- 16 Şubat 2013
- 8.646
- 3.016
- 178
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
- #2.281
Anne tarafı Düzce....egelimsiniz yoksa............
Bizim yediğimiz ekmek, yumurta, yeşillik hiçbiri tamamen organik değil kiAnneannem 89 yaşına kadar kendi işlerimi kendi yapmıştı,bizim yaptıklarımızı beğenmezdi.
Yemeğini yapar,bulaşığını yıkar,çamaşırını yıkardı..nasıl bir enerji hayret birşey.
Ölmeden hemen önce gitmiş,kefenini almış ve yanı başına koymuştu.
Sabah kahvaltısında kümese gider toplardı yumurtaları,inekten sütü sağardı,bahçeden domates biber vs.. toplar masayı hazırlardı.
Tamamen doğal bir hayat eee tabii sağlıklı bir nesil.
En akıllısı bile az kıt kesinlikle bazı konularda..
Anne tarafı Düzce....
Bazen eşimle sohbet ederken diyoruz,bir 20 sene daha yaşarsak ne ala..Bizim yediğimiz ekmek, yumurta, yeşillik hiçbiri tamamen organik değil ki
Küçüklüğümüzden beri büyük şehirde hormonlu gıdalarla besleniyoruz
Ben hiç köy hayatı yaşamadım
Üniversitede küçük bir ile gittim. Organik marul dediler de nasıl marul bu dedim
Babaannem hiç ekmek yemez benim
Salata, çorba, yeşillik fix bunları yer. ben onu hiç makarna, pilav yerken görmedim
Ananen kefenini bile kendi alırken biz 89 yaşımızda gızığğğğm su getir diyebilecek miyiz acaba
Daha doğrusu bu yaşam stiliyle görebilecek miyiz
Bizim yediğimiz ekmek, yumurta, yeşillik hiçbiri tamamen organik değil ki
Küçüklüğümüzden beri büyük şehirde hormonlu gıdalarla besleniyoruz
Ben hiç köy hayatı yaşamadım
Üniversitede küçük bir ile gittim. Organik marul dediler de nasıl marul bu dedim
Babaannem hiç ekmek yemez benim
Salata, çorba, yeşillik fix bunları yer. ben onu hiç makarna, pilav yerken görmedim
Ananen kefenini bile kendi alırken biz 89 yaşımızda gızığğğğm su getir diyebilecek miyiz acaba
Daha doğrusu bu yaşam stiliyle görebilecek miyiz
Bazen eşimle sohbet ederken diyoruz,bir 20 sene daha yaşarsak ne ala..
Hava kirliliği,yediğimiz ne olduğu belli olmayan gıdalar...
valla 80 i falan görsek bile senin dediğin gibi sağlıklı bir yaşlı olamayacağız,gidişat bunu gösteriyor.
ben gençkılzığıma kadar köyde yaşadım. ama o zamanlar hep şehir hayatının güzellikleri empoze edilirdi. apartmanda oturmak, merketten alışveriş yapmak. kendi yapıp ettiklerimiz değersiz addedilir, köylülük aşağılanırdı. böyle böyle herkez şehirlere çekildi. apartmanlara tıkıldı,market alışverişine alıştırıldı.
şimdi ise tam tersi söyleniyor. köy hayatı doğallıktır deniyor. kendiniz ekin, biçin deniyor. ama köyde kimse kalmadı ki. eskiden ucuz olan toprak pahalandı. birden organikleşen köylü gıdası lüks oldu. küçük bir ilçede yaşıyorum ama burada bile bulmaıyoruz organik gıdaları. istanbuldaki zenginler bizden rahat ulaşıyordur.
size pasta yaptım nasıl ama
Eki Görüntüle 1055916
Metropol hayatından iğreniyorum ben artık. Kalabalığı ayrı dert, trafiği ayrı dert, insanları ayrı...
Boş buldukları yere bina, market yapıyorlar üstelik çok kısa zamanda bitiveriyor inşaatlar
En güzeli Karadeniz illerine yerleşmek bence
En azından adam gibi oksijen alırız
davetsiz davetsiz geliyorlar çay içmeye ansızın çıkmak zorunda kalıyorum
hoş gelen insan çok bilgili biri bana hep bişey katıyo ama sizinle muhabbetimde bölünmesin ama yaa
Eki Görüntüle 1055916
hımmmmmmmmmm yanardağ misaliiiiiiiii...pek beceriklisin ..böyle erkek zor bulunur
pek cafcaflımış
KIZ ne erkeği gadınım ben gadın
rejimdeyim ben çok kötüüü
aha foruma irkek dadanmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?