operasyon geçirmek isterseniz ( zor değil inanın) , hepimiz farklıyız sonuçta
Siz operasyon mu geçirmiştiniz

Sonunda başardık,dilatorlere çok şey borçluyum.Bu konuyu okuyan,hala bu sorunla mücadele edenler lütfen erken davranıp bir an önce dilator alın, egzersiz yapın.Ben korkumdan,doktorun söylediği şeyler yüzünden bu alternatifin olmayacağını düşünüyor direkt ameliyata odaklanmış ,maddi durum yüzünden erteleyip duruyordum,moralim adeta yerlerdeydi.Arastitmalarim sonucu en çok egzersiz ve dilatorler bu işi çözüyor ve kendim de tanık oldum.İsterseniz Bir ayda bile halledilir, benimkisi erteledigim için boşu boşuna zaman kaybı oldu.vakit kaybetmeyin lütfen egzersiz yapın,bana doktor hiçbir alternatif sunmadan direkt ameliyat olacaksın,zarın kalın demişti.Hicbir şekilde ilişkide acı da hissetmedim,aksine ilk deneyimlere göre zevkliydi bile diyebilirim, uyuşturmaya bile gerek kalmadı.Dilerim ki hepiniz kısa sürede asarsiniz, sevgiler..

Bende dilatör sipariş ettim bekliyorum. Jinekologda altan muayene olabiliyormuydun canım ?

Muayenede cok sorun yasatmadım , biraz gergindim ama kendimi tuttum.Eşli egzersizlerde çok geriliyordum, acı korkusu vardı.O da kalın kızlık zarından mıydı bilmiyorum fakat, dilatörle düzenli egzersiz yaptıkca o genislemeyi hissettim.Daha erken baslasaydım diye epeyce kızdım kendime, geciktirdim ameliyata gireceğimi düşünerek.Kesinlikle dilatör kesin çözüm diyebilirim, ne kadar kalın olursa olsun, biraz direndiğinizde sırayla en kücük dilatörden büyüğüne doğru ilerlediginizi göreceksiniz.Ama cok korkunuz varsa, muayene dahi olamıyorsanız tabi ki psikolojik destek olması lazım.Benim daha cok %50 psikolojik %50 anatomik gibiydi. Egzersizi lütfen bırakmayın yapıyorsanız, dilatör gelene kadar parmak egzersizi yapabilrisiniz.Kayganlastırıcı ile cok kolay oluyor.

Muayenede cok sorun yasatmadım , biraz gergindim ama kendimi tuttum.Eşli egzersizlerde çok geriliyordum, acı korkusu vardı.O da kalın kızlık zarından mıydı bilmiyorum fakat, dilatörle düzenli egzersiz yaptıkca o genislemeyi hissettim.Daha erken baslasaydım diye epeyce kızdım kendime, geciktirdim ameliyata gireceğimi düşünerek.Kesinlikle dilatör kesin çözüm diyebilirim, ne kadar kalın olursa olsun, biraz direndiğinizde sırayla en kücük dilatörden büyüğüne doğru ilerlediginizi göreceksiniz.Ama cok korkunuz varsa, muayene dahi olamıyorsanız tabi ki psikolojik destek olması lazım.Benim daha cok %50 psikolojik %50 anatomik gibiydi. Egzersizi lütfen bırakmayın yapıyorsanız, dilatör gelene kadar parmak egzersizi yapabilrisiniz.Kayganlastırıcı ile cok kolay oluyor.
Dilatöre başladım 1inci aparat girdi ama 2inci malesef günlerdir uğraşıyorum girmiyor tam olarak😞

Şu anda o halde birinci aparatla egzersizlere devam et.Moralini bozmaması için motive olman için birincinin girdiğine inanmalı, diğerlerinin de girebileceğini düşünerek birinci aparatla bolca egzersiz yapmalısın.Başlarda böyle olacak illa ki, kendine zaman tanı.Ben her aparatı bir hafta kullandım, bazen motivem düştü, bir aya dahi sarkıtabildim ve çok pişmanım.Eğer üstüne gidersen, egzersizleri cok yaparsan cok cabuk halledebilirsin.Nasıl genişlediğini göreceksin, bunu hissederek egzersizlerini yapmalısın.Orası genişleyen bir organ, şimdilik böyle oluyor, her aparat ilk başta acı verecek ama alıştıkça o acı hissin en aza inecek.Kayganlastırıcını bol kullan, ama kayganlastırıcının markasına mutlaka dikkat et.Ben maalesef ki cok kullandım, ph derecesi yüzünden sıkıntı cektim. Bol şanslar...

Çok teşekkür ederim. Peki basınç ve ağrı hissetiğinde yinede aparatı itiriyormuydun zorluyormuydun ? Kızlık zarinin gittiğini nasıl anliyosun ?

Kızlık zarı ani ilişkilerde, sinirlere gelirse çok kanamaya neden olabiliyor kalın zarlarda.Ama dilatorle , siz vajina girişiyle kızlık zarinizi da genişletmeye başlıyorsunuz.Kanama çok çok az oluyor.Zarlar çok çeşitli ,ben kendim için tabi ki bu şekilde konuşuyorum.Dar olduğu icin ,dilatorle iyice genislettikten sonra,ufak kanamayla zedelendi.Bunu orta boy dilatoru denemeye başladığınızda daha net anlayacaksınız zaten.Basinc ve ağrı hissetseniz de ,yavaş yavaş egzersizinizi mutlaka yapmaya çalışın.O her zaman hissediliyor ,sadece giris aşamasında.Sonra geciyor.İttirmeyi deneyin mutlaka,korkmamaya çalışın.Sizin durumunuz fiziksel değil gibi,daha çok psikolojik.Kendi bedeninizi tanıya tanıya,yavaş yavas bu durumu çözebilirsiniz emin olun.Egzersizleri zorlayın derim...

