- 25 Aralık 2011
- 544
- 14
-
- Konu Sahibi madammatilda
Merhaba arkadaşım tekrar yazıyorum.6.ayımızda kontrol demişsiniz.Kontrolden sonra durmu sonucu yazarsanız sevinirim.Çok geçmiş olsun.ALLAH şifa versin...
Arkadaşım sonuç ne oldu biz 44alfa ile başladık ottobock denilen bir cihazkullandık şu an 56 dayız çift bezler halledebildiniz mi inanın o kadar mutsuzum ki
Bebeğimize sadece kontrol amaçlı kalça ultrasonuna soktuk ve açılarında sorun olduğu anlaşıldı. Bacaklarını oynatmasında ve açmasında bir sorun olmadığı halde böyle olmasına şaşırdık. Daha sonrasında çift bez kullanmamızı önerdiler. İnternetten çok araştırdım, çift bezin işe yaramadığına dair çok yorum gördüm; hatta bir prof.doktorun yazıları da bunu destekliyordu. Açıkçası moralim çok bozuldu; zaman kaybıysa niye uygulanıyor diye...Ama çift bez kullandım ve açıları düzeldi. Bunu şunun için yazıyorum; eğer imkanınız varsa 2.bir ultrasona sokabilirsiniz bebeğinizi ve güvendiğiniz doktor ne diyorsa onu uygulamasınız. Açıkcası herkes birşeyler söylüyor ve kafa karışıyor. Gerçek olan şu; doktorum dediğini uygulamak ve sorun ne olursa olsun internetteki bilgilere pek itibar etmemek...
Arkadaşlar hepinize allah sabır versin. Benim kızım şimdi 3 yaşında . 2 aylıkken doktorumuz kontrol amaçlı ultrason istemişti. Sağ kalçada gelişim geriliği çıkmıştı. 1 ay sonra yine gel çekelim düzelmesi lazım bazı çocuklarda gelişim 3. Ayda tamamlanabilir 3 aylıkken de gerilik devam ederse tedavi edilir demişti. O bir ay çok ağlamıştım ya gerilik varsa diye ama allaha şükür 3. Ay herşey yolunda çıktı. Umarm sizinkiler de birdahakine normal çıkar.
benim kızımda 3. ayında kalça çıkıklığı olduğu anlaşıldı değerleri çok yüksek değildi ama ihmal edemeyiz dedi doktor ve bandaj kullandık 3 az şükür düzeldi....arkadaşalrın dediği gibi ultrason çeken kişi de önemli bazıları hiç önemsemeden çekiyor çocuk kımıldadığı için yanlış çıkabiliyor
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.İlk 1.ayındamı ultrason çekildi.ultrason değeriniz kaçtı ?daha sonraki kontrollerinizde kaça yükselmişti?Bizim bebeğimiz ilk 52 günllükken usg çekildi ve sağ alfa 55 tıp2a denidi bize.Bir ay sonraki kontrolümüzde sağ alfa 63 derece olarak ölçüldü ve normal denildi.3.kezde film çekildi bebeğimize sizden hiç film istendimi?Benim endişem bebeğimin sağ bacağından ara ara ses duyuyorum.çocuk doktorumuz ve ortepedi dr.olabileceğini söylediler.Siz hiç böyle hissettinizmi?Şimdi bebeğiniz nasıl?ALLAH bağışlsın.Rabbim hepimizin evlatlarını korusun.
Merhaba arkadaşım Bebeğiniz kaç aylıkken kalça çıkığı teşisi konuldu?kalça çıkığı mı yoksa kalça gelişim geriliği yani TIP2A mı denildi size?O zaman alfa açı değerleri kaçtı?Nasıl bir tedavi uygulandı ve nekadar sürdü?Arkadaşım paylaşırsanız çok memnun olurum.Allah evladınız bağışlasın başka sıkıntı yaşatmasın..