- 10 Ekim 2012
- 226
- 3
-
- Konu Sahibi madammatilda
aynı sorun bizim bebektede var sizin USG değerleriniz nedir.
bebeğimize sadece kontrol amaçlı kalça ultrasonuna soktuk ve açılarında sorun olduğu anlaşıldı. Bacaklarını oynatmasında ve açmasında bir sorun olmadığı halde böyle olmasına şaşırdık. Daha sonrasında çift bez kullanmamızı önerdiler. Internetten çok araştırdım, çift bezin işe yaramadığına dair çok yorum gördüm; hatta bir prof.doktorun yazıları da bunu destekliyordu. Açıkçası moralim çok bozuldu; zaman kaybıysa niye uygulanıyor diye...ama çift bez kullandım ve açıları düzeldi. Bunu şunun için yazıyorum; eğer imkanınız varsa 2.bir ultrasona sokabilirsiniz bebeğinizi ve güvendiğiniz doktor ne diyorsa onu uygulamasınız. Açıkcası herkes birşeyler söylüyor ve kafa karışıyor. Gerçek olan şu; doktorum dediğini uygulamak ve sorun ne olursa olsun internetteki bilgilere pek itibar etmemek...
Benim kızımın 2,5 aylık kalça ultrasonunda fizyolojik gerilik tespit ettiler.
Sağ alfa 56 beta 56 sol alfa 58 beta 55 çıktı değerleri.
Çift bez kullanmamızı önerdiler. Yaklaşık 2,5 haftadır çift bez kullanıyorum. Ocağın ilk haftası kontrole gidicez. İnş değerler çok çok daha iyi çıkar.
Allah bebişlerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize...
Arkadaşım sonuç ne oldu biz 44alfa ile başladık ottobock denilen bir cihazkullandık şu an 56 dayız çift bezler halledebildiniz mi inanın o kadar mutsuzum ki
Arkadaşım çift bezle sorun çözüldü, şuanda kızım 5. ayını bitirdi, 6. ayda bir kez daha ultrason bakılcak..
İlk 2,5 aylıkken fizyolojik gerilik tespit edildi. sonra 3,5 aylıkken bakılan ultrasonda değerler olması gereken düzeylerdeydi.. şuanda tek bez kullanıyorum.. ancak bebek tutuşlarında kalçalarını birbirine doğru sıkmıyorum, daha çok bacak arasından tutuyorum kızımı..
sizin bebeğinizde çıkan değer daha düşük olabilir fakat 56 ya kadar yükselmiş açınız,, bence mutsuzluğunuzu bir kenara bırakın bebeğinizle bulunduğunuz an bir daha geri gelmeyecek mutlu olun bebeğinizi de mutlu edin, bu değerler düzeliyor, cihaz kullanmanız zaten işe yaramış, değerler daha da iyi olacak buna inanın,,,,
Arkadaşlar hepinize allah sabır versin. Benim kızım şimdi 3 yaşında . 2 aylıkken doktorumuz kontrol amaçlı ultrason istemişti. Sağ kalçada gelişim geriliği çıkmıştı. 1 ay sonra yine gel çekelim düzelmesi lazım bazı çocuklarda gelişim 3. Ayda tamamlanabilir 3 aylıkken de gerilik devam ederse tedavi edilir demişti. O bir ay çok ağlamıştım ya gerilik varsa diye ama allaha şükür 3. Ay herşey yolunda çıktı. Umarm sizinkiler de birdahakine normal çıkar.
Bizde oğlum 1 aylıkken ultrason çektirmiştik ve ultrasonda kalça çıkıklığı başlangıcı çıktı. Ortopediye gittik.Ortopedi doktoru baktı muayene etti ve bir şey yok normal gözüküyor ama genede çift bez takın ve bol bol kanguruda taşıyın 2 ay sonra tekrar ultrason çektirin dedi..Bende 2 hafta sadece çift bez bağladım ama bol bol kanguruyla gezdim her yere kanguruyla götürdüm.2 ay sonra ultrasonda her şey gayet normaldi...
Arkadaşım öncellikle bu durumda olan herkeze geçmiş olsun.Rabbim bebeklerimizi korusun.Benim sorum şuan bebeğniz kaç aylık ve değerleri nedir.biz ilk 52 günllükken usg çektirdik ve sağ kalça alfa 55 tıp 2a çıktı.bir ay sonra 63 alfa dendi.3 kezde filk çekildi size hiç film çekilmedi mi.bebeğim 7 ayını doldurdu ama ben yinede endişeleniyorum.İnşallah ileride bir sorun yaşamayız.çok geçmiş olsun.
Canım kalça filmi çekildi bizimde, 2. kez ultrason çekildiği gün aynı zamanda kalça filmi de çekildi. Doktor film de bir sorun yok dedi. ilk ultrasonda bize de tip II a denildi. ama 2. ultrasonda değerler iyiydi. şuanda raporu yok yanımda değerleri tam hatırlamıyorum. doktor bir sorun yok dedi, çift bez kullanmaya 6. aya kadar devam et dedi (şart değil ama faydalı olur düşüncesiyle söyledi), bu sadece bir gerilik zamanla bebekler toparlıyorlar bir sorun olmuyor sadece dikkat etmek gerekli dedi.