Kızlık zarı ani ilişkilerde, sinirlere gelirse çok kanamaya neden olabiliyor kalın zarlarda.Ama dilatorle , siz vajina girişiyle kızlık zarinizi da genişletmeye başlıyorsunuz.Kanama çok çok az oluyor.Zarlar çok çeşitli ,ben kendim için tabi ki bu şekilde konuşuyorum.Dar olduğu icin ,dilatorle iyice genislettikten sonra,ufak kanamayla zedelendi.Bunu orta boy dilatoru denemeye başladığınızda daha net anlayacaksınız zaten.Basinc ve ağrı hissetseniz de ,yavaş yavaş egzersizinizi mutlaka yapmaya çalışın.O her zaman hissediliyor ,sadece giris aşamasında.Sonra geciyor.İttirmeyi deneyin mutlaka,korkmamaya çalışın.Sizin durumunuz fiziksel değil gibi,daha çok psikolojik.Kendi bedeninizi tanıya tanıya,yavaş yavas bu durumu çözebilirsiniz emin olun.Egzersizleri zorlayın derim...
Benim kızlık zarı gitmiş bile ozaman çunku eşim iki kere zorlamişti ve kanamam gelmişti hatta yanma batma hissi olmuştu bi kaç saat sonra geçmişti. Girişte bi probkem yok sıkıntı vajinaya girişten sonraki engel 😞

O halde girişin ve o engelin kalkması daha kolay olabilir böyle bir durum meydana geldiyse.Sen o zorlamadan dolayı korkuyor olabilirsin.Orada engel yok, korktukca oluşan bir yapı var.Ne kadar korkarsan engel o kadar sıkı oluyor.Rahatlarsan girişten sonra denediginde rahatken o engelin kalktığını görmen lazım gözlerinle.

O halde girişin ve o engelin kalkması daha kolay olabilir böyle bir durum meydana geldiyse.Sen o zorlamadan dolayı korkuyor olabilirsin.Orada engel yok, korktukca oluşan bir yapı var.Ne kadar korkarsan engel o kadar sıkı oluyor.Rahatlarsan girişten sonra denediginde rahatken o engelin kalktığını görmen lazım gözlerinle.
Malesef henüz aşamadım 2inci aparatı😞 bu kadar uğraşanı ne gördüm ne duydum neden beni bu kadar zorluyo bilmiyorum

Merhaba.. 5 senelik evliyim.. eşimle cinsel birlikteliğimiz olmadı malesef.. vajinismus hastasıyım ve kapalı kızlık zarı ameliyatı olucam 1 hafta sonra ben 3 tane doktora gittim jinekolog..3ude ameliyatı şart gördü.. vajinismus oranim 6 değerinde..Ben de çok huzursuzum gerçekten.. Bi tuhaf oluyor insan gerçekten...

Merhaba.. 5 senelik evliyim.. eşimle cinsel birlikteliğimiz olmadı malesef.. vajinismus hastasıyım ve kapalı kızlık zarı ameliyatı olucam 1 hafta sonra ben 3 tane doktora gittim jinekolog..3ude ameliyatı şart gördü.. vajinismus oranim 6 değerinde..Ben de çok huzursuzum gerçekten.. Bi tuhaf oluyor insan gerçekten...
Merhaba aynı durumdayım. kızlık zarı ameliyatı olmam gerekiyormuş. Ben de olucam bu ameliyATI. Sonra da vajinismus tedavisine başlıysam. siz ameliyat oldunuz mu? Bir yan etkisi vs var mı zor bir ameliyat mı? Hiç bilgim yok lütfen yardım eder misiniz :KK43:(((

Bana da iki farklı doktor operasyonu önermişti ancak operasyonsuz da yenebilirsin demişlerdi. Boyle durumlarda birkaç doktora mutlaka görürün derim. Ben operasyonsuz yendim. Eğer ciddi anlamda ihtiyaç varsa da olun elbette özellikle kendinizi iyi hissedecekseniz.

Bana da iki farklı doktor operasyonu önermişti ancak operasyonsuz da yenebilirsin demişlerdi. Boyle durumlarda birkaç doktora mutlaka görürün derim. Ben operasyonsuz yendim. Eğer ciddi anlamda ihtiyaç varsa da olun elbette özellikle kendinizi iyi hissedecekseniz.
Açıkçası benim annem de bu ameliyatı olduğu için genetik olduğunu düşünüyorum ve doktor bu ameliyatı olmazsam vajinusmus tedavisinde belli bir aşamada kalacağımızı ve ilerleyemeyeceğimizi söyledi. Yani benim için operasyon şart. Ama bu operasyon 10 dk sürüyormuş ve araştırdığım ve doktorun söylediğine göre sünnetten bile basit ve kolay bir şeymiş. Büyütmemek lazım

Içinize nasil siniyorsa oyle olsun tabi☺ herkesin yapisi farkli dedigim gibi bana da doktorlarim onermekle birlikte "deneyebilirsen kendinde de yenebilirsin" dediler. Demekki orta seviyedeydi. Kiminin belki kesin ameliyatliktir. Biz buradan hüküm veremeyiz sadece birkaç doktor görsün tavsiyesinde bulundum çünkü bazı doktorlarda gerek olmadan isteyebiliyorlar.

X