dogum yaptığım hastanedeki çocuk doktoru kalça ultrasonunu 1 ay sonra yaptırmamı söylemişti. şuan bebeğimi başka bi doktoa götürüyorum kontroller için, bu doktorda dördüncü aya kadar olabilir ama en doğru zaman iki buçuk üç aylıkken dedi. benimde kafam karıştı. bebeğim 1 aylık ve hastaneden 20 gün sonrası için gün aldım değiştirsemmi acaba diye düşünüyorum.
sizler nezaman yaptırdınız?
şimdi aklıma geldi dr lar 2 aylıkken mutlaka bakılmalı diyor biz o zamanda gittik röntgen çekildi(yapılmaması gereken bişi) sonra 4 ve 6 aylık ultrasona gittik bizim biraz riskliydi ama şükür bişi çıkmadı
ben 26 günlükken götürmüştüm. kalça ultrasonu çekilmişti. ama 1 aydan sonra bakıldığını söylemişti doktor. 2,5 aylıkken tekrar gittik. şükür bi sorun yok. bence geç değil. ertelemene gerek yok!
bizim doktorda 35 günlük oldukdan sonra her hangi bir zaman dedi ama eğer kalça çıkıklığı varsa ne kadar erken anlaşılırsa tedavisi okadar basit oluyor çift bezle bezleyerek hallediliyor ama ne kadar geç anlaşılırsa okadarda zor oluyor ama şunu iyi biliyorumki bir aylık olana kadar kalça ancak oturuyormuş o nedenle 35 günlük oldukdan sonra en erken çektirmek lazım.