çift bez kullanmıyorum şuanda (5, ayımızı bitirdik 6, ayımıza girdik) açıkçası bebeğimin bacak hareketlerinde bir problem görülmüyor, bacaklarını yan yana tutunca boğum çizgileri karşılıklı birbirlerine denk geliyor, yani simetrik. bu yüzden sorun yok diye düşünüyorum, bebeğim rahatsız olmasın diye çift bez kullanmıyorum , ancak bebeğimi tutarken çok dikkat ediyorum, uyurken uyanıkken bacaklarının rahat ve açık olması benim için çok önemli...
benim en büyük hatam bebek doğduktan sonra 2,5 ay boyunca bebeğimi bacaklarının ikisini birden kolumla sarmalamam oldu, açıkçası bunun sebep olduğunu düşünüyorum tip IIa ya, çünkü bebeğin bacaklarının açık olması gerekiyor... bu yüzden ilk ultrasondan sonra bebeğimin hep bacak arasından tutup bacaklarının ayrı durmasını sağlıyorum.. kesinlikle kalçalar sıkıştırılmamalı özellikle de emzirme esnasında bebekler bacak arasından tutulmalı...
bir de anneler eğer çocuğumun bacakları düz olsun diye bacakları birbirine yaklaştırmayın o da kalça gelişimi için sorun oluşturabilir...
Arkadaşım cevaplarnız için teşekkür ederim.bebğim 7.ayını bitirdi 8.aya girdik.Ben bebeğimin bacağından araara ses duuyorum.sanki diz kapağından geliyor.bunu çocuk dok.ve ortapedi dok.söyledim.baktılar olabileceğini söylediler kemik gelişimi devam ettiği için olabilir dediler.Siz böyle bir şey hissetinizm?Biz küçük bir ildeyiz imkanlar sınırlı 3 farklı doktora götürdüm.Doktorun bir tanesi böyle kaygılarımı anlatıca Tıp2a çok arada kalan bir konu isterseniz bir ünv.hastanesine bir hocaya gösterin dedi.Sizin takipleriniz nerede yapılıyor.Üniverteye götürme imkanınız oldumu?cevaplarsanız svinirim.Rabbim evladınızı bağışlasın...
Bebeğimize sadece kontrol amaçlı kalça ultrasonuna soktuk ve açılarında sorun olduğu anlaşıldı. Bacaklarını oynatmasında ve açmasında bir sorun olmadığı halde böyle olmasına şaşırdık. Daha sonrasında çift bez kullanmamızı önerdiler. İnternetten çok araştırdım, çift bezin işe yaramadığına dair çok yorum gördüm; hatta bir prof.doktorun yazıları da bunu destekliyordu. Açıkçası moralim çok bozuldu; zaman kaybıysa niye uygulanıyor diye...Ama çift bez kullandım ve açıları düzeldi. Bunu şunun için yazıyorum; eğer imkanınız varsa 2.bir ultrasona sokabilirsiniz bebeğinizi ve güvendiğiniz doktor ne diyorsa onu uygulamasınız. Açıkcası herkes birşeyler söylüyor ve kafa karışıyor. Gerçek olan şu; doktorum dediğini uygulamak ve sorun ne olursa olsun internetteki bilgilere pek itibar etmemek...
Bebeğimize sadece kontrol amaçlı kalça ultrasonuna soktuk ve açılarında sorun olduğu anlaşıldı. Bacaklarını oynatmasında ve açmasında bir sorun olmadığı halde böyle olmasına şaşırdık. Daha sonrasında çift bez kullanmamızı önerdiler. İnternetten çok araştırdım, çift bezin işe yaramadığına dair çok yorum gördüm; hatta bir prof.doktorun yazıları da bunu destekliyordu. Açıkçası moralim çok bozuldu; zaman kaybıysa niye uygulanıyor diye...Ama çift bez kullandım ve açıları düzeldi. Bunu şunun için yazıyorum; eğer imkanınız varsa 2.bir ultrasona sokabilirsiniz bebeğinizi ve güvendiğiniz doktor ne diyorsa onu uygulamasınız. Açıkcası herkes birşeyler söylüyor ve kafa karışıyor. Gerçek olan şu; doktorum dediğini uygulamak ve sorun ne olursa olsun internetteki bilgilere pek itibar etmemek...
benim kızımda 3. ayında kalça çıkıklığı olduğu anlaşıldı değerleri çok yüksek değildi ama ihmal edemeyiz dedi doktor ve bandaj kullandık 3 az şükür düzeldi....arkadaşalrın dediği gibi ultrason çeken kişi de önemli bazıları hiç önemsemeden çekiyor çocuk kımıldadığı için yanlış çıkabiliyor
Sevgili arkadaşım benim bebeğimde de zaman zaman kemiklerinden sesler geliyor. Örneğin kollarından tutarken kürek kemiklerinden bazen ses geldiğini hissedebiliyorum. Keza bacaklarında da çok sık olmasa da oluyor. İlk doğduğu zaman ayak bileklerinde daha çok hissediyordum. Kemik gelişimden dolayı oluyormuş.. Bana da doktor aynı şeyi söyledi.. Mantıklı geldiği için çok kafama takmadım.. Üniversite hastanesine gitmedim.. Ama doktor bir arkadaşım var o da normal olduğunu söyledi bana .. açıkçası içim rahat zamanla seslerin azalacağını ve yok olacağını düşünüyorum.. zaten de doğum zamanına göre çok daha az ses geliyor.. kemikler geliştikçe sesler kesilecek bence..
tip IIa da korkulacak birşey değil.. değerleri çok çok çok düşük bebekler var onlarda zamanla toparlıyorlar.. korse kullanıyorlar vs ..
bence kalça çıkıklığı yaşayan bebeklerin yanında tip II a çok ama çok şanslı oluyorlar... daha önce de dediğim gibi bebek tutuşlarına dikkat ettiğimiz müddetçe ömür boyu sağlıklı olacaklarına inanıyorum...